Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Avaskopnsn A0nvaikou Tupou, 20/03/96

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

Athens Press Review (ELOT 928) Directory

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/03/1996


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

  • [2] Υπόμνημα βουλευτών ΠΑΣΟΚ

  • [3] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

  • [4] Υγεία Προέδρου ΠΑΣΟΚ

  • [5] ΠΓΔΜ - Νέα Γιουγκοσλαβία

  • [6] Ελλάδα - ΠΓΔΜ

  • [7] Κυπριακό


  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 20/03/1996 (ΑΠΕ)

    Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και το υπόμνημα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είναι τα βασικά θέματα της πολιτικής ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ:"Προστάτες του Αιγαίου οι Τούρκοι. Υπογράψαμε περίεργη σύμβαση με πολλά ερωτηματικά".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Εγκλημα με τις βραχονησίδες.".

    Η ΑΥΓΗ:"20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε γραμμή Σαμαρά. Επικαλούνται τη δέσμευση Παπανδρέου στους 3 όρους".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μη τολμήσεις κυρία Μιμή. Η ΑΥΡΙΑΝΗ θα συντρίψει κάθε απόπειρα της Εκάλης για ανάμιξη στα εσωτερικά της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ".

    ΕΘΝΟΣ: "Σενάριο εκλογών ταράζει ΠΑΣΟΚ, τρομάζει Εβερτ. Βαθύ ρήγμα στην κυβερνητική πλειοψηφία από το μανιφέστο των 20 βουλευτών για το Σκοπιανό".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:"Εβαλαν "20" στον καθηγητή από την ανάποδη. 20 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ λέγουν "όχι" στη σύνθετη ονομασία".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:"Χάνει τη δεδηλωμένη".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:"75% μαύρο στο Σημίτη. Ικανοποιημένο μόνο το 38% των οπαδών του ΠΑΣΟΚ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:"Επιχείρηση "Παρδαλό κατσίκι". Η Αγκυρα αξιώνει τη συνεκμετάλλευση βοσκής στα Ιμια".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:"Οι αγρότες σε νέο κύκλο αντιδράσεων. Ο κ. Σημίτης εμφανίστηκε ανέτοιμος να προτείνει λύση στα προβλήματά τους".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Λογαριασμοί στα τυφλά. Οι Αλβανοί δεν μετράνε και η ΔΕΗ μας κατακλέβει".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Μαύρη λίστα με 40 εταιρίες κοκαϊνης. Επείγον σήμα από ΗΠΑ προς Ελλάδα".

    ΝΙΚΗ: "Επιστρέφει με δηλώσεις. Στην Εκάλη αύριο ο Ανδρέας".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:"Πλημμύρα οργής από χιλιάδες αγρότες".

    [2] Υπόμνημα βουλευτών ΠΑΣΟΚ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ με τίτλο "20 μικροί Μεγαλέξανδροι κόντρα στο σύνθετο" γράφει ότι "και ξαφνικά και πριν ακόμη επαναληφθούν οι συζητήσεις στη Νέα Υόρκη για το σκοπιανό πρόβλημα, είκοσι υπερπατριώτες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με κοινή δήλωσή τους απορρίπτουν τη σύνθετη ονομασία και ζητούν σύγκληση της ΚΟ και της ΚΕ".

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "άνεμοι πρόωρων εκλογών πνέουν τα τελευταία 24ωρα στο ΠΑΣΟΚ, όπως τουλάχιστον εκτιμούν στελέχη πρώτης γραμμής του κυβερνώντος κόμματος ,τα οποία θεωρούν ότι η επιλογή του πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη να κλείσει άμεσα το Σκοπιανό θα ανοίξεις του ασκούς του Αιόλου. Ηδη το μανιφέστο των είκοσι βουλευτών που δηλώνουν ότι δεν θα αποδεχθούν ονομασία του γειτονικού κρατιδίου που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγά του καθιστά ουσιαστικά μετέωρη την ισχυρή κυβερνητική πλειοψηφία".

    "Υψίστης σημασίας πολιτική κίνηση, που δημιουργεί μείζον ζήτημα για τη συνοχή του κυβερνώντος κόμματος " θεωρεί το υπόμνημα των βουλευτών ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "αν ακόμη συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους οι 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ η υπόθεσις της "Νέας Μακεδονίας " θα τελεσφορήση εκτιμούν σύμβουλοι του πρωθυπουργού. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ουκ ολίγοι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως συμφωνούν στην περί ου λόγος (Νέα) εθνοπροδοσία".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "επισημοποιούνται πλέον τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να προχωρήσει σε συμφωνία με τα Σκόπια για σύνθετη ονομασία του γειτονικού μας κρατιδίου".

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "την τακτική του Α Σαμαρά επί πρωθυπουργίας Κ. Μητσοτάκη θυμίζει η δημόσια κίνηση είκοσι βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι με υπόμνημά τους προς το προεδρείο ζητούν να συγκληθούν η ΚΟ και η ΚE του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συζητήσουν το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων και να δεσμεύσουν την κυβέρνηση στην αδιάλλακτη γραμμή των τριών όρων".

    [3] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "ελληνική απάντηση αναμένει η Αγκυρα για ...συνεκμετάλλευση της βοσκής των κατσικιών στις βραχονησίδες Ιμια. Και μέχρι να πάρει... την απάντηση, έγραψε και στον κρατικό προϋπολογισμό της... έξοδα κτηνοτρόφων".

    ΤΑ ΝΕΑ τονίζουν ότι "τουρκικές αυθαιρεσίες στην ερμηνεία της συμφωνίας της 30ης Ιανουαρίου για την Ιμια και προσπάθεια παρεμπόδισης της οικονομικής δραστηριότητας των κατοίκων της περιοχής, καταγγέλλει η κυβέρνηση, η οποία ενημέρωσε σχετικά την Ουάσιγκτον. Η ενημέρωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έγινε από τον Ελληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον κ. Λουκά Τσίλα στις 17 Φεβρουαρίου. Επανελήφθη δε και χθες μετά τη συνεχιζόμενη επιθετική δραστηριότητα και παρουσία των Τούρκων στην περιοχή, η οποία και ανάγκασε τον Ελληνα βοσκό να ην προσεγγίσει την περασμένη Παρασκευή την Ιμια. Για την τουρκική προκλητική δραστηριότητα ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό κ.Κ. Σημίτη και ο Αμερικανός πρέσβης κ. Νάϊλς στην τελευταία συνάντησή τους. Η τουρκική προσπάθεια για αλλοίωση της συμφωνίας απεμπλοκής της 30ης Ιανουαρίου έχει δύο σκέλη: αφ'ενός να ισχύσει και για άλλες βραχονησίδες και αφ'ετέρου να μην ασκείται ουδεμία από τις οικονομικές δραστηριότητες (βοσκή, ψάρεμα κλπ) που είχαν οι Ελληνες στην Ιμια. Οι κινήσεις αυτές των Τούρκων συνδέονται και με συνεχή ναυτική και αεροπορική παρουσία στην περιοχή της Ιμιας η οποία αρκετές φορές παίρνει προκλητικό χαρακτήρα".

    "Η Αθήνα, τονίζει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, παρακολουθεί πάντως με προσοχή τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Αγκυρας να θέσει σε αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία στις βραχονησίδες Ιμια. Στο πλαίσιο αυτό ο Ελληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτον Λ. Τσίλας σε διάβημά του προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι η Τουρκία επιχειρεί να διευρύνει το πλαίσιο της συμφωνίας απεμπλοκής των δυνάμεων που επετεύχθη στις 31 Ιανουαρίου, η οποία αφορούσε σαφώς μόνο στρατιωτικές δυνάμεις και μόνο τη βραχονησίδα Ιμια".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "η περιοχή της Ιμιας στην πράξη μετά την τελευταία κρίση βρίσκεται υπό καθεστώς περιορισμένης ελληνικής κυριαρχίας καθώς η πρόσβαση στην περιοχή δεν είναι εύκολη εξαιτίας της έντονης στρατιωτικής παρουσίας της Τουρκίας η οποία επιδιώκει να παγιώσει το καθεστώς της αμφισβήτησης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "Ουάσιγκτον και Αγκυρα επιδεικνύουν κατηγορηματική άρνηση για την αποκατάσταση του προηγούμενου νομικού καθεστώτος στα Ιμια παρά τα επανειλημμένα διαβήματα της Ελλάδος. Η κυβέρνηση καθυστερεί παράλληλα να αξιοποιήσει την απροσδόκητη πρωτοβουλία της Ιταλίδας υπουργού Εξωτερικών κ. Σ. Ανιέλι να ξεκαθαρίσει στην Τουρκία ότι "δεν υφίσταται κανένα περιθώριο αμφισβητήσεων του νομικού καθεστώτος της Ιμια. Η κ. Ανιέλι επέδωσε μάλιστα στον Τούρκο πρώην ομόλογό της κ. Ντ. Μπαϊκάλ ογκώδη φάκελο με την πλήρη διπλωματική αλληλογραφία που είχαν ανταλλάξει από το 1932 ως το 1936 η Ρώμη και η Αγκυρα για το νομικό καθεστώς των Δωδεκανήσων. Στις 11 Μαρτίου η ελληνική βουλή με τα συνήθη κενά έδρανα και χωρίς συζήτηση επικύρωσε "ομοφώνως" σύμβαση που δίνει το δικαίωμα στην Τουρκία να επεμβαίνει σε οποιοδήποτε θαλάσσιο σημείο του Αιγαίου όταν νομίζει ότι κινδυνεύουν ζωές, πλοία ή περιβάλλον".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προειδοποιεί ότι η σύμβαση "ανοίγει την κερκόπορτα για συνδιεκδίκηση και συνεκμετάλλευση του Αιγαίου".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επικρίνει την κυβέρνηση ότι "επέδειξε εγκληματική αδιαφορία για τις βραχονησίδες αφού όπως αποδεικνύεται η ΕΕ τις έχει θέσει υπό την προστασία της από το 1984. Παρά το γεγονός όμως ότι τα νησιά μας χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τα κοινοτικά χρήματα ,ενώ ουδέποτε επικαλέστηκε τα κοινοτικά ντοκουμέντα και άφησε τους Τούρκους να αλωνίζουν. Η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει επισήμως σήμερα την αναβολή του Συμβουλίου Σύνδεσης της ΕΕ με την Τουρκία που ήταν προγραμματισμένο για τις 25 Μαρτίου. Στην κίνηση αυτή κατέληξε ,σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εξωτερικών μετά τις άκαρπες διαβουλεύσεις που είχε με την Αγκυρα η υπουργός εξωτερικών της Ιταλίας Σ. Ανιέλι".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ,"χθές σημειώθηκαν νέες παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου στο βόρειο και βορειοανατολικό Αιγαίο από τουρκικά F-16, τα οποία αναχαιτίστηκαν από αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Επιτελείς εκτιμούν ότι οι χθεσινές τουρκικές προκλήσεις δεν αποτελούν κινήσεις "πέραν των αναμενόμενων " ωστόσο όπως επισημαίνουν δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η "εντατικοποίηση" των προκλήσεων από την τουρκική πλευρά εν όψει μάλιστα της συζήτησης στην ΕΕ στις 25 και 26 Μαρτίου για την τελωνειακή σύνδεση ΕΕ- Τουρκίας μια συζήτηση η οποία ωστόσο ενδέχεται να αναβληθεί".

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "συγνώμη από τον Ελληνα υπουργό εξωτερικών Θεόδωρο Πάγκαλο για την παραποίηση όσων είπε για τη στρατιωτική ισορροπία στο Αιγαίο ζητά ο δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλί Μπριάντ. Σε άρθρο του διευκρινίζει ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν έκανε ποτέ λόγο για αφοπλισμό των νησιών του Αιγαίου αλλά για μείωση της ελληνικής στρατιωτικής παρουσίας, αν αποσυρθεί η τουρκική 4η στρατιά από τα μικρασιατικά παράλια".

    [4] Υγεία Προέδρου ΠΑΣΟΚ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "αύριο το μεσημέρι αναμένεται η έξοδος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου από το Ωνάσειο. Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται από τους θεράποντες γιατρούς καλή, έχει πάρει κιλά, έχει αποκτήσει μυϊκή δύναμη, η καρδιακή λειτουργία είναι ικανοποιητική. Το ίδιο και η πνευμονική. Αχρηστεύθηκαν όμως οι νεφροί του".

    [5] ΠΓΔΜ - Νέα Γιουγκοσλαβία

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "σύμφωνα με όσα είπε χθες ο υπουργός εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας Μ. Μιλουτίνοβιτς και πρώην πρέσβης της χώρας του στην Αθήνα κατά την αποχαιρετιστήρια δεξίωση είναι ζήτημα ημερών η αναγνώριση των Σκοπίων από το Βελιγράδι".

    "Σύμφωνα με πηγές, που επικαλείται η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, το Βελιγράδι και τα Σκόπια συζητούν αυτή τη στιγμή δύο φλέγοντα θέματα για τις μελλοντικές διμερείς σχέσεις τους: Το Βελιγράδι επιθυμεί να αναγνωρίσουν τα Σκόπια ότι η Σερβία αποτελεί τη συνέχεια της Πρώην Γιουγκοσλαβίας και ακόμα να παραιτηθούν από τις απαιτήσεις τους στα οικονομικά της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Αν τα Σκόπια ικανοποιήσουν αυτές τις σερβικές απαιτήσεις τότε ενδεχομένως το Βελιγράδι να αναγνώριζε τα Σκόπια ως "Μακεδονία".

    [6] Ελλάδα - ΠΓΔΜ

    Ο ΛΟΓΟΣ όπως και οι άλλες εφημερίδες υπογραμμίζουν ότι "η Ελλάδα δικαιώθηκε πλήρως από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σχετικά με την εφαρμογή του εμπάργκο εις βάρος των Σκοπίων. Το δικαστήριο επικύρωσε χθες το απόγευμα την οριστική του απόφαση με την οποία διαγράφει από το πινάκιό του την υπόθεση της προσφυγής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον οικονομικό και εμπορικό αποκλεισμό που είχε επιβάλει η χώρα μας κατά της "Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας". Μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να διακόψει τη διαδικασία της προσφυγής κατά της Ελλάδας, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι πλέον δεν υπάρχει λόγος να διατηρεί ανοικτή μια υπόθεση στην οποία ο ένας εκ των διαδίκων ,η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλαδή, παραιτήθηκε των διεκδικήσεών της".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "σχέσεις δύο ταχυτήτων χαρακτηρίζουν τη συμβίωση της Ελλάδος με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία των Σκοπίων καθώς από τη μια πλευρά ανιχνεύονται και προωθούνται οι δυνατότητες συνεργασίας στον επιχειρηματικό τομέα ενώ από την άλλη πλευρά φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας για σύνθετη ονομασία, κάτι που επιθυμεί η Αθήνα αν και αντιμετωπίζει δυσκολίες, αλλά δεν δείχνουν ανάλογη διάθεση στα Σκόπια".

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "η Ελλάδα "πολιορκεί" οικονομικά κι επιχειρηματικά τη FYROM με στόχο να υπάρξουν υποχωρήσεις στην ονομασία, ενώ η σκοπιανή ηγεσία εν όψει της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών που θα γίνει στις 27 Μαρτίου στην Αθήνα εμφανίζεται συγκρατημένη μέχρι απαισιόδοξη για τις εξελίξεις όπως είπε ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της FYROM κ. Φερτσκόφσκι".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "ο δήμαρχος Σκοπίων καλεί τον δήμαρχο Αθηναίων σε συνάντηση προκειμένου να προωθηθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο πόλεων ως προπομπός της πλήρους εξομάλυνσης των διακρατικών σχέσεων. Ο κ. Αβραμόπουλος μελετά την πρόταση. Χθες πραγματοποιήθηκε επίσκεψη 52 βορειοελλαδιτών επιχειρηματιών στα Σκόπια".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, "η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα διεμήνυσε στην ελληνική πλευρά την αναβάθμιση του γραφείου της στα Σκόπια σε πρεσβεία ,τονίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί "απόρροια της ομαλοποίησης των ελληνοσκοπιανών σχέσεων". Σε κάθε περίπτωση η σύσταση αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια που θα εγκαινιαστεί μάλιστα από ανώτερη Αμερικανίδα αξιωματούχο, αποτελεί πρόκληση της Ουάσιγκτον εν όψει όχι μόνο της επίσκεψης Σημίτης αλλά και του νέου γύρου διαπραγματεύσεων για την ονομασία που θα αρχίσει στα μέσα Απριλίου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "η εκπρόσωπος της ΕΕ κατά την επίσκεψή της στα Σκόπια "άδειασε" το Θεόδωρο Πάγκαλο. Ενώ ο κ. Πάγκαλος είχε ζητήσει τη συνδρομή της ΕΕ για την επίλυση του Σκοπιανού και ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων δήλωνε ότι δύσκολα θα βρεθεί λύση για το όνομα η κ. Ανιέλι τόνιζε ότι η λύση του προβλήματος θα βρεθεί από την Ελλάδα και τη "Μακεδονία". Οι Σκοπιανοί δείχνουν να μην βιάζονται καθώς μάλιστα ήδη έχουν εξασφαλίσει το ελληνικό επενδυτικό κεφάλαιο".

    [7] Κυπριακό

    "Την έντονη και ενεργό εμπλοκή της ελληνικής και της κυπριακής πολιτικής ηγεσίας στη διαμόρφωση των σχεδίων που επεξεργάζονται οι ΗΠΑ και η Ευρώπη για το Κυπριακό πρότεινε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ κ. Β. Λυσσαρίδης προβλέποντας ότι σε διαφορετική περίπτωση οδηγούμαστε σε "άκρως επικίνδυνο δρόμο".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και στις σχέσεις με τη Τουρκία συζήτησαν χθες στο Πεντάγωνο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γεράσιμος Αρσένης και ο πρόεδρος του κυπριακού κόμματος ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης. Στο επίκεντρο των συνομιλιών ήταν βέβαια και το θέμα του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος Αθήνας-Λευκωσίας, το οποίο ο κ Λυσσαρίδης το χαρακτήρισε "ως ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της τελευταίας περιόδου της κυπριακής ιστορίας γιατί δίνει μια ασφάλεια αλλά και γιατί αυξάνει τις διαπραγματευτικές μας δυνατότητες".

    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
    news2html v2.20 run on Wednesday, 20 March 1996 - 11:07:57