Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus PIO: Turkish Cypriot and Turkish Media Review, 21-05-26

Cyprus Press and Information Office: Turkish Cypriot and Turkish Press Review Directory - Previous Article - Next Article

From: The Republic of Cyprus Press and Information Office Server at <http://www.pio.gov.cy/>

Επισκόπηση Τουρκοκυπριακού και Τουρκικού Τύπου 98/2021 26.05.2021

[Α] Τουρκοκυπριακός Τύπος

  • [01] Αττίλα Πεκέρ: «Πήγαμε στην Κύπρο με τον Κορκούτ Εκέν για να σκοτώσουμε τον Κουτλού Ανταλί»
  • [02] Παραδοχές Ατούν και Ταλάτ για τον έλεγχο της Τουρκίας στα κατεχόμενα
  • [03] Ντενκτάς: «Στην Κύπρο δεν εξεταζόταν κάτι όταν γινόταν απευθείας από την Τουρκία»
  • [04] Χάθηκε ο φάκελος της δολοφονίας Ανταλί, λέει ο Όζερσαϊ
  • [05] Σανέρ για Ανταλί: «Αν χρειάζεται να διερευνηθεί κάτι, η αστυνομία θα το κάνει»
  • [06] Έτοιμος να ανοίξει τα οδοφράγματα ακόμα και αύριο δηλώνει ο Σανέρ
  • [07] Στόχος να ανοίξουν τα οδοφράγματα μέσα στην ερχόμενη βδομάδα, λέει ο Ολγκούν
  • [08] Δημοσκόπηση παρουσιάζει τον Τατάρ αποτυχημένο στα καθήκοντά του
  • [09] Στα 18 ανήλθαν τα κρούσματα COVID-19 χθες στα κατεχόμενα
  • [Β] Τουρκικός Τύπος

  • [01] Πλήρης στήριξη σε Σοϊλού και Γιλτιρίμ από Ερντογάν
  • [02] Στήριξη Σοϊλου από Μπαχτσελί σχετικά με τις κατηγορίες του Τούρκου μαφιόζου
  • [03] Στηρίζει τον Σοϊλού ο Περιντσέκ
  • [04] Ο Ερκάν Γιλντιρίμ, υπέβαλε ποινική καταγγελία εναντίον του Σεντάντ Πεκέρ
  • [05] Ο Πεκέρ ανάρτησε στο twitter την κατάθεση του αδελφού του για τον φόνο του Κουτλού Ανταλί
  • [06] Ερντογάν: «Δεν είναι ισλαμοφοβία, αλλά έχθρα για το Ισλάμ»
  • [07] Στα 9,375 τα κρούσματα του Covid-19 στην Τουρκία-Το πρώτο εγχώριο εμβόλιο το φθινόπωρο

  • [Α] Τουρκοκυπριακός Τύπος

    [01] Αττίλα Πεκέρ: «Πήγαμε στην Κύπρο με τον Κορκούτ Εκέν για να σκοτώσουμε τον Κουτλού Ανταλί»

    Κάτω από τον τίτλο «Κοίτη βρομόνερων» και τον υπότιτλο «Ομολογίες που παγώνουν το αίμα», η Yeni D?zen (26.05.21) γράφει ότι ο Αττίλα Πεκέρ, αδελφός του μαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ, ομολόγησε ότι είχε έρθει στην κατεχόμενη Κύπρο το 1996 μαζί με το μέλος της Τουρκικής Οργάνωσης Πληροφοριών (ΜΙΤ), Κορκούτ Εκέν για να δολοφονήσει τον Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο Κουτλού Ανταλί. Σε κατάθεσή του στην Γενική Εισαγγελία της Τουρκίας, ο Πεκέρ αναφέρει και τα εξής:

    «[?] Ο αδελφός μου Αρχηγός Σεντάκ Πεκέρ μου τηλεφώνησε τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 1996. Ζήτησε να πάω στο ξενοδοχείο Sheraton στην Άγκυρα. Εκεί, σε ένα περιβάλλον που βρισκόταν ο Κορκούτ Εκέν και ο ίδιος, είπε ότι πρέπει να πάω στην Κύπρο μαζί με τον Κορκούτ Εκέν, ότι εκεί βρίσκονται τρομοκράτες που σκοτώνουν αστυνομικούς και στρατιώτες μας και ότι πρέπει να δολοφονηθούν αυτά τα άτομα.

    Όταν την επόμενη μέρα πηγαίναμε με τον Κορκούτ Εκέν στην Κύπρο με ναυλωμένο αεροπλάνο των Τουρκικών Αερογραμμών (ΤΗΥ), μου έδωσε ένα όπλο ‘JERIKO’ και επιβιβαστήκαμε στο αεροπλάνο έχοντας το όπλο στην ζώνη μου και με πλαστή ταυτότητα. Αποβιβαστήκαμε στην Κύπρο, εγκατασταθήκαμε σε ένα ξενοδοχείο που δεν θυμάμαι το όνομά του και ύστερα την ίδια μέρα πήγαμε στη Προεδρία του Τμήματος Πολιτικής Άμυνας στην Κύπρο.

    Εκεί γνωρίστηκα με τον Συνταγματάρχη Γκαλίπ Μεντί. Ύστερα στο διπλανό δωμάτιο ο Κορκούτ Εκέν μου έδωσε ένα όπλο μάρκας ‘Uzi’. Μου έμαθε πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτό το όπλο και πώς θα αφαιρεθεί και θα τοποθετηθεί ο σιγαστήρας. Μιαν κατοπινή μέρα, με ένα όχημα μάρκας Renault Τόρος, κάναμε ανίχνευση στην γύρω περιοχή του σπιτιού του ατόμου ονόματι Κουτλού Ανταλί όταν σκοτείνιασε.

    Κάναμε ανίχνευση μερικές φορές γύρω από το σπίτι. Ακούγονταν πολλές φωνές από το σπίτι. Κατόπιν τούτου, ο διοικητής Κορκούτ μου είπε: ‘Έστω και αν υπάρχουν τρία άτομα, είναι μέλη του ΡΚΚ όλοι. Δεν αποκλείεται να τους σκοτώσεις όλους’.

    Ο Κορκούτ Εκέν ζήτησε να ακινητοποιηθεί το όχημα του ατόμου ονόματι Κουτλού Ανταλί εκ μέρους δύο αξιωματούχων που εμπιστευόταν και να διασφαλιστεί η παράδοση του ατόμου σε εμάς. Επιστρέψαμε πίσω στην Προεδρία του Τμήματος Πολιτικής Άμυνας και την επόμενη μέρα επιστρέψαμε ξανά στην Τουρκία, όμως ο διοικητής Κορκούτ μου είπε ‘Αττίλα θα έρθουμε εδώ’. [?]

    [Αργότερα] Βγήκα στο δωμάτιο που ήταν ο διοικητής Κορκούτ. Εκεί είδα ότι βρίσκονταν ο Αρχηγός Σεντάτ Πεκέρ και μερικά άτομα. Ο Κορκούτ Εκέν φίλησε στο μέτωπο τον υπαξιωματικό και τον λοχία και τους είπε ‘σας ευχαριστώ που φέρατε τον Αττίλα’. Απευθυνόμενος σε εμένα μου είπε γελώντας: ‘Ξέρεις Αττίλα, διευθετήσαμε την υπόθεση της Κύπρου’. [...] Είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω σε κάθε πλατφόρμα τα προαναφερθέντα άτομα. [?]»

    (Ι/Τσ.)

    [02] Παραδοχές Ατούν και Ταλάτ για τον έλεγχο της Τουρκίας στα κατεχόμενα

    Κάτω από τον τίτλο «Ιστορικές ομολογίες», η Diyalog (26.05.21) γράφει ότι νέα διάσταση στις συζητήσεις για την δολοφονία του δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί προσέδωσαν οι δηλώσεις των Χακκί Ατούν και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, οι οποίοι ήταν «πρωθυπουργός» και «αναπληρωτής πρωθυπουργός» αντίστοιχα το 1996, χρονιά κατά την οποία δολοφονήθηκε ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος.

    Ερωτηθείς τι θυμάται και τι έκαναν ή δεν μπόρεσαν να κάνουν ως «κυβέρνηση» τότε, ο Ατούν απάντησε ο εξής:

    «Εκείνη την περίοδο δεν φέρονταν σε γνώση της πρωθυπουργίας οι αποφάσεις που λαμβάνονταν τόσο στην πύλη του Λήδρα Πάλας όσο και στις εξόδους προς το εξωτερικό. Εκείνη την περίοδο υπήρξε το συμβάν στον Απόστολο Βαρνάβα. Και εκεί μείναμε εντελώς εκτός. Αυτά τα θέματα θεωρήθηκαν ως ενός είδους στρατιωτικά και δεν δόθηκε πλήρης πληροφόρηση.

    Δεν είχαμε καμία απολύτως πληροφορία κατά την δολοφονία του Κουτλού Ανταλί. Η Διεύθυνση της Αστυνομίας υπαγόταν απευθείας στη Διοίκηση των Δυνάμεων Ασφαλείας. Τηλεφωνούσαμε συχνά στον κύριο Αττίλα Σαγ. Φυσικά επειδή έπαιρνε απευθείας οδηγίες από την διοίκηση, απέφευγε να μας δίδει πλήρως τις απαραίτητες πληροφορίες. Λαμβάνονταν κάποιες αποφάσεις χωρίς να υποβληθούν στο υπουργείο εξωτερικών προς έγκριση, χωρίς να ενημερωθεί. Λαμβάνονταν αποφάσεις βασισμένες πλήρως στην στρατιωτική εξουσία. Επομένως, σε αυτούς τους θανάτους ήταν οι πιο σκληρές εποχές και στην Τουρκία φυσικά. Ξαφνικά επεκτάθηκαν και στην Κύπρο αυτά τα γεγονότα».

    Ερωτηθείς κατά πόσον θεωρούσε ότι η δολοφονία του Κουτλού Ανταλί είχε σχέση με την επιδρομή στον Απόστολο Βαρνάβα, ο Ατούν είπε: «Συμμετείχε πάλι η Διοίκηση των Δυνάμεων Ασφαλείας και σε αυτό το θέμα. Δεν μας διαβιβάστηκε απολύτως καμία πληροφορία. Δεν μπορέσαμε να μπούμε καθόλου σε αυτό το θέμα. Δυστυχώς κρατείτο εκτός ο πρόεδρος της κυβέρνησης».

    Εξάλλου, μιλώντας σε εκπομπή του tv2020, ο Ταλάτ ανέφερε και τα εξής:

    «[?] Όταν ανήλθα στην εξουσία, έριξαν βόμβα και στο δικό μου σπίτι. Εγώ θα το διερευνούσα; Εγώ ήμουν ο διευθυντής της αστυνομίας; Όταν διαπράχθηκε η δολοφονία του Κουτλού Ανταλί, ο στρατός έλεγχε την αστυνομία και εδώ και στην Τουρκία. Αντί η αστυνομία να μας δώσει εξηγήσεις, μας έλεγε ό,τι έλεγε ο στρατός. Ζητήσαμε πολλές φορές ενημέρωση από την αστυνομία. Τότε υπουργός εθνικής παιδείας και πολιτισμού ήταν ο Αχμέτ Ντεριά. Ο Αχμέτ Ντεριά υπέβαλε ερωτήσεις στον διευθυντή της αστυνομίας σε μιαν συνάντηση που παρών ήταν και ο γενικός εισαγγελέας. Μπροστά στον Αχμέτ Ντεριά, ο γενικός εισαγγελέας είπε ‘δεν είσαι υποχρεωμένος να μιλήσεις, δεν είσαι υποχρεωμένος να ενημερώσεις’. Να μην συγχύζει κανείς το σήμερα με τις συνθήκες εκείνων των ημερών. Δεν ενημέρωσαν καν τον Χακκί Ατούν. Ο Ατούν είχε προβεί σε δήλωση στον Τύπο σε σχέση με την επιδρομή στον [Απόστολο] Βαρνάβα. Είχε πει ότι στην χώρα υπήρχε συσκότιση και επιχείρηση. Είχε αναφέρει ότι αυτή η επιδρομή έγινε ως μέρος της επιχείρησης».

    Ερωτηθείς γιατί δεν έπαυαν τους «αστυνομικούς» διευθυντές που δεν τους ενημέρωναν ή γιατί δεν υπέβαλε η «κυβέρνηση» την παραίτησή της, ο Τατάρ απάντησε ότι η «κυβέρνηση» παραιτήθηκε όταν διαπράχθηκε η δολοφονία Ανταλί.

    Ερωτηθείς κατά πόσον συζήτησε το θέμα με την Τουρκία κατά την διάρκεια της πενταετούς θητείας του στην «προεδρία της δημοκρατίας», ο Τατάρ απάντησε αρνητικά και σημείωσε ότι τότε υπήρχε μια σοβαρή σύγκρουση με τον στρατό στην Τουρκία και δεν ήταν σε θέση να επιληφθούν της δολοφονίας Ανταλί. Πρόσθεσε και το εξής:

    «Στο σημείο που ήρθαμε σήμερα υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία. Υπάρχει μια ομολογία. Υπάρχει το όνομα που ήρθε πρώτο για να εκτελέσει τον Ανταλί. Μπορεί να αποκαλυφθεί αυτό το γεγονός ανακρίνοντας καλά εκείνο το πρόσωπο. Δεν υπάρχει στρατιωτική ηγεμονία. Ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να συγκαλύπτονται τα εγκλήματα που διέπραξαν.

    Η σημερινή εξουσία στην Τουρκία έφτασε στο σήμερα διεξάγοντας μεγάλους καβγάδες με εκείνους που διέπραξαν εκείνα τα εγκλήματα. Δεν είναι τόσο ισχυροί σήμερα εκείνοι που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα τότε. Γι’ αυτό τον λόγο, τώρα μπορεί να υπάρξει κίνηση εναντίον τους.

    Επιπλέον, ήταν τόσο μεγάλη η πίεση του στρατού που αναμενόταν πραξικόπημα στην Τουρκία την ημέρα που γινόταν το δημοψήφισμα κατά την περίοδο του Σχεδίου Ανάν. Υπήρχε μια τέτοια ανησυχία. Είδα προσωπικά τους καβγάδες της Τουρκίας με τις στρατιωτικές αρχές στο Μπούργκενστοκ. Αν περνούσε το δημοψήφισμα, κάποιοι αξιωματούχοι είχαν ενημερώσει και εμένα ότι θα έκανε πραξικόπημα ο στρατός».

    Η Yeni D?zen (26.05.21) γράφει ότι μιλώντας στο Gen? TV, ο Ταλάτ δήλωσε ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολο να διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα η «αστυνομία» στα κατεχόμενα πριν 25 χρόνια, αφού ήταν αισθητή πολύ έντονα η κηδεμονία του στρατού. Ανέφερε και τα εξής ο Ταλάτ:

    «[?] Σήμερα είμαστε σε διαφορετικά νερά σε σύγκριση με εκείνες τις μέρες. Πάλι έχουμε προβλήματα, αλλά είναι διαφορετικά. Είμαστε αντιμέτωποι με διαφορετικά γεγονότα, όπως η παρέμβαση της Τουρκίας σε πολλά γεγονότα στην χώρα. Τα πάντα είναι εκεί. Στο παρελθόν υπήρχε παρεμβάσεις σε στρατιωτικό επίπεδο. Τώρα υπάρχουν παρεμβάσεις σε πολιτικό επίπεδο».

    (Ι/Τσ.)

    [03] Ντενκτάς: «Στην Κύπρο δεν εξεταζόταν κάτι όταν γινόταν απευθείας από την Τουρκία»

    Η Yeni D?zen (26.05.21) γράφει ότι ο Σερντάρ Ντενκτάς, «βουλευτής» του Δημοκρατικού Κόμματος, δήλωσε ότι η επιδρομή στον Απόστολο Βαρνάβα το 1996 ήταν ένα γεγονός στο οποίο αναμείχθηκε ο στρατός, σταμάτησε η έρευνα και τους ελέχθη να μην την συνεχίσουν.

    Μιλώντας σε τουρκική εφημερίδα, ο Ντενκτάς κλήθηκε να σχολιάσει την απαίτηση για εκ νέου άνοιγμα του φακέλου της δολοφονίας του δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και απάντησε:

    «Λένε ότι έπρεπε να είχαμε ενημέρωση ο τότε πρόεδρος της δημοκρατίας (Ραούφ Ντενκτάς) και εγώ ως υπουργός. Να καταλάβει το εξής η κοινή γνώμη στην Τουρκία: Στην Κύπρο εκείνη την περίοδο δεν εξεταζόταν και πολύ κάτι όταν γινόταν απευθείας εκ μέρους της Τουρκίας ή διά χειρός Τουρκίας. Κανείς δεν είχε γνώση και ενημέρωση στην Κύπρο σε σχέση με το περιεχόμενο πολλών γεγονότων. Ο Πεκέρ λέει ότι ‘το έκαναν οι προεκτάσεις του Εκέν’. Ποιες είναι αυτές οι προεκτάσεις; Δεν υπάρχουν ονόματα. Αυτό είναι ένα από τα θέματα που συζητείται στη βουλή. Να ανοίξουμε ξανά την διερεύνηση, λένε. Να την ανοίξουμε και μέχρι πού μπορούμε να την πάρουμε; Αφού η Τουρκία είναι ο χώρος έναρξης αυτής της υπόθεσης, θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε εκείνες τις πληροφορίες; Εκεί υπάρχει ένα ερωτηματικό στο μυαλό όλων μας. Δεν είναι γνωστό πώς θα το αποκαλύψουμε».

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σημείωσε ότι τότε λεγόταν ότι το γεγονός είχε σχέση με το Σουσουρλούκ, κάτι για το οποίο ο ίδιος δεν έχει απάντηση. Είπε και το εξής:

    «[?] Τι πάρθηκε από τον Απόστολο Βαρνάβα, τι υπήρχε μέσα στην σπηλιά. Όλα αυτά είναι αναπάντητα από την δική μας άποψη. Είναι θέματα για τα οποία δεν είμαστε ενήμεροι. Γιατί; Διότι στην πράξη ήταν ένα γεγονός στο οποίο αναμείχθηκε ο στρατός. Η έρευνα σταμάτησε. ‘Μην την συνεχίσετε’, μας ελέχθη. Τι υπήρχε, τι πάρθηκε, σε ποιον μεταφέρθηκε. Κανένας αξιωματούχος στην Κύπρο δεν το γνωρίζει αυτό».

    (Ι/Τσ.)

    [04] Χάθηκε ο φάκελος της δολοφονίας Ανταλί, λέει ο Όζερσαϊ

    Η Diyalog (26.05.21) γράφει ότι ο πρόεδρος του Κόμματος του Λαού (ΗΡ), Κουτρέτ Όζερσαϊ ανέφερε ότι πληροφορήθηκαν πως δεν υπάρχει φάκελος για την δολοφονία του δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί στην «αστυνομία».

    Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Όζερσαϊ σημείωσε ότι σύμφωνα με πληροφορία που έλαβε, αγνοείται ο «αστυνομικός» φάκελος για την εν λόγω υπόθεση. «Δεν θέλω να πιστέψω ότι αληθεύει αυτό», κατέληξε.

    (Ι/Τσ.)

    [05] Σανέρ για Ανταλί: «Αν χρειάζεται να διερευνηθεί κάτι, η αστυνομία θα το κάνει»

    Η G?ne? (26.05.21) γράφει ότι ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ερσάν Σανέρ δήλωσε ότι αν χρειάζεται να διερευνηθεί κάποιο θέμα σε σχέση με την δολοφονία του Κουτλού Ανταλί, η «αστυνομία» θα το διερευνήσει. Κληθείς να σχολιάσει τις αναρτήσεις του Τούρκου μαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ στο διαδίκτυο για το θέμα, ο Σανέρ ανέφερε:

    «Παρατηρώ με λύπη ότι μετά από μιαν ομολογία άλλαξε η ημερήσια διάταξη στην ΤΔΒΚ. Ένα γεγονός που συνέβη το 1996, διεξήχθη η διερεύνησή του, ετοιμάστηκαν φάκελοι. Μια διαδικασία που επεκτάθηκε μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επειδή η οικογένεια δεν ικανοποιήθηκε για το θέμα. Σε τελική ανάλυση ένα κλειστό γεγονός αναζωπυρώθηκε ξανά με το βίντεο που δημοσιεύθηκε τις προάλλες στο YouTube και με τη δήλωση που έγινε».

    Απαντώντας στις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης για διεξαγωγή έρευνας, ο Σανέρ ανέφερε ότι και τα κόμματα που τώρα ζητούν κάτι τέτοιο πέρασαν από την «κυβέρνηση» και πρόσθεσε ότι αν υπήρχε κάτι να διερευνηθεί «ας το διερευνούσαν κατά τη δική τους διακυβέρνηση».

    Είπε ότι συζήτησε το θέμα με τον «γενικό εισαγγελέα» και τον «γενικό διευθυντή της αστυνομίας» και θα το συζητήσει ξανά, προσθέτοντας ότι έλαβε την απαραίτητη ενημέρωση και αν υπάρξει κάτι νέο που πρέπει να διερευνηθεί, η «αστυνομία» θα διεξάγει την απαραίτητη έρευνα και δεν υπάρχει πρόβλημα πάνω σε αυτό το θέμα. «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να μιλήσουμε πιο πολύ πάνω σε αυτό το θέμα. Τα γεγονότα βρίσκονται πλήρως στα χέρια της αστυνομίας μας», υποστήριξε.

    (Ι/Τσ.)

    [06] Έτοιμος να ανοίξει τα οδοφράγματα ακόμα και αύριο δηλώνει ο Σανέρ

    Η G?ne? (26.05.21) γράφει ότι ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ερσάν Σανέρ δήλωσε ότι αποφάσεις που δίνουν την ευκαιρία στην έναρξη των διελεύσεων μέσω των οδοφραγμάτων ανάμεσα σε ελεύθερες και κατεχόμενες περιοχές έλαβαν χθες κατά την διάρκεια συνεδρίας του λεγόμενου υπουργικού συμβουλίου.

    Σύμφωνα με τον Σανέρ, η «κυβέρνηση» ολοκλήρωσε τις εργασίες της στο θέμα αυτό και είναι έτοιμη. Είπε ότι διαβουλεύθηκαν με το «υπουργείο» υγείας και την «ανώτατη επιτροπή λοιμωδών νόσων», που είχαν κάποιες εισηγήσεις.

    «Μπορώ να πω ξεκάθαρα το εξής: Για την κυβέρνηση της ΤΔΒΚ δεν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα στη διενέργεια των διελεύσεων», υποστήριξε και πρόσθεσε ότι έλαβαν αποφάσεις για διελεύσεις μίας ημέρας ή για πολίτες διάφορων χωρών οι οποίοι επιθυμούν να περάσουν στα κατεχόμενα και να παραμείνουν πάνω από πέντε μέρες.

    Σημείωσε ότι πρέπει να λάβει τις αποφάσεις αυτές και η Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή Υγείας και αν ληφθούν κοινές αποφάσεις από την εν λόγω επιτροπή, η «κυβέρνηση» είναι έτοιμη να ανοίξει ακόμα και αύριο τα οδοφράγματα.

    «Όσο και αν σεβόμαστε τις αποφάσεις που θα λάβει η Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή Υγείας, θέλω να αναφέρω πολύ ξεκάθαρα ότι ως κυβέρνηση θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε αυτές τις αποφάσεις κάνοντας βήματα πιο μπροστά από την ελληνοκυπριακή διοίκηση», ισχυρίστηκε και σημείωσε ότι όλες οι χώρες του κόσμου χωρίστηκαν σε τέσσερις κατηγορίες ανάλογα με την πορεία της πανδημίας: την κόκκινη, την πορτοκαλί, την κίτρινη και την πράσινη. Είπε ότι θα δοθεί δυνατότητα στις διελεύσεις από τις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές προς τα κατεχόμενα λαμβανομένων υπόψη των κρουσμάτων των τελευταίων 14 ημερών.

    Ανέφερε ότι οι πολίτες από χώρες που κατατάσσονται στην πράσινη κατηγορία, όπως για παράδειγμα το Ισραήλ, θα μπορούν να περνούν από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα χωρίς κανέναν περιορισμό. Πρόσθεσε ότι οι πολίτες από χώρες της πορτοκαλί και της κίτρινης κατηγορίας, καθώς και οι «πολίτες της νότιας Κύπρου», όπως χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία, θα περνούν με τεστ PCR των τελευταίων 24 ωρών ή τεστ αντιγόνου και θα τους ζητείται να επαναλάβουν τα εν λόγω τεστ εντός 72 και 96 ωρών σε περίπτωση που επιθυμούν να παραμείνουν στα κατεχόμενα για περισσότερα από πέντε βράδια. Είπε επίσης ότι δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στα κατεχόμενα σε πολίτες που προέρχονται από χώρες που τοποθετούνται στην κόκκινη κατηγορία. Αν πολίτες από τις εν λόγω χώρες πρέπει να εισέλθουν υποχρεωτικά στα κατεχόμενα για σκοπούς εργασίας ή σπουδών, πρόσθεσε, θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ PCR ή τεστ αντιγόνου μια φορά κάθε επτά μέρες, ενώ αν θα περάσουν για σκοπούς υγείας θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ PCR των τελευταίων 72 ωρών ή τεστ αντιγόνου.

    Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι το καθεστώς δεν επιθυμεί το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, ο Σανέρ ισχυρίστηκε ότι η «κυβέρνησή» του είναι πιο έτοιμη από το «νότο» και έλαβε τις ανωτέρω αποφάσεις για να δώσει την ευκαιρία να γίνονται οι διελεύσεις.

    (Ι/Τσ.)

    [07] Στόχος να ανοίξουν τα οδοφράγματα μέσα στην ερχόμενη βδομάδα, λέει ο Ολγκούν

    Η K?br?s (26.05.21) γράφει ότι ο ειδικός αντιπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Εργκιούν Ολγκούν δήλωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εναρμόνισης με την ελληνοκυπριακή πλευρά για επανέναρξη των διελεύσεων από τα οδοφράγματα και ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη για έναρξη των διελεύσεων.

    «Στόχος είναι να ανοίξουν εντός της προσεχούς εβδομάδας οι πύλες διέλευσης στο πλαίσιο των κανόνων που συμφωνήθηκαν από τις δύο πλευρές μετά από αξιολόγηση της ελληνοκυπριακής ηγεσίας», ανέφερε.

    Σημείωσε ότι στην αξιολόγηση που προέβη την περασμένη βδομάδα η «ανώτατη επιτροπή λοιμωδών νόσων», η ελληνοκυπριακή πλευρά έπεσε στην πορτοκαλί κατηγορία σύμφωνα με τα κριτήρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και υποβλήθηκαν αντικειμενικά κριτήρια προς την ελληνοκυπριακή πλευρά για το πώς πρέπει να αρχίσουν οι διελεύσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

    «Οι Ελληνοκύπριοι αξιωματούχοι υπέβαλαν κάποια ερωτήματα λέγοντας ότι υπάρχουν σημεία που πρέπει να διευκρινιστούν στις προτάσεις μας», είπε, προσθέτοντας ότι συνήλθε αμέσως η «επιτροπή ελέγχου των μολύνσεων» και απάντησε αυτά τα ερωτήματα αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα και ζητώντας επειγόντως συνάντηση από τους Ελληνοκύπριους.

    Ανέφερε ότι η συνάντηση θα γινόταν χθες, όμως αναβλήθηκε επειδή η ελληνοκυπριακή πλευρά ζήτησε περισσότερο χρόνο και αναμένεται επιβεβαίωση από την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι η συνάντηση θα διεξαχθεί εντός της προσεχούς εβδομάδας.

    (Ι/Τσ.)

    [08] Δημοσκόπηση παρουσιάζει τον Τατάρ αποτυχημένο στα καθήκοντά του

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης για την αξιολόγηση της απόδοσης του έργου του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ για τους τελευταίους εφτά μήνες, που ασκεί τα καθήκοντά του, το 21% των ερωτηθέντων θεωρεί τον Τατάρ επιτυχημένο, ενώ το 53% θεωρεί ότι ο Τατάρ απέτυχε, γράφει η Yeni D?zen (26.05.21).

    Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Metron από τις 14 μέχρι και τις 16 Μαΐου και σε αυτή συμμετείχαν 650 άτομα, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων. Ανακοινώθηκε ότι το στατιστικό λάθος είναι 3,8%.

    Σε ερώτηση «Πώς αξιολογείτε την απόδοση του πρόεδρου Ερσίν Τατάρ γενικά», το 6,6% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ο Τατάρ είναι πολύ επιτυχημένος, το 14,4% ότι ο Τατάρ είναι επιτυχημένος, ενώ το 40% απάντησε ότι είναι πολύ αποτυχημένος και το 13% αποτυχημένος. Το 13,5% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ούτε είναι αποτυχημένος ούτε επιτυχημένος, ενώ το 12,5% είπε ότι δεν γνωρίζει.

    (ΔΨ)

    [09] Στα 18 ανήλθαν τα κρούσματα COVID-19 χθες στα κατεχόμενα

    Η Vatan (26.05.21) γράφει ότι το λεγόμενο υπουργείο υγείας ανακοίνωσε ότι κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο διενεργήθηκαν 9,361 εργαστηριακές εξετάσεις στα κατεχόμενα και εντοπίστηκαν 18 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά της νόσου Covid-19, εκ των οποίων τα 13 είναι εγχώριες μολύνσεις, το ένα έφτασε στα κατεχόμενα από το εξωτερικό και τα 4 αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και βρίσκονταν ήδη σε απομόνωση. Χθες 19 άτομα ανάρρωσαν και πήραν εξιτήριο.

    Στην περιοχή της κατεχόμενης Λευκωσίας χθες βρέθηκαν 3 κρούσματα, στην Κερύνεια 8 στην κατεχόμενη Αμμόχωστο 1 και στη Λεύκα 1.

    Μέχρι τις 24 Μαΐου 2021 διενεργήθηκαν συνολικά 1,177,151 δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα κατεχόμενα, βρέθηκαν συνολικά 7,121 κρούσματα Covid-19, 6,797 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήριο, συνεχίζεται η θεραπεία 291 ασθενών, 17 ασθενείς νοσηλεύονται στο κέντρο πανδημίας, 262 ασθενείς βρίσκονται υπό παρακολούθηση σε ξενοδοχεία για την πανδημία, 1 ασθενής βρίσκεται στην μονάδα εντατικής φροντίδας και 11 περιστατικά βρίσκονται υπό διερεύνηση. Ο αριθμός των θανάτων με αιτία τον Covid-19 στα κατεχόμενα παρέμεινε στους 33.

    (Ι/Τσ.)


    [Β] Τουρκικός Τύπος

    [01] Πλήρης στήριξη σε Σοϊλού και Γιλτιρίμ από Ερντογάν

    Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε πλήρη στήριξη στον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού και στον αντιπρόεδρο του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Μπιναλί Γιλτιρίμ, γράφει η H?rriyet (26.05.21).

    Απαντώντας τις κατηγορίες που εξαπέλυσε τις τελευταίες ημέρες ο Τούρκος μαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ, ο Ερντογάν, κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, είπε: «Θα χαλάσουμε αυτά τα παιγνίδια, τις παγίδες. Κανείς να μην έχει αμφιβολία ότι θα εξαρθρώσουμε αυτή την υποχθόνια επιχείρηση. Η χώρα μας βλέπει ποιοι είναι συνοδοιπόροι με τρομοκρατικές οργανώσεις, με εγκληματικές συμμορίες και με εχθρούς της Τουρκίας».

    Στηρίζοντας τον Σοϊλού και το Γιλτιρίμ, ο Ερντογάν ανέφερε: «Πίσω από τις επιθέσεις που στοχοποιούν τον υπουργό εσωτερικών μας Σοϊλού υπάρχει η αναστάτωση για το κλίμα ευημερίας της χώρας μας. Ήμασταν στον πλευρό του υπουργού εσωτερικών μας κατά τη διάρκεια του αγώνα του για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό του. Το να στοχεύουν το φίλο μας Μπιναλί Γιλτιρίμ και το γιο του είναι μια άλλη ένδειξη, που μας δείχνει τον πραγματικό τους στόχο. Με την άδεια του Αλλάχ, θα διαλύσουμε αυτές τις σκευωρίες».

    Σχετικά με τις φημολογίες για πρόωρες εκλογές, ο Ερντογάν απάντησε: «Μην ασχολείστε άδικα, οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2023».

    Στη συνέχεια, ισχυριζόμενος ότι ο πραγματικός στόχος αυτής της υποχθόνιας επιχείρησης είναι η Τουρκία και όχι ο υπουργός τους, ο Ερντογάν δήλωσε ότι είναι πασιφανές ότι αυτές οι επιθέσεις, που έχουν στόχο το πρόσφατο κλίμα ασφάλειας και σταθερότητας στη χώρα τους, θα παρασύρουν τους νέους τους σε μια απαισιοδοξία.

    (ΔΨ)

    [02] Στήριξη Σοϊλου από Μπαχτσελί σχετικά με τις κατηγορίες του Τούρκου μαφιόζου

    Στήριξη προς τον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει μετά από τις αποκαλύψεις του Τούρκου μαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ, έδωσε ο αρχηγός του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) και εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού Ντεβλέτ Μπαχτσελί, γράφει η H?rriyet (26.05.21, HDN).

    Σε δηλώσεις του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, ο Μπαχτσελί είπε: «Κανείς δεν θα μπορέσει να φορέσει κολάρο στο λαιμό του υπουργού εσωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας, κανείς δεν έχει τη δύναμη να το κάνει», προσθέτοντας ότι η ατζέντα της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνεται όμηρος με βιντεογραφήσεις και με συκοφαντίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Το να ενοχοποιούν τον Μπιναλί Γιλτιρίμ και τον υιό του και να τους διασυνδέουν με εμπόριο ναρκωτικών είναι συκοφαντία», υποστήριξε ο Μπαχτσελί.

    Διατυπώνοντας εκ νέου τον ισχυρισμό ότι παίζονται παιγνίδια κατά της Τουρκίας και ότι οι πολιορκήσεις γύρω από την Τουρκία άρχισαν να σκληραίνουν, ο Μπαχτσελί υποστήριξε ότι οι εξωτερικές και εσωτερικές επεμβάσεις στην Τουρκία έχουν αυξηθεί, προειδοποιώντας όλους ότι στόχος είναι η Τουρκία. «Ο στόχος είναι να αμαυρώσουν το όνομα της Τουρκίας στη διεθνή κοινότητα. Ο στόχος είναι να διαλύσουν τη δύναμη της Τουρκίας και να την αφήσουν ευάλωτη σε κάθε είδους επίθεση. Το χειρότερο είναι ότι εξυπηρετεί στη διάλυση των δεσμών εμπιστοσύνης μεταξύ του έθνους και του κράτους», σημείωσε ο Μπαχτσελί.

    Υπογραμμίζοντας ότι το παιγνίδι είναι μεγάλο, ο Μπαχτσελί υποστήριξε τα εξής: «Προσπαθούν να πάρουν ρεβάνς για την ενεργή ύπαρξη μας στη Λιβύη. Προσπαθούν να ζητήσουν λογαριασμό για την αντίστασή μας στην Κύπρο και για την αποφασιστικότητά μας για δύο ίσα, κυρίαρχα κράτη. Φοβούνται για την ανένδοτη στάση μας στην Ανατολική Μεσόγειο και καίγονται για εκδίκηση και φανατισμό».

    (ΔΨ)

    [03] Στηρίζει τον Σοϊλού ο Περιντσέκ

    Η Cumhuriyet (26.05.21) γράφει ότι ο ηγέτης του Κόμματος της Πατρίδα Ντοού Περιντσέκ, εξέφρασε την στήριξη του στον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο μετά από καταγγελίες που έκανε εναντίον του ο Σεντάντ Πεκέρ, ο οποίος θεωρείται επικεφαλής του οργανωμένου εγκλήματος στην Τουρκία.

    «Όταν στοχεύετε τον Σοϊλού, στοχεύετε την Τουρκία», δήλωσε ο ο Περιντσέκ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι οι ΗΠΑ που στοχεύουν τον Τούρκο ΥΠΕΣ επειδή βαδίζει ενάντια στο PKK και το FETO. «Ο στόχος δεν είναι ο Σοϊλού αλλά η Τουρκία και ο Ερντογάν», είπε.

    (ΚΣ)

    [04] Ο Ερκάν Γιλντιρίμ, υπέβαλε ποινική καταγγελία εναντίον του Σεντάντ Πεκέρ

    Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα T24 (26.05.21) έγραψε ότι ο Ερκάν Γιλντιρίμ, γιός του πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ υπέβαλε ποινική καταγγελία εναντίον του Σεντάντ Πεκέρ, ο oποίος θεωρείται επικεφαλής του οργανωμένοι εγκλήματος στην Τουρκία.

    Ο Πεκέρ προέβη σε αποκαλύψεις τις τελευταίες μέρες με τις οποίες εμπλέκει τον Ερκάν Γιλντιρίμ με εμπόδιο ναρκωτικών στην Βενεζουέλα.

    Χθες ο πρώην Πρωθυπουργός απέρριψε τις κατηγορίες Πεκέρ και τις αποκάλεσε συκοφαντίες.

    (ΚΣ)

    [05] Ο Πεκέρ ανάρτησε στο twitter την κατάθεση του αδελφού του για τον φόνο του Κουτλού Ανταλί

    Ο Σεντάντ Πεκέρ, που θεωρείται επικεφαλής του οργανωμένοι εγκλήματος στην Τουρκία, συνεχίζει τις αποκαλύψεις και ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter (25.05.21) την κατάθεση του αδελφού του Αττίλα, αναφορικά με την δολοφονία του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί.

    «Πλουμιστέ Σουλεϊμάν», έγραψε αναφερόμενος στον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών. «Ιδού η κατάθεση του αδελφού μου Αττίλα Πεκέρ για την δολοφονία του Κουτλού Ανταλί. Έγινε επίσημο έγγραφο. Αν είσαι άντρας συνέλαβε τον Μεχμέτ Αγάρ και τον Κορκούτ Εκενί», σημείωσε.

    (ΚΣ)

    [06] Ερντογάν: «Δεν είναι ισλαμοφοβία, αλλά έχθρα για το Ισλάμ»

    Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η ασθένεια της έχθρας προς το ισλάμ εξαπλώνεται γρήγορα όπως ένα καρκινικό κύτταρο στο κόσμο και ιδιαίτερα στη Δύση, προσθέτοντας ότι το ζήτημα δεν είναι ο φόβος για το ισλάμ, δηλαδή ισλαμοφοβία, αλλά έχθρα για το ισλάμ, γράφει η Milliyet (26.05.21, HDN).

    Σε ομιλία του σε Συμπόσιο με θέμα «Διεθνή ΜΜΕ και Ισλαμοφοβία», ο Ερντογάν, επικρίνοντας τη στάση της Δύσης για το θέμα της ισλαμοβοφίας, υποστήριξε ότι η Δύση πάντα διατηρούσε το μίσος της στην έννοια «οριενταλισμός» έναντι των κοινωνιών της Ανατολής, που έπαιρναν μορφή στο πρόσωπο των Τούρκων. Ένα από τα πρόσφατα παραδείγματα είναι η σημαία του τρομοκράτη Ισραήλ, που κυματίζει στο πρωθυπουργικό κτίριο της Αυστρίας, επισήμανε ο Ερντογάν.

    Αναφερόμενος σε διάφορα παραδείγματα οδύνης, που προκάλεσε η Ισλαμοφοβία, από τις σφαγές στη Βοσνία μέχρι τις τραγωδίες στο Τουρκεστάν και στην Παλαιστίνη, ο Ερντογάν σημείωσε ότι όσοι ακολουθούν τα δυτικά ΜΜΕ μπορούν να δουν ότι απεικονίζουν τους μουσουλμάνους ως τρομοκράτες και το ισλάμ ως πηγή τρομοκρατίας.

    Κατηγορώντας το Δυτικό κόσμο ότι προκαλεί αβάσιμες προκαταλήψεις έναντι του ισλάμ και των μουσουλμάνων, ο Ερντογάν προειδοποίησε τις δυτικές χώρες ότι όταν γυρνάνε την πλάτη τους στο γεγονός ότι η ευημερία δεν μπορεί να επιβιώσει όταν οι ελευθερίες εξαφανίζονται, δημιουργούν μια εχθρότητα στο δικό τους μέλλον και όχι στο ισλάμ.

    Στη συνέχεια, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι λόγω του ότι οι δυτικές χώρες είναι αντιμέτωπες με δημογραφική απειλή λόγω των μειωμένων ποσοστών αύξησης του πληθυσμού, προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή της κοινής γνώμης με φασιστικές ρητορικές.

    (ΔΨ)

    [07] Στα 9,375 τα κρούσματα του Covid-19 στην Τουρκία-Το πρώτο εγχώριο εμβόλιο το φθινόπωρο

    Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα T24 (26.05.21) γράφει ότι το Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο εντοπίστηκαν 9,375 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά της νόσου Covid-19 στην Τουρκία από σύνολο 223,104 διαγνωστικών εξετάσεων, ενώ απεβίωσαν 175 άτομα και αποθεραπεύτηκαν 11,192. Από τα νέα περιστατικά που εντοπίστηκαν, τα 693 παρουσιάζουν συμπτώματα της νόσου, ενώ τα υπόλοιπα είναι ασυμπτωματικά.

    Μετά από τα τελευταία δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Τουρκία ανήλθε στα 5,203,385 και ο συνολικός αριθμός των νεκρών στις 46,621. Επίσης, ο συνολικός αριθμός των ατόμων που αποθεραπεύθηκαν ανήλθε στα 5,045,508.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, από τις 11 Μαρτίου 2020, ήμερα εμφάνισης της πανδημίας στην Τουρκία, διενεργήθηκαν συνολικά 52,817,437 διαγνωστικές εξετάσεις. Σήμερα, σε ΜΕΘ βρίσκονται 1,667 ασθενείς. Το ποσοστό των διασωληνωμένων είναι 3,1% και στον αναπνευστήρα βρίσκεται το 29,9 %.

    Εξάλλου, η Milliyet (26.05.21) γράφει ότι οι εξελίξεις στις εγχώριες μελέτες εμβολίων της νόσου Covid-19 αξιολογήθηκαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας Φαχρεττίν Κοτζά, του Υπουργού Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ και αξιωματούχων σχετικών ιδρυμάτων και οργανισμών υπό την προεδρία του Τούρκου Αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι. Στη συνάντηση λέχθηκε ότι το πρώτο εγχώριο εμβόλιο αναμένεται να λάβει έγκριση έκτακτης ανάγκης τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο.

    Τέλος, η Yeni ?afak (26.05.21) γράφει ότι ξεπέρασαν τα 28 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί στην Τουρκία.

    (ΚΣ) ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

    Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο Γ.Τ.Π. και παραχωρούνται μόνο αν γίνεται αναφορά στο Γ.Τ.Π. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς αναφορά στο Γ.Τ.Π.


    Cyprus Press and Information Office: Turkish Cypriot and Turkish Press Review Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    tcpr2html v1.00 run on Wednesday, 26 May 2021 - 11:53:28 UTC