Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-11-21

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τριπολική η διεθνής κατανομή δύναμης στο μέλλον
  • [02] Συνεχίζεται η διαδικασία επιλογής υπουργών της κυβέρνησης Ομπάμα
  • [03] Σύνοδος των χωρών του Ειρηνικού
  • [04] H ταινία "W" στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

  • [01] Τριπολική η διεθνής κατανομή δύναμης στο μέλλον

    21-11-2008

    Νέα έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ προβλέπει ότι μέχρι το 2025 η Κίνα και η Ινδία μαζί με τις ΗΠΑ θα αποτελέσουν τις τρεις κυριαρχούσες δυνάμεις στην διεθνή πραγματικότητα.

    Έκθεση των Εθνικού Συμβουλίου Απόρρητων Πληροφοριών με τίτλο 'Παγκόσμιες Τάσεις 2025' αναφέρει ότι θα περιοριστεί η κυριαρχία των ΗΠΑ στο διεθνή χώρο, ενώ θα εξασθενήσει το δολάριο, αναλαμβάνοντας θέση 'πρώτου μεταξύ ίσων', όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

    Η έκθεση επισημαίνει επίσης ότι η συγκέντρωση του πλούτου θα συνεχίσει να μετατοπίζεται από τη Δύση στην Ανατολή και ότι η συνεχιζόμενη ανάπτυξη του πληθυσμού θα ασκήσει μεγαλύτερες πιέσεις στα αποθέματα ενέργειας, τροφίμων και υδάτινων πόρων.

    Στα πλαίσια της έκθεσης εμπειρογνώμονες τονίζουν ότι οι πιέσεις που θα επιφέρουν οι κλιματολογικές αλλαγές μπορεί επίσης να συντελέσουν στις ελλείψεις τροφίμων και σε συγκρούσεις για πρόσβαση σε ενεργειακούς πόρους.

    Τέλος, η έκθεση αναφέρει ότι δεν είναι ακόμη σίγουρο αν η Ρωσία και η Κίνα θα συνεχίσουν να κινούνται προς τη δημοκρατία, καθώς επίσης δεν είναι ακόμα γνωστή η επίδραση που θα έχει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στις γειτονικές του χώρες.

    [02] Συνεχίζεται η διαδικασία επιλογής υπουργών της κυβέρνησης Ομπάμα

    21-11-2008

    /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

    Τζάνετ Ναπολιτάνο

    Σύμφωνα με πηγές του Δημοκρατικού κόμματος ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, επέλεξε την κυβερνήτη της Αριζόνα, Τζάνετ Ναπολιτάνο, για την θέση του Υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας.

    Το έργο της κ. Ναπολιτάνο στο κυβερνείο της Αριζόνα, που συνορεύει με το Μεξικό, έχει αναγνωριστεί για τον τρόπο αντιμετώπισης θεμάτων παράνομης μετανάστευσης και ασφάλειας.

    Οι διαβουλεύσεις για την επιλογή και άλλων υποψηφίων υπουργών της νέας κυβέρνησης Ομπάμα θα συνεχιστούν και σήμερα με διάφορες συναντήσεις στο Σικάγο. Παράλληλα εδώ στην Ουάσιγκτον, ο επερχόμενος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ραμ Εμάνουελ, θα συναντηθεί με την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο για να συζητήσει τρόπους συνεργασίας των δύο κομμάτων. Ο κ. Εμάνουελ έχει επανειλημμένα τονίσει ότι ο κ. Ομπάμα σκοπεύει να κυβερνήσει με υπερκομματικό τρόπο.

    [03] Σύνοδος των χωρών του Ειρηνικού

    21-11-2008

    Ηγέτες των χωρών του Ειρηνικού άρχισαν να καταφθάνουν στην Λίμα, του Περού, για να συμμετάσχουν στη ετήσια διήμερη οικονομική σύνοδο κορυφής που έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο. Τη σύνοδο αναμένεται να μονοπωλήσει το θέμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

    Ο πρόεδρος Μπους αναμένεται να φτάσει σήμερα στο Περού και θα ζητήσει υποστήριξη για μέτρα που εγκρίθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά την συνάντηση της Ομάδας των 20 βιομηχανικών και αναδυόμενων οικονομιών του κόσμου.

    [04] H ταινία "W" στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Αθήνα

    21-11-2008

    Όλιβερ Στόουν

    Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σφράγισε με την πληθωρική παρουσία του αυτές τις μέρες, ο διεθνούς φήμης Aμερικανός σκηνοθέτης, Όλιβερ Στόουν.

    Τόσο με την διάλεξή του την Τρίτη το πρωί όσο και με την συνέντευξή του το μεσημέρι, τάραξε τα νερά με την προκλητική, μαχητική στάση του απέναντι στα γεγονότα και ιδιαίτερα μιλώντας για την καινούργια του ταινία ' W ' που ασχολείται με την θητεία και την προσωπικότητα του απερχομένου Αμερικανού Πρόεδρου Τζώρτζ Μπούς, με τον οποίο όπως είπε ο ίδιος αν και ήταν συμφοιτητές στο Γιέηλ, δεν τον γνώρισε παρά αργότερα σαν κυβερνήτη του Τέξας.

    Ο τρόπος με τον οποίον κυβέρνησε ο Τζώρτζ Μπούς, είναι που τον έκανε να πάρει την απόφαση να κάνει μια ακόμη ταινία για Αμερικανό Πρόεδρο μετά το 'JFK' για τον Κένεντυ και την ταινία για τον 'Νίξον'.

    Το βράδυ της Τετάρτης που προβλήθηκε στην αίθουσα Ολύμπιον, η ταινία ' W ' ακολούθησε τιμητική εκδήλωση και το φεστιβάλ απένειμε στον Ολιβερ Στόουν τον 'Χρυσό Αλέξανδρο'.

    O Όλιβερ Σόουν και ο πρωταγωνιστής Τζ. Μπρόλιν στα γυρίσματα της ταινίας "W"

    Μιλώντας για τον δημοφιλή σκηνοθέτη ο πρόεδρος του Φεστιβάλ, Γιώργος Χωραφάς στάθηκε στην αντίδρασή του Στόουν όταν το πρωί της ίδιας μέρας επισκέφθηκε το αρχαίο στάδιο της Βεργίνας όπου καθορίστηκε η μοίρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που έκανε με τόση επιτυχία τη ζωή του ταινία. 'Ηταν πολύ συγκινητικό' είπε ο κ. Χωραφάς, 'για μας να δούμε την λάμψη στα μάτια αυτού του ανθρώπου που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο κινηματογράφο και στην αφήγηση ιστοριών για ανθρώπους ισχυρούς και το πεπρωμένο τους'.

    Ο Ολιβερ Στόουν με την σειρά του ευχαρίστησετο 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης και με αφορμή την επίσκεψή του στην Βεργίνα είπε: 'Σήμερα βρισκόμαστε σε μια περίεργη χρονική στιγμή διότι ο Τζώρτζ Μπούς παραλληλίζει τον εαυτό του με τον Μέγα Αλέξανδρο. Πολλοί τον υποτίμησαν και εκεί οφείλεται η επιτυχία του. Ο Μπούς είναι ένα είδος Αμερικανικού αρχέτυπου όπως ο Τζών Γουαίην και κάποια στιγμή το φαινόμενο Μπούς θα επιστρέψει στην επικαιρότητα'.

    Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Μαργαρίτης Τζίμας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο γενικός Πρόξενος των Ηνωμένων Πολιτειών, Χόιτ Μπράιαν.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 22 November 2008 - 2:19:50 UTC