Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-06-17

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στόχος η ειρήνη στη Μέση Ανατολή δηλώνουν ο Πάπας Βενέδικτος και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος
  • [02] Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Λουξεμβούργο

  • [01] Στόχος η ειρήνη στη Μέση Ανατολή δηλώνουν ο Πάπας Βενέδικτος και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος

    17-06-2007

    Σε κοινό ανακοινωθέν τους μετά από συνάντηση στο Βατικανό, ο Πάπας Βενέδικτος και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος έκαναν έκκληση για 'ειλικρινή διάλογο' μεταξύ των θρησκειών στη Μέση Ανατολή και προειδοποίησαν ότι μια συνεχιζόμενη κρίση θα έχει 'καταστροφικά αποτελέσματα' για ολόκληρη τη περιοχή.

    Στην ίδια διακήρυξη οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες δηλώνουν ότι θα εργαστούν για την προώθηση της ενότητας μεταξύ όλων των Χριστιανών. Επίσης ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος προσφέρθηκε να μεσολαβήσει για ιστορική συνάντηση μεταξύ του Πάπα και του Ρώσου Πατριάρχη Αλεξίου. Οι σχέσεις του Βατικανού με την Ρωσική Ορθόδοξη εκκλησία έχουν παγώσει μετά την κατάρρευση της Σοβιετική Ένωσης το 1991.

    [02] Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Λουξεμβούργο

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Λουξεμβούργο

    17-06-2007

    Στο Λουξεμβούργο βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής η Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Μπακογιάννη για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που άρχισε με δείπνο των 27 στο Μεγάλο Δουκάτο. Το Συμβούλιο που θα διαρκέσει σήμερα και αύριο, έχει στην ατζέντα του την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής που θα γίνει την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες και τα πρόχειρα συμπεράσματα όπου κυριαρχεί το καυτό θέμα της διαδικασίας αναθεώρησης της συνταγματικής συνθήκης που έχει παγώσει και η απόφαση για μία νέα μίνι συνθήκη-πρόταση της Γερμανικής προεδρίας υποστηριζόμενη από τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

    Ακόμη το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών θα συζητήσει και πάλι σφαιρικά το θέμα της μετανάστευσης, θα ασχοληθεί κατα την διάρκεια του γεύματος με το Μεσανατολικό και την κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας και τα Δυτικά Βαλκάνια, εκφράζοντας την θέση του για εντατικοποίηση των προσπαθειών για την υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ψήφισμα για το μέλλον του Κοσόβου, ενώ θα χαιρετίσει τις πρώτες συμφωνίες με την Αλβανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, FYROM, Μαυροβούνιο και Σερβία για τη βελτίωση των διαδικασιών έκδοσης βίζας για τους Ευρωπαίους πολίτες.

    Σήμερα εξάλλου είναι στο πρόγραμμα να εξετασθεί και η πρόταση της Γερμανικής Προεδρίας για την προώθηση πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της θανατικής ποινής κατά την 62η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Σχετική είναι και η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αναμένεται να υιοθετηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο Υπουργών, για την καθιέρωση της 10ης Οκτωβρίου κάθε έτους σαν Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της θανατικής ποινής, που θα είναι μια συμπαράταξη της Ευρώπης με την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Θανατικής Ποινής, που από το 2003 έχει καθιερωθεί την ίδια αυτή μέρα.

    Η επίσημη υιοθέτηση της πρότασης αναμένεται να γίνει την Τετάρτη από την Κομισσιόν και όταν θα έχει περάσει και από τα άλλα όργανα αλλά και το Συμβούλιο της Ευρώπης, θα υπογραφεί η συμφωνία ε υψηλό επίπεδο και σε ειδική συνεδρίαση στις 9 Οκτωβρίου στην Λισαβώνα, καθώς η Πορτογαλία θα έχει στο δεύτερο εξάμηνο του 2007 την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του Συμβουλίου της Ευρώπης.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Monday, 18 June 2007 - 1:18:20 UTC