Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-08-13

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/8/2007
  • [02] Ομόλογα
  • [03] Παροχές
  • [04] Εκλογές
  • [05] Πλανήτης Γη
  • [06] Εκπαιδευτικοί
  • [07] Πλούτος
  • [08] Κατεδάφιση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/8/2007

    Το πόρισμα Ζορμπά για το σκάνδαλο των ομολόγων, καθώς και η προετοιμασία των εκλογών από κυβέρνηση και αντιπολίτευση, κυριαρχούν στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πεθαίνει ο Πλανήτης από την καταστροφή του περιβάλλοντος. Μόνη σωτηρία η φυγή στο διάστημα προειδοποιεί ο κορυφαίος φυσικός Δ. Νανόπουλος.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μόνιμοι 3.000 συμβασιούχοι των ΚΕΠ. Ο υφυπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Απόστολος Ανδρεουλάκος ετοιμάζει τη ρύθμιση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ και οι εχθροπραξίες ανάμεσα σε ψηλό και Κώστα Λαλιώτη. Κάνει πλάκα ο Βενιζέλος στον Γιώργο και ανεβάζει επικίνδυνα τον πήχη, όταν λέει ότι είναι... εύκολη και αναγκαία η νίκη στις εκλογές.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Το πακέτο παροχών στους στρατιωτικούς. Μισθολόγιο - Στεγαστικό - Επιδόματα.

    ΕΘΝΟΣ: Στον αέρα 25.000 εκπαιδευτικοί. Πρωτοφανής καθυστέρηση του υπουργείου για αποσπάσεις-μετατάξεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Δικτατορία του πλούτου. Επίκαιρα όσο ποτέ τα λόγια του αξέχαστου Βασίλη Αυλωνίτη: "Φάτε-φάτε, φάγατε το σώβρακό μου, φάτε και το απ' αυτό μου".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Το βαρύ πυροβολικό στη μάχη της κάλπης. Έτοιμα για αντιπαράθεση με όρους και κανόνες τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πόλεμος με θέα την Ακρόπολη. Διχάζει η απόφαση για την κατεδάφιση των δύο διατηρητέων κτιρίων που κρύβουν τον ιερό βράχο από το νέο Μουσείο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Συρτάκι με το πόρισμα Ζορμπά. Ομόλογα: ερμηνείες κατά βούληση για τις ευθύνες.

    ΕΣΤΙΑ: Επαναλαμβάνεται το σενάριο Σημίτη. Οι εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου 1996.

    ΤΑ ΝΕΑ: Παράνομο το κρυφό ομόλογο. Καρφώνει 2 υπουργεία ο Ζορμπάς.

    ΧΩΡΑ: Προσλήψεις 6.300 μέσα στον Αύγουστο. Ποιες είναι οι θέσεις για μόνιμους υπαλλήλους, εποχικούς και ωρομίσθιους.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νέα έκρηξη στα ενοίκια. Θεσσαλονίκη: Στο "κυνήγι" ενός σπιτιού.

    [02] Ομόλογα

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "θολό τοπίο το πόρισμα Ζορμπά για το σκάνδαλο με τα δομημένα ομόλογα, καθώς οι επιλεκτικές διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας και το πέπλο του απορρήτου, με το οποίο ο πρώην εισαγγελέας έχει περιβάλει το πόρισμά του, ερμηνεύονται κατά το δοκούν. Στο επίκεντρο, οι ερμηνείες για τις πολιτικές ευθύνες οι οποίες ανεξαρτήτως του πορίσματος υπάρχουν και δεν συγκαλύπτονται".

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι "με το πολυσέλιδο πόρισμά του ο επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος δίνει νέα τροπή στην υπόθεση, υποδεικνύοντας ως παράνομη την έκδοση του "κρυφού" ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ, και καρφώνει τα δύο συναρμόδια υπουργεία -Οικονομίας και Εθνικής Άμυνας- που ενέκριναν την έκδοσή του με την αιτιολογία ότι μέσω του επίμαχου ομολόγου θα χρηματοδοτούνταν εξοπλιστικά προγράμματα".

    [03] Παροχές

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "ευνοϊκή νομοθετική ρύθμιση για περισσότερους από 3.000 συμβασιούχους έργου των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, που αναμένεται να καταλάβουν θέσεις μονίμων υπαλλήλων, προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "στα 886 ευρώ αναμένεται να ανέλθει τελικά από 1/1/2008 ο βασικός μισθός του ανθυπολοχαγού, αφού στην αύξηση άνω του 8,2% του νέου μισθολογίου αναμένεται να προστεθεί και η αύξηση στο πλαίσιο της εισοδηματικής πολιτικής, που υπολογίζεται από το οικονομικό επιτελείο τουλάχιστον στο 3%. Με γρήγορους ρυθμούς προχωρεί και η στέγαση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς το θέμα είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Σημαντικές αυξήσεις αναμένονται, τέλος, και στα επιδόματα των στρατιωτικών από το νέο έτος, καθώς την εφαρμογή του νέου μισθολογίου θα ακολουθήσουν και αυτές των επιδομάτων των ένστολων".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "ο προεκλογικός Αύγουστος φέρνει προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και 6.300 θέσεις αναμένεται ότι θα καλυφθούν με προκηρύξεις που ελέγχονται από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "λίγο πριν από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανεβάζει επικίνδυνα τον πήχη, δηλώνοντας δημόσια ότι η νίκη του ΠΑΣΟΚ είναι εύκολη και πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Η θέση που διατύπωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ερμηνεύεται ως έναρξη των εχθροπραξιών στο ΠΑΣΟΚ, που θα κορυφωθούν το βράδυ των εκλογών, όταν το αποτέλεσμα θα έχει οριστικοποιηθεί. Η κίνηση Βενιζέλου έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου διαρρέει προς κάθε κατεύθυνση ότι ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα δεν τίθεται ζήτημα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ".

    [04] Εκλογές

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι "αν οι εκλογές γίνουν στις 23 Σεπτεμβρίου, θα επαναληφθή σχεδόν κατά γράμμα το σενάριο Σημίτη του έτους 1996. Και τότε, μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο το ενδεχόμενο προώρων εκλογών διεψεύδετο. Αλλά όταν ο Πρωθυπουργός επέστρεψε από τις διακοπές του στην Σίφνο, άρχισε τις διαβουλεύσεις, συνεκάλεσε το Υπουργικό Συμβούλιο και εξήγγειλε εκλογές. Οι οποίες έγιναν την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "στη μάχη του προεκλογικού αγώνα, ρίχνει το βαρύ πυροβολικό της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Με αιχμή του δόρατος τη δική του πολιτική υπεροπλία και με τη συμμετοχή του Γ. Σουφλιά, της Ντόρας Μπακογιάννη, του Γ. Αλογοσκούφη, του Π. Παυλόπουλου, του Δ. Σιούφα, του Β. Μεϊμαράκη, του Θ. Ρουσόπουλου και του Λ. Ζαγορίτη, ο πρωθυπουργός δημιουργεί την εκλογική "ομάδα κρούσης", η οποία θα αναλάβει το πιο δύσκολο επικοινωνιακό έργο. Την αντιπαράθεση στα τηλεοπτικά και όχι μόνο μέσα με τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε όλα τα επίπεδα".

    [05] Πλανήτης Γη

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "πρόσφατα ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Αλ Γκορ, σε επίσκεψή του στη χώρα μας, προειδοποίησε: "Ο πλανήτης βρίσκεται σε κατάσταση επείγουσας ανάγκης. Οι κλιματικές αλλαγές είναι οι "Θερμοπύλες" της δικής μας γενιάς. Έχουμε 10 χρόνια για να σώσουμε τον κόσμο μας. Μετά δεν θα έχουμε την ευκαιρία".

    [06] Εκπαιδευτικοί

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "μετέωροι παραμένουν περισσότεροι από 25.000 δάσκαλοι και καθηγητές, καθώς ένα μήνα πριν από την έναρξη των μαθημάτων δεν γνωρίζουν πού θα εργαστούν. Η πρωτοφανής καθυστέρηση στις αποσπάσεις συμπαρασύρει και τις προσλήψεις αναπληρωτών".

    [07] Πλούτος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι "τα κατά σ' αυτό τον τόπο, δυστυχώς, προέρχονται από το αναιδές, αυθάδες και προκλητικό κεφάλαιο, το οποίο δεν τηρεί προσχήματα, όταν πρόκειται να κάνει τα καπρίτσια του. Οι πλούσιοι διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο. Λένε ότι δεν κερδίζουν από τις επιχειρήσεις τους και έχουν όλο το παθητικό για να μη δώσουν καμία αύξηση στους εργαζόμενους, αλλά έχουν τη δυνατότητα να προκαλούν με τα πάρτι τους, τις εκδηλώσεις τους και τις χλιδάτες κοσμικές εκδηλώσεις τους στα νησιά των Κυκλάδων και, συγκεκριμένα, στην Μύκονο".

    [08] Κατεδάφιση

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "τον τελευταίο μήνα οι Αθηναίοι καλούνται να πάρουν θέση για ένα ζήτημα που πρόκειται να αλλάξει οριστικά την εικόνα του ομορφότερου πεζόδρομου της πόλης, κάτω από την Ακρόπολη: Είμαστε υπέρ ή κατά της κατεδάφισης των δύο πολυκατοικιών στο 17 και το 19 της Διονυσίου Αρεοπαγίτου; Αξίζει να θυσιάσουμε ένα πολύ σημαντικό αρχιτεκτόνημα, όπως είναι η πολυκατοικία του Βασίλη Κουρεμένου, προκειμένου το εστιατόριο -όπως αναφέρθηκε- του νέου Μουσείου της Ακρόπολης να απολαμβάνει ανεμπόδιστη οπτική επαφή με τον Ιερό Βράχο;"
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 13 August 2007 - 19:20:29 UTC