Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 10-03-17

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιράκ: Ο Ιγιάντ Αλλάουι προηγείται σε αριθμό ψήφων
  • [02] Η Χ. Κλίντον δεν διαβλέπει κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ με Ισραήλ
  • [03] Και η Honda ανακαλεί εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα
  • [04] Στα ίδια επίπεδα παραμένει το επιτόκιο της Φέντ
  • [05] Νομοσχέδιο με κυρώσεις για υπερτιμημένο Κινεζικό νόμισμα
  • [06] Παραγραφή χρέους Αφγανιστάν από Λέσχη των Παρισίων
  • [07] Εγκρίθηκε το νέο νομοσχέδιο για την μείωση της ανεργίας

  • [01] Ιράκ: Ο Ιγιάντ Αλλάουι προηγείται σε αριθμό ψήφων

    17-03-2010

    Ιγιάντ Αλλάουι

    Προκαταρκτικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στο Ιράκ δείχνουν τον συνασπισμό κομμάτων υπό τον πρώην πρωθυπουργό, Ιγιάντ Αλλάουι, να έχει αρχίσει να προηγείται, σε αριθμό ψήφων, έναντι του Σιίτη πρωθυπουργού Νούρι Αλ Μαλίκι.

    Συγκεκριμένα ο συνασπισμός του κ. Αλλάουι προηγείται κατά 9 χιλιάδες ψήφους, με καταμετρημένο το 80% των ψηφοδελτίων. Πάντως τα μέχρι στιγμής εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν ότι το κόμμα του κ. Μαλίκι συνεχίζει να προηγείται σε 7 απ' τις 18 επαρχίες του Ιράκ, συμπεριλαμβανομένης της Βαγδάτης και των νότιων επαρχιών, όπως η Βασόρα. Ο κ. Αλλάουι προηγείται σε 5 επαρχίες, ενώ ο συνασπισμός Κουρδικών κομμάτων προηγείται στις τρεις επαρχίες του βορείου Ιράκ.

    Κανένα κόμμα δεν αναμένεται να πάρει απόλυτη πλειοψηφία, γεγονός που σημαίνει ότι τα κόμματα με τις περισσότερες ψήφους θα κληθούν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού.

    [02] Η Χ. Κλίντον δεν διαβλέπει κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ με Ισραήλ

    17-03-2010

    Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον, δήλωσε ότι δεν διαβλέπει σημαντική κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ, παρά τις διαφωνίες για το εποικιστικό σχέδιο των Ισραηλινών στην ανατολική Ιερουσαλήμ. Η κ. Κλίντον επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ διατηρούν μια 'στενή, ακλόνητη' σχέση και επανέλαβε την 'απόλυτη αφοσίωση' της Ουάσιγκτον στην ασφάλεια του Ισραήλ.

    Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, P.J. Crowley, δήλωσε ότι η κ. Κλίντον περιμένει τηλεφώνημα σήμερα από τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου, με την επίσημη απάντηση της Ισραηλινής κυβέρνησης στις ανησυχίες της κυβέρνησης Ομπάμα για τα εποικιστικά σχέδια του Ισραήλ.

    Επίσης ο κ.Crowley σημείωσε ότι ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, Τζώρτζ Μίτσελ, δεν θα επιστρέψει στη περιοχή πριν συμμετάσχει μαζί με την κ. Κλίντον σε συνεδρίαση του λεγόμενου κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή που θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη στη Μόσχα.

    Ο επικεφαλής της Αμερικανικής Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης, στρατηγός, Ντέηβιντ Πετρέους, δήλωσε ότι η Ισραηλο-Παλαιστινιακή διαμάχη δυσχεραίνει την ικανότητα των ΗΠΑ να προωθήσουν τα συμφέροντα τους στη Μέση Ανατολή.

    Καταθέτοντας ενώπιον αρμόδιας επιτροπής της Γερουσίας, ο κ. Πετρέους επεσήμανε ότι η διαμάχη εξάπτει το αντιαμερικανικό συναίσθημα στη περιοχή, λόγω της εντύπωσης ότι οι ΗΠΑ μεροληπτούν προς όφελος του Ισραήλ.

    [03] Και η Honda ανακαλεί εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα

    17-03-2010

    Η βιομηχανία αυτοκίνητων Honda ανακαλεί 412 χιλιάδες οχήματα της στις ΗΠΑ, λόγω προβλημάτων με το σύστημα φρένων τους.

    Συγκεκριμένα αποσύρονται 344 χιλιάδες αυτοκίνητα τύπου Odyssey minivan και 68 χιλιάδες σπορ αυτοκίνητα μοντέλου Element του 2007 και 2008.

    Εκπρόσωπος της Honda αναφέρει ότι αν τα προβληματικά φρένα δεν επισκευαστούν θα πάψουν να λειτουργούν. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι τουλάχιστον τρεις συγκρούσεις που προκάλεσαν ελαφρούς τραυματισμούς αποδόθηκαν στο πρόβλημα με το σύστημα φρένων της Honda.

    Το θέμα της ασφάλειας των αυτοκινήτων έχει επισύρει τεράστια προσοχή το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ μετά τα προβλήματα με αυτοκίνητα της Toyota, που ανάγκασαν την εταιρεία να ανακαλέσει 8 εκατομμύρια αυτοκίνητα της.

    [04] Στα ίδια επίπεδα παραμένει το επιτόκιο της Φέντ

    17-03-2010

    Η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ αποφάσισε να διατηρήσει το κύριο διατραπεζικό επιτόκιο σταθερό κι επεσήμανε ότι θα το κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

    Το κύριο διατραπεζικό επιτόκιο της Φέντ κυμαίνεται από 0 έως 0,25 %.

    Η Κεντρική Τράπεζα επεσήμανε επίσης ότι η οικονομική δραστηριότητα ενισχύθηκε και η αγορά εργασίας άρχισε να σταθεροποιείται, αλλά η ανεργία ακόμα παραμένει σε υψηλά επίπεδα και συνεχίζονται τα προβλήματα δανεισμού.

    [05] Νομοσχέδιο με κυρώσεις για υπερτιμημένο Κινεζικό νόμισμα

    17-03-2010

    Ομάδα Αμερικανών Γερουσιαστών υπέβαλαν νομοσχέδιο που επιβάλει κυρώσεις στην Κίνα αν η χώρα δεν υποτιμήσει το νόμισμα της.

    Το νομοσχέδιο που υπέβαλαν από κοινού ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής, Τσάρλς Σούμερ, από τη Νέα Υόρκη και ο Ρεπουμπλικανός συνάδελφος του, Λίντσυ Γκράμ, απ' τη Νότια Καρολίνα, προβλέπει τακτική εξέταση της ισοτιμίας του Κινεζικού νομίσματος για να διασφαλιστεί ότι το Πεκίνο δεν κρατά το Γουάν σε τεχνητά χαμηλά επίπεδα για να εξασφαλίσει πλεονεκτική θέση για τις εξαγωγές του στις διεθνείς αγορές.

    Το προτεινόμενο νομοσχέδιο προβλέπει επιβολή ειδικών δασμών στις εισαγωγές χωρών των οποίων το νόμισμα κριθεί τεχνητά υποτιμημένο.Το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας προειδοποίησε τις ΗΠΑ να μην 'πολιτικοποιήσουν' το θέμα της ισοτιμίας του Γουάν, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα επηρέαζε την διμερή συνεργασία για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

    [06] Παραγραφή χρέους Αφγανιστάν από Λέσχη των Παρισίων

    17-03-2010

    Η Ουάσιγκτον εξέφρασε ικανοποίηση για την παραγραφή του χρέους του Αφγανιστάν, ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από τη Λέσχη των Παρισίων και άλλους διεθνείς οργανισμούς.

    Το Στέητ Ντηπάρτμεντ εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι η απόφαση αποτελεί μεγάλο επίτευγμα για το Αφγανιστάν και κρίσιμο βήμα για την οικονομική βιωσιμότητα της χώρας.

    [07] Εγκρίθηκε το νέο νομοσχέδιο για την μείωση της ανεργίας

    17-03-2010

    Νάνσι Πελόσι

    Με 68 ψήφους έναντι 29, η Αμερικανική Γερουσία ενέκρινε νομοσχέδιο που στοχεύει στην δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας.Ο Πρόεδρος Ομπάμα συνεχάρη τους λίγους Ρεπουμπλικανούς που συνέπλευσαν με την πλειοψηφία των Δημοκρατικών και υποστήριξαν το νομοσχέδιο ύψους 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Συγκεκριμένα το μέτρο, που έχει ήδη εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, χορηγεί φοροαπαλλαγές σε επιχειρήσεις που θα προσλάβουν ανέργους, καθώς επίσης και επιπρόσθετη πίστωση χιλίων δολαρίων ανά εργαζόμενο που παραμένει στη θέση του επί τουλάχιστον ένα χρόνο.

    Η Πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόσι, σημείωσε ότι το νομοσχέδιο χορηγεί υποστήριξη σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα δημιουργήσει 300 χιλιάδες εργασιακές θέσεις.Από τη πλευρά τους οι Ρεπουμπλικανοί δηλώνουν ότι το νομοσχέδιο στοχεύει μόνο να βοηθήσει τους Δημοκρατικούς στις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου και δεν θα κάνει τίποτα για την προώθηση της οικονομικής ανάκαμψης.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 18 March 2010 - 2:18:27 UTC