Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-11-09

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/11/2007
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/11/2007

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Οι επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και τα ευρήματα στα Ζωνιανά Ρεθύμνου, η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στο ΠΑΣΟΚ , δύο μόλις μέρες πριν από τις εκλογές της Κυριακής, το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί το Φεβρουάριο στη Βουλή, καθώς και η άνοδος της τιμής του πετρελαίου με αποτέλεσμα τη δημιουργία πληθωριστικών τάσεων.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ζωνιανά: Αποθήκες όπλων, εκρηκτικά, εργαστήρια επεξεργασίας ναρκωτικών, κλεμμένα αυτοκίνητα, ΑΤΜ και δέκα σακιά με χασίς σε χαράδρα τα ευρήματα της Αστυνομίας".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "έξι εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμό 23χρονου κτηνοτρόφου, δέκα σακιά με χασίς πεταμένα σε χαράδρα, 20 αυτοκίνητα και μηχανές καμένα, 12 κιλά δυναμίτιδας και... εκατοντάδες σφαίρες είναι τα νέα ευρήματα που έφεραν στο φως οι έρευνες των αστυνομικών στα Ζωνιανά! Κατά τη διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης συνελήφθησαν και δύο ακόμα άτομα για κατοχή ναρκωτικών".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Οπλοστάσια και εργοτάξια παραγωγής ναρκωτικών. Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Ζωνιανά αποκάλυψε πλήθος εγκληματικών δραστηριοτήτων".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "γιάφκες"... εκρηκτικών και ναρκωτικών εντόπισαν χθες οι αστυνομικοί στα Ζωνιανά, όπου για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκε η γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. Η χθεσινή ευρείας κλίμακας επέμβαση στα Ζωνιανά ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το πρωί και λίγες ώρες αργότερα το ελικόπτερο εντόπισε ένα παράπηγμα, το οποίο θεωρήθηκε "ύποπτο" και δόθηκε η εντολή να σπεύσουν επίγειες δυνάμεις, όπως και έγινε".

    Η ΑΥΓΗ: "Τα τρόφιμα "τρώνε" το εισόδημα των εργαζομένων. Αδρανεί πλήρως η κυβέρνηση παρά το χορό της ακρίβειας".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "μπορεί ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο να διαμορφώθηκε στο 3,1%, αλλά η πραγματικότητα που ζουν τα νοικοκυριά είναι χειρότερη. Μεταξύ Οκτωβρίου 2006 και Οκτωβρίου 2007 οι τιμές των τροφίμων εκτοξεύθηκαν μέχρι και 14,3%, δηλαδή πολύ πάνω από τις μισθολογικές αυξήσεις. Πρόκειται για ασυμπίεστες δαπάνες, που "τρώνε" το εισόδημα των εργαζομένων".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κυριαρχία Βενιζέλου με 43,48% ενώ ο Γιωργάκης συγκεντρώνει 37,76%, ο Σκανδαλίδης 9,3% και 8,4% είναι αναποφάσιστοι. Πάμε για μεγάλη έκπληξη - ανατροπή".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "νικητής και με κυριαρχική διαφορά βγαίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης από άποψη δείγματος δημοσκόπησης μέχρι σήμερα. Το διαδικτυακό γκάλοπ της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας "Τα Νέα" (www.tanea.gr), με μια και μόνη ερώτηση, που δεν επιτρέπει περιθώρια διπλής ανάγνωσης του αποτελέσματος ("Ποιον προτιμάτε για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ;"), αναδεικνύει τον Βενιζέλο πρώτο με ποσοστό 43,48% ενώ στον Παπανδρέου αποδίδεται το 37,76%".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Το φάντασμα του πληθωρισμού επιστρέφει και απειλεί πάλι την οικονομία. Πυκνώνουν τα μαύρα σύννεφα στις διεθνείς αγορές".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "το "τέρας" του πληθωρισμού επιστρέφει. Η κούρσα των τιμών του πετρελαίου, που πολλοί εκτιμούν ότι μπορεί να ξεπεράσει σύντομα και τα 100 δολάρια το βαρέλι, εκτίναξε τον Οκτώβριο τον τιμάριθμο στο 3,1% ενώ ο χειμώνας που έρχεται προβλέπεται βαρύς για τα νοικοκυριά".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Στο σχέδιο δεκάδες περιοχές. Σουφλιάς: "Μπαίνει τάξη στο οικιστικό χάος".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τάξη στο οικιστικό χάος που επικρατεί στη χώρα μας και έχει αναγκάσει χιλιάδες πολίτες να παρανομούν χτίζοντας αυθαίρετα βάζει το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί τον Φεβρουάριο στη Βουλή".

    ΕΘΝΟΣ: "Ιπτάμενα σαράβαλα νοικιάζει η ΟΑ. Στο παρά 5' αποφεύχθηκε τραγωδία τύπου "ΗΛΙΟΣ".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "από τις 5 Οκτωβρίου παραμένει καθηλωμένο στο έδαφος αεροσκάφος που είχε μισθωθεί από την ισπανική εταιρεία HOLA και πετούσε με τις Ολυμπιακές Αερογραμμές. Στο αεροσκάφος εντοπίστηκε ("μη επισκευάσιμο") πρόβλημα στο σύστημα συμπίεσης της καμπίνας - αντίστοιχο με το πρόβλημα που οδήγησε στην αεροπορική τραγωδία της HELIOS".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Περίτρανη δικαίωση του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα με όσα έγιναν στην Κρήτη με... Τα "κουμπιά" και τις... κουμπότρυπες".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "γράφοντας πριν καιρό στην "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ" ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Βύρωνας Πολύδωρας για τα "κουμπιά" για μια ακόμη φορά βγήκε αληθινός. Τώρα με τα όσα έγιναν και γίνονται στην Κρήτη, αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχε για κάποια πρόσωπα στην Αστυνομία τα οποία στερούνται και ποιότητα και ποσότητα μυαλού".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Συγγνώμη Βενιζέλου σε "πρίγκηπα" - βαρώνους. Σκανδαλίδης: Κανείς δεν έχει κότσια να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βλέποντας το γενικότερο κλίμα να είναι αρνητικό για την υποψηφιότητά του, ο κ. Βενιζέλος κάνει στροφή 180 μοιρών και ζητά ουσιαστικά συγγνώμη από τον Γ. Παπανδρέου ενώ εμφανίζεται ενωτικός αυτές τις τελευταίες ώρες πριν από την κρίσιμη εκλογή της Κυριακής".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Το πρώτο ψηφιακό μπλακ άουτ της νέας εποχής. Κατέρρευσε επί εξίμισι ώρες το διαδίκτυο. Σοβαρά προβλήματα για 2.300.000 χρήστες".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "το πρώτο ψηφιακό μπλακ άουτ βίωσε χθες για εξίμισι ώρες η χώρα. Περισσότεροι από 2.300.000 χρήστες του Ιντερνετ βγήκαν εκτός Δικτύου ή σερφάριζαν με τεράστια καθυστέρηση, μετά τη διπλή βλάβη που σημειώθηκε στο κεντρικό δίκτυο οπτικής ίνας του ΟΤΕ στο Χιλιομόδι Κορινθίας και το Κάστρο Βοιωτίας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Στοίχημα για 1 εκατ. ψήφους. Εκκλήσεις από τους υποψηφίους για μαζική συμμετοχή".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "καθοριστικό όριο για τη μεθαυριανή διαδικασία είναι τα 1.000.000 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, που ψήφισαν το 2004 και θα συγκριθεί με τον αριθμό που θα προκύψει την Κυριακή. Ν. Αθανασάκης και Γ. Ανωμερίτης ανακοίνωσαν χθες ότι το πιστοποιημένο μητρώο του κόμματος έχει 974.666 μέλη και φίλους".

    ΕΣΤΙΑ: "Παγκόσμια πρωτοτυπία οι μεθαυριανές εκλογές του ΠΑΣΟΚ".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ακόμη και στο μικρότερο σωματείο, η συμμετοχή σε αρχαιρεσίες διέπεται από κάποιες προϋποθέσεις. Πρωτίστως πρέπει να είναι κάποιος μέλος του σωματείου και, όπου ισχύει συνδρομή, να είναι οικονομικώς ενήμερος. Ελεύθερη συμμετοχή σε εκλογές, του τύπου όποιος θέλει έρχεται ψηφίζει και φεύγει, δύσκολα θα συναντήση κανείς".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τα Ζωνιανά, κορυφή του παγόβουνου. Ερευνώνται ύποπτες υποθέσεις και η στάση δημόσιων λειτουργών".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η επιχείρηση Ζωνιανά ίσως αποδειχθεί θρυαλλίδα δραματικών αποκαλύψεων, γεγονότων που δεν αφορούν μόνον την περιοχή και τους κατοίκους της, αλλά διαπερνούν όλη τη λειτουργία του κράτους, καθώς τα στοιχεία που έρχονται στο φως και οι ενδείξεις ενοχής αναγκάζουν τις αρχές να διερευνήσουν συμμετοχή σε έκνομες πράξεις -ή συγκάλυψή τους- δημόσιων λειτουργών".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Ξυλώνουν" τα Ζωνιανά...ειδικές μονάδες της αστυνομίας. Αναζητούν οι πολιτικές ευθύνες".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "οι νέες έρευνες που ξεκίνησαν οι αστυνομικές δυνάμεις χθες στα Ζωνιανά και τη γύρω περιοχή, μετά τα φτωχά αποτελέσματα των προχθεσινών ερευνών, ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα σενάρια που ήθελαν την περιοχή να είναι "βουτηγμένη" στην παρανομία κατά τα πρότυπα της ιταλικής μαφίας".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Απογείωση τιμών στα σούπερ μάρκετ. Αυξήσεις - σοκ 24%".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "πρωτοφανής εκτίναξη των τιμών στα ράφια που φθάνουν έως 24% βρίσκεται σε εξέλιξη από την 1 Νοεμβρίου. Η έξαρση της ακρίβειας αποτυπώνεται και στο νέο άλμα του πληθωρισμού τον Οκτώβριο".

    Η ΝΙΚΗ: "Θηλειά η ακρίβεια για τα νοικοκυριά. Μεγάλες αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ασφυκτικές πιέσεις δέχονται οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί. Η ακρίβεια στην αγορά "καλπάζει", όπως δείχνουν και τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Ο πληθωρισμός "σκαρφάλωσε" στο 3,1% με τάση περαιτέρω ανόδου, που πυροδοτείται από το ράλι των τιμών του πετρελαίου".

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: "Σύντροφοι για ...λίγες ώρες ακόμη. Ψηφίζουν για πρόεδρο και....προσεύχονται για την ενότητα".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα,"δύο εικοσιτετράωρα πριν βγει και επίσημα το αποτέλεσμα της εσωκομματικής κάλπης στο ΠΑΣΟΚ, όλα δείχνουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει τους οιωνούς με το μέρος του και καλείται για τελευταία ίσως φορά να κάνει πράξη την εντολή που ο ίδιος ζητά επιμόνως από τις 17 Σεπτεμβρίου, για να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ και κατ΄επέκταση τη χώρα".

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ:"Η επανάσταση των γαρυφάλλων...Ονόματα και εμβλήματα στο τραπέζι Βενιζέλου".

    Η εφημερίδα γράφει ότι " σε τεντωμένο σχοινί κινείται, πλέον, η ενότητα του ΠΑΣΟΚ, δύο μόλις ημέρες πριν από την εκλογή του νέου προέδρου του Κινήματος. Η εθνική συνδιάσκεψη του κόμματος, που εξελίχτηκε σε μια καταμέτρηση δυνάμεων των εσωκομματικών "στρατοπέδων", επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το αγεφύρωτο χάσμα που χωρίζει το "παπανδρεϊκό" και το "βενιζελικό" μπλοκ".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Διαδηλώνουμε σήμερα για το δικαίωμα όλων στη μόρφωση. Μαθητές-φοιτητές- σπουδαστές-γονείς".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σήμερα, σε πολλές πόλεις, βγαίνουν στους δρόμους από κοινού μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, γονείς και εργαζόμενοι. Στο δίκαιο αγώνα για το σχολείο και το πανεπιστήμιο που έχει ανάγκη η νεολαία και ο λαός και όχι η πλουτοκρατία. Για ενιαία αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλους".

    Η ΧΩΡΑ: "Μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία των αναπήρων. Θα εφοδιάζονται με μόνιμη κάρτα αναπηρίας".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "απαλλάσσονται από τα γραφειοκρατικά γρανάζια των δημόσιων υπηρεσιών χιλιάδες συμπολίτες μας με αναπηρία, που υποχρεώνονταν σε επαναλαμβανόμενες παρουσίες στα αρμόδια γραφεία, για να επαναβεβαιώσουν την αναπηρία τους".

    City Press: "Η επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ. Αποκλειστικές συνεντεύξεις".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σαφές μήνυμα προς όλες τις (εσωκομματικές ) κατευθύνσεις ότι "στις 11 Νοέμβρη την εντολή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα την πάρει από τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος" και (προφανώς) όχι από τα (μεγαλο) στελέχη του κόμματος στέλνει με τη συνέντευξή του στη "C.P.", δύο ημέρες πριν από τις εκλογές της Κυριακής ο Γιώργος Παπανδρέου".

    Metropolis: "Νόμος της σιωπής στα Ζωνιανά...".

    Η εφημερίδα γράφει ότι " εξακολουθεί να "βασιλεύει" στα Ζωνιανά Ρεθύμνου ο νόμος της σιωπής. Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα, η οποία αποδείχθηκε πολύ πιο αποδοτική από την πρώτη. Στο πλαίσιο της χθεσινής εφόδου, ήρθαν στο φως πολλά παράδοξα σχετικά με το χωριό των Ζωνιανών".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Θεσσαλονίκη: Ο πόλεμος των χούλιγκαν".

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "SOS " Παπούλια για το περιβάλλον".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ευ. Βενιζέλος: Οι βαρόνοι θέλουν να με βγάλουν από τη μέση. Συνέντευξη στη "Μακεδονία".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Με τον πληθωρισμό να ανεβαίνει νέα επέλαση ακρίβειας από τους ασυνείδητους κερδοσκόπους".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Αύξηση 7% στα τιμολόγια ρεύματος για βιομηχανίες. Η ΡΑΕ εισηγείται στο υπ. Ανάπτυξης την απελευθέρωση για περίπου 70 μεγάλες εταιρίες".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την πλήρη απελευθέρωση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος για τις μεγάλες βιομηχανίες εισηγείται η ΡΑΕ, ανοίγοντας τον δρόμο για αυξήσεις της τάξεως του 7% σε πρώτη φάση".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σάλος για το μυστικό deal. Εκχωρούν τη ΔΕΗ στη γερμανική RWE. Σκανδαλώδης προνομιακή συμφωνία για τη δημιουργία νέων μονάδων".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε εκχώρηση, ουσιαστικά, της ΔΕΗ στη γερμανική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας RWE οδηγεί το μνημόνιο συνεργασίας, στο οποίο κατέληξε, μετά από μυστικές διαπραγματεύσεις ο Τ. Αθανασόπουλος με εκπροσώπους των Γερμανών".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Πληθαίνουν τα σενάρια τρόμου. Οι διεθνείς αγορές συνεχίζουν να καταγράφουν απώλειες".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "εκρηκτικό είναι το κλίμα στις αγορές που κλυδωνίζονται από την πιστωτική κρίση, σε συνδυασμό με την πετρελαϊκή κούρσα, την καθίζηση του δολαρίου, την πληθωριστική απειλή και τις κλιμακούμενες ανησυχίες για τον κίνδυνο ύφεσης στην αμερικανική οικονομία".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ανατροπή σχεδιασμών λόγω της πληθωριστικής απειλής. Αυξήσεις τιμών σε τρόφιμα-καύσιμα ανησυχούν κυβέρνηση και νοικοκυριά".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανατροπή των σχεδιασμών του οικονομικού επιτελείου προκαλεί η αύξηση του πληθωρισμού πάνω από το 3% τον Οκτώβριο, καθώς και η αβεβαιότητα για τους επόμενους μήνες".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 9 November 2007 - 22:24:26 UTC