Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-05-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Βρετανική κυβέρνηση - Επίσκεψη Ανάν
  • [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [03] (Κ) Κυπριακό - Επανέναρξη συνομιλιών
  • [04] (Κ) ΗΠΑ - Κύπρος - Επίσκεψη ΓΓ ΟΗΕ
  • [05] (Κ) Κύπρος - Γρανάδα - Πανεπιστήμια - Συνεργασία
  • [06] (Κ) Εκπρόσωπος - Κυπριακό
  • [07] (Κ) Εκπρόσωπος - Παλαιστίνιοι - Κύπρος
  • [08] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ιταλός Υπουργός Κοινοτικών Θεμάτων
  • [09] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Υγεία Αρχιεπισκόπου
  • [10] (Κ) Εκπρόσωπος - Στρατιωτικός ακόλουθος ΗΠΑ - Κατεχόμενα
  • [11] (Κ) Βρετανικές Βάσεις - Παλαιστίνιοι - Κύπρος - Διάψευση
  • [12] (K) Νίκος Κόσης - Παλαιστίνιοι - Βρετανικές βάσεις
  • [13] (K) Εκπρόσωπος - PKK - EE
  • [14] (Κ) Εκπρόσωπος - Απόφαση ΕΔΑΔ - Τέταρτη Διακρατική
  • [15] (Κ) Κύπρος - Κατάργηση της θανατικής ποινής
  • [16] (K) Αλβαρο ντε Σότο - Κύπρος - Αφιξη
  • [17] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Ιταλός Υπουργός
  • [18] (Κ) Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Ευρω-αστυφύλακες - Λαθρομετανάστες
  • [19] (K) Κασουλίδης - Μπουτιλιόνε - Παράνομη μετανάστευση
  • [20] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ηγέτης - Συνάντηση - Εναρξη
  • [21] (Κ) Κασουλίδης - Μπουτιλιόνε - Παλαιστίνιοι - Ιταλία
  • [22] (Κ) Ραούφ Ντενκτάς - Εκθεση - Δυσφορία
  • [23] (Κ) Κύπρος - Κούρδοι - Εκδήλωση διαμαρτυρίας
  • [24] (Κ) ΚΕΒΕ - Τ/κ Επιμελητήριο - Συνάντηση - Δηλώσεις
  • [25] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ηγέτης - Συνάντηση - Λήξη
  • [26] (Κ) Πρόεδρος ΚΕΒΕ - Αλί Ερέλ - Γάλα - Κατεχόμενα

  • [01] (Κ) Βρετανική κυβέρνηση - Επίσκεψη Ανάν

    Αξιωματούχοι της βρετανικής κυβέρνησης καλωσόρισαν την απόφαση του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν να επισκεφθεί την Κύπρο.

    [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Το Κυπριακό και οι διαγραφόμενες εξελίξεις με την αναμενόμενη άφιξη στην Κύπρο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, η προειδοποίηση από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη για την παρεμβολή εμποδίων από την Τουρκία στην ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, οι προθέσεις του Προέδρου Κληρίδη για το πρόσωπο που θα αναλάβει το Υπουργείο Εσωτερικών, οι προεδρικές εκλογές του 2003, η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, ο τουρισμός και η αγορά ραντάρ επιτήρησης των κυπριακών ακτών και πυροσβεστικών ελικοπτέρων είναι μερικά από τα σημερινά θέματα των εφημερίδων της Λευκωσίας.

    Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα με τίτλο "Αγχος στο ΑΚΕΛ λόγω του Τάσσου" γράφει ότι "τρομερό άγχος" διακρίνει τα ηγετικά στελέχη του ΑΚΕΛ εξαιτίας του γεγονότος ότι συνειδητοποιούν πως ολοένα και αυξάνονται οι αντιδράσεις από άλλους κομματικούς χώρους και οι εσωκομματικές αντιδράσεις αναφορικά με το πρόσωπο του Τάσσου Παπαδόπουλου. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου Λευτέρης Χριστοφόρου προτίθεται να στείλει σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια επιστολή με την οποία θα ζητεί τη συζήτηση στη Βουλή της πρότασης της "Ομάδας των Βρυξελλών" για διάθεση στις ελεύθερες περιοχές γαλακτοκομικών προϊόντων από τα κατεχόμενα.

    "Η Μάχη" στο κύριο θέμα με τίτλο "Βανδαλισμοί εκτός ορίων" γράφει ότι με "βομβαρδισμένο τοπίο" έμοιαζαν χθες τα Δημοτικά Σχολεία της Αγλαντζιάς όπου βάνδαλοι που φαίνεται να μην έχουν "ούτε ιερό ούτε όσιο τα έκαναν γης μαδιάμ", χωρίς να διστάσουν να σπάσουν τους υαλοπίνακες των σχολικών τάξεων, να εισέλθουν σε αυτές και να πάρουν τα θρανία και τις καρέκλες τα οποία έκαψαν στη λαμπρατζιά. Αλλού γράφει ότι η υγεία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου εξελίσσεται θετικά και σύμφωνα με το 8ο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε χθες αναφέρεται ότι η υγεία του παρουσιάζει βελτίωση και δεν χρήζει άμεσης μεταφοράς στο εξωτερικό.

    Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο θέμα ότι το Υπουργείο Αμυνας με σχετική μελέτη του η οποία ετοιμάστηκε προτού καν προκηρυχθούν οι σχετικές προσφορές για την αγορά ελικοπτέρων πυρόσβεσης έκρινε ως ασύμφορη την αγορά τους και αντιπροτείνει την ενοικίαση τους και κάποιοι παλεύουν με "νύχια και με δόντια" ώστε τελικά το δημόσιο να πληρώσει 2,5 εκ. λίρες αντί 600 χιλιάδες μόνο. Αλλού γράφει ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι μπορεί να υπάρξουν εμπόδια στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, τονίζοντας ότι "θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις".

    "Η Σημερινή" γράφει στο κύριο θέμα, υπό τον τίτλο "'Σφίγγα' ο Κληρίδης", ότι κλειστά κρατεί τα χαρτιά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσον αφορά το όνομα του νέου Υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος θα διαδεχθεί τον τέως Υπουργό Εσωτερικών Χριστόδουλο Χριστοδούλου, ο οποίος διορίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Αλλη είδηση είναι ο μεγάλος αριθμός περιστατικών που προσήλθαν στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών των νοσοκομείων κατά τη διάρκεια της Κυριακής και της Δευτέρας του Πάσχα, εξαιτίας κυρίως της πολυφαγίας.

    "Ο Φιλελεύθερος" με τον τίτλο "Θα φέρει μαζί του περίγραμμα λύσεως" γράφει στο κύριο θέμα πως ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, που αναμένεται σύντομα να επισκεφθεί την Κύπρο, δεν θα έλθει με άδεια τα χέρια στη Λευκωσία, αλλά θα βολιδοσκοπήσει τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για ένα περίγραμμα λύσης του Κυπριακού, το οποίο ενδέχεται να κατατεθεί υπό μορφή άτυπου εγγράφου στον τέταρτο γύρο των συνομιλιών που αρχίζει σήμερα το απόγευμα. Αλλού γράφει πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει στη σύναψη διακρατικής συμφωνίας με την Ιταλία, για την απευθείας προμήθεια ραντάρ επιτήρησης των κυπριακών ακτών, χωρίς την παρεμβολή μεσαζόντων.

    Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα με τίτλο "Κερδίζει έδαφος η τριμερής" γράφει ότι η τριμερής συνεργασία ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΚΙΣΟΣ κερδίζει έδαφος και βρίσκεται στις προτιμήσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των κομμάτων αυτών, ενώ και οι βάσεις των μικρότερων αντιπολιτευόμενων κομμάτων φαίνεται να στηρίζουν μια τέτοια προοπτική συνεργασίας για τις προεδρικές εκλογές. Σε άλλο θέμα γράφει ότι επικρατεί απαισιοδοξία μεταξύ των ξενοδόχων για την παρούσα κατάσταση της τουριστικής κίνησης προς την Κύπρο και για τις προδιαγραφόμενες προοπτικές. (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΑΑΓ/ΓΠ)

    [03] (Κ) Κυπριακό - Επανέναρξη συνομιλιών

    Επαναρχίζουν το απόγευμα στη Λευκωσία οι απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, στην παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο.

    [04] (Κ) ΗΠΑ - Κύπρος - Επίσκεψη ΓΓ ΟΗΕ

    Την έντονη υποστήριξή της στην πρόθεση του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν να επισκεφθεί την Κύπρο, εξέφρασε η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, εκτιμώντας ότι η πρόθεση αυτή φανερώνει τη σημασία που αποδίδουν τα Ηνωμένα Εθνη καθώς και η διεθνής κοινότητα στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού.

    [05] (Κ) Κύπρος - Γρανάδα - Πανεπιστήμια - Συνεργασία

    Τριμερής σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Κύπρου, του Πανεπιστημίου της Γρανάδας και του Κέντρου Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών, υπογράφηκε πρόσφατα στη Γρανάδα της Ισπανίας, σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση.

    [06] (Κ) Εκπρόσωπος - Κυπριακό

    Η οποιαδήποτε καταγραφή ήθελε γίνει από τα Ηνωμένα Εθνη του τι διαμείβεται στις συνομιλίες για το Κυπριακό δεν μπορεί να θεωρηθεί συμφωνία ή ενδιάμεση συμφωνία ή προσωρινή συμφωνία, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Παράλληλα σημείωσε πως "μέσα στα πλαίσια του ρόλου τους και προσφέροντας τις καλές τους υπηρεσίες τα Ηνωμένα Εθνη έχουν όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση σε κάποιο σημείο να διευκολύνουν τη διαδικασία με οποιονδήποτε τρόπο θεωρούν πρόσφορο".

    Αναφερόμενος στη σημερινή πρώτη συνάντηση του τέταρτου γύρου των απευθείας συνομιλιών, ο Εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε ότι σε αυτήν θα γίνει συζήτηση επί της ουσίας "πάνω στα όσα ανέφερε ο κ. Ντενκτάς και όσα απάντησε η δική μας πλευρά στην τελευταία συνάντηση".

    Είπε ότι δεν έχει ζητηθεί από την πλευρά μας να προχωρήσει σε κωδικοποίηση θέσεων, σημειώνοντας πως αν μας ζητηθεί "θα το εξετάσουμε".

    [07] (Κ) Εκπρόσωπος - Παλαιστίνιοι - Κύπρος

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου εξέφρασε άγνοια σε σχέση με τα όσα αναφέρονται σε είδηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερ, σύμφωνα με το οποίο η Ιταλία έκλεισε τον εναέριο χώρο της σε βρετανικό αεροσκάφος που θα αναχωρούσε από την Κύπρο μεταφέροντας Παλαιστίνιους.

    [08] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ιταλός Υπουργός Κοινοτικών Θεμάτων

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης δέχθηκε σήμερα τον Υπουργό Κοινοτικών Θεμάτων της Ιταλίας Rocco Buttiglione.

    [09] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Υγεία Αρχιεπισκόπου

    [10] (Κ) Εκπρόσωπος - Στρατιωτικός ακόλουθος ΗΠΑ - Κατεχόμενα

    Η κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε διάβημα ούτε έχει ζητήσει εξηγήσεις από τους Αμερικανούς μετά τα δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο, σύμφωνα με τα οποία ο στρατιωτικός ακόλουθος της αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία παρακολούθησε την άσκηση έρευνας και διάσωσης που πραγματοποίησαν παράνομα την περασμένη εβδομάδα στα κατεχόμενα οι κατοχικές δυνάμεις.

    [11] (Κ) Βρετανικές Βάσεις - Παλαιστίνιοι - Κύπρος - Διάψευση

    Οι Βρετανικές Βάσεις διέψευσαν σήμερα ως "αναληθή και λανθασμένη" την είδηση που μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερ, σύμφωνα με την οποία βρετανικό αεροσκάφος που θα μετέφερε Παλαιστίνιους εξόριστους, θα αναχωρούσε από την Κύπρο.

    [12] (K) Νίκος Κόσης - Παλαιστίνιοι - Βρετανικές βάσεις

    Δεν έχουμε πάρει κανένα μήνυμα για μεταφορά στις Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο εξόριστων Παλαιστινίων, δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Κόσης.

    [13] (K) Εκπρόσωπος - PKK - EE

    Ως θέμα πολιτικής η Κύπρος εναρμονίζεται με τις αποφάσεις της ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, ερωτηθείς αν και για την Κύπρο το PKK είναι τρομοκρατική οργάνωση, μετά τη συμπερίληψή του την περασμένη εβδομάδα στον ευρωπαϊκό κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

    [14] (Κ) Εκπρόσωπος - Απόφαση ΕΔΑΔ - Τέταρτη Διακρατική

    Το θέμα που αφορά την απόφαση της Τέταρτης Διακρατικής Προσφυγής της Κύπρου εναντίον της Τουρκίας τυγχάνει χειρισμού από τον Γενικό Εισαγγελέα ασφαλώς σε συνεννόηση και με την κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, απαντώντας σε ερώτηση με αφορμή το κλείσιμο στις 10 Μαϊου ενός χρόνου από την απόφαση του ΕΔΑΔ για την προσφυγή αυτή.

    Ερωτηθείς κατά πόσον έχει υποβληθεί έκθεση απαίτησης, ο κ. Παπαπέτρου παρέπεμψε για λεπτομέρειες στον Γενικό Εισαγγελέα, σημειώνοντας πως "υπάρχουν πολύ λεπτές ισορροπίες σε ορισμένα θέματα και οι χειρισμοί οι οποίοι γίνονται θα πρέπει να είναι πολύ μετρημένοι και να είναι εξασφαλισμένο και το επόμενο βήμα την ώρα που θα γίνει μια κίνηση για να μην μετατραπεί σε μπούμερανγκ η οποιαδήποτε κίνησή μας".

    [15] (Κ) Κύπρος - Κατάργηση της θανατικής ποινής

    Ο Επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην 110η Σύνοδο της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Πρέσβης Ανδρέας Γεωργιάδης, υπέγραψε το 13ο Πρωτόκολλο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την κατάργηση της Θανατικής Ποινής υπό όλες τις περιστάσεις.

    [16] (K) Αλβαρο ντε Σότο - Κύπρος - Αφιξη

    Εφθασε σήμερα το απόγευμα στην Κύπρο ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο. Κατά την άφιξή του στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, ο κ. ντε Σότο δεν προέβη σε δηλώσεις.

    [17] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Ιταλός Υπουργός

    Ο Ιταλός Υπουργός Κοινοτικών Θεμάτων Ρόκο Μπουτιλιόνε εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κύπρος θα είναι μεταξύ των πρώτων χωρών που θα ενταχθούν στην ΕΕ και πρόσθεσε ότι η χώρα του υποστηρίζει πλήρως τις απευθείας συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    Σε δηλώσεις του μετά το γεύμα εργασίας που είχε σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, ο Ιταλός Υπουργός, που έφθασε σήμερα στην Κύπρο για διήμερη επίσημη επίσκεψη, είπε ότι το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ιταλίας "είναι πολύ καλό σε όλα τα θέματα".

    [18] (Κ) Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Ευρω-αστυφύλακες - Λαθρομετανάστες

    Την ίδρυση ενός κοινοτικού σώματος ευρω-αστυφυλάκων, που θα αναλάβει τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της εναρμόνισης των πολιτικών για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

    [19] (K) Κασουλίδης - Μπουτιλιόνε - Παράνομη μετανάστευση

    To επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ιταλίας είναι πολύ καλό σε όλα τα θέματα ιδιαίτερα στο θέμα της καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης, είπε σήμερα ο Υπουργός Κοινοτικών Θεμάτων της Ιταλίας Ρόκο Μπουτιλιόνε, σημειώνοντας ότι αναγνωρίζει την καλή θέληση της Κύπρου για συμμετοχή της στην κοινή πολιτική της ΕΕ ενάντια στην παράνομη μετανάστευση.

    Σε δηλώσεις του μετά από γεύμα εργασίας με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, ο κ. Μπουτιλιόνε, ο οποίος έφθασε σήμερα στην Κύπρο για διήμερη επίσημη επίσκεψη, είπε ότι με τον ΥΠΕΞ συζήτησαν μέτρα που η Κύπρος και η Ιταλία θα μπορούσαν να πάρουν για καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης. που εξελίσσεται σε πολύ σοβαρό πρόβλημα για τις ευρωπαϊκές χώρες.

    [20] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ηγέτης - Συνάντηση - Εναρξη

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης πέρασε στις 17:55 στην περιοχή του Αεροδρομίου Λευκωσίας για την πρώτη συνάντησή του με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, στο πλαίσιο του τέταρτου γύρου των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

    [21] (Κ) Κασουλίδης - Μπουτιλιόνε - Παλαιστίνιοι - Ιταλία

    H Kύπρος δεν έχει ακόμη λάβει οποιανδήποτε πληροφορία ότι Παλαιστίνιοι που βρίσκονται στο Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ θα μεταφερθούν στην Ιταλία μέσω Κύπρου ως εξόριστοι, είπε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, προσθέτοντας ότι η Κύπρος θα υποδεχόταν προσωρινά τους Παλαιστίνιους αυτούς αν το όλο θέμα αποτελούσε μέρος μιας συμφωνίας.

    Σε δηλώσεις του μετά από γεύμα εργασίας με τον Ιταλό Υπουργό Κοινοτικών Θεμάτων Ρόκο Μπουτιλιόνε, ο κ. Κασουλίδης, κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων για το θέμα, είπε ότι "η Κύπρος ως ανοικτή χώρα θα χαιρόταν να υποδεχθεί, προσωρινά, τους Παλαιστίνιους αυτούς καθ' οδό" προς τον προορισμό τους.

    [22] (Κ) Ραούφ Ντενκτάς - Εκθεση - Δυσφορία

    Ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς υποστήριξε ότι "ασφαλώς" ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο "δεν θα έδωσε ικανοποιητικές πληροφορίες στο Συμβούλιο Ασφαλείας σχετικά με το περιεκτικό έγγραφο που παρουσιάσαμε".

    [23] (Κ) Κύπρος - Κούρδοι - Εκδήλωση διαμαρτυρίας

    Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι Κούρδοι που βρίσκονται στην Κύπρο, εκφράζοντας την αντίθεσή τους για το χαρακτηρισμό του ΠΚΚ ως "τρομοκρατικής οργάνωσης" και τη συμπερίληψή του από την ΕΕ στον "κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων".

    Σε ανακοίνωσή της, η Κουρδική Δημοκρατική Λαϊκή Ενωση αναφέρει ότι οι διαδηλωτές "είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Ελευθερίας, από όπου ξεκίνησε πορεία που κατευθύνθηκε προς το Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Λευκωσία", όπου επιδόθηκε υπόμνημα διαμαρτυρίας στον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Ντονάτο Κιαρίνι.

    [24] (Κ) ΚΕΒΕ - Τ/κ Επιμελητήριο - Συνάντηση - Δηλώσεις

    Μέχρι το τέλος του 2002, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) και το Τ/κ Εμπορικό Επιμελητήριο θα πρέπει να καταλήξουν σε κοινά προγράμματα ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλιώς το κονδύλι της ΕΕ ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ θα χαθεί, επεσήμανε σήμερα ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Βασίλης Ρολόγης.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο Επιμελητηρίων στο Λήδρα Πάλας, στην παρουσία του Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Ντονάτο Κιαρίνι, ο κ. Ρολόγης είπε ότι "η ΕΕ είναι διατεθειμένη να δώσει και άλλα κονδύλια τα οποία θα διατεθούν το 2003", κάτι που όπως ανέφερε θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματεύσεις του 2002, ενώ ο Πρόεδρος του Τ/κ Επιμελητηρίου Αλί Ερέλ είπε ότι τα δύο Επιμελητήρια έχουν καταλήξει σε συμφωνία για κοινά προγράμματα ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τους.

    [25] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ηγέτης - Συνάντηση - Λήξη

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης είχε σήμερα την πρώτη του συνάντηση με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στο πλαίσιο του τέταρτου γύρου των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

    [26] (Κ) Πρόεδρος ΚΕΒΕ - Αλί Ερέλ - Γάλα - Κατεχόμενα

    Το Τ/κ Εμπορικό Επιμελητήριο, διά του Προέδρου του Αλί Ερέλ, δηλώνει έτοιμο να διαδραματίσει το δικό του ρόλο στο ενδεχόμενο μεταφοράς γαλακτοκομικών προϊόντων από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 7 May 2002 - 17:49:52 UTC