Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-08-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/8/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/8/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η σημερινή μεγαλειώδης τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου και τα ερωτηματικά που έθεσαν κάποιοι για το αν οι Σκοπιανοί παρελάσουν ως "Μακεδόνες" στην τελετή, η υπόθεση της εμπλοκής του πρώην υπουργού Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη με τον εφοπλιστή Φώτη Μανούση με αντάλλαγμα επιδότηση σκαφών για την άγονη γραμμή, το θέμα της καύσης των νεκρών, καθώς και η παγίωση του πληθωρισμού στο 4,9%.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νέο σύστημα προμηθειών από 1ης Σεπτεμβρίου για τον χώρο της Υγείας".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "το μαχαίρι στο κόκαλο" μπαίνει από το φθινόπωρο στον τομέα των προμηθειών των δημόσιων νοσοκομείων. Όλοι οι διαγωνισμοί , αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιούνται με το νέο , ενιαίο καθεστώς προμηθειών που ήδη έχει θεσμοθετήσει το υπουργείο Υγείας, ενώ σύντομα αναμένεται να γίνει εφικτή και η διενέργεια ηλεκτρονικών διαγωνισμών".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Η καύση των νεκρών θα γίνεται στο Α' Κοιμητήριο. Σε ένα χρόνο από σήμερα αρχίζει η λειτουργία των κρεματορίων".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την εφαρμογή του νομοθετική διατάγματος που δίνει το "πράσινο φως" για την καύση των νεκρών και τη λειτουργία του πρώτου αποτεφρωτήρα στην Ελλάδα. Ο Δήμος Αθηναίων βρίσκεται σε ετοιμότητα και ρυθμίζει τις τελικές λεπτομέρειες για να αρχίσει η κατασκευή του κρεματορίου, το οποίο όπως οριστικά αποφασίστηκε, θα τοποθετηθεί στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών".

    Η ΑΥΓΗ: "Πληθωρισμός αδιεξόδων. Στο 4,9% ο τιμάριθμος τον Ιούλιο".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "στα επίπεδα του 1998 δηλαδή προ ΟΝΕ εποχή, επιστρέφει ο πληθωρισμός στη χώρα μας. Τον Ιούλιο έφθασε το φράγμα του 5%. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στο 4,9% όταν πέρυσι τον Ιούλιο έτρεχε με 2,5%. Τρόφιμα, καύσιμα, ενοίκια, δηλαδή κατηγορίες που συνιστούν ανελαστικά μεγέθη του οικογενειακού προϋπολογισμού, εμφανίζουν αυξήσεις πολλαπλάσιες του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή. Η κυβερνητική ρητορική για "συμφωνίες κυρίων" και τιμοληψίες στα πρατήρια αποδεικνύεται κούφια και το λαϊκό εισόδημα ανυπεράσπιστο".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στο σκαμνί για εκβίαση και τη μίζα του 1.000.000 ευρώ ο συνεργάτης του Αρ. Παυλίδη που εκβίαζε τον εφοπλιστή Φώτη Μανούση".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "συγκεκριμένα, αντιμέτωπος με το κακούργημα της εκβίασης βρίσκεται από χθες ο συνεργάτης του πρώην υπουργού Παναγιώτης Ζαχαρίου, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που διενήργησε ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών Ισίδωρος Ντογιάκος με αφορμή την καταγγελία του εκπροσώπου της εταιρίας SAOS Φώτη Μανούση".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Διώκεται για δωροληψία ο άνθρωπος του πρώην υπ. Αιγαίου. Η υπόθεση Παυλίδη-Μανούση".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ο κ. Παναγιώτης Ζαχαρίου, προϊστάμενος του γραφείου του πρώην υπουργού Αιγαίου κ. Αρ. Παυλίδη, διώκεται για κακουργηματική εκβίαση. Ύστερα από παραγγελία του εισαγγελέα Εφετών κ. Ισ. Ντογιάκου η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε δίωξη κατά του κ. Ζαχαρίου, ο οποίος κατηγορείται ότι ζήτησε και πήρε 1 εκατ. ευρώ από τον εφοπλιστή κ. Φ. Μανούση με αντάλλαγμα την επιδότηση σκαφών για την άγονη γραμμή".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Επανάσταση στις μεταμοσχεύσεις. Νέα μέθοδος εξασφαλίζει τη χωρίς φάρμακα συγκράτηση του μοσχεύματος".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μια νέα πρωτοποριακή μέθοδος υπόσχεται ποιότητα ζωής σε ασθενείς οι οποίοι έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση, και οι οποίοι σήμερα πρέπει εφ΄όρου ζωής να λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, προκειμένη να μην απορρίψουν τα όργανα που τους έχουν μεταμοσχευθεί."

    ΕΘΝΟΣ: "Κωμωδία με πλαφόν στα καύσιμα. Κατόπιν εορτής εξαγγέλλει μέτρα το υπ. Ανάπτυξης".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εμπαιγμός προς τους καταναλωτές από την ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης, αφού εξαγγέλλονται...μέτρα κατά της αισχροκέρδειας στα καύσιμα κατόπιν (καλοκαιρινής) εορτής και ενώ η διεθνής τιμή του πετρελαίου έχει πτωτική τάση".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σήμερα στα ...πέντε οχτάρια η ώρα του Πεκίνου. Η Έναρξη της Ολυμπιάδας στις 8.08 της όγδοης ημέρας, τον όγδοο μήνα του 2008 για καλοτυχία".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η πρόληψη και η δεισιδαιμονία απ΄ό,τι δείχνουν τα πράγματα δεν νικήθηκε από την σκέψη του Μάο ούτε από την διαλεκτική του Μαρξ, αφού η Κινεζική ηγεσία επέλεξε για "καλοτυχία" να κηρύξει τους Ολυμπιακούς αγώνες στις 8.08 της Όγδοης ημέρας, του Όγδοου μήνα του 2008. Ο αριθμός οκτώ πιστεύουν οι Κινέζοι ότι είναι γούρικος και φέρνει ευτυχία και επιτυχία. Σήμερα, λοιπόν στις 15.08 ώρα Ελλάδος, θα έχουμε την ευκαιρία ν΄απολαύσουμε από τις τηλεοράσεις μας το φαντασμαγορικό θέμα της έναρξης της πιο πλούσιας Ολυμπιάδας που θα στοιχίσει τον κινεζικό λαό σαράντα δύο (42) δισεκατομμύρια δολάρια".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Τελεσίγραφο Άρη σε υπουργούς - υφυπουργούς. Επιστολές με σκληρούς χαρακτηρισμούς για την αδράνειά τους. "

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο Άρης από θεός του τουρισμού, πήρε το όπλο και μετατράπηκε σε θεό του πολέμου, εξαπολύοντας μύδρους κατά συναδέλφων του υπουργών και υφυπουργών, για την αδράνεια που επιδεικνύουν στην προστασία του τουριστικού προϊόντος, το οποίο κινδυνεύει να βουλιάξει".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ξήλωμα" μετά το ατύχημα και τα σκάνδαλα. Ευθύνες σε 10 στελέχη και υπαλλήλους του ΟΣΕ αποδίδει το πόρισμα για τη σύγκρουση στο Λιανοκλάδι".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "τουλάχιστον δέκα υπάλληλοι του Οργανισμού ευθύνονται για σωρεία παραλείψεων, παρατυπιών και πλημμελείς ελέγχους ασφαλείας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μίζα 800.000 ευρώ σε διευθυντή υπουργού. Δίωξη για κακούργημα της εκβίασης σε συνεργάτη του Αριστ. Παυλίδη".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "γαλάζιο σκάνδαλο, με πρωταγωνιστή τον διευθυντή του τέως υπουργού Αιγαίου, προκαλεί νέο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση. Ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος στην παραγγελία του για άσκηση δίωξης ζητεί από τον τακτικό ανακριτή να ερευνήσει τον ακριβή ρόλο του Αρ. Παυλίδη στην υπόθεση, για να κριθεί αν ο φάκελος θα υποβληθεί στη Βουλή. Η κυβέρνηση κρατά αποστάσεις, παραπέμποντας στις πρόσφατες δηλώσεις του τέως υπουργού.Σκληρές δηλώσεις από το ΠΑΣΟΚ, που μιλά για μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα".

    ΕΣΤΙΑ: "ΤΟ ΠΑΣΟΚ δημαγωγεί για τους φόρους. Θυμηδία προκαλούν οι ανακοινώσεις του".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "πληροφορηθήκαμε λοιπόν ότι το ΠΑΣΟΚ "δεν αποδέχεται κανέναν νέο φόρο που θα κάνη ακόμη πιο δύσκολη την ήδη δύσκολη ζωή των πολλών".Και μάθαμε ακόμη , από την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ότι "όταν η Κυβέρνηση ασχολείται με το πως θα αδειάση τις τσέπες των πολιτών έχει σκέψεις και ιδέες πολλές". Αυτά μας λέγει σήμερα το ΠΑΣΟΚ. Χωρίς κανένα ίχνος ντροπής".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ανησυχητική η μείωση 13,1% της οικοδομικής δραστηριότητας. Επηρεάζει όλη την οικονομία".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "όταν η οικοδομική δραστηριότητα μειώνεται, τότε το σύνολο της οικονομίας κλυδωνίζεται. Η διαπίστωση αυτή έχει επαληθευτεί πολλές φορές στην πράξη κατά το παρελθόν, ενώ κάτι ανάλογο φαίνεται ότι απειλείται να γίνει και τώρα".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Ως FYROM στους Ολυμπιακούς. Ντόρα Μπακογιάννη:"Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε αν τα Σκόπια παρεκτραπούν να κινηθούν από τη ΔΟΕ όλες οι απαραίτητες διαδικασίες", δήλωσε από το Πεκίνο η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη για το ενδεχόμενο να παρελάσει ως "Μακεδονία" στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Δίωξη για 1 εκατ. ευρώ στο δεξί χέρι υπουργού. Νέο σκάνδαλο με μίζες στην κυβέρνηση".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "σοκ προκαλεί στην κυβέρνηση η αποκάλυψη ότι έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματική εκβίαση στον ιδιαίτερο του πρώην υπουργού Αιγαίου κ. Αρ. Παυλίδη. Στην κατηγορία, που αφορά τις συμβάσεις για τις άγονες γραμμές, γίνεται λόγος για πληρωμές ενός εκατομμυρίου ευρώ".

    Η ΝΙΚΗ: "Κύμα μίζας πνίγει τη Ν.Δ. Κατηγορείται συνεργάτης του Παυλίδη για εκβίαση".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "πνίγεται" στα σκάνδαλα η κυβέρνηση Καραμανλή. Χθες ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματική εκβίαση σε βάρος συνεργάτη του πρώην υπουργού Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη μετά τις καταγγελίες του εφοπλιστή Φώτη Μανούση για χρηματισμό ώστε να του δώσει άδεια στην άγονη γραμμή".

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13:"Διπλό μήνυμα στους αντάρτες. Ο Καραμανλής ξεκαθαρίζει το τοπίο και προειδοποιεί".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "δια στόματος Ρουσόπουλου, ο πρωθυπουργός στέλνει διπλό μήνυμα στους αντάρτες, που τον τελευταίο καιρό έχουν μετατρέψει την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας σε λάκκο λεόντων".

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ:"Γράφει βιβλίο η Ευη Τσέκου. Τρόμος σε Μαξίμου, MEGA, "Πρώτο Θέμα" και στον παράνομο εραστή της".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "την ίδια ώρα που η πρώην αγαπημένη του ετοιμάζεται να γίνει συγγραφέας, ο Χρήστος Ζαχόπουλος έχει ξεκινήσει να εργάζεται σε ...εκδοτικό οίκο".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία από τους εργαζόμενους. Η ακρίβεια τρώει το λαϊκό εισόδημα".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "για έναν ακόμη μήνα η ακρίβεια έδειξε τα δόντια της, καθώς ο επίσημος πληθωρισμός τον περασμένο Ιούλη διατηρήθηκε, για τρίτο συνεχή μήνα στο 4,9%. Επίπεδο πληθωρισμού το οποίο είναι κατά πολύ υψηλότερο για τα λαϊκά στρώματα, τα οποία καταναλώνουν ένα πολύ μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους σε δαπάνες συντήρησης της κατοικίας, σε είδη διατροφής, δηλαδή εμπορεύματα και υπηρεσίες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ανατιμητικού κλίματος".

    Η ΧΩΡΑ: "Ψυχρός πόλεμος στο Πεκίνο. Αναδεικνύοντας με κονταροχτυπήματα πολιτικές διαφορές".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι Σκοπιανοί έκαναν τους...Κινέζους, προκειμένου να παρελάσουν σήμερα σαν "Μακεδόνες" . Η ΔΟΕ όπως είπε και ο Ρογκ δεν θα τους κάνει το χατίρι. Η πινακίδα στο στάδιο θα γράφει FYROM".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Τα "καπέλα" του Δεκαπενταύγουστου. Ανατιμήσεις και καταγγελίες για αισχροκέρδεια".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:"Πληθωρισμός με διπλάσιες ανατιμήσεις των τροφίμων. Διατηρήθηκε στο 4,9% και τον Ιούλιο".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Συμμετοχή του ελληνισμού στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας. Μέγα μήνυμα από την Ουρανούπολη".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ανησυχητική παγίωση πληθωρισμού στο 4,9%. Σταθερός για τρίτο συνεχή μήνα ο τιμάριθμος και μετάθεση της αγωνίας για τον Σεπτέμβριο".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μια "ανάσα" κάτω από το ψυχολογικό όριο του 5%- στο 4,9%- παρέμεινε και τον Ιούλιο, για τρίτο συνεχή μήνα, ο πληθωρισμός".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Δεμένα τα χέρια των κεντρικών τραπεζών. Μετά τη Fed και η ΕΚΤ τηρεί στάση αναμονής για το κόστος του χρήματος".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο 4,25% διατήρησε τα επιτόκια η ΕΚΤ. Η επιβράδυνση της οικονομίας δένει τα χέρια της Τράπεζας που καλείται να ισορροπήσει μεταξύ του κινδύνου της ύφεσης και των πληθωριστικών πιέσεων. Σταθερά διατήρησε τα επιτόκια και η ΒοΕ".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Τρίτωσε...στο 4,9%. Στα υψηλά δεκαετίας παρέμεινε και τον Ιούλιο ο πληθωρισμός".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ακλόνητος στο 4,9% παρέμεινε και τον Ιούλιο ο πληθωρισμός, υποχρεώνοντας το οικονομικό επιτελείο να αναθεωρήσει επί τα χείρω την αρχική του πρόβλεψη για μέσο ετήσιο πληθωρισμό της τάξης του 2,9%".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Παρέμεινε και τον Ιούλιο στο 4,9% ο πληθωρισμός. Διατηρείται ο προβληματισμός στο οικονομικό επιτελείο".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε υψηλά επίπεδα - στο 4,9%- διατηρήθηκε, για τρίτο κατά σειρά μήνα, ο πληθωρισμός τον Ιούλιο, γεγονός το οποίο προβληματίζει τους ασκούντες την οικονομική πολιτική. Η πρόσκαιρη ανάσα από την πτώση των τιμών του πετρελαίου κατάφερε μόνο να τον συγκρατήσει τον Ιούλιο".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 8 August 2008 - 22:00:01 UTC