Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-04-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ - ΛΑΜΠΡΑΤΖΙΕΣ
  • [02] ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΔΣΟ - ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

  • [01] ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ - ΛΑΜΠΡΑΤΖΙΕΣ

    Η Αστυνομία σκέφτεται να προτείνει την απαγόρευση της λαμπρατζιάς τις ημέρες του Πάσχα, που είναι ίσως η αφορμή και η αιτία για την αύξηση της νεανικής παραβατικότητας, όταν μάλιστα από το έθιμο αυτό προκαλούνται σοβαροί τραυματισμοί, ακρωτηριασμοί μέχρι και θάνατος, δήλωσε τη Δευτέρα του Πάσχα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά.

    Σε δηλώσεις στο περιθώριο φιλανθρωπικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το ΑΚΕΛ αφιερωμένη στην οδική ασφάλεια εις μνήμην Ανδρέα Πιερή, που πραγματοποιήθηκε στα γήπεδα φούτσαλ του παλαιού ΓΣΖ στη Λάρνακα, ο κ. Λουκά είπε ότι «τα τροχαία σοβαρά και θανατηφόρα δυστυχήματα είναι το πρόβλημα που μαστίζει όχι μόνο την Κύπρο αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη. Πρέπει πλέον να τα αντιμετωπίσουμε όλοι από τον τελευταίο πολίτη μέχρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος έχει θέσει το 2010 σαν έτος της νεολαίας όσον αφορά τα τροχαία δυστυχήματα» είπε.

    Ο κ. Λουκά σημείωσε ότι «αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης» και για τα μηνύματα που όπως είπε εκπέμπει αυτή η εκδήλωση «και πρέπει να στείλουμε ιδίως στους νέους μας γιατί» όπως εξήγησε «τα πιο πολλά θύματα είναι νέοι μέχρι 25 χρονών».

    Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον τον ανησυχεί η αυξημένη παραβατικότητα που παρατηρείται τελευταίως, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι με τις ημέρες του Πάσχα «υπήρχε και λόγος να αυξηθεί» και σημείωσε ότι το έθιμο της λαμπρατζιάς «έχει γίνει μάστιγα πλέον, αφού όταν προκαλούνται και θάνατοι πολλές φορές, σοβαροί τραυματισμοί και ακρωτηριασμοί παύει να είναι έθιμο πλέον».

    Γι αυτό το λόγο ανέφερε «η Αστυνομία σκέφτεται να προτείνει την απαγόρευση αυτού του εθίμου που ίσως να είναι η αφορμή και η αιτία για την διάπραξη αυτών των αδικημάτων και αύξηση αυτής της νεανικής παραβατικότητας».

    [02] ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΔΣΟ - ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

    Αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), αποτελούμενη από τους Κύπριους Βουλευτές Λευτέρη Χριστοφόρου (Μέλος της Διεθνούς Γραμματείας της ΔΣΟ) και Γιώργο Βαρνάβα (Μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της ΔΣΟ), μεταβαίνουν την Τρίτη στην Αγία Πετρούπολη, για να συμμετάσχουν στο Διεθνές Διακοινοβουλευτικό Συνέδριο για την 65η Επέτειο της Νίκης στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο 1941 1945. Το συνέδριο διοργανώνει η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση των Κρατών Μελών της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ), αύριο Τετάρτη, 7 Απριλίου.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι κ.κ. Χριστοφόρου και Βαρνάβα θα διαβιβάσουν χαιρετιστήριο μήνυμα του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ Sergei Popov και του Γενικού Γραμματέα της Συνέλευσης Αναστάσιου Νεράντζη. Θα έχουν, επίσης, ιδιαίτερη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της ΚΑΚ Mikhail Krotov, στον οποίο θα παραδώσουν, εκ μέρους της ηγεσίας της ΔΣΟ, προσχέδιο Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης των κρατών μελών της ΚΑΚ και της ΔΣΟ και θα ανταλλάξουν απόψεις επ αυτού.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 6 April 2010 - 11:29:12 UTC