Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-04-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΑΓΚΥΡΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΑΓΚΥΡΑ

    Η ελληνοκυπριακή πλευρά επιδεικνύει υπομονή στις δογματικές θέσεις που τηρεί η Αγκυρα στο Κυπριακό και επαναλαμβάνει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, η οποία συνδυάζεται με μαχητικότητα στην υπεράσπιση των αρχών λύσης στο Κυπριακό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, προσθέτοντας πως οι δηλώσεις αυτές δεν δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα για να πετύχουν την αποστολή τους οι ομάδες εργασίας και οι τεχνικές επιτροπές.

    Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του Δ Διεθνούς Κυπρολογικού Συνεδρίου αναφέρθηκε στην επικείμενη συνάντησή του με τον κ. Ταλάτ, διευκρινίζοντας πως δεν πρόκειται για επίσημη συνάντηση αλλά για συναπάντημα σε κοινωνική εκδήλωση.

    «Θα γίνει συναπάντημα με τον κ. Ταλάτ, δεν θα είναι επίσημη συνάντηση, θα γίνει στο πλαίσιο μιας κοινωνικής εκδήλωσης που οργανώνεται από την Πρεσβειρα της Σλοβακίας», είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

    Σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες για την έναρξη των εργασιών των τεχνικών επιτροπών και των ομάδων εργασίας, υπό το βάρος των δηλώσεων Ταλάτ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε χαρακτηριστικά: «Ελα Χριστέ που λέμε, ακόμα μόλις αρχίσαμε».

    «Οι δηλώσεις που γίνονται από πλευράς Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας και η επανάληψη τους από τον κ. Ταλάτ δεν είναι ευχάριστες και δεν δημιουργούν το καταλληλότερο κλίμα για να πετύχουν στη δουλειά τους οι επιτροπές», σημείωσε.

    Οι επιτροπές, συνέχισε, μέχρι τώρα έχουν κάνει συναντήσεις γνωριμίας και πρώτες τοποθετήσεις ενώ επεσήμανε πως δεν θέλει να προδικάσει οτιδήποτε.

    «Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι εμείς θα στηρίξουμε και θα υποστηρίξουμε αρχές για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό και ασφαλώς να πω ξανά ότι για μας η βάση είναι οι συμφωνίες υψηλού επιπέδου, οι επιτευχθείσες συμφωνίες, (Συμφωνία της 8ης Ιουλίου και Συμφωνία της 21ης Μαρτίου), τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές Δίκαιο», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 29 April 2008 - 13:29:18 UTC