Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-10-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

  • [01] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Φθάνει τη Δευτέρα στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, κατά την οποία, μεταξύ άλλων, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και θα προσφωνήσει ειδική συνεδρία της Βουλής.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο κ. Παπανδρέου θα αφιχθεί στο Αεροδρόμιο Λάρνακας τη Δευτέρα στις 10:00 μαζί με την επίσημη αντιπροσωπεία του, με ειδική πτήση από την Αθήνα.

    Στις 12:00 θα αφιχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στις 12:10 θα έχει κατ` ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια, την οποία θα ακολουθήσει στις 12:25 διευρυμένη συνάντηση με τη συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών.

    Στις 13:40 ο κ. Παπανδρέου θα υπογράψει το Βιβλίο Επισκεπτών και στις 13:45 θα γίνουν δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

    Την ίδια ημέρα στις 15:40, ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί τα Φυλακισμένα Μνήματα και στις 16:10 τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

    Από τις 18:30 μέχρι τις 19:50, ο κ. Παπανδρέου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού, τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν και τον Πρόεδρο του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου.

    Στις 21:15 ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή του κ. Παπανδρέου.

    Την Τρίτη, από τις 09:30 μέχρι τις 10:00, ο κ. Παπανδρέου θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρη Συλλούρη και τη Γενική Γραμματέα του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ιωάννα Παναγιώτου.

    Από τις 10:00 μέχρι τις 10:30 ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων Νίκο Θεοδοσίου και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων Αλέξη Γαλανό.

    Στις 10:40 θα συναντηθεί στην Αρχιεπισκοπή με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β`.

    Επίσης, στις 11:20 θα φθάσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα έχει δεκάλεπτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Μάριο Καρογιάν, στην παρουσία του Προέδρου Χριστόφια, και στις 11:35 θα προσφωνήσει Ειδική Συνεδρία της Βουλής.

    Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, από όπου θα αναχωρήσει στις 12:30 με ειδική πτήση για την Αθήνα.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

    Η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για τον τρόπο εκλογής του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του ομόσπονδου κράτους στοχεύει στον υπερκερασμό των διαχωριστικών στοιχείων του συντάγματος του `60, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, απαντώντας στην κριτική που εξασκήθηκε κατά της αναθεωρημένης πρότασης που υπέβαλε ο Πρόεδρος Χριστόφιας την Τετάρτη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    Ο κ. Στεφάνου χαρακτήρισε ``άδικη`` την κριτική που ακούστηκε ότι τα κόμματα δεν ενημερώθηκαν για την πρόταση αυτή και πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος ενημέρωσε όλα τα κόμματα ότι θα υπέβαλλε την αναθεωρημένη πρόταση την Τετάρτη, πλην του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, το οποίο δεν υπήρχε χρόνος να ενημερωθεί πριν την κατάθεση της πρότασης.

    Παράλληλα, τόνισε πως η πρόταση αυτή είναι ``ακριβώς η ίδια`` με την πρόταση που υπήρχε στις ομόφωνες αποφάσεις του 1989 με μόνη διαφορά ότι στις προτάσεις εκείνες προνοείτο σταθερά Ε/κ Πρόεδρος και Τ/κ Αντιπρόεδρος.

    Στις δηλώσεις του, ο κ. Στεφάνου είπε ότι η αναθεωρημένη πρόταση δεν αλλάζει την ουσία της πρότασης της ε/κ πλευράς, η οποία προνοεί εκ περιτροπής προεδρία Ε/κ Πρόεδρο με Τ/κ Αντιπρόεδρο με θητεία 6 χρόνια η οποία θα κατανέμεται σε 4 χρόνια προεδρία για τον Ε/κ και 2 για τον Τ/κ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 16 October 2009 - 15:29:20 UTC