Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-05-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δηλώσεις Υπουργού Αμυνας - Κρήτη - S300

  • [01] Δηλώσεις Υπουργού Αμυνας - Κρήτη - S300

    Λευκωσία,Κύπρος,08/05/1999 (ΚΥΠΕ - Ριάνα Μαγίδου) "Το αντιπυραυλικό σύστημα S300 δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί στην Κρήτη γιατί θα πρέπει να γίνει η ουσιαστική παραλαβή του, δηλαδή η ποσοτική και ποιοτική από τους Ρώσους τεχνικούς και τα δικά μας στελέχη" δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Χρυσοστομής, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

    Ο κ. Χρυσοστομής είπε επίσης ότι "θα πρέπει να ετοιμαστεί και ο χώρος ανάπτυξης τους, επομένως το σύστημα ορθά τηρείται ακόμα σφραγισμένο μέχρι την ουσιαστική παραλαβή".

    Ο ΥΠΑΜ ανέφερε ότι "αν το σύστημα απεσφραγίζετο στην απουσία των Ρώσων ειδικών θα επηρέαζε τις εγγυήσεις που ανέλαβαν σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση".

    "Η μη άφιξη των Ρώσων ειδικών, νωρίτερα, οφείλεται σε κάποιες διαδικασίες που έπρεπε να γίνουν" όπως ανταλλαγή εγγράφων και επιστολών, εξήγησε ο ΥΠΑΜ.

    Είπε εξάλλου, ότι "η πρόθεση της Ελλάδας να αναπτύξει τους S300 είναι ξεκάθαρη", σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει πρόθεση για το αντίθετο.

    Ο κ. Χρυσοστομής ανέφερε επίσης στο ΚΥΠΕ, ότι "ορισμένα ευαίσθητα αντικείμενα του αντιπυραυλικού συστήματος είναι αποθηκευμένα σε ασφαλές μέρος" και είπε ότι "οι Ρώσοι ειδικοί αναμένονται στην Κρήτη πολύ σύντομα".

    Εξάλλου ο κ. Χρυσοστομής, ανέφερε ότι την ερχόμενη βδομάδα προτίθεται να ζητήσει από το Υπουργικό Συμβούλιο αύξηση του επιδόματος των μελών της Εθνικής Φρουράς που βρίσκονται στην Κρήτη, ώστε να απαμβλυνθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εκεί παραμονή τους.

    Οπως είπε ο κ. Χρυσοστομής κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στην Κρήτη μελέτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς που βρίσκονται στο νησί με τους οποίους είχε πολύωρες συζητήσεις.

    "Η εκεί παραμονή τους", πρόσθεσε, "δημιουργεί κάποια επιπρόσθετα έξοδα αφού πολλοί δεν μπορούν να μεταφέρουν την οικογένειά τους στην Κρήτη λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος παραμονής τους στο νησί".

    Είπε επίσης, ότι "για ορισμένους, η παραμονή τους στην Κρήτη θα διαρκέσει έξι μήνες και για άλλους, περισσότερο."

    Παρόλο που το επίδομα που τους παραχωρήθηκε είναι ικανοποιητικό, είπε, εντούτοις λόγο των ιδιαιτεροτήτων των συνθηκών τους είναι "λογικό να τους παραχωρηθεί κι επιπρόσθετο επίδομα".

    Ο κ. Χρυσοστομής ανέφερε ότι μόνο 15 άτομα, τα οποία αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οικογενειακά και άλλα προβλήματα, έχουν ζητήσει τον επαναπατρισμό τους και διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε ουδεμία υποβολή παραίτησης.

    "Θα πρέπει να τονισθεί", συνέχισε ο κ. Χρυσοστομής, "ότι ενόψει της συμφωνίας που επιτεύχθηκε δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα ούτε και παράπονα για τις συνθήκες διαβίωσης".

    Ο Υπουργός Αμυνας, αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο αύριο στις εννέα το βράδυ.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 8 May 1999 - 17:46:08 UTC