Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 10-03-02

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Aύξηση δαπανών για την παιδεία
  • [02] Στο τελικό στάδιο Ρωσία και ΗΠΑ
  • [03] Αυξήθηκε η διακίνηση ναρκωτικών στην Κεντρική Αμερική
  • [04] Σε Αργεντινή και Χιλή η Χίλαρυ Κλίντον
  • [05] Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στη Χιλή
  • [06] Η ΑΧΕΠΑ τιμά τους Φιλέλληνες Γερουσιαστές Durbin, Lugar και Feingold

  • [01] Aύξηση δαπανών για την παιδεία

    02-03-2010

    Ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι η Αμερικανική κυβέρνηση θα αυξήσει τις δαπάνες της στην παιδεία με στόχο τη μείωση του αριθμού Αμερικανών που δεν ολοκληρώνουν το λύκειο.

    Σε ομιλία του στο Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, εδώ στην Ουάσιγκτον, ο κ. Ομπάμα σημείωσε ότι η αύξηση του αριθμού των μαθητών που τελειώνουν το λύκειο αποτελεί οικονομική αναγκαιότητα για τις ΗΠΑ.

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος προτείνει αύξηση των ομοσπονδιακών κονδυλίων προς τις πολιτείες και τις εκπαιδευτικές επιθεωρήσεις που θα δείξουν καλύτερες επιδόσεις σε θέματα παιδείας.Ο κ. Ομπάμα επεσήμανε ότι το ένα-τρίτο των μαθητών στις ΗΠΑ δεν τελειώνουν το λύκειο και ότι πάνω από το 50% αυτών των παιδιών που δεν τελειώνουν είναι είτε Αφρο-Αμερικανοί, είτε Ισπανόφωνοι.

    [02] Στο τελικό στάδιο Ρωσία και ΗΠΑ

    02-03-2010

    Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεβ, αναφέρει ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ βρίσκονται στα τελικά στάδια των συνομιλιών για την επίτευξη νέας συμφωνίας περιορισμού όπλων μαζικής καταστροφής.

    Ο κ. Μεντβέντεβ στα πλαίσια επίσκεψής του στο Παρίσι δήλωσε ότι και οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας σε όλα τα θέματα συμπεριλαμβανομένων και εννοιολογικών αποχρώσεων του κειμένου.

    Ο Πρόεδρος της Ρωσίας είπε ότι ελπίζει πως οι συνομιλίες θα ολοκληρωθούν στο εγγύς μέλλον.

    Η νέα συμφωνία θα αντικαταστήσει τη Συνθήκη Περιορισμού των Στρατηγικών Όπλων που εξέπνευσε το Δεκέμβριο και θα περιορίζει τον αριθμό των πυρηνικών όπλων Ρωσίας και ΗΠΑ.

    [03] Αυξήθηκε η διακίνηση ναρκωτικών στην Κεντρική Αμερική

    02-03-2010

    Το Στέητ Ντηπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι οι έμποροι ναρκωτικών προσαρμόζονται στις πιέσεις των αστυνομικών αρχών του Μεξικού και της Κολομβίας με το να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στην Κεντρική Αμερική.

    Το Στέητ Ντηπάρτμεντ έκανε τη δήλωση αυτή τη Δευτέρα στα πλαίσια της ετήσιας έκθεσης για τις διεθνείς προσπάθειες κατά του εμπορίου ναρκωτικών.Η έκθεση αναφέρει ότι αυξήθηκε η διακίνηση ναρκωτικών στη Κεντρική Αμερική και δημιουργεί 'σοβαρές προκλήσεις' στην περιοχή. Σύμφωνα με την έκθεση το 2008 περίπου το 42% της κοκαΐνης που προορίζονταν για τις ΗΠΑ προήλθε από τη Νότια Αμερική μέσω της Κεντρικής Αμερικής.

    Το Στέητ Ντηπάρτμεντ χαρακτηρίζει 20 χώρες σαν μεγάλους παραγωγούς ναρκωτικών και χώρες διέλευσης, ανάμεσα σ' αυτές είναι η Κολομβία, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Γουατεμάλα, το Μεξικό και ο Παναμάς, όπως επίσης το Αφγανιστάν, η Νιγηρία και το Πακιστάν.

    Η Βολιβία, η Βιρμανία και η Βενεζουέλα βρίσκονται και αυτές στο κατάλογο αλλά σύμφωνα με την έκθεση έχουν δείξει ότι ακολουθούν τις διεθνείς συμφωνίεςγια τη καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών.

    [04] Σε Αργεντινή και Χιλή η Χίλαρυ Κλίντον

    02-03-2010

    Kριστίνα Φερνάντεζ Ντε Κιρσνέρ και Χίλαρυ Κλίνττν

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντον, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να βοηθήσει την Αργεντινή και τη Βρετανία να επιλύσουν νέες εντάσεις που έχουν προκύψει με τα νησιά Φώκλαντ.Η κ. Κλίντον έκανε αυτή τη δήλωση από την Ουρουγουάη, ενόψει της επίσκεψης της στην Αργεντινή, όπου θα συζητήσει πληθώρα θεμάτων με την Πρόεδρο Κριστίνα Φερνάντεζ Ντε Κιρσνέρ.

    Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν πως η διένεξη για τα Φώκλαντ μπορεί να επιλυθεί μέσω διαπραγματεύσεων μεταξύ Αργεντινής και Βρετανίας.

    Επίσης σήμερα η κ. Κλίντον θα σταματήσει για λίγο και στην σεισμοπαθή Χιλή όπου θα έχει συνομιλίες με την απερχόμενη Πρόεδρο, Μισέλ Μπατσελέτ και τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο, Σεμπαστιάν Πινέρα.

    [05] Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στη Χιλή

    02-03-2010

    Οι αρχές της Χιλής αγωνίζονται για την διατήρηση της έννομης τάξης και τη διανομή προμηθειών σε περιοχές που επλήγησαν από τον πανίσχυρο σεισμό του Σαββάτου. Ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 720 τη Δευτέρα, καθώς συνεργεία προσπαθούν να απεγκλωβίσουν άτομα από κτίρια που κατάρρευσαν.

    Στην πόλη Κονσεπσιόν, πεινασμένοι σεισμοπαθείς λεηλατούν καταστήματα τροφίμων.Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα για να σταματήσει τις λεηλασίες με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά σε σουπερμάρκετ της περιοχής.

    Παράλληλα, η διεθνής κοινότητα κινητοποιείται για την χορήγηση βοήθειας στη Χιλή. Εκτός από τρόφιμα και καταλύματα τα Ηνωμένα Εθνη λένε ότι η Χιλή χρειάζεται κινητές γέφυρες, νοσοκομεία, και ιατρικό υλικό.

    Η Αμερικανίδα Υπουργός εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον, θα επισκεφτεί για λίγο σήμερα το Σαντιάγκο μεταφέροντας επικοινωνιακό εξοπλισμό που χρειάζεται άμεσα.

    [06] Η ΑΧΕΠΑ τιμά τους Φιλέλληνες Γερουσιαστές Durbin, Lugar και Feingold

    Γιώργος Μπίστης

    Oυάσιγκτον

    02-03-2010

    Ν. Καρακώστας

    Η ΑΧΕΠΑ, που είναι η μεγαλύτερη και αρχαιότερη οργάνωση Ελληνικής κληρονομιάς στο Δυτικό Ημισφαίριο, θα τιμήσει τρία ηγετικά στελέχη της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών και έξι διακεκριμένες προσωπικότητες της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας για την πολύχρονη προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

    Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Nicholas Karacostas τα παραρτήματα της οργάνωσής του στην την περιφέρεια, που απαρτίζεται από τις Πολιτείες Ιλινόις, Γουισκόνσιν και Ιντιάνα, διοργανώνουν από κοινού επίσημο δείπνο το Σάββατο 1η Μαΐου στο Σικάγο για να βραβεύσουν τους Γερουσιαστές Richard J. Durbin από το Ιλινόις, RichardG. Lugar από την Ιντιάνα και Russell D. Feingold από το Γουισκόνσιν.

    Richard Durbin

    Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ οι τρείς αυτοί εξέχοντες νομοθέτες έχουν με ξεχωριστούς τρόπους ο καθένας αποδείξει ότι είναι φίλοι και υποστηρικτές της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας γι αυτό και η ομογένεια με μεγάλη χαρά θα τους τιμήσει για το πολύπλευρο έργο τους.

    Στην ίδια εκδήλωση η ΑΧΕΠΑ θα τιμήσει επίσης τους:

    Andrew Athens, μεγαλοεπιχειρηματία και ευεργέτη Ελληνορθόδοξων εκκλησιών στην Αμερική για τα ανθρωπιστικά επιτεύγματά του και τις φιλανθρωπικές επιδόσεις του,

    Harry Mark Petrakis, συγγραφέα πολλών δημοφιλών βιβλίων,

    Richard Lugar

    Mary Dochios-Kamberos, φιλάνθρωπο που έχει κάνει μεγάλες δωρεές για την ενίσχυση του Ελληνικού Μουσείου και Πολιτιστικού Κέντρου καθώς επίσης και του Ελληνοαμερικανικού Κέντρου Εξυγίανσης,

    John Kass, πολυβραβευμένο δημοσιογράφο και αρθρογράφο της εφημερίδας Chicago Tribune,

    Chris Chelios, παίκτη επαγγελματικού χόκεϊ, που έχει ενταχθεί στον Εθνικό Όμιλο Αστέρων του Χόκεϊ και είναι μέλος της ομάδας του πρωταθλήματος Stanley Cup, και

    James Megellas, βετεράνο του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου που θεωρείται ως ο πιο παρασημοφορημένος αξιωματικός στην ιστορία της 82ης Αμερικανικής Μεραρχίας.

    Russ Feingold

    Όπως παρατήρησε ο Πρόεδρος Nicholas Karacostas και οι έξι αυτοί Ελληνοαμερικανοί με τις λαμπρές σταδιοδρομίες που είχαν συνέβαλαν στην πρόοδο τόσο των κοινοτήτων στις οποίες έδρασαν όσο και στην πρόοδο του Αμερικανικού έθνους γενικότερα. Ορισμένοι από αυτούς ανέλαβαν και έφεραν επιτυχώς σε πέρας ανθρωπιστικές αποστολές, άλλοι πήρανε μέρος σε πολέμους για την διατήρηση της ελευθερίας, κι άλλοι εργάστηκαν για να προσφέρουν με τον δικό τους ο καθένας τρόπο κάτι στις κοινότητες από τις οποίες προήλθαν ή για να κερδίσουν την εκτίμηση και τον θαυμασμό των συναδέλφων τους.

    Ο Γερουσιαστής Durbin θα τιμηθεί με το Βραβείο του Περικλέους ενώ στους Γερουσιαστές Feingold και Lugar θα απονεμηθεί το βραβείο που έχει καθιερώσει η ΑΧΕΠΑ στην μνήμη του αξέχαστου Ελληνοαμερικανού Γερουσιαστή και άλλοτε προεδρικού υποψηφίου των Δημοκρατικών Paul Tsongas. O Andrew Athens θα πάρει το βραβείο για συνολικό έργο μιας ολόκληρης ζωής ενώ οι Petrakis, Kass, Chelios και Dochios-Kamberos θα λάβουν από ένα βραβείο μεγάλων ατομικών επιτευγμάτων ο καθένας. Στον Megellas τέλος η Οργάνωση θα απονείμει το Μετάλλιο Ελευθερίας.

    Αυτή είναι και η πρώτη χρονιά κατά την οποία απονέμονται βραβεία της ΑΧΕΠΑ σε περιφερειακές εκδηλώσεις πέραν εκείνων που διοργανώνονται στην έδρα της οργάνωσης στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον. Το σχετικό πρόγραμμα αποβλέπει στο να αυξήσει την συμμετοχή των ομογενών στα κατά τόπους παραρτήματα της ΑΧΕΠΑ και να αναγνωρίσει την δράση τοπικών και περιφερειακών παραγόντων της ομογένειας. Παραρτήματα της ΑΧΕΠΑ σε δύο άλλες μεγαλουπόλεις, την Νέα Υόρκη και το Πόρτλαντ της Πολιτείας Όρεγκον, έχουν ήδη πραγματοποιήσει δικές τους παρόμοιες εκδηλώσεις. Μια τέταρτη περιφερειακή απονομή βραβείων της ΑΧΕΠΑ θα γίνει το φθινόπωρο στην Τάμπα της Πολιτείας Φλόριντα. Το δείπνο της 1ης Μαΐου στο Σικάγο θα τελεστεί στο ξενοδοχείο Westin O'Hare Hotel.

    Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.ahepa.org


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 3 March 2010 - 2:18:21 UTC