Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-11-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/11/2007
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/11/2007

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Οι προβλέψεις του Προϋπολογισμού για το επόμενο οικονομικό έτος, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και μεταξύ άλλων προβλέπει νέες επιβαρύνσεις σε ακίνητα, καύσιμα, ποτά και τσιγάρα και κάποιες ενισχύσεις σε συνταξιούχους, τρίτεκνες μητέρες, δημοσίους υπαλλήλους και ανέργους με στόχο ρυθμό ανάπτυξη 4% και μείωση του ελλείμματος στο 1,7% του ΑΕΠ.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ο προϋπολογισμός με αριθμούς κατατέθηκε χθες στη Βουλή".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "προϋπολογισμό με σκληρές προβλέψεις για το επόμενο οικονομικό έτος, που αποτυπώνουν τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου και να ενισχύσει τα ταμεία του κράτους με έσοδα 6,1 δισ. ευρώ, κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "6.100 νέες προσλήψεις. Η κατανομή των θέσεων ανά φορέα".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "πράσινο" φως για 13 προσλήψεις μόνιμων και εποχικών υπαλλήλων, διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων, σε φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενέκρινε με νέες αποφάσεις της η αρμόδια επί των προσλήψεων διυπουργική επιτροπή".

    Η ΑΥΓΗ: "6 δισ. ευρώ πρόσθετοι φόροι, αλλά παγωμένοι οι μισθοί. Προϋπολογισμός: Αναδιανομή σε βάρος των αδύνατων".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η απότομη αύξηση της φορολογίας, η επιβάρυνση με περισσότερους έμμεσους φόρους είναι το κύριο χαρακτηριστικό του νέου προϋπολογισμού που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση. Οι πρόσθετοι φόροι θα φτάσουν τα 6 δισ. ευρώ, ενώ η εισοδηματική πολιτική προβλέπει παγωμένους τους μισθούς. Με τον προϋπολογισμό του 2008 η κυβέρνηση σχεδιάζει μια νέα αναδιανομή εις βάρος των αδυνάτων, ενώ συγχρόνως αρνείται να στηρίξει, όπως επιβάλλεται, την κοινωνική ασφάλιση, από την οποία στερεί 2 δισ. ευρώ, την Παιδεία και την Υγεία, παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Να παίρνουν όλοι την ίδια σύνταξη. Στο ΙΚΑ να ενταχθούν και οι βουλευτές για να δώσουν το καλό παράδειγμα. και αν δεν τους αρέσει, ας αλλάξουν δουλειά".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "τα 185 Ταμεία που καλύπτουν ασφαλιστικά τους εργαζόμενους στην χώρα μας είναι αποτέλεσμα των πελατειακών σχέσεων που ανέπτυξαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων πενήντα χρόνων με διάφορες συντεχνίες και δείχνει το μέγεθος της αναρχίας και της διαφθοράς που επικρατεί στο δημόσιο τομέα".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Η Ιατρική αγγίζει το θαύμα! Νέα επαναστατική μέθοδος. Όργανα από βλαστικά κύτταρα που προέρχονται από το δέρμα του ασθενούς. Θα θεραπεύονται πολλές ανίατες ασθένειες".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "δύο διαφορετικές ερευνητικές ομάδες επέτυχαν να δημιουργήσουν ανθρώπινα εμβρυϊκά βλαστικά κύτταρα χωρίς τη χρήση εμβρύων! Το νέο επίτευγμα που βασίζεται σε επεξεργασία δερματικών κυττάρων ανοίγει το δρόμο για θεραπεία ασθενειών με χρήση των κυττάρων του ιδίου του ασθενούς, ξεπερνώντας τις αντιδράσεις όσων μιλούσαν για "ανήθικη" κλωνοποίηση".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Στο επίκεντρο Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2008".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ομόφωνα εγκρίθηκε χθες από το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο Προϋπολογισμός του 2008, ο οποίος κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη και στηρίζεται στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών".

    ΕΘΝΟΣ: "Επιδρομή στα μικρομεσαία εισοδήματα. Μετά το ασφαλιστικό του Μαγγίνα, έρχεται ο προϋπολογισμός του Αλογοσκούφη".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ονομαστικές αυξήσεις κάτω από τον πληθωρισμό περιλαμβάνει η εισοδηματική πολιτική. Αυτό, σε συνδυασμό με τους πρόσθετους έμμεσους φόρους που προβλέπει ο προϋπολογισμός, οδηγεί σε μείωση των πραγματικών εισοδημάτων για το 2008".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Με τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και δίνει ψίχουλα ενώ παίρνει "καρβέλια" από τους εργαζόμενους γίνονται ...Αχθοφόροι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ρυθμό ανάπτυξης 4% και μείωση του ελλείμματος στο 1,7% του ΑΕΠ, προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2008. Επίσης προβλέπει αυξήσεις 3% για τους μισθωτούς και 4% για τους συνταξιούχους, καθώς και αύξηση των εσόδων κατά 6 δισεκατομμύρια".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Άγριο χαράτσωμα σε όλα τα ακίνητα. Για να γεμίσουν τα Ταμεία και να στηριχθεί ο Προϋπολογισμός".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η αύξηση των φορολογικών εσόδων κυρίως από την καθιέρωση ενιαίας φορολογίας 0,1% στα ακίνητα καθώς και τα έσοδα από τον φόρο ακίνητης περιουσίας είναι το κυρίαρχο στοιχείο του κατατεθέντος Προϋπολογισμού του 2008".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πρόσθετοι φόροι 1.100 ευρώ για κάθε οικογένεια. Στόχος του φετινού Προϋπολογισμού η είσπραξη 6,2 δισ. ευρώ από φορολόγηση σε ακίνητα, καύσιμα, ποτά και τσιγάρα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 6,24 δισεκατομμυρίων ευρώ από 5,7 εκατομμύρια νοικοκυριά προβλέπει για το 2008 ο νέος Κρατικός Προϋπολογισμός. Κάθε οικογένεια αναμένεται να επιβαρυνθεί με επιπλέον φόρους 1.100 ευρώ κατά μέσο όρο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Επιδρομή φόρων στα ακίνητα. Προϋπολογισμός: Θα πληρώσουμε 6,2 δισ. ευρώ επιπλέον".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "χτύπημα 900 εκατ. ευρώ στα ακίνητα των φτωχών (γιατί ο φόρος στους μεγαλοϊδιοκτήτες καταργείται) και αφαίμαξη άλλου 1,5 δισ. ευρώ με φόρο στη βενζίνη και το πετρέλαιο φέρνει ο Προϋπολογισμός του 2008, που επιφυλάσσει συνολικά φορολογικά βάρη 6,2 δισ. ευρώ".

    ΕΣΤΙΑ: "Ο τέταρτος Προϋπολογισμός. Η Νέα Δημοκρατία μειώνει τα ελλείμματα".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "για να μπορέση κανείς να κρίνη τον Προϋπολογισμό 2008, τον τέταρτο κατά σειράν που κατήρτισε η παρούσα Κυβέρνησις της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να ανατρέξη στους προηγουμένους. Και κυρίως πρέπει να τον συγκρίνη με τον τελευταίο κρατικό Προϋπολογισμό που κατήρτισε η Κυβέρνησις του ΠΑΣΟΚ, τα μεγέθη του οποίου απεδείχθησαν πλασματικά με αποτέλεσμα οι προβλέψεις του να εξελιχθούν σε φιάσκο".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η κυβέρνηση επιμένει για Ταμεία και μεταρρυθμίσεις. Κατετέθη ο προϋπολογισμός 2008".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την αποφασιστικότητά του να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις, παρά τις διαφαινόμενες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και συνδικαλιστικών οργανώσεων, κυρίως για το ασφαλιστικό, διακήρυξε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που ενέκρινε το νέο προϋπολογισμό".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Προϋπολογισμός με ρεκόρ φόρων. Αυξήσεις 3% για τους μισθωτούς και 4% για τους συνταξιούχους".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ρυθμούς ανάπτυξης 4% και μείωση του ελλείμματος στο 1,7% του ΑΠΕ, προβλέπει ο Προϋπολογισμός του έτους 2008, ο οποίος κατατέθηκε στη Βουλή από την κυβέρνηση. Προβλέπει επίσης αυξήσεις 3% για τους μισθωτούς και 4% για τους συνταξιούχους, καθώς και αύξηση των εσόδων κατά 6 δισεκατομμύρια ευρώ περισσότερα σε σχέση με αυτά του 2007. Με τον Προϋπολογισμό υλοποιούνται μια σειρά από δεσμεύσεις που η κυβέρνηση είχε αναλάβει απέναντι στους πολίτες".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Φόροι, φόροι, φόροι και συντάξεις γιοκ! Θύελλα αντιδράσεων για προϋπολογισμό- ασφαλιστικό".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο προϋπολογισμός κατατέθηκε χθες στη Βουλή και προβλέπει πρωτοφανή αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 6,24 δισ. ευρώ ή κατά 12,9% γεγονός το οποίο παραπέμπει και σε "κρυφή " φορολογική ατζέντα της κυβέρνησης με αυξήσεις στους έμμεσους φόρους (ποτά, τσιγάρα, τέλη κυκλοφορίας) στον βαθμό που τα ήδη γνωστά μέτρα δεν αποδώσουν τα προβλεπόμενα έσοδα".

    Η ΝΙΚΗ: " Οι μαθητευόμενοι μάγοι...υπουργοί. Με αλχημείες θα λύσουν το Ασφαλιστικό".

    Η εφημερίδα γράφει ότι βρίσκονται "επί ποδός τα συνδικάτα, για να αποκρούσουν τις αλλαγές που προωθούν οι μαθητευόμενοι μάγοι της κυβέρνησης Καραμανλή στο Ασφαλιστικό και οδηγούν σε παράταση του εργασιακού βίου και μείωση των συντάξεων, διαλύοντας ακόμα και τα υγιή Ταμεία. Πρώτη στις κινητοποιήσεις κατέρχεται η ΕΣΗΕΑ. Οι δημοσιογράφοι θα απεργήσουν την ερχόμενη Τρίτη και θα πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις της 12ης Δεκεμβρίου , από κοινού με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μεγάλη επίθεση στο λαϊκό εισόδημα. Πακτωλός στα μονοπώλια".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο προϋπολογισμός θωρακίζει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, διασφαλίζοντας την αύξηση των δημόσιων εσόδων, ιδιαίτερα με την αύξηση της έμμεσης φορολογίας".

    Η ΧΩΡΑ: "Πέρασαν στον Προϋπολογισμό οι αυξήσεις στους ένστολους. Τι μας δίνει, τι μας παίρνει".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Προϋπολογισμός των δεσμεύσεων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Προϋπολογισμός που κατατέθηκε χθες στη Βουλή , αφού ενσωματώνει και υλοποιεί όλες τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τους οικονομικά ασθενέστερους, τους τρίτεκνους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους, τους εργαζομένους στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις".

    City Press: "Προϋπολογισμός μετ΄εμποδίων".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "λίγο μετά τις έξι χθες το απόγευμα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, ενώπιον της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής Δ. Σιούφα τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2008, ο οποίος λίγο πριν είχε εγκριθεί ομόφωνα από το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή".

    Metro: "Ισορροπία του τρόμου. Δημοσιονομική πειθαρχία και ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων, ο διπλός στόχος του Προϋπολογισμού του 2008".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "για ισορροπίες ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι των Βρυξελλών, για ισοσκελισμό του Προϋπολογισμού έως το 2010, και στις προεκλογικές δεσμεύσεις της για την οικονομική πολιτική επιχειρεί να τηρήσει το τελικό σχέδιο του Προϋπολογισμού, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή".

    Metropolis: "Στη Βουλή ο Προϋπολογισμός".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "αύξηση στην άμεση και έμμεση φορολογία προβλέπει το τελικό κείμενο του Προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή. Στόχος της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης, βασικά μέτρα της οποίας ενσωματώνονται στο νέο Προϋπολογισμό".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " Επιδρομή στην τσέπη μας. "Καίει" ο νέος προϋπολογισμός".

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Κυβερνητικό "nein" στο γερμανικό εκλογικό μοντέλο".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "5.014 προσλήψεις στο δημόσιο. Τι ισχύει για τις αναλογικές συντάξεις μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2007".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Μεγάλες αντιδράσεις για την ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων. Πολιτικές και συνδικαλιστικές αρνήσεις".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: " Φορολογικό "στοίχημα" ο προϋπολογισμός 2008. Η είσπραξη εσόδων 6,24 δισ."κλειδί" για τη διατήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "φορολογικά έσοδα αυξημένα κατά 6,24 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με το 2007, αναζητεί ο προϋπολογισμός του 2008, τον οποίο κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης. Μεγάλο "βάρος" πέφτει στους έμμεσους φόρους, οι οποίοι όχι μόνο αυξάνονται με ρυθμό διπλάσιο της ανόδους του ονομαστικού ΑΕΠ (13,9% έναντι 7,0%)".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Νέοι φόροι 6,24 δισ. ευρώ. Κρύβει σκληρά μέτρα ο προϋπολογισμός".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την εισπρακτική φοροεπιδρομή της κυβέρνησης σε μισθούς, συνταξιούχους, ιδιοκτήτες ακινήτων και όλους τους καταναλωτές αποκαλύπτει ο προϋπολογισμός του 2008 που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει ότι το επόμενο έτος θα πληρώσουμε περισσότερους φόρους κατά 6,24 δισ. ευρώ σε σχέση με φέτος".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Περισσότερα βάρη φέρνει ο ενιαίος φόρος ακινήτων. Κατά 275% αυξάνονται τα έσοδα από την ακίνητη περιουσία".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "πάνω στο μαξιλάρι της έστω και μικρής αναθεώρησης του ΑΕΠ η κυβέρνηση κατέθεσε χθες έναν προϋπολογισμό με βελτιωμένα δημοσιονομικά μεγέθη, που όμως δεν αντανακλούν ουσιαστική πρόοδο στην εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέους φόρους 6,24 δισ. ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "νέα φορολογικά έσοδα 6,24 δισ. ευρώ φιλοδοξεί να αντλήσει ο προϋπολογισμός το 2008 από φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις με νέους φόρους ή αναπροσαρμογή υφισταμένων, ώστε να καλυφθούν οι προεκλογικές παροχές και να μειωθεί το έλλειμμα σε 1,6% του ΑΕΠ".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 21 November 2007 - 17:57:48 UTC