Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-09-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/9/2007
  • [02] Ασφαλιστικό
  • [03] Βιβλίο Ιστορίας
  • [04] Βενιζέλος
  • [05] ΠΑΣΟΚ
  • [06] Σκόπια
  • [07] Προεδρείο Βουλής
  • [08] ΟΤΕ
  • [09] Ακατάλληλο νερό
  • [10] Πυρόπληκτοι

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/9/2007

    Η απόσυρση του επίμαχου βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού και η προκήρυξη διαγωνισμού για τη συγγραφή νέου, το Ασφαλιστικό, καθώς και τα τεκταινόμενα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Επιτέλους! Αποσύρθηκε το βιβλίο της ντροπής.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Σιδεροκέφαλοι για το καλό του τόπου. Πρεμιέρα σήμερα της νέας Βουλής.

    Η ΑΥΓΗ: Άνοιγμα Καραμανλή στον ΛΑΟΣ, υποταγή στον Χριστόδουλο! Ιδού οι... μεταρρυθμίσεις.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σκληρή επίθεση Βενιζέλου κατά Καραμανλή για το ασφαλιστικό. Ετοιμάζεται για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα της δημόσιας ζωής.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πιο αργά, πιο λίγα... Η "συνταγή" για τις συντάξεις. Η "νέα" κυβέρνηση των Αθηνών αντιγράφει τον κ. Σαρκοζί.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σπίτια στους πυρόπληκτους δωρεάν και γρήγορα. Με ταχύτατες και διαφανείς διαδικασίες η ανοικοδόμηση των καμένων χωριών.

    ΕΘΝΟΣ: Προξενιό με προίκα την Ιστορία. Ξαφνικό φλερτ ΝΔ-Καρατζαφέρη εν όψει της πρώτης ψηφοφορίας στη Βουλή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο "λύκος" στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Όσο κρατάει η φαγωμάρα στο ΠΑΣΟΚ, ο Καραμανλής προχωρά ανενόχλητος για το κέρδισμα του στοιχήματος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Κρας τεστ" για τους 152 της ΝΔ. Κρίσιμη για τη συνοχή της κυβέρνησης η αυριανή ψήφος για την εκλογή προεδρείου της Βουλής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα Σκόπια προκαλούν μέσα στον ΟΗΕ. Ο Σκοπιανός προεδρεύων της Γεν. Συνέλευσης προσφώνησε τον Τσερβενκόφσκι "πρόεδρο της Μακεδονίας" ενώ είχε αποχωρήσει η Ντόρα Μπακογιάννη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ιστορία μου παλινωδία μου. Ο Καραμανλής άδειασε εαυτόν και Γιαννάκου.

    ΕΣΤΙΑ: Η πασαρέλα του ΠΑΣΟΚ. Καθημερινή παρέλασις επιδόξων υποψηφίων.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι αλλαγές, τα σενάρια και το μέλλον του ΟΤΕ. Εξωθήθηκε σε παραίτηση ο επικεφαλής της Cosmote.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αλλάζει ο ρους... της Ιστορίας. Αποσύρεται οριστικά το βιβλίο της ΣΤ' Δημοτικού.

    ΤΑ ΝΕΑ: Χέρι-χέρι ξαναγράφουν την Ιστορία. Καραμανλής υπό την πίεση Καρατζαφέρη.

    Η ΝΙΚΗ: 20-35% μείωση των συντάξεων. Ρυθμίσεις σοκ με το Ασφαλιστικό.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ενιαίος αγώνας για τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Στην αντιασφαλιστική επίθεση καμία αναμονή.

    ΧΩΡΑ: Δεν κατάφεραν να αλλοιώσουν την Ιστορία της Ελλάδας. Ιστορική απόφαση Ευριπίδη Στυλιανίδη.

    City Press: Απόσυρση βιβλίου λόγω Καρατζαφέρη. Η κυβέρνηση άλλαξε στάση και ανακοίνωσε την οριστική απόσυρση του βιβλίου Ιστορίας της Στ' Δημοτικού.

    Metro: Απόφαση απόσυρσης. Θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για τη συγγραφή νέου βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού, ανακοίνωσε ο Ευ. Στυλιανίδης.

    Metropolis: "Βρώμικο" νερό από γεωτρήσεις. Εξασθενές χρώμιο εντοπίστηκε και σε άλλες γεωτρήσεις στην Ανατολική Αττική.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Καραβάνια λαθρομεταναστών. Έξαρση στη Βόρεια Ελλάδα.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Οι αναλύσεις στον Αναλυτή, οι αποφάσεις στην κυβέρνηση. Με κινητοποιήσεις απειλεί η ΓΣΕΕ στις προτάσεις της Επιτροπής "Σοφών".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πρωτοφανής πρόκληση των Σκοπίων από το βήμα της 62ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Γιγαντιαία ποσά για Μακεδονία-Θράκη από το Δ' ΚΠΣ. Ο πρωθυπουργός δέχθηκε χθες τον ΥΜΑ-Θ Μ. Τζίμα.

    [02] Ασφαλιστικό

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "μείωση των συντάξεων από 20 έως και 35% θα επιφέρουν τα μέτρα που προτείνει ο επικεφαλής της Επιτροπής Σοφών Νίκος Αναλυτής, όπως αποκαλύπτει, μιλώντας στη "Ν", ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία Γιώργος Κουτρουμάνης. Ο ίδιος καλεί την κυβέρνηση να θεραπεύσει την υποχρηματοδότηση του συστήματος, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα της εισφοροδιαφυγής, η οποία ανέρχεται πλέον στα 6 δισ. ετησίως".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι "την οργισμένη αντίδραση των ταξικών συνδικάτων προκαλεί η συντονισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να επιταχύνει τις αντιασφαλιστικές εξελίξεις, αξιοποιώντας και το πόρισμα της Επιτροπής Αναλυτή. Απορρίπτοντας κατηγορηματικά τα μέτρα που προδιαγράφονται, με ξεκάθαρο μέτωπο στην αντεργατική πολιτική που τα επιβάλλει, οι ταξικές δυνάμεις ετοιμάζονται, ήδη, να δώσουν αποφασιστική απάντηση, πρωτοστατώντας στην οργάνωση της πάλης, με αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων".

    Το ΒΗΜΑ σημειώνει ότι "εν αμφιβόλω τίθεται η διαδικασία του κοινωνικού διαλόγου προτού καν αρχίσει εξαιτίας των ασφαλιστικών ανατροπών που επιφέρουν οι προτάσεις της "επιτροπής σοφών", έτσι όπως διατυπώθηκαν και εξειδικεύθηκαν από τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Ν. Αναλυτή".

    [03] Βιβλίο Ιστορίας

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "τελικά επικράτησε η λογική και η σύνεση και το πολυσυζητημένο βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού που ουσιαστικά είχε χάσει κάθε διδακτική αξία μετά από τις τόσες αντιδράσεις αποσύρθηκε. Την απόσυρση του επίμαχου βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ'Δημοτικού -που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις- και την αντικατάστασή του από εκείνο που διδάσκονταν οι μαθητές επί 17 συναπτά έτη ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Παιδείας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης".

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "υπέκυψε άρον άρον η κυβέρνηση στις πιέσεις του ΛΑΟΣ και κάνοντας στροφή 180 μοιρών , απέσυρε το διορθωμένο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄Δημοτικού".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "στη γενναία απόφαση της απόσυρσης του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού, που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, με την παράλληλη επανέκδοσή του παλιού βιβλίου Ιστορίας προχώρησε ο νέος υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης, λύνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο το πρόβλημα που είχε προκληθεί".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "χέρι χέρι με τον ΛΑΟΣ βαδίζει στα πρώτα της βήματα η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως αποδείχτηκε μετά τη χθεσινή απόφαση του υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη να αποσύρει το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "ανακόλουθος και πάλι ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος έλεγε αρχές Σεπτεμβρίου ότι το βιβλίο της Ιστορίας θα αξιολογηθεί στα σχολεία, για να αποφασιστεί αν θα αποσυρθεί τελικώς ή όχι. Αξιολόγηση δεν έγινε και το βιβλίο αποσύρθηκε, για να εισπράξει η κυβέρνηση τα μπράβο του ΛΑ.Ο.Σ. και του Χριστόδουλου και τις έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "την απόσυρση του επίμαχου βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού - που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις - και την αντικατάστασή του από εκείνο που διδάσκονταν οι μαθητές επί 17 συναπτά έτη, ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι ο νέος Υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης. Σύμφωνα με τον Υπουργό προκηρύσσεται διαγωνισμός για τη συγγραφή νέου βιβλίου".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "δείγμα γραφής της νέας τετραετίας έδωσε χθες η κυβέρνηση με την απόφασή της να αποσυρθεί το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού. Ο νέος υπουργός Παιδείας Ευρ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε τη νέα κυβερνητική θέση αποδίδοντας την απόφαση προσωπικά στον πρωθυπουργό. Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο χρησιμοποιήθηκε ως προκάλυμμα, αφού εξαναγκάστηκε να συμμορφωθεί "υπηρεσιακώς" και να εκδώσει άλλη γνωμοδότηση, ανατρέποντας την έγκρισή του στο βιβλίο".

    Η metro τονίζει ότι "στην ...Ιστορία περνάει οριστικά το επίμαχο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού, μετά τη χθεσινή απόφαση του υπουργού Παιδείας, Ευριπίδη Στυλιανίδη, για απόσυρσή του και προσωρινή αντικατάστασή του από το βιβλίο Ιστορίας που διδάσκονταν έως τώρα οι μαθητές".

    H City Press γράφει:"έπεσε η αυλαία" για το "επίμαχο" βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄Δημοτικού, καθώς χθες δια στόματος του υπουργού Παιδείας Ευρ. Στυλιανίδη ανακοινώθηκε η οριστική απόσυρσή του, η προσωρινή αντικατάστασή του με το προηγούμενο εγχειρίδιο και η προκήρυξη νέου διαγωνισμού για τη συγγραφή καινούργιο βιβλίου".

    [04] Βενιζέλος

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "απαρχή μετωπικής επίθεσης εφ' όλης της ύλης κατά της κυβέρνησης και οριστικής μεταστροφής από την άνευρη και αμφιθυμική "αντιπολιτευτική" περίοδο Παπανδρέου συνιστά η σκληρή παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου για το Ασφαλιστικό, με την οποία θεμελίωσε το ηγετικό στίγμα του εν όψει προγραμματικών δηλώσεων, στέλνοντας, παράλληλα, προς πάσα κατεύθυνση μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να εμφανιστεί χωρίς αρχηγό στην Βουλή".

    [05] ΠΑΣΟΚ

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "τα τεκταινόμενα στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, φαινομενικά, δεν απασχολούν τον Πρωθυπουργό, αλλά κατά βάθος εύχεται να συρθεί όσο το δυνατόν γίνεται η "προεδρική" εκκρεμότητα και να υπάρχει αντιπαλότητα, πόλωση και εσωστρέφεια στο Κίνημα που ίδρυσε ο αείμνηστος Παπανδρέου. Θέλει, ανενόχλητος, να περάσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των μεταρρυθμίσεων. Η αστάθεια και η ανοδική πορεία του πετρελαίου, αλλά και ο επικίνδυνος "καιρός" που επικρατεί στις διεθνείς χρηματαγορές, κάνουν τον ίδιο και τους επιτελείς του να είναι σε εγρήγορση, διότι έρχεται και η ώρα του Προϋπολογισμού".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "τις τελευταίες ημέρες, το ΠΑΣΟΚ τείνει να καταστή πασαρέλα επιδόξων αρχηγών. Πέραν της υποψηφιότητος Βενιζέλου, σειρά ακόμη κορυφαίων κομματικών στελεχών εμφανίζονται σε τηλεοπτικές εκπομπές και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να κατέλθουν και αυτοί ως υποψήφιοι στην εκλογή της 11ης Νοεμβρίου. Το δε γελοίο είναι ότι, σε αντίθεση με τον κ. Βενιζέλο που ανεκοίνωσε ευθέως ότι θα είναι υποψήφιος, οι άλλοι το αφήνουν να αιωρείται. Στην ερώτηση αν θα είναι υποψήφιοι, απαντούν με μισόλογα χωρίς να το αποκλείουν".

    [06] Σκόπια

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "η εθνική "αξιοπρέπεια" της ΠΓΔΜ και η προσωπική "αξιοπρέπεια" του Σκοπιανού προεδρεύοντος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ υπερίσχυσαν των αποφάσεων του διεθνούς οργανισμού και του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η Ελλάδα έμεινε μόνη της απέναντι στην ακραία πρόσκληση της πολιτικής ηγεσίας των Σκοπίων, η οποία διάλεξε το forum στο οποίο αναγνωρίζονται ως FYROM για να επιβάλει ένα νέο διπλωματικό τετελεσμένο".

    [07] Προεδρείο Βουλής

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει ότι "σε μια από τις πιο κρίσιμες ψηφοφορίες από τη μεταπολίτευση και μετά αναμένεται να εξελιχθεί η αυριανή ψηφοφορία για το νέο προεδρείο της Βουλής".

    [08] ΟΤΕ

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "οι ραγδαίες εξελίξεις που ξέσπασαν τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα στον ΟΤΕ δεν έχουν κοπάσει. Σήμερα θα γίνει αποδεκτή η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Cosmote Ευάγγελου Μαρτιγόπουλου από το ΔΣ του ΟΤΕ".

    [09] Ακατάλληλο νερό

    Η Metropolis τονίζει ότι "απορριπτική θα είναι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η απάντηση της ΕΥΔΑΠ στο αίτημα του Δήμου Ωροπού για ένταξή του στο δίκτυο της Εταιρείας λόγω του υψηλού οικονομικού κόστους που συνεπάγεται η αποδοχή του".

    [10] Πυρόπληκτοι

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "με γρήγορους ρυθμούς γίνεται πράξη η δέσμευση του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή για δωρεάν ανοικοδόμηση όλων των καμένων σπιτιών στην Πελοπόννησο και στην Εύβοια, με χρήματα από το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "στην υλοποίηση της δέσμευσης για δωρεάν κατασκευή των οικιών που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού προχωρά η κυβέρνηση. Η Πολιτεία, μέσω και του Ταμείου Αλληλεγγύης, αναλαμβάνει το κόστος της ανέγερσης σύγχρονων κατοικιών. Μάλιστα, από την επόμενη εβδομάδα οι πληγέντες θα μπορούν να καταθέτουν τις σχετικές αιτήσεις, προκειμένου να λάβουν τις αποζημιώσεις για το χτίσιμο των κατοικιών".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 26 September 2007 - 20:34:51 UTC