Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 03-08-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [02] (Κ) Παρίσι - Π. Πρωτάθλημα Στίβου - Αποκλείστηκε η Σιάλου

  • [01] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Οι προσπάθειες που αναμένεται να καταβληθούν εντός των επόμενων μηνών από το διεθνή παράγοντα και ειδικά τους Αμερικανούς για επίλυση του Κυπριακού και το θέμα των ευρωεκλογών στις οποίες θα λάβει μέρος για πρώτη φορά και η Κύπρος είναι δύο από τα κύρια θέματα που προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες. Αλλα θέματα με τα οποία ασχολείται ο κυπριακός Τύπος είναι δημοσκόπηση για την εικόνα της κυβέρνησης, η συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής για το θέμα των 703 θέσεων στα ΑΑΕΙ και οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για φρούρηση Υπουργείων, Ημικρατικών Οργανισμών και άλλων κτιρίων υψηλού κινδύνου.

    Η ''Αλήθεια'' στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Συνομιλίες τον Οκτώβριο'' γράφει ότι ο διεθνής παράγοντας και ιδιαίτερα οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένοι να καταβάλουν μια ακόμα προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών, ίσως και στο τέλος Οκτωβρίου, με στόχο την επίτευξη λύσης του Κυπριακού, και αυτό παρά την άκρως αρνητική στάση που τηρεί ο Ραούφ Ντενκτάς έναντι του σχεδίου Ανάν αλλά και τα αλληλοσυγκρουόμενα μηνύματα που στέλλει η δική μας πλευρά. Αλλού γράφει ότι η Επιτροπή Παιδείας θα συζητήσει αύριο το θέμα των θέσεων των ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ελλάδας και αναμένεται ότι τελικά θα διατεθούν οι 703 θέσεις.

    ''Η Μάχη'' στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Υπό εκκόλαψη και τρίτο πολιτικό σχήμα'' γράφει ότι ο προερχόμενος από το χώρο της ΕΔΕΚ Ευστάθιος Ευσταθίου προτίθεται να ιδρύσει τις αμέσως επόμενες εβδομάδες νέο κόμμα με την επωνυμία ''Κίνημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης'' αυξάνοντας έτσι σε τρία τα νέα πολιτικά σχήματα που πιθανόν να εμφανιστούν σύντομα. Τα άλλα δύο είναι αυτά που αναμένεται να εξαγγείλουν ο Υπουργός Γεωργίας και ο τέως Γενικός Εισαγγελέας. Αλλού γράφει ότι το πόρισμα της έρευνας σχετικά με τη συμπλοκή μεταξύ στρατιωτών, που σημειώθηκε την Πέμπτη σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς, αναφέρει ότι δεν παρατηρήθηκε καμιά εμπλοκή οποιουδήποτε αξιωματικού.

    Ο ''Πολίτης'' στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Μόνο το 40% εγκρίνει Τάσσο'' γράφει ότι δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ομάδας επικοινωνίας του Προεδρικού και η οποία καλύπτει τις πρώτες 20 μέρες Ιουλίου αποδεικνύει ότι μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 40% θεωρεί θετικές τις προσεγγίσεις Τάσσου Παπαδόπουλου στην επίλυση του Κυπριακού ενώ ο ίδιος ο Πρόεδρος διατηρεί σταθερά τα ποσοστά αποδοτικότητας. Οσον αφορά τους Υπουργούς η δημοσκόπηση έδειξε ότι την πρώτη θέση κατέχει ο Υπουργός Οικονομικών και την τελευταία ο Υπουργός Παιδείας. Αλλού γράφει ότι η κυπριακή κυβέρνηση αναθέτει σε διεθνή οίκο τη μελέτη του οικονομικού σκέλους της λύσης του Κυπριακού με βάση το σχέδιο Ανάν.

    ''Η Σημερινή'' στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Τουρκική κομπίνα'' γράφει ότι τουρκική κομπίνα αποτελεί το έγγραφο της ''συμφωνίας πλαίσιο για τελωνειακή σύνδεση'' της Τουρκίας με το ψευδοκράτος, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πλήρη ''τελωνειακή ένωση'' στο πρότυπο της Τουρκίας με την ΕΕ και σημειώνει ότι αυτή είναι και η εκτίμηση της κυπριακής κυβέρνησης. Αλλού γράφει ότι το Υπουργείο Εργασίας εκφράζει φόβους για δημιουργία παραοικονομίας εξαιτίας του μεγάλου αριθμού Τ/Κ που απασχολούνται παράνομα στις ελεύθερες περιοχές χωρίς να είναι ενταγμένοι στο εργασιακό σύστημα του τόπου και που υπολογίζεται ότι ανέρχονται στις 4.000.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Νέο σκηνικό στις ευρωεκλογές'' γράφει ότι το πολιτικό σκηνικό αναδιαμορφώνεται με χρονικό ορίζοντα το Μάιο του 2004 ενόψει των ευρωεκλογών στις οποίες εκτός από τους πολιτικούς σχηματισμούς και γνωστά πρόσωπα της δημόσιας ζωής ενδέχεται να δείξουν ενδιαφέρον και υποψήφιοι πέραν των γνωστών κομματικών σχηματισμών. Αλλού γράφει ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε στο Υπουργικό Συμβούλιο εμπεριστατωμένη μελέτη με εισηγήσεις για τη φρούρηση κτιρίων, τα οποία διαχωρίζει σε υψηλού κινδύνου και συνήθους κινδύνου.

    Η ''Χαραυγή'' στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Αλτ Υπουργού Εργασίας'' γράφει ότι φρένο στην ασυδοσία εργοδότησης ξένων εργατών, οι οποίοι προτιμώνται ως φτηνά εργατικά χέρια, βάζει ο Υπουργός Εργασίας Μάκης Κεραυνός. Η νέα πολιτική, που ήδη τέθηκε σε ισχύ, είναι η εργοδότηση κατά κύριο λόγω των Κυπρίων ανέργων, που είναι εγγεγραμμένοι στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας. Αλλού γράφει ότι το ΑΚΕΛ τάσσεται κατηγορηματικά εναντίον της ίδρυσης και λειτουργίας καζίνου στις ελεύθερες περιοχές και αυτό γιατί δεν το επιτρέπουν τα σημερινά κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα της Κύπρου.

    [02] (Κ) Παρίσι - Π. Πρωτάθλημα Στίβου - Αποκλείστηκε η Σιάλου

    Ατυχη στάθηκε τελικά η Ανδρούλα Σιάλου στα 400 μέτρα μετ' εμποδίων, η οποία για ένα μόλις εκατοστό του δευτερολέπτου δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά του αγωνίσματος κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου, που διεξάγεται από χθες στο Παρίσι.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 24 August 2003 - 17:49:06 UTC