Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 97-09-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΠΑ - Ολυμπιακοί 2004
  • [02] Ολυμπιακοί 2004 - Πρόεδρος Κληρίδης
  • [03] Ολυμπιάδα 2004 - Χριστοφίδης - Λαζαρίδης
  • [04] Ολυμπιάδα 2004 - Ελληνοαμερικανοί
  • [05] Ολυμπιάδα 2004 - Βουλή
  • [06] Επαφές Κασουλίδη - Λεττονία
  • [07] Αναχώρηση Προέδρου Ισπανικής Γερουσίας
  • [08] ΑΚΕΛ - Ιταλοί βουλευτές
  • [09] Ολυμπιάδα 2004 - ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ
  • [10] Υπουργός Αμυνας Τουρκίας
  • [11] Υπουργικό Συμβούλιο Τουρκίας
  • [12] Ντουρντουράν - Κυπριακό
  • [13] Κληρίδης - Τίτλοι
  • [14] Ολυμπιάδα 2004 - ΑΚΕΛ

  • [01] (Κ) ΗΠΑ - Ολυμπιακοί 2004

    Λευκωσία,Κύπρος,06/09/1997 (ΚΥΠΕ)

    Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συγχαίρει την Ελλάδα για την αναληψη της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, με επίσημη δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    "Συγχαίρουμε την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό με την ευκαιρία της επιλογής της Αθήνας ως τόπου διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Πρόκειται για μια στιγμή που ολόκληρη η Ελλάδα ανέμενε με προσδοκία", αναφέρει η δήλωση του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

    Τέλος, αναφέρεται ότι "θα είναι μια περήφανη και δραματική περίσταση στο διεθνή αθλητισμό, όταν η Ολυμπιακή σημαία θα κυματίζει πάνω από την Αθήνα στη διάρκεια του καλοκαιριού του 2004, καθώς οι Ολυμπιακοί επιστρέφουν στην ιστορική πατρίδα τους για τα πρώτα καλοκαιρινά αγωνίσματα της νέας χιλιετίας".

    Στο μεταξύ, με ανακοινώσεις τους, μέλη του Κογκρέσου συγχαίρουν με τη σειρά τους την Ελλάδα για την επιτυχία της.

    Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξεδόθη από το γραφείο της Γερουσιαστού Ολυμπίας Σνόου, "αυτή είναι μια σπουδαία μέρα όχι μόνο για την Αθήνα και την Ελλάδα, αλλά για όλο τον κόσμο που παρακολουθεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες".

    Ο βουλευτής Μάικλ Πάπας χαιρέτισε την απόφαση, ενώ συνεχάρηκε την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την επιτυχία τους.

    "Μόλις έχω επιστρέψει από την Ελλάδα και είμαι σίγουρος ότι οι αθλητές και οι θεατές από όλο τον κόσμο θα έχουν μιαν εκπληκτική εμπειρία", τονίζει ο κ. Πάπας.

    (ΚΥΠΕ/ΔΑ/ΚΝ/ΑΠ)

    [02] (Κ) Ολυμπιακοί 2004 - Πρόεδρος Κληρίδης

    Λευκωσία,Κύπρος,06/09/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, χαρακτήρισε ως "πολύ σωστή" την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να ανατεθεί η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα.

    Η Ελλάδα, τόνισε ο Πρόεδρος Κληρίδης, είναι η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έπρεπε να της δοθεί προτεραιότητα.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΑΠ)

    [03] (Κ) Ολυμπιάδα 2004 - Χριστοφίδης - Λαζαρίδης

    Λευκωσία,Κύπρος,06/09/1997 (ΚΥΠΕ) Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μανώλης Χριστοφίδης, σε πρωινές δηλώσεις του στο ΡΙΚ τόνισε ότι η ανάθεση της Ολυμπιάδας του 2004 στην Αθήνα είναι μεγάλη στιγμή για τον Ελληνισμό, γιατί η παγκόσμια κοινότητα τιμά την αιώνια Ελλάδα, τιμά την κοιτίδα του πολιτισμού που γέννησε και πρόβαλε το αθάνατο Ολυμπιακό πνεύμα.

    Το 1896, τόνισε ο κ. Χριστοφίδης, η ανθρωπότητα αναβαπτισμένη στο Ολυμπιακό πνεύμα εισήλθε στον 20ο αιώνα και τώρα αναβαπτισμένη στην κολυμβήθρα της αρχαίας Ολυμπίας εισέρχεται στον 21ο αιώνα και στην τρίτη χιλιετηρίδα.

    "Δικαιολογημένα οι όπου γης Ελληνες πανηγυρίζουμε περήφανα", υπογράμμισε ο κ. Χριστοφίδης.

    Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Κίκης Λαζαρίδης, σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ ανέφερε ότι τα συναισθήματα που διακατέχουν σήμερα το έθνος είναι συναισθήματα χαράς και αγαλλίασης.

    Σημείωσε εξάλλου ότι η υποψηφιότητα της Αθήνας ήταν η καλύτερη έξω από συναισθηματισμούς, παρουσιάζοντας την πλέον εμπεριστατωμένη πρόταση.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΑΠ)

    [04] (Κ) Ολυμπιάδα 2004 - Ελληνοαμερικανοί

    Ουάσιγκτον,ΗΠΑ,06/09/1997 (ΚΥΠΕ - Δημήτρης Απόκης)

    "Η ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής όπως η Αθήνα φιλοξενήσει την Ολυμπιάδα του 2004 θα έχει καθοριστική επίδραση στις ελληνικές διεθνείς σχέσεις, ιδιαίτερα με την Τουρκία".

    Αυτό τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Δυτικό Κέντρο Διπλωματίας στις ΗΠΑ, με την οποία χαιρετίζεται η απόφαση που έδωσε στην Ελλάδα τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Οπως προστίθεται στην ανακοίνωση, "το διεθνές ενδιαφέρον για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, έχει αναβαθμιστεί αμέσως, καθώς ο κόσμος επιζητεί τη διαβεβαίωση ότι τα αγωνίσματα θα διεξαχθούν σε κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης και μέσα στο πλαίσιο του Ολυμπιακού πνεύματος".

    "Η Αγκυρα πρέπει να ξανασκεφτεί την πρόσφατη επεκτατική πολιτική της, τις απειλές πολέμου και τις παραβιάσεις κυριαρχίας, με τα οποία ξεσηκώνει σε επικίνδυνα και απαράδεκτα επίπεδα την ένταση στο Αιγαίο και την Κύπρο", τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Τέλος, αναφέρεται ότι η Αθήνα έχει αποκτήσει μια καταπληκτική ευκαιρία να παρουσιάσει την υπόθεσή της στο διεθνές κοινό, ενώ η θέση της Ελλάδας, ως μηχανισμός δημοκρατίας, σταθερότητας και ευημερίας στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο σταθεροποιείται.

    Στο μεταξύ, με ανακοίνωση της η ομογενειακή οργάνωση ΑΗΕΡΑ συγχαίρει την Ελλάδα για το επιτυχές αποτέλεσμα της προσπάθειάς της, καθώς και την Ολυμπιακή Επιτροπή που επέλεξε την κοιτίδα τόσο των αρχαίων όσο και των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

    "Ολοι οι Ελληνοαμερικανοί αισθάνονται τεράστια περηφάνεια για την επιστροφή των Ολυμπιακών στη γενέτειρά τους", τονίζει ο Πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ Στιβ Μάντα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Ολυμπιάδα του 2004 θα είναι μια, χωρίς προηγούμενο, επιτυχία για τον αθλητισμό.

    Ο Ελληνοαμερικανός Γερουσιαστής, της Πολιτείας του Μέριλαντ, Πολ Σαρμπάνης, χαιρετίζει την απόφαση της ΔΟΕ να αναθέσει τους Ολυμπιακούς του 2004 στην Αθήνα.

    "Χειροκροτώ την εκπληκτική παρουσίαση που έγινε, με επικεφαλής τη Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, η οποία κατάφερε να περάσει το μήνυμα ότι η Αθήνα θα φέρει τιμή και δόξα σε αυτή την προσπάθεια", τόνιζει ο κ. Σαρμπάνης.

    (ΚΥΠΕ/ΔΑ/ΚΝ/ΑΠ)

    [05] (Κ) Ολυμπιάδα 2004 - Βουλή

    Λευκωσία,Κύπρος,06/09/1997 (ΚΥΠΕ)

    Τη χαρά και τη συγκίνηση των μελών της Βουλής για την επιτυχία της Αθήνας να φιλοξενήσει την Ολυμπιάδα 2004, διερμηνεύει στα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα που απέστειλε ο Πρόεδρος του Σώματος, Σπύρος Κυπριανού, στον Πρόεδρο της Ελλάδας Κωστή Στεφανόπουλο, τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, την επικεφαλής της Επιτροπής Διεκδίκησης Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και το Δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    Στα τηλεγραφήματά του, ο κ. Κυπριανού υπογραμμίζει ότι η ανθρωπότητα εκπληρώνει με την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ένα χρέος προς την Ελλάδα, "αλλά, παράλληλα, εναποθέτει τις ελπίδες και τις προσδοκίες της για αναβάπτιση των Ολυμπιακών Αγώνων και για ανάδειξη του γνήσιου Ολυμπιακού πνεύματος που, δυστυχώς, σύγχρονες συμπεριφορές και πρακτικές τείνουν να νοθεύσουν".

    Η Ελλάδα δικαιώνεται και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα δικαιώσει τις προσδοκίες της ανθρωπότητας, τονίζει ο κ. Κυπριανού.

    Τέλος, ο Πρόεδρος της Βουλής εύχεται οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 στην Αθήνα να αναδείξουν σ' ολόκληρη την ανθρωπότητα μιαν αναγεννημένη, σεβαστή και καταξιωμένη Ελλάδα και να καταδείξουν την αξία του ωραίου και του αληθινού.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΑΠ)

    [06] (Κ) Επαφές Κασουλίδη - Λεττονία

    Λευκωσία,Κύπρος,06/09/1997 (ΚΥΠΕ)

    Διμερή συμφωνία για οικονομική, επιστημονική, τεχνική και βιομηχανική συνεργασία, υπέγραψε χθες στη Λεττονία ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιαννάκης Κασουλίδης, με το Λεττονό ομόλογό του, Βάλντις Μπίρκαβς.

    Ο Κύπριος ΥΠΕΞ βρίσκεται στη Λεττονία όπου πραγματοποιεί σειρά επαφών με την ηγεσία της χώρας, ενώ σήμερα ο κ. Κασουλίδης αναχωρεί για επίσημη επίσκεψη στη Λιθουανία.

    Ο κ. Κασουλίδης έγινε δεκτός από τον Πρωθυπουργό της χώρας Γκούνταρς Κραστς και είχε συνάντηση με τον Λεττονό ομόλογό του.

    Με τον κ. Μπίρκαβς, ο ΥΠΕΞ συζήτησε το θέμα της μελλοντικής διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των προσπαθειών για λύση του Κυπριακού, τις διμερείς σχέσεις, καθώς και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

    Ο κ. Κασουλίδης, ο οποίος συνεχίζει την περιοδεία του στις Βαλτικές χώρες, είχε επίσης σειρά επαφών στο Λεττονικό Κοινοβούλιο με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο, τον Πρόεδρο της ομάδας φιλίας Κύπρου - Λεττονίας και Υπουργό Εσωτερικών, Ζ. Τσέβερς, και άλλους αξιωματούχους.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΠ)

    [07] (Κ) Αναχώρηση Προέδρου Ισπανικής Γερουσίας

    Λευκωσία,Κύπρος,06/09/1997 (ΚΥΠΕ)

    Αναχώρησε σήμερα ο Πρόεδρος της Ισπανικής Γερουσίας Χουάν Μπαρέρο Βαλβέρδε, ύστερα από τριήμερη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κύπρο με πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής Σπύρου Κυπριανού.

    Κατά την παραμονή του, ο κ. Βαλβέρδε έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΓΠ)

    [08] (Κ) ΑΚΕΛ - Ιταλοί βουλευτές

    Λευκωσία,Κύπρος,06/09/1997 (ΚΥΠΕ)

    Τη διαβεβαίωσή τους ότι η θέση του κόμματός τους σε ότι αφορά στο κυπριακό πρόβλημα δεν έχει αλλάξει, έδωσε η ομάδα βουλευτών του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς της Ιταλίας, σε επιστολή που απέστειλε προς το ΑΚΕΛ, ο Τζιανφράνκο Μπρουσάσκο, επικεφαλής Μεσογειακών Υποθέσεων του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ιταλικού κόμματος.

    Ο ΓΓ του ιταλικού κόμματος της Αριστεράς Μάσσιμο Ντ'Αλέμα κατέθεσε επερώτηση για το Κυπριακό στο ιταλικό Κοινοβούλιο, ενώ στην επιστολή προς το ΑΚΕΛ επισημαίνεται ότι ο Ιταλός ΥΠΕΞ δεν είναι μέλος του κόμματός τους.

    Στο κείμενο που κατέθεσαν προς τον ΥΠΕΞ της Ιταλίας, οι Ιταλοί αριστεροί βουλευτές τονίζουν ότι η Ιταλία πρέπει και μπορεί να αναπτύξει ένα πιο δραστήριο ρόλο στη συνεργασία για εξεύρεση λύσης, αποδεκτής διεθνώς.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΓΠ)

    [09] (Κ) Ολυμπιάδα 2004 - ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ

    Λευκωσία,Κύπρος,06/09/1997 (ΚΥΠΕ)

    Τα κυπριακά κόμματα με ανακοινώσεις τους χαιρετίζουν την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα.

    Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, με την ευκαιρία της ιστορικής απόφασης για τον Ελληνισμό, συγχαίρει "την Επιτροπή Υποψηφιότητας για το άψογο έργο της που τελεσφόρησε, το Δήμο Αθηναίων, την κυβέρνηση της Ελλάδας και ολόκληρο τον αδελφό ελλαδικό λαό".

    Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Ολυμπιάδα του 2004 θα είναι μια καλή ευκαιρία για την Ελλάδα, αλλά και για τον Ελληνισμό στο σύνολό του, να δείξουν ότι οι σύγχρονοι Ελληνες, εξακολουθούν να εκπροσωπούν εκείνες τις ιδέες και τις αξίες που έκαμαν τους Ολυμπιακούς αθάνατο θεσμό και τον Ελληνισμό οικουμενικό και αθάνατο.

    Σε ανακοίνωση το ΔΗΚΟ τονίζει ότι "επιτέλους η Ελλάδα δικαιώνεται. Οι Ολυμπιακοί αγώνες επιστρέφουν στο λίκνο τους για να αναβαπτισθούν και να καθαρθούν από εκείνα τα περιττά και εκφυλιστικά στοιχεία που η εμποριοποίηση επέφερε τόσο στους αγώνες όσο και στο πνεύμα του Ολυμπισμού".

    Προστίθεται ότι το ΔΗΚΟ γιορτάζει μαζί με όλους τους Ελληνες τη μεγάλη επιτυχία της Αθήνας και πιστεύει ότι η Ελλάδα βρίσκεται τώρα στην αφετηρία νέων επιτυχιών προόδου και καταξίωσης στο σύγχρονο κόσμο.

    Εκ μέρους του ΔΗΚΟ, ο Πρόεδρος του κόμματος Σπύρος Κυπριανού απηύθυνε θερμά συγχαρητήρια με τηλεγραφήματα προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, την Πρόεδρο της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων και το Δήμαρχο Αθηναίων.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΓΠ)

    [10] (Κ) Υπουργός Αμυνας Τουρκίας

    Λευκωσία,Κύπρος,06/09/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Ισμέτ Σεζγκίν, κάλεσε την Ελλάδα για επίλυση των προβλημάτων με τη χώρα του, λέγοντας "αντί να μιλήσουν τα όπλα για την επίλυση των προβλημάτων, ας μιλήσουν οι άνθρωποι και η διπλωματία".

    Παρά το γεγονός ότι το σχετικό δημοσίευμα στεγάζεται στην Τ/κ εφημερίδα "Κίπρις", υπό το τίτλο "Κλάδος ελαίας από τον Σεζκίν", στις δηλώσεις του αναφέρει τα εξής, "οι Ελληνες φίλοι μας προ πολλού επιδιώκουν τη Μεγάλη Ιδέα, αφομοιώνουν τους Τούρκους", κατά την έκφρασή του, "της Δυτικής Θράκης, προσπαθούν να μετατρέψουν το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη, σκέπτονται την προσάρτηση της Κύπρου".

    Ο Σεζγκίν είπε ότι η χώρα του επιθυμεί όπως εφαρμοστούν οι πρόνοιες των συνθηκών της Λωζάνης και της Ζυρίχης, η πολιτική και συνταγματική ισότητα μεταξύ των δύο κοινοτήτων της Κύπρου και η ανεξαρτησία και ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων".

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΡΜ/ΓΠ)

    [11] (Κ) Υπουργικό Συμβούλιο Τουρκίας

    Λευκωσία,Κύπρος,06/09/1997 (ΚΥΠΕ)

    Το Υπουργικό Συμβούλιο της Τουρκίας ενέκρινε τη συμφωνία για ίδρυση Συμβουλίου Σύνδεσης Τουρκίας - ψευδοκράτους.

    Η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της Τουρκίας.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΡΜ/ΓΠ)

    [12] (Κ) Ντουρντουράν - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,06/09/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ο αρχηγός του Τ/κ κόμματος Νέα Κύπρος Αλπάι Ντουρντουράν, αναφερόμενος στα όσα δήλωσε προχθές ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς περί "συνόρων", δήθεν, είπε ότι αυτά που είπε ο Ντενκτάς, ισοδυναμούν με "αυτοκτονία".

    Ο Ντενκτάς είχε πει πως αν αρχίσουν οι ενταξιακές διαδικασίες θα κλείσει τα "σύνορα".

    Σύμφωνα με είδηση στο Τ/κ Τύπο, όπως είπε ο Ντουρντουράν, "είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πως ένα κράτος, κλείνοντας τα σύνορά του απειλεί κάποιους άλλους".

    Συνεχίζοντας είπε ότι "σε μια τέτοια περίπτωση, το Κυπριακό θα προωθηθεί στην Αγκυρα. Αν θέλουν να δουν σε μερικά έτη, τον Κληρίδη να συνομιλεί με τον Ντεμιρέλ για το Κυπριακό, τότε ας κλείσουν τα σύνορα".

    "Τότε η κοινότητα θα καταδικαστεί σε απομόνωση και θα έχουν κλείσει και οι έστω λίγοι πόροι που αναπνέει", κατέληξε ο Ντουρντουράν.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΡΜ/ΓΠ)

    [13] (Κ) Κληρίδης - Τίτλοι

    Λευκωσία,Κύπρος,06/09/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ευεργετικά επακόλουθα τόσο στη φερεγγυότητα όσο και στην οικονομική και κοινωνική αναβάθμιση των προσφύγων θα έχει το μέτρο τιτλοποίησης των οικοπέδων, κατοικιών και διαμερισμάτων στα οποία διαμένουν οι εκτοπισθέντες και που θα δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερες από 26 χιλιάδες οικογένειες να αποκτήσουν τη δική τους ιδιόκτητη κατοικία.

    Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, στην ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης σε δικαιούχους πρόσφυγες των 100 πρώτων τίτλων ιδιοκτησίας οικοπέδων σε συνοικισμούς αυτοστέγασης.

    Οπως ανέφερε, σε πρώτο στάδιο προωθείται η έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας για όλα τα οικόπεδα αυτοστέγασης που παραχωρήθηκαν σε εκτοπισθέντες στους συνοικισμούς αυτοστέγασης, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται στις 12.200. Σε δεύτερο στάδιο, πρόσθεσε, θα προωθηθεί η διαδικασία για έκδοση τίτλων γαι τα διαμερίσματα και τις κατοικίες που κτίστηκαν στους κυβερνητικούς οικισμούς, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε 14.500 περίπου.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης υπογράμμμισε ότι οι αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες προχώρησαν ήδη σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για υλοποίηση της κυβερνητικής απόφασης.

    Επιπλέον, ο Πρόεδρος Κληρίδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει διαγράψει τα δάνεια που είχαν δοθεί σε άλλες 25 περίπου χιλιάδες προσφυγικές οικογένειες για να αποκτήσουν ιδιόκτητη κατοικία στις ελεύθερες περιοχές.

    Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος Κληρίδης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται στους πρόσφυγες.

    "Ταυτόχρονα, ύψιστη προτεραιότητα αποδίδουμε στον αγώνα για την επίλυση του εθνικού μας προβλήματος που θα πρέπει να περιλαμβάνει την αναγνώριση του δικαιώματος επιστροφής των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες", τόνισε ο Πρόεδρος Κληρίδης.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΓΠ)

    [14] (Κ) Ολυμπιάδα 2004 - ΑΚΕΛ

    Λευκωσία,Κύπρος,06/09/1997 (ΚΥΠΕ)

    Με ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ χαιρετίζει την επιλογή της Αθήνας ως της πόλης η οποία θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

    Οπως αναφέρει το ΑΚΕΛ στην ανακοίνωσή του, η επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα που τους γέννησε θα είναι το έναυσμα για αναβίωση του Πνεύματος και της Ιδέας του Ολυμπισμού, ενώ εύχεται όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, στην Αθήνα, είναι οι καλύτεροι και επιτυχέστεροι που διοργανώθηκαν ποτέ.

    Σημειώνοντας ότι η Ιδέα του Ολυμπισμού έχει καταπονηθεί και τραυματιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό στους καιρούς μας, το ΑΚΕΛ θεωρεί την επιτυχία της Αθήνας ως την καλύτερη ευκαιρία προκειμένου να ακουστούν ισχυρά τα μηνύματα της ευγενικής άμιλλας, της ειρήνης και της φιλίας των λαών.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΠ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Saturday, 6 September 1997 - 12:02:54 UTC