Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 97-02-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/02/1997


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Κυπριακό
  • [3] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [4] Ελληνική οικονομία
  • [5] Συνέντευξη Μπέρνς
  • [6] Ελλάδα - ΕΕ - Βαλκάνια
  • [7] Ελλάδα - ΕΕ - ΠΓΔΜ
  • [8] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [9] Η άνοδος του δολαρίου

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 18/02/1997 (ΑΠΕ)

    Οι αντιδράσεις για την τροπολογία των αποθεματικών των ταμείων, η συνεχιζόμενη απεργία των εκπαιδευτικών, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η πορεία της οικονομίας είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Το ΠΑΣΟΚ μπαίνει στο σπίτι μας. Εβγαλαν τη μάσκα από το Ε9".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Η μεγάλη αρπαγή 3 τρισεκατομμυρίων. Χοντρό παιχνίδι με τα λεφτά των ταμείων".

    Η ΑΥΓΗ: "Δίνει-ξεδίνει στους εκπαιδευτικούς η κυβέρνηση".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ρελάνς Σημίτη. Ο πρωθυπουργός απαντά σε όλα: απεργίες, αγροτικό, εσωκομματικά".

    ΕΘΝΟΣ: "SOS από τους γονείς των μαθητών".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τα "λάστιχα" της ΟΛΜΕ... δεν ξεφουσκώνουν. Αποφασισμένοι οι καθηγητές να συνεχίσουν τον αγώνα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Πυρετός στις Ενοπλες Δυνάμεις".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σωθείτε από την εφορία. Τα μυστικά του Ε9. Πως δεν θα σας κάψουν τα τεκμήρια".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Οδηγός για το χάος από το Ε9. Απαντήσεις υπουργείου σε νέες απορίες".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: "Στον αέρα οι εξετάσεις. Μαζικές προσφυγές φοβάται το υπουργείο λόγω της απεργίας της ΟΛΜΕ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αλυτος γρίφος το Ε9".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Καυγάς" για 3 τρις. Κόντρα συνδικάτων - Παπαντωνίου".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Χαμηλή βαθμολογία σε Τζουμάκα-Αρσένη. Γκάλοπ μετρά τους υπουργούς".

    ΝΙΚΗ: "Δύσκολες εξετάσεις για κυβέρνηση - ΟΛΜΕ".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Σύμφωνα - λαιμητόμοι στις ζώνες της φτώχειας".

    [2] Κυπριακό

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει οτι "βρετανική πρωτοβουλία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ανάπτυξη, που επικεντρώνεται κύρια στο θέμα της ασφάλειας των δύο κοινοτήτων, με τη σύσταση πολυεθνικής δύναμης και απευθείας συνομιλίες του προέδρου Κληρίδη με τον Ραούφ Ντενκτάς. Το θέμα αυτό συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον μεταξύ αξιωματούχων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Βρετανού απεσταλμένου για το Κυπριακό Ντέιβιντ Χάνι. Το θέμα αυτό θεωρείται βέβαιο οτι βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη των συνομιλιών που διεξάγει η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Μ. Ολμπράϊτ, με ομολόγους της και αξιωματούχους των χωρών που έχουν περιληφθεί στην περιοδεία της στην Ιταλία, τη Γερμανία, τις Βρυξέλλες και τη Ρωσία. Η σύσταση πολυεθνικής δύναμης στην Κύπρο εντάσσεται στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών του Φόρεϊν Οφις και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει οτι "απέφυγε επιμελώς να λάβει θέση επί των προβλημάτων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, ο Γερμανός υπουργός Αμυνας Φ. Ρίε μετά τη συνάντηση που είχε χθες στη Βόννη με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλο. Σε κοινή συνέντευξη που έδωσαν μετά τις συνομιλίες τους Κίνκελ-Ολμπράϊτ δήλωσαν οτι συζητήθηκε το Κυπριακό και συμφώνησαν στην αναγκαιότητα μιας συνολικής λύσης, προσέθεσε όμως οτι η ίδια δεν θεωρεί ενδεδειγμένη μια αναφορά σε λεπτομέρειες επί του θέματος".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει οτι "ΗΠΑ-Γερμανία συντονίζονται για το Κυπριακό".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει οτι "ΗΠΑ και Γερμανία "τα βρήκαν " για το Κυπριακό αλλά δεν μας ενημέρωσαν. Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράϊτ κρατά κλειστά τα χαρτιά της".

    "Μια συνδυασμένη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Eνωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών μπορεί να φέρει μια ικανοποιητική λύση στο κυπριακό πρόβλημα. Σε αυτό συμφώνησαν, αναφέρει η ΕΞΟΥΣΙΑ, ο Ελληνας υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης και ο επί των εξωτερικών αρμόδιος επίτροπος Χάνς Βαν ντε Μπρούκ που είχαν χθες στις Βρυξέλλες κατ'ιδίαν συνάντηση".

    "Στόχος του διεθνούς παράγοντα, τονίζει η ΝΙΚΗ, η δημιουργία κατάλληλου κλίματος, ώστε να πραγματοποιηθούν απευθείας συνομιλίες Κληρίδη-Ντενκτάς κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να κινηθεί και η αμερικανική πρωτοβουλία εάν τελικά εκδηλωθεί, καθώς η Ουάσιγκτον φέρεται τελευταία αρκετά συγκρατημένη με δεδομένη την ανυπαρξία προόδου στο θέμα του στρατιωτικού διαλόγου στην Κύπρο. Απο τις τοποθετήσεις των Μ. Ολμπράϊτ - Κ. Κίνκελ που υπεραμύνθηκαν της στρατηγικής σημασίας της γείτονος χαρακτηρίζοντάς την γέφυρα στον ισλαμικό κόσμο και τον ασιατικό χώρο θα πρέπει να θεωρείται δύσκολη η άσκηση πιέσεων προς την Αγκυρα".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "την Τετάρτη η επιτροπή των μόνιμων διπλωματικών αντιπροσώπων των χωρών-μελών της Κοινότητας (ΚΟΡΕΠΕΡ) συζητάει το περιεχόμενο της κοινής θέσης που θα εμφανίσουν οι 15 στο Συμβούλιο Σύνδεσής τους με την Κύπρο στις 26 Φεβρουαρίου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει οτι "σε νέα προκλητική ενέργεια προέβη χθες ο τουρκικός κατοχικός στρατός στην περιοχή Αγίου Δομετίου στη Λευκωσία. Δύο τουρκικά στρατιωτικά οχήματα στα οποία επέβαιναν δύο Τούρκοι αξιωματούχοι εισήλθαν στη "νεκρή ζώνη" στην περιοχή της οδού Συρακουσών στον Αγιο Δομέτιο. Οι δύο Τούρκοι αξιωματικοί έκαναν αναγνώριση της περιοχής μέσα στην απαγκιστρωμένη και τη "νεκρή ζώνη" για περίπου 30 λεπτά και στη συνέχεια αποχώρησαν".

    [3] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    "Χρειάζονται νέα τεχνικά μέσα (ραντάρ, κόκκινο τηλέφωνο) στο Αιγαίο ώστε το ΝΑΤΟ να μπορεί να παρέμβει αμέσως και προληπτικά σε περιπτώσεις ελληνοτουρκικών κρίσεων. Αυτό ήταν, γράφει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, το βασικό στοιχείο που αναδείχθηκε απο τη χθεσινοβραδινή συνάντηση του Ελληνα υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου με τον Γερμανό ομόλογό του Φόλκερ Ρίε, στο υπουργείο Αμυνας της Βόννης".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ προσθέτει οτι "η Βόννη θεωρεί τη στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στη νοτιοανατολική Μεσόγειο ως τον πλέον πρόσφορο τρόπο για τον έλεγχο της περιοχής, καθώς μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και την Κύπρο, έντασης για την οποία κύκλου του γερμανικού υπουργείου Αμυνας εκφράζουν έντονη ανησυχία".

    "Κυβερνητικές πηγές στη Βόννη, που επικαλούνται ΤΑ ΝΕΑ, δεν αποκλείουν σε επόμενη φάση και πάντα έπειτα απο έγκριση του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ, ένα πιο ενεργητικό ρόλο επιτήρησης στο Αιγαίο. Σύμφωνα με εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας της Βόννης "οι δυνατότητες για παρέμβαση του ΝΑΤΟ είναι πολλές", αρχίζουν απο τις πολιτικές συνομιλίες και φθάνουν ακόμη και "σε στρατιωτική παρουσία στη θάλασσα". Η Αθήνα δεν αποδέχεται την ύπαρξη "επιδιαιτητή" στο Αιγαίο, κατέστησε σαφές στο ΝΑΤΟ οτι η αποδοχή εκ μέρους της της δοκιμαστικής μετάδοσης εικόνας των ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας (για 4 μήνες) γίνεται μόνο για να έχει η Συμμαχία απο "πρώτο χέρι " τα δεδομένα των τουρκικών προκλήσεων και παραβιάσεων στο Αιγαίο. Κατ'αρχήν αρνητικά τοποθετείται η Αθήνα και στο ενδεχόμενο εγκατάστασης "κόκκινης γραμμής" μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας που και χθες περιέγραψε ουσιαστικά ο κ. Ρίε".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "κλιμακώνονται οι πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς την Ελλάδα για την "επιτυχία" του επόμενου Συμβουλίου σύνδεσης με την Τουρκία μετά τις προχθεσινές υποσχέσεις του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών κ. Οϊμέν προς τον κοινοτικό επίτροπο Χάνς Βάν ντε Μπρούκ οτι η Αγκυρα θα αποδεχθεί τη Δήλωση της 15ης Ιουλίου των κρατών-μελών της ΕΕ. Στη χθεσινή συνάντηση του Χάνς Βάν ντε Μπρούκ με τον Γιάννο Κρανιδιώτη ο επίτροπος τόνισε επανειλημμένως στον Ελληνα υφυπουργό Εξωτερικών οτι η Αθήνα πρέπει να καταβάλει "κάθε δυνατή προσπάθεια" προκειμένου να επιτύχει το Συμβούλιο σύνδεσης της 30ης Απριλίου. Κύριο επιχείρημα του επιτρόπου ήταν οι υποσχέσεις που πήρε ο ίδιος απο τον κ. Οϊμέν οτι η τουρκική κυβέρνηση θα αποδεχθεί τη Δήλωση της 15ης Ιουλίου".

    [4] Ελληνική οικονομία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "η ελληνική οικονομία σημείωσε το 1997 μια απο τις καλύτερες επιδόσεις των "15" της Ενωμένης Ευρώπης κι έχει εξασφαλίσει μια σίγουρη θέση στη δεύτερη επιλογή της ΟΝΕ για το "εύρω" ένα χρόνο μετά την πρώτη επιλογή. Αυτό υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου μετά τη χθεσινή συζήτηση στο Συμβούλιο Υπουργών ΕΚΟΦΙΝ για την ετήσια οικονομική έκθεση της Κομισιόν που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. Και διατύπωσε αισιόδοξες προβλέψεις: το ελληνικό δημόσιο έλλειμμα απο 14,4% (του ΑΕΠ) το 1993 θα μειωθεί σε 4,2% το 1997 μείωση κατά δέκα εκατοστιαίες μονάδες. Ο πληθωρισμός απο 12% μειώθηκε σε 6,8% και θα πέσει στο 4,5% στο τέλος του χρόνου. Η οικονομική ανάπτυξη απο -1% έφθασε στο +3,3%, το υψηλότερο επίπεδο του μέσου κοινοτικού όρου για δεύτερο διαδοχικά έτος. Η ανεργία έχει σταθεροποιηθεί στο 9,8% και προβλέπεται οριακή μείωση απο το 1998".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει οτι "στην τροχιά των μονοψήφιων επιτοκίων ταμιευτηρίου (9,50% απο την Τράπεζα Πίστεως) εισέρχονται οι τράπεζες για πρώτη φορά ύστερα απο 18 χρόνια. Ο περιορισμός της καθαρής απόδοσης για τους καταθέτες ταμιευτηρίου σε 8,075% διευρύνει τη διαφορά μεταξύ των επιτοκίων καταθέσεων - χορηγήσεων. Το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, στην οποία αναμένεται να απαντήσει ο πρωθυπουργός την Παρασκευή".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει οτι "εκτός Ευρώπης και ΟΝΕ μας οδηγεί η ανεπάρκεια της κυβέρνησης να επιτύχει τους στόχους που η ίδια έχει θέσει στην Οικονομία για το 1996 και 1997. Χειροτέρεψε η κατάσταση με τις απορροφήσεις κονδυλίων. Κατά 465 δις υπερέβησαν τον προϋπολογισμό τους οι δανειακές ανάγκες. Τα έσοδα υστέρησαν κατά 450 δις. Σοβαρό πρόβλημα παραμένει το δημόσιο χρέος που αυξήθηκε το 1996".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει οτι "απο τις 2 Ιανουαρίου έως και χθες οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο έφτασαν στα 448 δις δραχμές. Τα τεράστια ποσά που επενδύθηκαν στη Σοφοκλέους, οδήγησαν και το Γενικό Δείκτη στα ύψη. Σε 34 ημέρες οι επενδύσεις ξεπέρασαν το ένα τρίτο των χρημάτων που είχε επενδύσει το Δημόσιο ολόκληρο το 1996. Οι προοπτικές για το Χρηματιστήριο είναι θετικές".

    [5] Συνέντευξη Μπέρνς

    Σε συνέντευξή του στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Νίκολας Μπέρνς τονίζει οτι "οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εργάζονται για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων επισημαίνοντας ωστόσο οτι το πρόβλημα των Ιμίων πρέπει να διευθετηθεί απο κοινού μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με δίκαιο τρόπο και οι δύο πλευρές πρέπει να προσδιορίσουν τον τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση. Υπογραμμίζει οτι το Κυπριακό αποτελεί για την υπουργό Εξωτερικών κ. Ολμπράϊτ τη μεγαλύτερη προτεραιότητα. Εκφράζει τη βαθιά του εκτίμηση για τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και αναφέρει οτι η αμερικανική κυβέρνηση προσβλέπει σε μια επαφή μαζί του το γρηγορότερο. Με ανάλογο πνεύμα προσθέτει, βλέπουμε και την επίσκεψη του κ. Πάγκαλου. Για το Κοσσυφοπέδιο εκφράζει τις ανησυχίες της κυβέρνησής του ενώ τονίζει οτι οι ΗΠΑ παρακολουθούν πολύ στενά την κατάσταση στη Σερβία και έχει σταλεί επιστολή στο Μιλόσεβιτς με την οποία του ζητά να αρχίσει διάλογο με την αντιπολίτευση".

    [6] Ελλάδα - ΕΕ - Βαλκάνια

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι "σε πολλαπλά επίπεδα δραστηριοποιείται το υπουργείο των Εξωτερικών προκειμένου να προωθήσει την πρόταση για μια νέα ευρωπαϊκή πολιτική στο βαλκανικό χώρο, την οποία θα παρουσιάσει επισήμως στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις 24 Φεβρουαρίου ο αναπληρωτής υπουργός των Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Η ελληνική πρόταση έχει δύο σκέλη, ένα οικονομικό που αφορά τους πιθανούς τρόπους δανειοδότησης, τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης εκ μέρους της ΕΕ αλλά και την αποστολή ειδικής επισιτιστικής βοήθειας προς τις χώρες που αντιμετωπίζουν μείζονα προβλήματα (όπως η Βουλγαρία και η Αλβανία). Κι ένα πολιτικό που αφορά στην ενεργότερη δραστηριοποίηση της ΕΕ στην ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων. Σε αυτό το πλαίσιο προτείνεται μεταξύ άλλων η πραγματοποίηση μιας έκτακτης συνόδου τη" πρωτοβουλίας για τη σταθερότητα και την καλή γειτονία στη ΝΑ Ευρώπη" - γνωστής και ως "Πρωτοβουλία του Ραουαγιενμάν" - μέσα στο Μάρτιο στην Αθήνα (ή τη Σόφια)".

    [7] Ελλάδα - ΕΕ - ΠΓΔΜ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι το "συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ΕΕ άνοιξε την "πόρτα" για την οικονομική βοήθεια στα Σκόπια. Η Ελλάδα, όμως θα εξαρτήσει τη σχετική διαδικασία όπως είπε ο κ. Παπαντωνίου και απο τις πολιτικές εξελίξεις για το όνομα στα Σκόπια. Η κοινοτική βοήθεια το ένα τρίτο της συνολικής υπολογίζεται σε 40 εκατ. ECU και θα δοθεί με τη μορφή δανείου".

    [8] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    ΑΘήνα, Ελλάδα, 18/02/1997 (ΑΠΕ)

    Η νέα άνοδος του δείκτη τιμών του Χρηματιστηρίου, η συνεχιζόμενη άνοδος του δολαρίου στις διεθνείς αγορές και οι νέες οδηγίες για τη συμπλήρωση του Ε9 είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: "Kλίμα ευφορίας στη Σοφοκλέους. Ο Δείκτης 'φλερτάρει' τις 1.300 μονάδες".

    ΕΞΠΡΕΣ: ""Κομφούζιο" για τη συμπλήρωση του Ε9. Νέο φυλλάδιο με οδηγίες εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Επενδύουν όλοι στο δολάριο. Ρεκόρ έναντι της δραχμής. Αγγιξε τα 1,70 DM".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Πιέσεις για την άρση του ορίου απολύσεων. Η κυβέρνηση προς το παρών επιμένει στη διατήρηση του 2%".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ""Νέες ιδέες" για ιδιωτική χρηματοδότηση έργων Κ.Π.Σ. Από την Επίτροπο Βουλφ-Μάτις, που βλέπει βελτίωση της απορροφητικότητας".

    [9] Η άνοδος του δολαρίου

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι "στην εγχώρια αγορά συναλλάγματος, το αμερικάνικο νόμισμα σημείωσε ρεκόρ ανόδου χθες με τη δραχμή, κλείνοντας στο fixing στις 265,070 δρχ. από 263,730 δρχ. προχθές, 259,680 δρχ. την περασμένη Δευτέρα και 247,020 δρχ. στις 31 Δεκεμβρίου 1996".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.02b run on Tuesday, 18 February 1997 - 17:07:57 UTC