Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 96-12-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/12/1996


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Συζήτηση προϋπολογισμού
  • [3] Δηλώσεις Τσιλέρ
  • [4] Αγροτικές κινητοποιήσεις
  • [5] Τρομοκρατία
  • [6] Κλίντον - Ελληνοτουρκικά
  • [7] Κυπριακό
  • [8] Δημοσκόπηση
  • [9] Πετρέλαια - Ερευνες
  • [10] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/12/1996
  • [11] Αγροτικές κινητοποιήσεις - Εξελίξεις
  • [12] Αντικειμενικές τιμές - Ακίνητα
  • [13] Δ.Ν.Τ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 17/12/1996 (ΑΠΕ)

    Η συνέχιση των αγροτικών κινητοποιήσεων, η ομιλία του πρωθυπουργού στην Ελευσίνα, τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της MRB, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις,το Κυπριακό και οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Μπίλ Κλίντον, καθώς και οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και σε άλλες περιοχές της χώρας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Βρήκαν τους Ελληνες τρομοκράτες. Αποκαλυπτική μαρτυρία της συζύγου του Κάρλος".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Μπροστά ΝΔ-Αβραμόπουλος. Πανελλαδικό γκάλοπ της MRB".

    Η ΑΥΓΗ: "Αντιστέκονται οι μη έχοντες. Αρχίζει σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Οχι Σημίτη σε εκβιασμούς. Αποφασισμένος ο πρωθυπουργός να βάλει τάξη στη χώρα".

    ΕΘΝΟΣ: "Πάθος για την Ευρώπη. Κριτική στους χειρισμούς. Γκάλοπ της MRB".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Θηλυκός... Ντούτσε η Τσιλέρ. Συνεχίζει να εκτοξεύει απειλές κατά της Ελλάδας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Αρπάχτηκαν στην ακίνητη περιουσία".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μαύρο στο Σημίτη. Γκάλοπ-σοκ και αποδοκιμασίες στην Ελευσίνα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τιμές ακινήτων για μαγαζιά, διαμερίσματα- μονοκατοικίες. Πίνακες για όλη τη χώρα".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: "Κλίντον: ζητώ αμοιβαίες υποχωρήσεις από Ελλάδα-Τουρκία".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Υπερέβη τα 170 δισεκατομμύρια η ζημιά με την επίδειξη αδιαλλαξίας και γοήτρου κυβερνήσεως-αγροτών".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Πιέζουν τα συνδικάτα."Κλειστόν" το δημόσιο".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Κατεβαίνουν οι αγρότες των μπλόκων στην Αθήνα".

    ΝΙΚΗ: "Αρνητικό τεστ για Σημίτη. Πρώτο πανελλαδικό γκάλοπ της MRB".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:"Μπλόκα σήμερα σε όλη τη χώρα".

    [2] Συζήτηση προϋπολογισμού

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "στη σκιά των αγροτικών κινητοποιήσεων και στο 'μάτι' ενός απεργιακού κυκλώνα αρχίζει σήμερα στις 6 μ.μ. στη Βουλή η συζήτηση του πιο σκληρού προϋπολογισμού των τελευταίων ετών. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των βουλευτών της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης, αν και δεν προβλέπονται μεγάλες εκπλήξεις κατά τη φανερή ονομαστική ψηφοφορία που θα γίνει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, με την ολοκλήρωση της συζήτησης".

    [3] Δηλώσεις Τσιλέρ

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "κατά της Ελλάδας εστράφη χθες η κ. Τ. Τσιλέρ απευθύνοντας της ένα συγκεκαλυμμένο casus belli για τη στάση που τήρησε η Ενωση απέναντί της. Ειδικότερα, σε παραληρηματικού ύφους προκλητικές δηλώσεις της, η κ. Τσιλέρ επιστρέφοντας από Δουβλίνο τόνισε ως 'δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι απο την πορεία των σχέσεων Ενωσης-Τουρκίας' που επηρεάστηκαν από την 'υποστήριξη' που παρέσχε στην Ελλάδα η Ενωση και προς τούτο απηύθυνε στην Αθήνα το απειλητικό ερώτημα: "άραγε σκέφτηκε η Ελλάδα τι κίνδυνο θα αποτελέσει η δύναμη της Τουρκίας σε περίπτωση που η Τουρκία μείνει εκτός της Ευρώπης;".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "όπως ο Ντούτσε κάποτε - που πήρε την απάντησί του αμέσως στη συνέχεια - έτσι και τώρα η υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας απειλεί. Βέβαια, οι δηλώσεις της ουδόλως απασχολούν την Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να απασχολήσουν τους εταίρους μας και τους πέραν του Ατλαντικού συμμάχους μας που επιμένουν συχνάκις με τρόπο προκλητικό να χαϊδολογούν την Αγκυρα και τους εγκαθέτους της. Η Τουρκία θα πρέπει και λόγω της γεωπολιτικής της θέσεων να παραμείνει μακράν της Ευρώπης και να γίνουν προσπάθειες για τον εκδημοκρατισμό της".

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν και αυτά για "παραλήρημα της Τανσού Τσιλέρ με απειλές κατά της Ελλάδας, της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ! Με πρωτοφανές ψυχροπολεμικό παραλήρημα, επιστράτευση φαντασμάτων του παρελθόντος και απειλές εναντίον της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ αντέδρασε η υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ στην αρνητική ανταπόκριση που βρίσκει η Αγκυρα στο αίτημά της να ενταχθεί στην Κοινότητα. Μήνυμα που έλαβε σαφέστατα από τη Σύνοδο Κορυφής στο Δουβλίνο".

    [4] Αγροτικές κινητοποιήσεις

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ στο σχόλιό της αναφέρει ότι "οι αγροτικές κινητοποιήσεις οδηγούνται στο τέλος τους. Η επίλυση του προβλήματος που δημιούργησαν τα οδοφράγματα, που έστησαν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες, δεν πρόκειται να αργήσει αφού όλοι πλέον διαπιστώνουν ότι η κυβέρνηση του κ. Σημίτη δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω. Και όλοι οι μετέχοντες της Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών της Θεσσαλίας αναζητούν τρόπους για να απεμπλακούν από τα οδοφράγματα αξιοπρεπώς. Ο ουσιαστικός χαμένος των αγροτικών κινητοποιήσεων υπήρξε η ΝΔ και προσωπικά ο αρχηγός της, ο κ. Μ. Εβερτ. Κατά τη διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων, η ΝΔ και οι συνδικαλιστές της στον αγροτικό χώρο κατέστησαν ουραγοί του ΚΚΕ".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "ανάπτυξη και οικονομική πρόοδο της χώρας ή πρόσκαιρη ικανοποίηση των αγροτικών αιτημάτων; Αυτό είναι το δίλημμα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, τόνισε κατηγορηματικά και αποφασιστικά ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας χθες βράδυ στο Εργατικό Κέντρο της Ελευσίνας. Πρόοδος και ανάπτυξη ή πτώχευση με οδοφράγματα και στον ίδιο παρονομαστή με τη Σλοβακία, τη Βουλγαρία και τη Μολδαβία, στο περιθώριο της Ενωμένης Ευρώπης. "Εμείς, είπε ο πρωθυπουργός, ως σοσιαλιστική κυβέρνηση είμαστε εκεί στη Θεσσαλία δίπλα στους αγρότες".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "σε "κάστρο απόρθητο" μεταξύ Θεσσαλίας και Μακεδονίας μετατρέπεται η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Αθηνών. Με περισσότερα από 100 πούλμαν έρχονται μεθαύριο το μεσημέρι στην Αθήνα αγρότες της Θεσσαλίας με τις γυναίκες και τα παιδιά τους και θα κάνουν πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή και στο Μέγαρο Μαξίμου".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ισχυρίζεται ότι "την προβοκάτσια και τον αντικομουνισμό επιστρατεύει η κυβέρνηση Σημίτη σε μια εναγώνιο όσο και άθλια επιχείρησή της να σπάσει τον αγώνα των αγροτών και γενικότερα να περάσει ένα μήνυμα αδιαλλαξίας προς τους εργαζόμενους που κινητοποιούνται αυτό το διάστημα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "μπλόκο στις διακοπές βάζουν οι αγρότες σε εκατομμύρια Ελληνες που επιθυμούν να ταξιδέψουν τις ημέρες των εορτών από και προς την επαρχία. Ακυρώσεις εισιτηρίων και οξυμένα πνεύματα είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα των φετινών εορτών. Ο οικογενειακός προγραμματισμός σταματάει στο θεσσαλικό κάμπο... και γύρω από αυτόν".

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, "οι ζημίες για το σύνολο της οικονομίας διογκώνονται απο τον παρατεινόμενο αποκλεισμό του εθνικού οδικού δικτύου. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιχειρηματικών ενώσεων οι οικονομικές απώλειες ήδη έχουν υπερβεί τα 170 δις δραχμές προκαλώντας βαθιά τραύματα, τα οποία θα αργήσουν να επουλωθούν. Παρά την παρατηρούμενη χαλάρωση ή και διάλυση - σε πολλές περιπτώσεις- των περιφερειακών 'μπλόκων' η διατήρηση των καταλήψεων στη Θεσσαλία, σε συνδυασμό τώρα με την απεργία των ναυτεργατών, που χθες, σημείωσε επιτυχία, καθιστά τις οικονομικές συνέπειες για το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας δυσμενέστατες και μακροχρόνιες".

    ΤΑ ΝΕΑ ισχυρίζονται ότι "θετικό κλίμα, τουλάχιστον για το καυτό θέμα των αποχημιώσεων στις αγροτικές περιοχές που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, συνάντησε (όπως δήλωσε ο ίδιος) ο υπουργός Γεωργίας Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος στο περιθώριο του Συμβουλίου συναντήθηκε χθες με τον αρμόδιο επίτροπο κ. Φίσλερ στις Βρυξέλλες".

    [5] Τρομοκρατία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "τις καταθέσεις της διαβόητης συζύγου και συνεργάτιδας του αρχιτρομοκράτη 'Κάρλος' και τριών ακόμα Γερμανών συνεργατών τους, έφερε από τη Γερμανία το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, το οποίο με επικεφαλής τον εισαγγελέα κ. Διώτη, είχε μεταβεί για αρκετές ημέρες στο Βερολίνο. Σύμφωνα με αξιωματούχο των Αρχών Ασφαλείας το υλικό που έχει στη διάθεσή της σήμερα η Ελλάδα είναι αρκετό όχι μόνο για να προχωρήσουν οι έρευνες και οι διώξεις των Ελλήνων τρομοκρατών αλλά και για συλλήψεις κλπ. Από τα αρχεία της ΣΤΑΖΙ προέκυψαν ονόματα όχι μόνο ξένων αλλά και Ελλήνων, οι οποίοι πήραν μέρος σε τρομοκρατικές επιχειρήσεις σε ελληνικό έδαφος".

    [6] Κλίντον - Ελληνοτουρκικά

    Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, "την προσωπική του δέσμευση ότι στα τέσσερα χρόνια της προεδρίας του θα καταβάλει υπέρμετρες προσπάθειες για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών, έδωσε χθες ο Μπίλ Κλίντον δημοσιοποιώντας έτσι επισήμως την απόφασή του να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες για το Αιγαίο και την Κύπρο".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει ότι "αμοιβαίες υποχωρήσεις από Ελλάδα και Τουρκία, ώστε να εξευρεθεί λύση στις διαφορές των δύο κρατών και στο Κυπριακό, ζήτησε αργά χθες το βράδυ ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπίλ Κλίντον απαντώντας σε ερώτηση. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε Αθήνα και Αγκυρα 'να επανεξετάσουν τις θέσεις τους και να προσεγγίσουν η μία την άλλη', εξομοιώνοντας κατ'αυτόν τον τρόπο τις ελληνικές θέσεις με εκείνες της Τουρκίας. Ο κ. Κλίντον απαντώντας στον ανταποκριτή μας στην Ουάσιγκτον, προανήγγειλε ότι σχεδιάζει να καταβάλει 'τεράστιες προσπάθειες' για την επίλυση των ελληνοτουρκικών και του Κυπριακού".

    "Από την πλευρά του ο κ. Σαντέρ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προσθέτει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, εξέφρασε την 'ελπίδα' ότι οι ελληνοτουρκικές διαφωνίες θα αντιμετωπιστούν με προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και με βάση την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που ελήφθη στις 15 Ιουλίου. Η ευρωπαϊκή θέση είναι 'πολύ ξεκάθαρη' και προσδιορίστηκε στο πακέτο της 6ης Μαρτίου του 1995, στο οποίο 'αναπτύξαμε την ιδέα για την τελωνειακή ενοποίηση με την Τουρκία', είπε ο κ. Σαντέρ. Για το Κυπριακό, ο κ. Σαντέρ είπε ότι δεν έχει αλλάξει η ευρωπαϊκή πολιτική και εξέφρασε την 'ελπίδα' ότι οι συνομιλίες εισδοχής της Κύπρου στην ΕΕ θα αρχίσουν στις αρχές του 1998, έξι μήνες μετά την αναμενόμενη ολοκλήρωση των εργασιών της Διακυβερνητικής (τον Ιούνιο 1997)".

    [7] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "στην προχθεσινή απογραφή που έγινε στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, η 'τουρκοκυπριακή εθνικότητα' απαλείφθηκε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ. Σε δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων γίνεται αναφορά σε σωρεία προβλημάτων και παρατυπιών. Στα σχόλια του Τύπου αναφέρεται ότι η απογραφή ενισχύει την 'αποκυπροποίηση' του κατεχόμενου τμήματος, που οι Τούρκοι ονομάζουν 'Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου' και τονίζεται η σύμπλευση του καθεστώτος Ντενκτάς με το ισλαμικό κίνημα που αποκτά την εξουσία στην Τουρκία".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει ότι "το Κυπριακό επί τάπητος σήμερα στο Μαξίμου, καθώς επιχειρείται με διαδικασία τύπου... Ντέιτον και με... επιδιαιτησία Σημίτη, να χαραχθεί μια ενιαία και σαφής γραμμή γύρω από όλες τις πτυχές του προβλήματος. Βάσει της συζήτησης, το υπόμνημα που συνέταξαν ο υφυπουργός των Εξωτερικών Χρήστος Ροζάκης και ο ευρωβουλευτής Γιάννος Κρανιδιώτης, μετά το ταξίδι που πραγματοποίησαν στις αρχές Νοεμβρίου στη Μεγαλόνησο αλλά και τις συζητήσεις που είχαν με Ελληνες και Κύπριους αξιωματούχους στην Αθήνα".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "κατάλογο δέκα σημείων για την επίλυση του Κυπριακού παρουσίασε χθες ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μ. Ρίφκιντ, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Λευκωσία και τις συνομιλίες του με τον Κύπριο πρόεδρο Γλ. Κληρίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ρ. Ντενκτάς. Οπως είπε ο Ρίφκιντ στόχος παραμένει πάντοτε η συνολική διευθέτηση του προβλήματος η οποία θα βασίζεται στη δημιουργία μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Η Ομοσπονδία αυτή και το Σύνταγμά της, ανέφερε ο ίδιος, θα αντανακλούν την αρχή της πολιτικής ισότητας των δύο κοινοτήτων, όπως είχε καθορισθεί από τον ΓΓ του ΟΗΕ. Σύμφωνα με τις βρετανικές προτάσεις, η Ομοσπονδία θα έχει μια διεθνή φυσιογνωμία και η ύπαρξή της και οι εξουσίες θα προέλθουν από χωριστά δημοψηφίσματα στις δύο κοινότητες. Δεν υπάρχει, συνέχισε ο κ. Ρίφκιντ δικαίωμα διαμελισμού ή απόσχισης, ούτε θα μπορεί καμία πλευρά να κυριαρχήσει πάνω στην ομοσπονδία. Η ασφάλεια κάθε κοινότητας και η ασφάλεια της διευθέτησης ως συνόλου θα επιτευχθεί με διεθνές εγγυήσεις και με μέτρα διεθνούς συλλογικής ασφάλειας τα οποία θα συμφωνηθούν από τα μέρη. Το όριο των δύο ομόσπονδων ζωών, δεν θα συμπίπτει με την υφιστάμενη γραμμή κατάπαυσης του πυρός. Η αναπροσαρμογή, πρόσθεσε ο Ρίφκιντ, πρέπει να συμβάλει σε λύση του προβλήματος των προσφύγων".

    [8] Δημοσκόπηση

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "προειδοποιητικό 'καμπανάκι' για την κυβέρνηση, το πρώτο μετεκλογικό γκάλοπ, που διενήργησε η MRB. Καταγράφεται σημαντική φθορά-κυρίως αν ληφθεί υπόψη το μικρό χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει από τις εκλογές. Αρνητική εικόνα για την κυβέρνηση έχει το 63% , άδικα θεωρεί τα οικονομικά μέτρα το 76%, ενώ σοβαρή κάμψη σημειώνει και η πρωθυπουργική δημοτικότητα. Αρνητική είναι όμως και η εικόνα της ΝΔ, της οποίας ο αρχηγός δεν εμφανίζεται επιθυμητός (ως αρχηγός) παρά μόνο από το 14% των ψηφοφόρων του κόμματός του! Σε άνοδο το ΔΗΚΚΙ".

    [9] Πετρέλαια - Ερευνες

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "Τρεις εταιρίες, δύο τεξανικές και μια βρετανική αναλαμβάνουν να πραγματοποιήσουν εκτεταμένα ερευνητικά προγράμματα σε τέσσερις περιοχές (ΒΔ Πελοπόννησος, Πατραϊκός κόλπος, Αιτωλοακαρνανία, Ηπειρος, Παξοί, Κατάκολο) και στη συνέχεια εάν ανακαλυφθούν εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα να ξεκινήσουν την εξόρυξη 'μαύρου χρυσού'. Πρόκειται για τις εταιρίες "ENTERPRISE", "UNION TEXAS" και "TRITON".

    [10] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/12/1996

    Αθήνα, Ελλάδα, 17/12/1996 (ΑΠΕ)

    Οι νέες εξελίξεις στο μέτωπο των αγροτικών κινητοποιήσεων, η επέκταση, από 1η Ιανουαρίου, του αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων σε όλη την χώρα και η ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές της χώρας μας των εκπροσώπων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ) για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αποτελούν σήμερα τα βασικά θέματα του οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Κορύφωση της έντασης πριν τη λύση. Δυνάμωμα των μπλόκων και πορεία αγροτών την Πέμπτη προς την Αθήνα".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αντικειμενικές σε όλη τη χώρα"

    ΚΕΡΔΟΣ: "Πορεία εκτόνωσης από τα μπλόκα στην Αθήνα. Σήμερα η απάντηση της Επιτροπής για κάλυψη ζημιών".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Το Δ.Ν.Τ αμφιβάλλει για έλλειμμα και πληθωρισμό. Ενώ δέχεται τις ευοίωνες προβλέψεις για το ρυθμό ανάπτυξης".

    [11] Αγροτικές κινητοποιήσεις - Εξελίξεις

    Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι "η κυβερνητική αισιοδοξία για εκφυλισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων φαίνεται πολύ σύντομα να επαληθεύεται, ενώ οι παραγωγικές τάξεις και πολίτες αντιμετωπίζουν με ανακούφιση τις εξελίξεις".

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "'ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Ελευσίνα, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ικανοποιήσει άλλα αιτήματα των αγροτών, πέραν αυτών που έχει ανακοινώσει".

    [12] Αντικειμενικές τιμές - Ακίνητα

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι "οι ακριβότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τις τιμές που ανακοινώθηκαν, είναι η Σαντορίνη, η Πάτμος, η Μύκονος, το Κάστρο της Μονεμβασιάς, η Βουλιαγμένη, η Εκάλη και η παραλιακή από την Βάρκιζα μέχρι το Σούνιο".

    [13] Δ.Ν.Τ

    Σύμφωνα με τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ "από τις πρώτες επαφές που είχαν (τα μέλη του Δ.Ν.Τ) με εκπροσώπους του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας διεφάνη κάποια επιφυλακτικότητα όσον αφορά στις προβλέψεις για τον πληθωρισμό και το έλλειμμα του προϋπολογισμού. Δέχθηκαν όμως τις προβλέψεις που αφορούν στο ρυθμό ανάπτυξης και στο ρυθμό αύξησης των επενδύσεων".

    * Η 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προγραμματίσει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ και η τρίωρη στάση εργασίας από την ΓΣΕΕ, με την ευκαιρία της έναρξης της συζήτησης του προϋπολογισμού, αποτελεί επίσης βασικό θέμα του οικονομικού τύπου.


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.02 run on Tuesday, 17 December 1996 - 15:36:53 UTC