Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-04-24

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/4/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/4/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η διαμάχη του Γιώργου Σουφλιά με τον Έλληνα επίτροπο Περιβάλλοντος στην Κομισιόν Σταύρο Δήμα για το ζήτημα αποκλεισμού της χώρας μας από το Πρωτόκολλο του Κιότο, το κύμα ακρίβειας που πλήττει την πασχαλινή αγορά, η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, καθώς και η στενή παρακολούθηση των νεοϊδρυθέντων επιχειρήσεων από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων μετά την εντολή του Γιώργου Αλογοσκούφη.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "SOS για το πόσιμο νερό! Αρχίζουν οι έλεγχοι σε όλους τους Δήμους".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "εξονυχιστικούς ελέγχους στο νερό που πίνουν οι κάτοικοι των δήμων της χώρας προκειμένου να διαπιστώσουν την ποιότητά του, ξεκινούν άμεσα συνεργεία του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ)".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Σκάνδαλο: 2.000 "μαϊμού" αριστούχοι. Δύο ΤΕΕ της Άρτας είχαν μετατραπεί σε βιομηχανία έκδοσης πλαστών πτυχίων".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σκάνδαλο με 2.000 πλαστά πτυχία που χορηγήθηκαν έναντι αδράς αμοιβής σε αποφοίτους δύο ιδιωτικών ΤΕΕ της Άρτας, από τους οποίους πολλοί διορίστηκαν στο Δημόσιο μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, συγκλονίζει από χθες το χώρο της Παιδείας".

    Η ΑΥΓΗ: "Εκπέμπουν ψέματα και ρύπους. Η Ελλάδα στο ευρω-σκαμνί για το περιβάλλον".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "αποκλεισμένη στο θερμοκήπιό της, με σκόπιμα ψεύδη και ανακρίβειες και περιφρονώντας τις θεσμικές λειτουργίες της ΕΕ, η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει την καταδίκη της Ελλάδας από τον ΟΗΕ για το θέμα της παραβίασης του άρθρου 5 του Πρωτοκόλλου του Κιότο".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πληρωμένη καμπάνια λασπολογίας με στόχο την αποδόμηση του Γιώργου Σουφλιά".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "κατηγορώντας για λαϊκισμό και παραπληροφόρηση μερίδα του Τύπου και αφήνοντας αιχμές κατά του επιτρόπου Περιβάλλοντος Σταύρου Δήμα, ο Γιώργος Σουφλιάς πέρασε χθες στην αντεπίθεση".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Νόμος χωροφύλακας για Νοσοκομεία, Ταμεία, Δήμους. Η κυβέρνηση αποφάσισε απογραφή Νο 2 μετά το Πάσχα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "η κυβέρνηση προετοιμάζει την "απογραφή Νο 2" για να καταγράψει ελλείμματα και αφανή χρέη του ευρύτερου δημόσιου τομέα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αρχίζουν οι παροχές προς τις μητέρες. Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση που υπογράφεται αμέσως μετά το Πάσχα".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται να εκδοθεί η πρώτη υπουργική απόφαση του νέου ασφαλιστικού νόμου, δίνοντας τη δυνατότητα στην εργαζόμενη νέα μητέρα, ασφαλισμένη στο ΙΚΑ, να μένει κοντά στο παιδί της για έξι μήνες μετά τον τοκετό".

    ΕΘΝΟΣ: "Του χρόνου θα είναι φθηνότερα... Μέτρα για το επόμενο Πάσχα τάζει η κυβέρνηση".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καίγονται" οι καταναλωτές από την πασχαλινή κερδοσκοπία. Πάντως η κυβέρνηση υπόσχεται μέτρα, που, αν ληφθούν, ίσως αποδώσουν... το Πάσχα του 2009".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Χριστός στο υπερώον συνδειπνεί για τελευταία φορά με τους μαθητές και ο λαός αγκομαχά να τα βγάλει πέρα, έτσι υπάρχει ταυτοχρόνως... Μυστικός και... νηστικός Δείπνος".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η ξέφρενη κούρσα του πετρελαίου... πνίγει τις οικονομίες και φέρνει αυξήσεις".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Εμφύλιος στη ΝΔ πασχαλιάτικα. Επιτέλους, σταματήστε τις έριδες, ενωθείτε και δουλέψτε".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συνεχίζεται ο "εμφύλιος" στη ΝΔ ακόμη και λίγο πριν από το Πάσχα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οδηγός επιβίωσης στα 132 κόκκινα χιλιόμετρα. Οι παγίδες στο εθνικό οδικό δίκτυο και 8 συμβουλές για να ταξιδέψετε με ασφάλεια".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ο γολγοθάς της εξόδου και το μαρτύριο της επιστροφής. Περισσότερα από 1.100.000 αυτοκίνητα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τροχαίας, θα διασχίσουν τις εθνικές οδούς".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Σύρραξη Κομισιόν - Σουφλιά. Επιχειρεί μάταια να αμβλύνει τις εντυπώσεις ο υπουργός "Περιβάλλοντος".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στα άκρα η διαμάχη του Γ. Σουφλιά με τον επίτροπο Περιβάλλοντος Στ. Δήμα. "Ας μην ονειρεύονται κάποιοι παραπομπές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο", λέει το υπουργείο, ενώ ο επίτροπος επιβεβαιώνει τις διαδικασίες κατά της Ελλάδας".

    ΕΣΤΙΑ: "Πανάκριβα ελληνικά προϊόντα. Κόστος παραγωγής, πλημμελής ανταγωνισμός".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "κάποτε τα ελληνικά προϊόντα ήταν πολύ φθηνότερα των εισαγομένων. Όχι μόνον λόγω των φόρων και δασμών που επεβάρυναν τα ξένα, αλλά διότι το κόστος παραγωγής στην Ελλάδα ήταν χαμηλότερο. Σήμερα οι όροι έχουν αντιστραφή".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Απειλείται η συμφωνία για τον ΟΤΕ. Διαφωνία Ελληνικού Δημοσίου και Deutsche Telecom για τον πρόεδρο".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μια συμφωνία που έως στα τέλη της περασμένης εβδομάδας θεωρούνταν σχεδόν δεδομένη, από χθες απειλείται με ναυάγιο".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Σαφάρι" για έσοδα. Εντατικοί έλεγχοι για φοροδιαφυγή σε τιμολόγια, ΦΠΑ και πετρέλαιο".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "εντατικούς ελέγχους στην αγορά για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής με την έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων από επιχειρήσεις, τη μη απόδοση του ΦΠΑ, αλλά και του λαθρεμπορίου στην διακίνηση πετρελαίου, προγραμματίζει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Πανάκριβή μου πασχαλινή απόδραση! Αλμυρότερη 20% η έξοδος των γιορτών".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "χρυσάφι" κοστίζει η πασχαλινή απόδραση στους Έλληνες. Οι απανωτές αυξήσεις σε βενζίνη, διόδια, εισιτήρια πλοίων και στα τρόφιμα για το πασχαλινό τραπέζι ανεβάζουν κατά 20% το κόστος των διακοπών του Πάσχα".

    Η ΝΙΚΗ: "Ομολογούν τώρα το κύμα ακρίβειας. Υπουργοί είδαν τις τιμές να πετάνε στα ύψη".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "πλήρως έχει χάσει η κυβέρνηση τον έλεγχο στην αγορά, κατάσταση που επιτρέπει στους κερδοσκόπους να δρουν ανεξέλεγκτα".

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Συμπόσιο για την Αποστασία από τον αρχιερέα! Προσπάθεια να ξεπλύνει τα ανομήματα του παρελθόντος".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "το Ίδρυμα Μητσοτάκη προσπαθεί να παραχαράξει την Ιστορία".

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: "Τα πάθη στα καμένα κρατούν 9 μήνες".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "τα Πάθη στις πυρόπληκτες περιοχές κρατάνε 9 μήνες και δεν φαίνεται ότι θα τελειώσουν ως τον Αύγουστο".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μας αδειάζουν τις τσέπες, χτυπήστε την κερδοφορία. Φουντώνει η ακρίβεια, δε φτάνει το εισόδημα".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "χωρίς τέλος οι ανατιμήσεις σε είδη λαϊκής κατανάλωσης, σε ολόκληρο το φάσμα της αγοράς και των υπηρεσιών".

    Η ΧΩΡΑ: "Βίζα από την Αθήνα για να μπείτε στην Ευρώπη. Στοπ στα Σκόπια από την Ευρωβουλή".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με τρόμο αντικρίζουν οι ισχυροί της Γης τα σημάδια της φτώχειας, του υποσιτισμού και των κλιματολογικών αλλαγών που εκπέμπει ο πλανήτης και αναζητούν τρόπους να ανακόψουν την παγκόσμια κρίση".

    City Press: "Νέα κόντρα Σουφλιά - Δήμα".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "οι συνέπειες από τη μη συμμόρφωση της Ελλάδας προς το Πρωτόκολλο του Κιότο άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου με πόλεμο ανακοινώσεων Σουφλιά - Δήμα".

    Metropolis: "145 παγίδες για ΙΧ στο εθνικό δίκτυο. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν όσοι οδηγοί περάσουν από τον Μαλιακό και από την εθνική οδό Αθηνών - Πατρών.".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "με την ευχή να γυρίσουμε όλοι πίσω, η "Μ" δημοσιεύει σήμερα ένα χρηστικό οδηγό με όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν όσοι αποφασίσουν να εγκαταλείψουν οδικώς τον κλεινόν άστυ για την περιφέρεια".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Νέο άλμα στην ακρίβεια. Σε αδιέξοδο οι καταναλωτές".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Πάσχα, φτώχεια και... φιλότιμο. Κορυφώνεται η έξοδος παρά το αβάσταχτο κόστος".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Η Ελλάδα προχωρεί στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Από το "κόσκινο" ΥΠΕΕ όλες οι νέες επιχειρήσεις. Στενή παρακολούθηση των νεοϊδρυόμενων στους "ύποπτους" για φοροδιαφυγή κλάδους".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "υπό τη στενή παρακολούθηση της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων τίθενται οι νεοϊδρυόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε κλάδους "ύποπτους" για φοροδιαφυγή μέσω πλαστών και εικονικών τιμολογίων".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κρυφά βάρη 2,3 δισ. ευρώ. Θηλιά για αγορά και δανειολήπτες τα υψηλά επιτόκια".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δύσκολη χρονιά το 2008 για όλο τον κόσμο και ιδιαιτέρως για την Ελλάδα, καθώς οι δομικές αδυναμίες του αναπτυξιακού μοντέλου της οικονομίας πολλαπλασιάζουν τις συνέπειες στο περιβάλλον της διεθνούς κρίσης".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Στοχευμένοι φοροέλεγχοι με εντολή Αλογοσκούφη. Ο υπουργός Οικονομίας ανέλαβε προσωπικώς τα... ηνία της ΥΠΕΕ".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "στο στόχαστρο πλαστά τιμολόγια, απόδοση ΦΠΑ και λαθρεμπόριο καυσίμων. Στον φορολογικό μηχανισμό και οι "Ράμπο" μετά την απομάκρυνση Κλαδά".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Συγκυριακό πλεόνασμα στον Προϋπολογισμό το α' δίμηνο. Εισπράχθηκε το 1/3 των κοινοτικών πόρων που αναμένονται φέτος".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "πλεονασματικός εμφανίζεται ο κρατικός Προϋπολογισμός στο πρώτο δίμηνο του έτους, αλλά για λόγους που δεν θα έχουν την ίδια επίδραση αργότερα εντός του έτους, αφού αυτό οφείλεται στις αθρόες εισροές κοινοτικών κονδυλίων και στη μείωση των δαπανών για τόκους".

    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Τα... μυστήρια του Κρεμλίνου. Αγωγοί, όπλα και ΝΑΤΟ το "μενού" της συνάντησης Καραμανλή - Πούτιν την Τρίτη στη Μόσχα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "πριν ακόμα προλάβει να χωνέψει τον οβελία, ο Κ. Καραμανλής θα αναχωρήσει για τη Μόσχα, όπου την Τρίτη θα έχει την τέταρτη κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 24 April 2008 - 21:56:46 UTC