Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-03-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΓΑΛΑΝΟΣ - ΙΣΠΑΝΙΑ
  • [03] CIPA - ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • [04] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΜΕΤΡΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η λύση θα πονεί αλλά στο τέλος θα επουλώσει πληγές αν κι εφόσον είναι λύση λειτουργική, λύση βιώσιμη, λύση δίκαιη υπό τις περιστάσεις και γι αυτό αγωνιζόμαστε, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας απευθυνόταν στο προσωπικό του Προεδρικού, στο οποίο ευχήθηκε, στην παρουσία των Υπουργών της Κυβέρνησης - μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου - Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

    ``Δεν πρέπει να αφήσουμε σταυρωμένη την Κύπρο για πάντα. Αυτό πρέπει να το έχουμε υπόψη μας``, σημείωσε

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι ``το μήνυμα της Ανάστασης είναι μήνυμα αγάπης, αγάπης την οποία έχουμε αρχίσει να ψάχνουμε στην Κύπρο και να γίνεται λίγο σπάνια``.

    ``Χρειάζεται και κάθαρση ψυχής μαζί με όλα τα άλλα κι εμείς εδώ θεωρώ ότι είμαστε σε θέση να πούμε ότι η ψυχή μας είναι καθαρή κι ότι εκπέμπουμε αγάπη και αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο μας και βεβαίως σκεπτόμαστε συνεχώς και εργαζόμαστε και για την Ανάσταση της Κύπρου μας``, πρόσθεσε.

    Στέλλουμε μήνυμα αγάπης και προς τους Τ/κ συμπατριώτες μας, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ``γιατί κι εκείνοι είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα είναι πολίτες της ενωμένης Ομοσπονδιακής Κυπριακής Δημοκρατίας και προσβλέπουμε στην ώρα όπου Μπαϊράμι και Λαμπρή, θα είναι αδέλφια δίδυμα``.

    Να γιορτάζουμε δηλαδή, συνέχισε, κι εμείς το Μπαϊράμι και να χαιρόμαστε με τις χαρές των Τ/κ συμπατριωτών μας κι εκείνοι ως συνήθως γινόταν, θα γιορτάζουν την Λαμπρή και τα Χριστούγεννα μαζί με τους Ε/κ .

    Σημείωσε ότι ``πολλές φορές οι Τ/κ κάνουν τα ίδια προσκυνήματα με τους Ε/κ`` και αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που του έτυχε στο Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα όταν πήγε να προσκυνήσει κι εκεί συνάντησε μια οικογένεια Τ/κ που πήγαν να προσκυνήσουν και να ανάψουν κερί στην χάρη του.

    Ετσι δενόταν μεταξύ του ο κόσμος δεκάδες χρόνια, είπε σημειώνοντας ότι ``θα χρειαστεί βέβαια σκληρή δουλειά πρώτα απ ΄ όλα να λύσουμε το Κυπριακό και δεύτερο να υπάρξει κάθαρση ψυχής``.

    ``Η διχοτόμηση στις ψυχές των ανθρώπων είναι χειρότερη από την διχοτόμηση με την γραμμή αντιπαράταξης. Θα πρέπει να εργαστούμε σκληρά ούτως ώστε να τερματιστεί ο διχασμός και η διχοτόμηση στις ψυχές των ανθρώπων``, πρόσθεσε.

    Πρώτα όμως, πρέπει να εργαστούμε σκληρά, και σας διαβεβαιώνω αυτό γίνεται, να επανενώσουμε τον τόπο μας με μια αξιοπρεπή λύση, η οποία θα λαμβάνει υπόψη τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των Ε/κ και Τ/κ γιατί ο Χριστός έσυρε τον σταυρό στον Γολγοθά, σταυρώθηκε και αναστήθηκε``, συμπλήρωσε.

    [02] ΓΑΛΑΝΟΣ - ΙΣΠΑΝΙΑ

    Συνάντηση με τον Ισπανό Υπουργό Εξωτερικών Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος, η χώρα του οποίου ανέλαβε την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο, είχε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου, ο κ. Γαλανός, συνοδευόμενος από τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Αμμοχώστου Κώστα Χατζηκακού και Μαρία Τσούκκα, πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στη Μαδρίτη. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Ισπανικής Προεδρίας της ΕΕ και είχε σαν στόχο την ενημέρωση για την Αμμόχωστο καθώς και την προώθηση του θέματος της επιστροφής της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της.

    Στις 30 Μαρτίου 2010 ο κ. Γαλανός είχε συνάντηση στο Palacio de Viana με τον Υπουργό Εξωτερικών στο επίκεντρο της οποίας ήταν η προώθηση των εισηγήσεων της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εστάλησαν απευθείας στην Ισπανική Προεδρία της ΕΕ.

    Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε, επίσης, και η πρόσφατη επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας προς την Ισπανική Προεδρία καθώς και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ αναφορικά με την εφαρμογή των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Αμμόχωστο, προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία επιστροφής της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της.

    [03] CIPA - ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Ο Κυπριακός Οργανισμός Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA), με αφορμή το έκτακτο δελτίο Τύπου, που εξέδωσε το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ΚΝΕ), για την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του νέου ναυτιλιακού φορολογικού συστήματος για την Κύπρο, στις 24 Μαρτίου 2010, εκφράζει την πλήρη ικανοποίηση του γιατί με την απόφαση αυτή ανοίγουν νέοι ορίζοντες για την κυπριακή ναυτιλία και την οικονομία γενικότερα.

    Σε ανακοίνωση του, ο CIPA αναφέρει πως αναμφίβολα, η νέα αυτή εξέλιξη, στο σημαντικό τομέα της ναυτιλίας, ανοίγει νέους ορίζοντες για την έλευση και άλλων ναυτιλιακών εταιρειών στην Κύπρο, καθώς και για επέκταση των εργασιών υφισταμένων ναυτιλιακών εταιρειών, γεγονός που θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ψηλής προστιθέμενης αξίας σε γνώσεις, ενώ ταυτόχρονα θα τονώσει και άλλους παρεμφερείς τομείς της οικονομίας.

    ``Η έγκριση αυτή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή``, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ``δίκαια χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη επιτυχία της κυπριακής ναυτιλίας από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού οι τρεις βασικοί υποτομείς της ναυτιλίας όπως, η πλοιοκτησία, η πλοιοδιαχείριση και η ναύλωση, καλύπτονται πλήρως από το νομοσχέδιο, οι πρόνοιες του οποίου θα αναβαθμίσουν το ναυτιλιακό καθεστώς της Κύπρου και θα ανεβάσουν την θέση της Κύπρου ακόμη πιο ψηλά στη διεθνή ναυτιλία``.

    Προσθέτει ακόμα ότι ``η Κύπρος κατέχει τη δέκατη θέση διεθνώς στον τομέα της ναυτιλίας και την τρίτη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση`` και σημειώνει ότι ``αξιοσημείωτη για τη μεγάλη αυτή επιτυχία είναι η στενή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων των αρμόδιων υπηρεσιών του Δημοσίου, καθώς και του ιδιωτικού τομέα``.

    [04] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΜΕΤΡΑ

    Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στις τάξεις της Κυπριακής Αστυνομίας εν όψει των εορτών του Πάσχα. Η κινητικότητα αυτή σχετίζεται τόσο με τα αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης, όσο και με τις αυξημένες περιπολίες, αφού παρατηρήθηκε αύξηση των κρουσμάτων των κλοπών και των διαρρήξεων της τάξης του 22% σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, με θέμα τα μέτρα προστασίας της περιουσίας των πολιτών από διαρρήξεις και κλοπές κατά τις μέρες των εορτών του Πάσχα, ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων Αντρέας Κρόκος είπε ότι η Αστυνομία καθ` όλη τη διάρκεια των Αγίων Ημερών του Πάσχα θα λάβει αυξημένα μέτρα τάξης και ασφάλειας, για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εξασφάλιση της δημόσιας τάξης.

    Όπως ανέφερε ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων «προτού εγκαταλείψουμε το σπίτι μας θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε ασφαλίσει τις πόρτες και τα παράθυρα και να μην αφήνουμε μεγάλα χρηματικά ποσά στο σπίτι και κοσμήματα».

    Για όσους πρόκειται να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους ή τα καταστήματά τους, ο κ. Κρόκος συνέστησε όπως πριν φύγουν να βεβαιωθούν ότι έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε κανείς να μην παραβιάσει το σπίτι ή το κατάστημά τους, ενώ σημείωσε πως δεν πρέπει να αφήνονται φανερές ενδείξεις ότι πρόκειται να απουσιάσουν, για μεγάλο χρονικό διάστημα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 31 March 2010 - 14:29:22 UTC