Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-11-15

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/11/2007
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/11/2007

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Ο διάλογος για το Ασφαλιστικό, που επανέρχεται στο προσκήνιο, με τις ενοποιήσεις κάποιων Ταμείων, και τις αντιδράσεις των συνδικάτων, η έκθεση του Συνήγορου του Καταναλωτή που καταδεικνύει εξαπάτηση των πολιτών από επιχειρήσεις, ΔΕΗ, εταιρίες τηλεφωνίας και τράπεζες, καθώς και το ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πως κλέβουν τον πολίτη εμπορικά, Τράπεζες, ΔΕΚΟ κ.ά. Αυξήθηκαν κατά... 706% οι καταγγελίες".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "με αλματώδη ρυθμό αυξάνονται οι καταγγελίες καταναλωτών που πέφτουν θύματα παραπλάνησης αλλά και αθέμιτων πρακτικών".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο το 2008. Γ. Αλογοσκούφης: Πάνω από τον πληθωρισμό οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων του Δημοσίου προανήγγειλε για το 2008 ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, δίνοντας το μήνυμα κάλυψης των απωλειών που έχουν οι εργαζόμενοι, από την άνοδο του πληθωρισμού λόγω των καυσίμων και της διεθνούς αναταραχής".

    Η ΑΥΓΗ: "Σκηνοθεσία διαλόγου χωρίς τους ασφαλισμένους. Το ΠΑΣΟΚ αποδέχεται τη διαδικασία".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "για τρίτη φορά συνεδριάζει σήμερα στη Βουλή η κατ' όνομα επιτροπή "κοινωνικού διαλόγου" για το ασφαλιστικό. Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΒΕΕ ανακοίνωσαν πως δεν θα συμμετάσχουν στον προσχηματικό διάλογο, ενόσω τουλάχιστον η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται για το πώς θα καλύψει το τεράστιο συσσωρευμένο χρέος του κράτους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που μόνον για την τελευταία πενταετία υπολογίζεται σε 12 δισ. ευρώ".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Παραμύθι η καθαρή εντολή στον Γιωργάκη. Πώς τολμάνε και μιλάνε τα... ρετάλια του ΠΑΣΟΚ για... "θρίαμβο", όταν πήρε 669.593 ψήφους λιγότερες από το 2004".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "με θράσος χιλίων πιθήκων επιμένει στο γκεμπελικό παραμύθιασμα του κόσμου του ΠΑΣΟΚ το τραστ των ξοφλημένων που κατέλαβαν την Χαριλάου Τρικούπη, συνεχίζοντας να πλασάρουν φληναφήματα περί "καθαρής εντολής" και αρνούμενοι προκλητικά να απαντήσουν στις αποκαλύψεις για σαρωτική νόθευση της βούλησης της βάσης της Δημοκρατικής Παράταξης".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Ενιαίο Ταμείο ιατρών, μηχανικών, δημοσιογράφων και δικηγόρων. Οι προτάσεις της κυβέρνησης".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "συγχωνεύσεις Ταμείων και περιορισμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων χιλιάδων ασφαλισμένων περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Συγκεκριμένα ενοποιούνται σταδιακά σε εννέα Ταμεία επικουρικής ασφάλισης και σε πέντε Ταμεία κυρίας ασφάλισης, ήτοι: το ΙΚΑ, ο ΟΓΑ, ο ΟΑΕΕ (αυτοαπασχολουμένων), το Ταμείο επιστημόνων (ενοποίηση των Ταμείων υγειονομικών, μηχανικών, νομικών και εργαζομένων στον Τύπο) και το Ταμείο δημοσίων υπαλλήλων".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Επίδομα θέρμανσης σε 170.000 άτομα με αναπηρίες. Μέσω του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επίδομα θέρμανσης σε 170.000 Άτομα με Αναπηρίες θα καταβάλει η κυβέρνηση από 1.1.2008 μέσω του Ταμείου Φτώχειας, καθώς και αυξήσεις της τάξεως του 7% για τα μακροχρόνια επιδόματα Πρόνοιας".

    ΕΘΝΟΣ: "Ιστορίες καθημερινής απάτης. Στο έλεος των αετονύχηδων της αγοράς οι καταναλωτές".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "οργή των καταναλωτών δείχνει ο οκταπλασιασμός μέσα σε έναν χρόνο των καταγγελιών για την ακρίβεια στην αγορά, την εξαπάτησή τους από επιχειρήσεις, τον βρόχο των τραπεζικών δανείων, την αγνόησή τους από δημόσιους οργανισμούς όπως η ΔΕΗ, καθώς και ιδιωτικές εταιρείες τηλεφωνίας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Χωρίς μίτο στον λαβύρινθο του Ασφαλιστικού. Με ακαθόριστες θέσεις η Κυβέρνηση προχωράει με το βλέποντας και κάνοντας στον δεύτερο γύρο στον διάλογο".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ηράκλεια αντοχή και δύναμη πρέπει να έχει η Κυβέρνηση για να περάσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει προγραμματίσει. Ειδικά το ασφαλιστικό και το άρθρο 16 για τα Πανεπιστήμια είναι μεγάλα εμπόδια. Όσον αφορά ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό η Κυβέρνηση προχωράει με το βλέποντας και κάνοντας χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις και τις θέσεις της. Εξ αιτίας αυτού του λόγου η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ αρνούνται να προσέλθουν στο δεύτερο γύρο του διαλόγου".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Συμπλέουν ΠΑΣΟΚ και μισή Νέα Δημοκρατία με το γερμανικό μοντέλο εκλογής βουλευτών".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συμπλέουν τα δύο μεγάλα κόμματα στην αλλαγή του εκλογικού νόμου προκρίνοντας μάλιστα το γερμανικό μοντέλο, το οποίο θεωρείται δικαιότερο σύστημα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πώς από τα 154 Ταμεία θα μείνουν μόνο 14. Το σχέδιο που αλλάζει το "χάρτη" για 3,9 εκατομμύρια ασφαλισμένους. Όλες οι ενοποιήσεις και συγχωνεύσεις. Θα συγκροτηθούν πέντε οργανισμοί κύριας και ενιαίας επικουρικής ασφάλισης".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "στα "βαθιά" του ασφαλιστικού μπαίνει σήμερα η κυβέρνηση, παρουσιάζοντας τις προτάσεις για τις ενοποιήσεις των Ταμείων, στη Βουλή. Όπως όλα δείχνουν, κεντρικός στόχος είναι να δημιουργηθούν 5 φορείς κύριας και 9 επικουρικής ασφάλισης, μέσα από τη σταδιακή ομαδοποίηση 154 ασφαλιστικών οργανισμών και κλάδων, χωρίς μελέτες και προαπαιτούμενα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Γερμανική κουζίνα για νέο εκλογικό νόμο. Πυκνώνουν οι φωνές στη ΝΔ για αλλαγή και όχι αλχημείες".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η πρόταση του Γ. Παπανδρέου για τη θεσμοθέτηση μικτού εκλογικού συστήματος, γνωστού και ως γερμανικού, προκαλεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, η οποία κινείται σε άλλη κατεύθυνση. Της στερεί τη δυνατότητα να καθορίσει τις εξελίξεις ανάλογα με τα μελλοντικά εκλογικά της οφέλη και βγάζει στην επιφάνεια την πολυφωνία της ΝΔ για το θέμα και τις εκφρασμένες απόψεις κυβερνητικών στελεχών υπέρ του γερμανικού συστήματος. Διαφωνούν ΚΚΕ και ΣΥΝ".

    ΕΣΤΙΑ: "Λάθος η αλλαγή του εκλογικού νόμου. Καμμία διασφάλισις ότι θα ωφεληθή η Νέα Δημοκρατία".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "...υπάρχει κίνδυνος... να αλλάξη τον εκλογικό νόμο η Νέα Δημοκρατία και να επωφεληθή από αυτόν το ΠΑΣΟΚ. Να κερδίση εκείνο στις μεθεπόμενες εκλογές και χάρις στον νόμο της Νέας Δημοκρατίας να εξασφαλίση άνετη πλειοψηφία στην Βουλή. Η Κυβέρνησις δεν πρέπει να διαπράξη τέτοιο λάθος".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Χειρουργούσε με πλαστά χαρτιά καρδιοπαθείς στο Ιπποκράτειο. Η θνησιμότητα έφθανε το 25% χωρίς ποτέ να τον ελέγξουν".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ανατριχιαστική επιβεβαίωση της γνωστής ρήσης "στην Ελλάδα είναι ό,τι δηλώσεις" αποτελεί η αποκάλυψη ότι στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Αθήνας, επί σειρά ετών, εγχειρήσεις καρδιάς γίνονταν από γιατρό που εμφάνιζε ψευδή πιστοποιητικά ειδικότητας, "πιστοποιημένα" από τον διάσημο καρδιοχειρουργό Μαγκντί Γιακούμπ".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Λύση μέσω ενοποίησης ταμείων. Το ασφαλιστικό στην Κυβερνητική Επιτροπή".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "την άμεση αντιμετώπιση του "ακανθώδους" ζητήματος του ασφαλιστικού επιδιώκει η κυβέρνηση, εστιάζοντας κυρίως στην ενοποίηση των ταμείων τόσο στην κύρια, όσο και την επικουρική ασφάλιση. Το σχέδιο του υπουργείου Απασχόλησης συνίσταται στη δραστική μείωση του αριθμούς των Ταμείων Κύριας Ασφάλισης από 24 σε 4 ή 5 και Επικουρικής Ασφάλισης από 49 σε 9".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Κρυφό σχέδιο σοκ θίγει όλους τους ασφαλισμένους. Πιάνει όσους βγαίνουν στη σύνταξη από το 2013".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "κρυφό σχέδιο - σοκ για όλους τους ασφαλισμένους επεξεργάζεται η κυβέρνηση με ανατροπές από το 2013 στο ύψος των συντάξεων (μείωση έως 14% για τις κύριες και έως 50% για τις επικουρικές) και στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (επιβάρυνση έως 7 έτη). Επίσης με το σχέδιο αναθεωρούνται οι λίστες για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα".

    Η ΝΙΚΗ: "Ο Τσοβόλας και πάλι στο ΠΑΣΟΚ".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ανοίγει ο δρόμος της επιστροφής του Δημήτρη Τσοβόλα στο ΠΑΣΟΚ, αφού η επιθυμία του Γ. Παπανδρέου είναι η επανασύνδεση του κινήματος με τις ιστορικές και κοινωνικές του ρίζες".

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Τα κεφάλια μέσα...Καραμανλής-Παπανδρέου έτοιμοι για δράση".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "εκλογές πάσης φύσεως, τέλος. Τώρα όλα τα παλληκάρια πρέπει να κατέβουν στην πολιτική πίστα και αν δείξουν τις χάρες και τις αρετές τους καθώς το παιχνίδι σοβαρεύει επικίνδυνα".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ηλεκτρικό ρεύμα κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα για το κέρδος".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι το ηλεκτρικό ρεύμα, η αξιοποίηση της Ενέργειας και για οικιακή χρήση, για δημόσια κτίρια, για θέρμανση κλπ είναι ένα κοινωνικό αγαθό. Εντάσσεται μέσα στις ανθρώπινες υλικές και πολιτιστικές ανάγκες".

    Η ΧΩΡΑ: "Θα ενοποιηθούν σε 5 τα Ταμεία, για να σωθούν οι συντάξεις. Τι αποφασίστηκε χθες στην Κυβερνητική".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σχέδιο για τη δραστική μείωση των Ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης επεξεργάζεται η κυβέρνηση, το οποίο , σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει την ενοποίηση των 154 ταμείων που υπάρχουν σήμερα σε 5-6 κύρια Ταμεία και 8 επικουρικά, με το ΙΚΑ να δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο των ασφαλισμένων και συνταξιούχων".

    City Press: "Έκρηξη παραπόνων των καταναλωτών".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "πρωταθλητές στην εξαπάτηση των καταναλωτών αναδεικνύονται οι ΔΕΚΟ, τα εμπορικά καταστήματα, οι τράπεζες και τα ινστιτούτα αδυνατίσματος, όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, η οποία παραδόθηκε χθες στον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Βλάχο".

    Metro: "Αλλαγές σε ποινές - άδειες".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού, που έδωσε εντολή αυστηροποίησης των ποινών για τους παιδεραστές, προκάλεσε η υπόθεση βιασμού 9χρονης μέσα στο σπίτι της από άγνωστο που ισχυρίστηκε πως είναι αστυνομικός".

    Metropolis: "Πλαστός" γιατρός στο Ιπποκράτειο".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "μια απίστευτη υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Πτέρυγας του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Σύμφωνα με το πόρισμα των επιθεωρητών Υγείας, ο φερόμενος ως γιατρός είχε καταλάβει τη θέση του έχοντας προσκομίσει δύο πλαστά πτυχία".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Κυβέρνηση: Σχέδιο - σοκ στο ασφαλιστικό."

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Οι σεισμοί απειλούν...την Ευρώπη. Ελλάδα, Ιταλία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρος και Σλοβενία, κινδυνεύουν περισσότερο από τον εγκέλαδο".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Βίαζε την εννιάχρονη ανιψιά του!"

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Η κυβέρνηση θέλει δίκαιο και σύγχρονο ασφαλιστικό σύστημα για όλους τους ασφαλισμένους".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Οξύ διαρθρωτικό πρόβλημα εισπράξεων στον τουρισμό. Συναλλαγματική υστέρηση της Ελλάδας έναντι Ισπανίας, Πορτογαλίας, Τουρκίας, εκτιμά το ΙΤΕΠ".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "απογοητευτική χαρακτηρίζει το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων την εικόνα του ελληνικού τουρισμό το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2007 όσον αφορά τις συναλλαγματικές εισπράξεις της χώρας μας".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μειώνει ταχύτητα η οικονομία. Πλήγμα από οικοδομή και εξαγωγές".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι είναι "ορατές, πλέον, οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από τη διεθνή κρίση και τις κυβερνητικές αστοχίες στον τομέα της οικοδομής. Ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ επιβραδύνθηκε το γ' τρίμηνο του 2007. Διαμορφώθηκε στο 3,6% έναντι 4,5% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2006 και 4,6% το β΄τρίμηνο, φέτος. Αντίθετα, θετικές επιδόσεις σημειώθηκαν στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ο ελληνικός τουρισμός έχασε εφέτος το στοίχημα. Απογοητευτικά τα στοιχεία για την τουριστική κίνηση το 2007".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "περισυλλογή και ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία της εφετινής τουριστικής κίνησης, καθώς όλα δείχνουν ότι η χώρα μας υστερεί δραματικά σε σύγκριση με τους κυριότερους ανταγωνιστές της, κυρίως τις χώρες της Μεσογείου".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η κυβέρνηση προκρίνει ήπια λύση στο ασφαλιστικό. Εξετάζεται συγχώνευση Ταμείων με μία υπουργική απόφαση".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ήπιες μεταρρυθμίσεις θα επιχειρήσει η κυβέρνηση για την επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Απασχόλησης Β. Μαγγίνα, μετά τη συνάντηση της Κυβερνητικής Επιτροπής".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 15 November 2007 - 22:42:46 UTC