Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-12-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ντενκτάς - Ετζεβίτ - Διάσκεψη Τύπου
  • [02] Εκπρόσωπος Τύπου ΔΗΣΥ - Ερευνες - Συμπεράσματα
  • [03] ΑΚΕΛ - Δημήτρης Χριστόφιας - Αναχώρηση
  • [04] ΚΕΑ - Αποφάσεις Ελσίνκι
  • [05] Ελληνικής καταγωγής βουλευτής - Κυπριακό - Ενταξη
  • [06] Ρωσία - Εκλογές - Κύπριοι Βουλευτές - Παρατηρητές
  • [07] Διοικητής ΟΥΝΦΙΚΥΠ - Αποχαιρετιστήρια τελετή
  • [08] Υπουργός Εξωτερικών - Συνέντευξη

  • [01] Ντενκτάς - Ετζεβίτ - Διάσκεψη Τύπου

    Λευκωσία,Κύπρος,15/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ωφέλιμες χαρακτήρισε ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες της Νέας Υόρκης, επειδή, όπως είπε, αφενός "για πρώτη φορά τέθηκε ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών" η πρόταση και η μορφή της συνομοσπονδίας που επιθυμεί η τουρκική πλευρά και αφεταίρου εξηγήθηκαν σε ξένους διπλωμάτες και γράφτηκαν στον Τύπο πολλές αλήθειες.

    Αυτό ισχυρίστηκε στην Κωνσταντινούπολη, ο Ντενκτάς κατά τη διάρκεια κοινής δημοσιογραφικής διάσκεψης με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετζεβίτ, με τον οποίο είχε μιας περίπου ώρας ενημερωτική συνάντηση τόσο για τις συνομιλίες όσο και για τη διάσκεψη κορυφής του Ελσίνκι.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [02] Εκπρόσωπος Τύπου ΔΗΣΥ - Ερευνες - Συμπεράσματα

    Λευκωσία,Κύπρος,15/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Αρνητικά και ανησυχητικά μηνύματα" εκπέμπουν οι πρόσφατες έρευνες του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) για το βαθμό ταύτισης των ψηφοφόρων του, αλλά το γεγονός ότι υπάρχουν ταυτόχρονα και θετικά μηνύματα, καθώς και το ότι το Κόμμα λαμβάνει τα μηνύματα της κοινωνίας και κάνει την αυτοκριτική του, αποτελούν εχέγγυα για αναστροφή της μέχρι σήμερα πορείας.

    Αυτό αναφέρεται σε σημερινή γραπτή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ Τάσου Μητσόπουλου, αλλά και σε δηλώσεις του αναφορικά με τα συμπεράσματα της ανάλυσης των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από τις πρόσφατες έρευνες του κόμματος.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΧ)

    [03] ΑΚΕΛ - Δημήτρης Χριστόφιας - Αναχώρηση

    Λευκωσία,Κύπρος,15/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας, αναχωρεί αύριο για το Λονδίνο, προκειμένου να παραστεί σε σύνοδο και στη χοροεσπερίδα της Επιτροπής Παραρτήματος του ΑΚΕΛ Βρετανίας.

    Ο κ. Χριστόφιας θα επιστρέψει στην Κύπρο, στις 22 Δεκεμβρίου.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΧ)

    [04] ΚΕΑ - Αποφάσεις Ελσίνκι

    Λευκωσία,Κύπρος,15/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Θετικά τόσο για την Κύπρο όσο και για την Ελλάδα είναι τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στο Ελσίνκι, δεδομένου ότι διασφαλίζεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση η απρόσκοπτη ενταξιακή πορεία της Κύπρου, χωρίς η λύση να αποτελεί προϋπόθεση.

    Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος Ευρωδημοκρατικής Ανανέωσης (ΚΕΑ) κατά τη χθεσινή της συνεδρία για αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της Συνόδου του Ελσίνκι.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΧ)

    [05] Ελληνικής καταγωγής βουλευτής - Κυπριακό - Ενταξη

    Λευκωσία,Κύπρος,15/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Ελσίνκι σημαίνει την απρόσκοπτη διαξαγωγή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κύπρου χωρίς η Τουρκία να μπορεί να παρεμποδίσει την εξέλιξη αυτή, τόνισε ο ελληνικής καταγωγής Ολλανδός βουλευτής Θανάσης Αποστόλου σε εκπομπή του ολλανδικού ραδιοφώνου.

    Η επίλυση του Κυπριακού πριν από την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν αποτελεί προϋπόθεση για ένταξη της Κύπρου που εκπροσωπείται από την Κυπριακή Δημοκρατία επεσήμανε ο κ. Αποστόλου, ο οποίος αντέκρουσε επιχείρημα Τούρκου συνομιλητή του ότι η Κύπρος δεν μπορεί δήθεν να ενταχθεί σε διεθνή οργανισμό στον οποίο δεν συμμετέχει η Τουρκία.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΧ)

    [06] Ρωσία - Εκλογές - Κύπριοι Βουλευτές - Παρατηρητές

    Λευκωσία,Κύπρος,15/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Στις ομάδες παρατηρητών του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που θα εποπτεύσουν τις εκλογές που θα διεξαχθούν στη Ρωσία στις 19 Δεκεμβρίου, θα συμμετάσχουν οι βουλευτές Δώρος Χριστοδουλίδης και Γιαννάκης Θωμά.

    Οι δύο βουλευτές, που είναι μέλη των αντίστοιχων ad hoc Επιτροπών για τις εκλογές στη Ρωσία των Κοινοβουλευτικών Συνελεύσεων των δύο οργανισμών, αναχωρούν για τη Μόσχα αύριο και θα επιστρέψουν στην Κύπρο στις 21 Δεκεμβρίου.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΧ)

    [07] Διοικητής ΟΥΝΦΙΚΥΠ - Αποχαιρετιστήρια τελετή

    Λευκωσία,Κύπρος,15/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Πραγματοποιήθηκε σήμερα η αποχαιρετιστήρια τελετή προς τιμή του μέχρι σήμερα Δοικητή της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) Υποστράτηγου Εβεργίστο Αρτούρο ντε Βεργκάρα που αντικαθίσταται από το Νεπαλέζο Υποστράτηγο Βίκτορι Ράνα, ο οποίος αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα.

    Μιλώντας κατά τη τελετή που έγινε στο αρχηγείο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στη Λευκωσία ο κ. ντε Βεργκάρα είπε ότι στόχος του κατά τα τρία περίπου χρόνια της θητείας του ως Διοικητού της Δύναμης, ήταν αυτή να εκπληρώσει το ρόλο της στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας, αλλά και στη δημιουργία κλίματος που θα υποβοηθούσε την επίτευξη λύσης.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΧ)

    [08] Υπουργός Εξωτερικών - Συνέντευξη

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,15/12/1999 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Μαρίας Μάιλς)

    Με σκοπό τη σε βάθος εξέταση των θέσεων των δύο πλευρών και την προσπάθεια για διαπίστωση κοινού εδάφους σε διάφορα σημεία που συζητήθηκαν στον πρώτο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών έχει συγκληθεί ο δεύτερος γύρος στη Γενεύη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες δεν έχουν καταρρεύσει αλλά αναστάληκαν για να επαναρχίσουν στο τέλος Ιανουαρίου.

    Προέβλεψε δε πως δεν θα υπάρξει αδιέξοδο ούτε στο δεύτερο γύρο των συνομιλιών αφού δεν αναμένεται οποιαδήποτε συμφωνία, στόχος που τοποθετείται για την τρίτη φάση των συνομιλιών.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΧ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 15 December 1999 - 18:46:17 UTC