Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-02-25

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/2/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/2/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Οι εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, καθώς και η εκλογή του Δημήτρη Χριστόφια στην Προεδρία της Κύπρου.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νέο μεγάλο παραδημοσιογραφικό σκάνδαλο. Κατηγορίες για ηλεκτρονικό εκβιασμό πολιτικών, επιχειρηματιών, εκδοτών κ.ά".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "μεγάλο παρα-δημοσιογραφικό σκάνδαλο με άγνωστες μέχρι στιγμής διαστάσεις ερευνά η δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ανατροπή στην Κύπρο με αριστερό Πρόεδρο. Ποσοστό 53,36% πέτυχε ο εκλεκτός του ΑΚΕΛ Δημ. Χριστόφιας".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ και πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας νίκησε στις χθεσινές εκλογές με ποσοστό 53,36% και είναι ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταγράφοντας ιστορική εξέλιξη".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Από το παράθυρο βάζουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ οι Αμερικανοί για να προλάβουν το ελληνικό βέτο. Ενώ οι Σέρβοι έχουν παρατάξει τα τεθωρακισμένα στα σύνορα με το Κόσοβο.

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "αμερικανική τορπίλη με στόχο την πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων εξαπολύουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, τόσο με την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, όσο και με την διαφαινόμενη ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, παρακάμπτοντας επιδεικτικά τις ελληνικές αντιρρήσεις".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Καθαρό όχι στο σχέδιο Ανάν, στο σχέδιο Νίμιτς. Πολλαπλά μηνύματα για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "διαλλακτικότερος από τον Παπαδόπουλο αλλά στην ίδια κατεύθυνση για το Κυπριακό ο νέος πρόεδρος της Κύπρου Δ. Χριστόφιας. Ναι μεν, αλλά... από τους πολιτικούς αρχηγούς των Σκοπίων που επιλέγουν διαπραγμάτευση".

    ΕΘΝΟΣ: "Οικουμενικό "όχι" στην πρόταση Νίμιτς. Γκάλοπ MARC: το 83,7% ζητεί βέτο για τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κατηγορηματικό και οικουμενικό είναι το "όχι" στη διπλή ονομασία των Σκοπίων, που προτείνει ο Μ. Νίμιτς".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αρχίζοντας από την απόσχιση του Κοσσόβου από την Σερβία ...Οι ΗΠΑ είπαν: Στραγγαλίστε την Ευρώπη!"

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η Αμερική βλέπει ότι χάνει τον έλεγχο της Ευρώπης. Την απασχολεί σοβαρά η πολιτική και οικονομική Ένωση της Γηραιάς Ηπείρου, η οποία θα σημάνει και το τέλος της κυριαρχίας των ΗΠΑ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Η Ντόρα στο ...απόσπασμα. Βιάστηκε να υιοθετήσει την γκρίζα πρόταση Νίμιτς στο Σκοπιανό".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε τεντωμένο σχοινί ακροβατεί η Ντόρα Μπακογιάννη καθώς οι χειρισμοί της στην υπόθεση του ονόματος των Σκοπίων κρίνονται τουλάχιστον ανεπαρκείς, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος η Ελλάδα να βρεθεί εγκλωβισμένη σε διαδικασία επιδιαιτησίας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Δρομολογεί εξελίξεις η νίκη Χριστόφια. Ο πρώτος κομμουνιστής ηγέτης κράτους της ΕΕ ενώπιον νέας πρωτοβουλίας του ΟΗΕ για την επίλυση του Κυπριακού".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ο κ. Δημήτρης Χριστόφιας έχει από χθες βράδυ απέναντί του μόνο το λαό και την Ιστορία. Στον κυπριακό ελληνισμό πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να φέρει μια λύση του Κυπριακού καλύτερη από το σχέδιο Ανάν. Στους ΑΚΕΛιστές και στην ευρωπαϊκή Αριστερά ότι μπορεί να κυβερνήσει ένα κόμμα με μαρξιστικές καταβολές, χωρίς να χάσει την ψυχή του".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πράσινο στον κόκκινο πρόεδρο. Ο Χριστόφιας (53,36%) θα χειριστεί το Κυπριακό".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νέα σελίδα στο κυπριακό ζήτημα αλλά και στις σχέσεις μέσα στους μηχανισμούς της Δύσης ανοίγει η εκλογή του γγ του κομμουνιστικού κόμματος Κύπρου Δ. Χριστόφια στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας".

    ΕΣΤΙΑ: "Περιπλέκεται το Σκοπιανό. Υπονομεύονται οι κυβερνητικοί χειρισμοί".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "τα λάθη της Ελλάδος είναι ατελείωτα. Ο κύριος λόγος για τον οποίο έφθασε εκεί που έφθασε το Σκοπιανό είναι η ατολμία που επέδειξε το πολιτικό μας σύστημα να δεχθή έναν αξιοπρεπή συμβιβασμό, όταν οι συνθήκες ήταν πολύ πιο ευνοϊκές απ΄ό,τι είναι σήμερα".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Ώρα ανατροπών για Κυπριακό και Σκόπια. Πρώτος Πρόεδρος από την Αριστερά".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι "αλλαγή σελίδας στην Κύπρο με την ιστορική νίκη του ηγέτη του ΑΚΕΛ Δ. Χριστόφια στις προεδρικές εκλογές. Την ίδια στιγμή τα Σκόπια αποδέχονται τις συνομιλίες για την ονομασία".

    Η ΧΩΡΑ: "Ναι μεν, αλλά με όνομα στα μέτρα τους. Οι Σκοπιανοί επιμένουν στην αδιαλλαξία τους".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εμμένοντας στην αδιαλλαξία των προτάσεών τους και χωρίς να υποχωρούν από τη συνταγματική τους ονομασία , τα Σκόπια δέχθηκαν χθες να καθίσουν με την Ελλάδα στο ίδιο τραπέζι των διαπραγματεύσεων".

    City Press: "Μεγάλες αλλαγές στην περιοχή μας".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "τα δεδομένα της δύσκολης διαπραγμάτευσης για το όνομα της ΠΓΔΜ ξεκαθαρίζουν σιγά -σιγά μετά και τη χθεσινή απόφαση της γειτονικής χώρας να πει "ναι " σ΄αυτή".

    Metropolis: "Οι φιλίες...βρίσκουν δουλειά".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "το όνειρο της πλειοψηφίας των φοιτητών είναι τελειώνοντας τη σχολή τους να τους...περιμένει έξω από την πόρτα του Πανεπιστημίου μια σειρά από εταιρείες που θα "πολεμούν" μεταξύ τους ποια θα τον πρωτοαποκτήσει".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Γολγοθάς για πετρέλαιο θέρμανσης στη Θεσσαλονίκη".

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Ναι μεν αλλά από τα Σκόπια. "Νέα Μακεδονία" ή "Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας" θα εισηγηθεί ο Νίμιτς".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ψήφος εμπιστοσύνης για 19 μετοχές από 14 οίκους. Συστάσεις Ελλήνων και ξένων αναλυτών για αγορά τίτλων του Χ.Α.".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καλάθι" με 19 μετοχές της υψηλής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης προτείνουν στους επενδυτές του Χρηματιστηρίου Αθηνών οίκοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Υψηλές φοροαπαλλαγές για τα επαγγελματικά Ταμεία. Νέο σχέδιο νόμου μετά το Ασφαλιστικό για κεφαλαιοποιητικό σύστημα".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "με "όπλο" φοροαπαλλαγές οι οποίες θα φτάσουν τα 6.000 ευρώ το χρόνο, το υπουργείο Οικονομίας επαναφέρει στο προσκήνιο το θεσμό των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης, που ελλείψει κινήτρων έμεινε ανενεργός".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 25 February 2008 - 21:58:19 UTC