Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-06-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/6/2007
  • [02] Πολιτική οξύτητα
  • [03] Συνεργασίες
  • [04] Δωρεά
  • [05] "Αττικόν"
  • [06] Μπέρνς
  • [07] Κυκλοφοριακό
  • [08] Αλέκα Παπαρήγα
  • [09] Διορισμοί
  • [10] Παροχές
  • [11] Αντρίκος Παπανδρέου

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/6/2007

    Η άνοδος του πολιτικού θερμόμετρου με φόντο την υπόθεση των ομολόγων, η πρόταση Μπερνς για Ελλάδα και Σκόπια, τα κρούσματα του θανατηφόρου μύκητα "Mucor" στο Αττικό Νοσοκομείο και η δωρεά - μαμούθ του Ιδρύματος Νιάρχου στην κυβέρνηση για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Δέλτα του Φαλήρου ή στην Αθήνα είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σκληρή αντεπίθεση από κορυφαία στελέχη της κυβερνητικής παράταξης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Φουλ αντεπίθεση από την κυβέρνηση. Σφοδρή κριτική κατά Γ. Παπανδρέου από υπουργούς και Κ. Μητσοτάκη.

    Η ΑΥΓΗ: Πρόβα τζενεράλε προεκλογικής οξύτητας. Εκλογές το φθινόπωρο "ανακοίνωσε" ο Κ. Μητσοτάκης.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Προεξοφλεί την ήττα του Γιώργου και ο αδελφός του!!!

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Με ύβρεις στρώνεται ο δρόμος των εκλογών. Ο Σεπτέμβριος πλησιάζει.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αυξήσεις μέσα στο καλοκαίρι σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα.

    ΕΘΝΟΣ: Τελεσίγραφο ΗΠΑ για τα Σκόπια. Ο Μπερνς λέει στην Αθήνα ό,τι δεν είπε ο Μπους στα Τίρανα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οξύνουν το κλίμα Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση χωρίς να έχουν προκηρυχθεί εκλογές και αλληλοϋβρίζονται δίκην καραγωγέων ήγουν.... παίζουν ποδόσφαιρο χωρίς μπάλα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ζεστό χρήμα στις τσέπες μας. Ποιες κοινωνικές ομάδες ευεργετούνται από τα μέτρα-ανάσα της κυβέρνησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα ντοκουμέντα για το θανατηφόρο μύκητα στο "Αττικόν". Έξι κρούσματα, δύο θάνατοι, από θρομβώσεις στα αγγεία που προκαλεί το "mucor".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αλογο-μαχίες βάσει σχεδίου. Πόλωση επιλέγει η κυβέρνηση και στοχοποιεί τον Γιώργο.

    ΕΣΤΙΑ: Μετεκλογικές συνεργασίες. Ποιός προωθεί τα σχετικά σενάρια.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μία δωρεά - μαμούθ αλλάζει την Αθήνα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Στα ύψη το προεκλογικό θερμόμετρο. Σφοδρότατη επίθεση Αλογοσκούφη κατά Παπανδρέου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ομόλογο λάσπης με εντολή Μαξίμου. Οργανωμένη επίθεση κατά Γιώργου.

    Η ΝΙΚΗ: Προπέτασμα ύβρεων. Αήθης επίθεση Αλογοσκούφη, Ρουσόπουλου -Μητσοτάκη σε Παπανδρέου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κριτήριο η ενίσχυση του ΚΚΕ και η μείωση του δικομματισμού.

    Η ΧΩΡΑ: 14.353 άνεργοι διορίζονται στο Δημόσιο και τους δήμους από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

    City Press: Γενική επίθεση κατά Γ. Παπανδρέου.

    Metro: Σκηνικό σύγκρουσης εκτός ορίων. Βαρείς χαρακτηρισμοί και προσωπικές επιθέσεις με φόντο την υπόθεση των ομολόγων.

    Metropolis: Τρεις προτάσεις για το κυκλοφοριακό.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Ομίχλη" στο λιμάνι. Απομόνωση για τη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Στον... αέρα τα σχολεία των Συκεών.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Σε ανοδική τροχιά οι βάσεις στις Σχολές χαμηλής και μεσαίας ζήτησης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Υπερ-ρυθμιστής στα Βαλκάνια ο πλανητάρχης με τη μεγάλη υποδοχή σε Τίρανα - Σόφια.

    [02] Πολιτική οξύτητα

    Η Metro αναφέρει ότι "στα ύψη ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο, με την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να επιδίδονται σε ανταλλαγή βαρέων χαρακτηρισμών, με φόντο την υπόθεση των ομολόγων, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα το πολιτικό σκηνικό που θα επικρατήσει μέχρι τις εκλογές".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "σε κόντρα επίθεση βγαίνουν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και απαντούν σε σκληρό ύφος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που τους τρεις τελευταίους μήνες με αφορμή την υπόθεση των ομολόγων εξαπολύει ύβρεις μιλώντας για σπείρες, μαφίες και συμμορίες, καθώς και για κυβέρνηση που ανέλαβε την εξουσία προκειμένου να καταχραστεί το δημόσιο χρήμα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "ο πανικός από την υπόθεση των ομολόγων και ο φόβος για πιθανή είσοδο του ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή οδηγούν σε ενορχηστρωμένη επίθεση κατά του Γ. Παπανδρέου. Ο Μητσοτάκης κατηγόρησε για εκφράσεις που "ακόμη και για ένα χαμαιτυπείο είναι ύβρεις". Ο Αλογοσκούφης τον χαρακτήρισε "πολιτικό κανακάρη του κατεστημένου" και ο Ρουσόπουλος τον προειδοποίησε ότι "στελέχη θα του ανταπαντούν".

    Η City Press προσθέτει ότι "μετά το ΠΑΣΟΚ, και η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει τη συσπείρωση των ψηφοφόρων της με κλιμάκωση της έντασης. Γραφείο Τύπου υπουργείου Υγείας: Ανεύθυνη η αντιπολίτευση που ασκεί ο κ. Παπανδρέου. Γ. Αλογοσκούφης: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι "πολιτικός κανακάρης του εγχώριου και του διεθνούς κατεστημένου".

    Τα ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "με πρωτοφανή επίθεση του υπουργού Οικονομίας κατά του Γ. Παπανδρέου, η κυβέρνηση επιδιώκει να συσπειρώσει τους οπαδούς της".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "άρχισε να χοντραίνει επικίνδυνα το προεκλογικό παιχνίδι και τα πράγματα αν συνεχίσουν έτσι ως την ημέρα της επίσημης έναρξης του προεκλογικού αγώνα θα εκτραχυνθούν και η πόλωση θα φθάσει σε επικίνδυνο παιχνίδι. Ακόμα και ο ευπρεπής Υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης άφησε την κόσμια πολιτική γλώσσα κατά μέρος και επιτέθηκε κατά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης χαρακτηρίζοντάς τον "κανακάρη του ντόπιου και διεθνούς κατεστημένου".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "την ακραία πόλωση επιδιώκει η ΝΔ, με προσωπικές, υβριστικές επιθέσεις στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Στόχος να ξεπεραστεί το σκάνδαλο των ομόλογων και να χαθεί μέσα σ' ένα οξυμμένο πολιτικό κλίμα. Ομοβροντία χθες από τρεις κατά Παπανδρέου, με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να μιλά για "χαμαιτυπείο", τον Γ. Αλογοσκούφη να χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ "πολιτικό συκοφάντη" και "πολιτικό κανακάρη του κατεστημένου" και τον Θ. Ρουσόπουλο να τον κατηγορεί ότι προσβάλει τον πολιτικό διάλογο".

    Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ "στην τακτική της πόλωσης και του φανατισμού προσχώρησε η κυβέρνηση. Μετά τον Πρωθυπουργό, και οι κκ Γ. Αλογοσκούφης και Κ. Μητσοτάκης επιτέθηκαν στον κ. Γ. Παπανδρέου, εγκαινιάζοντας μια προεκλογική περίοδο που θα χαρακτηρίζεται στο εξής από οξύτατες εκφράσεις, οι οποίες θα αγγίζουν το επίπεδο των ύβρεων".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "πολιτικό κανακάρη" τόσο του εγχώριου όσο και του διεθνούς κατεστημένου χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. Η αντίδραση του κ. Αλογοσκούφη προήλθε από τις αιτιάσεις του Γιώργου Παπανδρέου για το θέμα των ομολόγων".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "σκληραίνει η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τα προεκλογικά σενάρια: έντονη φραστική επίθεση εξαπέλυσε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργου Παπανδρέου, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το θέμα της οικονομίας. Ο κ. Αλογοσκούφης χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ "πολιτικό κανακάρη του εγχώριου και διεθνούς κατεστημένου".

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι "κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ αλληλοϋβρίζονται παρά τις προγραμματικές συγκλίσεις τους. Εκλογές στο τέλος της τετραετίας, πεντακομματική Βουλή και κυβερνήσεις συνεργασίας προκρίνει η κοινή γνώμη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της V-PRC. Συνεχίζει η Αλ. Παπαρήγα τις συκοφαντικές δηλώσεις κατά του ΣΥΝ".

    [03] Συνεργασίες

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "το πείραμα των κυβερνήσεων συνεργασίας στην χώρα μας απέτυχε το 1989, με την "Οικουμενική" Κυβέρνηση Ζολώτα. Στο πεντάμηνο του βίου της παιζόταν ένα παιγνίδι μεταξύ των στελεχών κάθε κόμματος που συμμετείχαν στην Κυβέρνηση, προκειμένου να αποφευχθή κάθε τυχόν πολιτικό κόστος για το δικό τους κόμμα. Και έτσι η περίοδος εκείνη κατήντησε να είναι "Οικουμενική" ακυβερνησία. Είναι βέβαιο ότι και στο μέλλον τυχόν διακομματικές συνεργασίες θα είχαν την ίδια τύχη. Πολλώ μάλλον αφού μετά από 30 χρόνια δικομματισμού και πολώσεως, στα κόμματα δεν υπάρχουν οι υπερκομματικές προσωπικότητες που θα μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος τέτοιων συνεργασιών".

    [04] Δωρεά

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και οι εκπρόσωποι του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Σταύρος Σ. Νιάρχος" Ανδρέας Δρακόπουλος και Σπύρος Νιάρχος συνυπέγραψαν χθες, μέσω τηλεδιάσκεψης, μνημόνιο συνεργασίας για την κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε έκταση 200 στρεμμάτων στον παλιό Ιππόδρομο στο Δέλτα Φαλήρου".

    [05] "Αττικόν"

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "σε συναγερμό βρίσκεται το Αττικό Νοσοκομείο μετά τα θανατηφόρα κρούσματα ενός σπάνιου όσο και επικίνδυνου μύκητα. Ήδη έχουν καταγραφεί έξι κρούσματα, τα δύο θανατηφόρα (αν και το νοσοκομείο μιλάει μόνο για ένα), σε τρεις κλινικές του νοσοκομείου. Ο αριθμός θεωρείται μεγάλος, ιδίως όταν διεθνώς ο τελευταίος θάνατος από το μύκητα mucor καταγράφηκε το 2005 στον Καναδά. Στη χώρα μας το τελευταίο κρούσμα είχε καταγραφεί πριν από αρκετά χρόνια στον "Ευαγγελισμό".

    [06] Μπέρνς

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "Αθήνα και Σκόπια πρέπει να ξεκινήσουν "απευθείας διαβουλεύσεις" για να βρεθεί έως την Άνοιξη "συμβιβασμός" που θα ικανοποιεί "τις ευαισθησίες και των δύο πλευρών". Το σαφές αυτό μήνυμα μετέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Νίκολας Μπερνς, καθιστώντας το "Μακεδονικό" παράμετρο της προεκλογικής εκστρατείας στη χώρα μας".

    [07] Κυκλοφοριακό

    H Metropolis σημειώνει ότι "διόδια στο κέντρο της πόλης, carpooling (κοινή χρήση ενός αυτοκινήτου) και "συνιδιοκτησία " ενός Ι.Χ. προτείνουν οι κοινωνιολόγοι για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού".

    [08] Αλέκα Παπαρήγα

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "να βάλουν στο στόχαστρο τη δικομματική εναλλαγή, που αποδείχτηκε σωτήρια για το καπιταλιστικό σύστημα, μα επώδυνη για το λαό, να καταδικάσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και να δυναμώσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, κάλεσε τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία του Έβρου, η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου σε πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Φάρου στην Αλεξανδρούπολη".

    [09] Διορισμοί

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "δεκάδες χιλιάδες ευκαιρίες για εργασία στο Δημόσιο και στους δήμους όλης της χώρας, για τους ανέργους όλων των ειδικοτήτων, προετοιμάζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της προσπάθεια που καταβάλλεται για τη μείωση της ανεργίας, ιδίως όσων αποδεδειγμένα ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες".

    [10] Παροχές

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "ζεστό χρήμα για μισθωτούς, συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους, αγρότες, επαγγελματίες και ειδικές κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι πολύτεκνοι δίνει με τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες της η κυβέρνηση, ενώ το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει, με τον Γ. Αλογοσκούφη για δεύτερη φορά, σε λιγότερο από μία εβδομάδα να εξαπολύει ευθεία επίθεση κατά του Γ. Παπανδρέου".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "με καλοκαιρινές ...παροχές καθώς και επιδόματα ανταμείβει η κυβέρνηση τους συνταξιούχους, στρατιωτικούς, εκπαιδευτικούς και νοσοκομειακούς. Πρόσθετη αύξηση ύψους 28 ευρώ το μήνα καταβάλλεται στα τέλη Ιουνίου στους πολιτικούς συνταξιούχους του Δημοσίου, ενώ από την 1η Σεπτεμβρίου καταβάλλεται η αύξηση 2% στις συντάξεις των αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας".

    [11] Αντρίκος Παπανδρέου

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "το κατώφλι του μεγάρου Μαξίμου, πέρασε χθες ο Αντρίκος Παπανδρέου, ο μικρότερος γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου και συναντήθηκε κατ΄ιδίαν με τον Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. Πρόκειται για μία συνάντηση που πέρα από αυτό καθαυτό το περιεχόμενό της - για ένα Συνέδριο αφιερωμένο στην προστασία του περιβάλλοντος - είχε ακόμη μεγαλύτερη σημασία από συμβολικής πλευράς, πολύ περισσότερο σε μία στιγμή που κυβέρνηση και αντιπολίτευση ανταλλάσσουν σφοδρά πυρά".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 13 June 2007 - 6:58:51 UTC