Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-02-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκπρόσωπος: Ενίσχυση σχέσεων ΚύπρουΙσραήλ με την επίσκεψη

    Νετανιάχου

  • [02] Ολοκληρώθηκε η ολοήμερη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου
  • [03] Με εισοδηματικά κριτήρια οι στεγαστικές χορηγίες εκτοπισθέντων
  • [04] Αρνητικός ο ρυθμός ανάπτυξης

  • [01] Εκπρόσωπος: Ενίσχυση σχέσεων ΚύπρουΙσραήλ με την επίσκεψη Νετανιάχου

    Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού του Ισραήλ στην Κύπρο θα συνδράμει στην παραπέρα ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου και Ισραήλ, τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    «Αυτές οι επισκέψεις αποτελούν τεκμήριο του υψηλού επιπέδου των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ που, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζουν δυναμική παραπέρα ενίσχυσης και ανάπτυξης», σημείωσε ο κ. Στεφάνου σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους αναφορικά με την επίσκεψη την Πέμπτη στην Κύπρο του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

    «Καλωσορίζουμε τον κ. Νετανιάχου στην Κύπρο και εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι αυτή θα συνδράμει στην παραπέρα ενίσχυση των σχέσεων των δύο κρατών προς όφελος της ειρήνης, της συνεργασίας και της σταθερότητας στην περιοχή», ανέφερε ο Εκπρόσωπος.

    Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού του Ισραήλ ακολουθεί την επίσκεψη του Προέδρου του Ισραήλ Σιμόν Πέρες στην Κύπρο και την επίσκεψη του Προέδρου Χριστόφια στο Ισραήλ.

    Τον κ. Νετανιάχου θα υποδεχθεί στο Αεροδρόμιο Λάρνακας η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

    Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός θα έχει κατ` ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και διευρυμένες συνομιλίες στο Προεδρικό Μέγαρο. Ακολούθως θα προβεί σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

    Πριν από την αναχώρησή του από την Κύπρο, ο κ. Νετανιάχου θα έχει επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη.

    [02] Ολοκληρώθηκε η ολοήμερη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου

    Ολοκληρώθηκε η ολοήμερη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, μετά από ολιγόωρη διακοπή το μεσημέρι, με αντικείμενο το Κυπριακό.

    Θα ακολουθήσει και δεύτερη ολοήμερη συνεδρίαση, η οποία έχει οριστεί για τις 17 Φεβρουαρίου.

    Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου δεν προέβησαν σε δηλώσεις κατά την αναχώρησή τους.

    Στη συνεδρία συμμετείχαν από το ΔΗΣΥ οι Νίκος Αναστασιάδης και Αβέρωφ Νεοφύτου, από το ΑΚΕΛ οι Αντρος Κυπριανού και Νίκος Κατσουρίδης, από το ΔΗΚΟ οι Μάριος Καρογιάν και Νικόλας Παπαδόπουλος, από την ΕΔΕΚ οι Γιαννάκης Ομήρου και Βάσος Λυσσαρίδης, από το ΕΥΡΩΚΟ οι Δημήτρης Συλλούρης και Ρίκκος Ερωτοκρίτου και από το Κίνημα Οικολόγων οι Ιωάννα Παναγιώτου και Γιώργος Περδίκης.

    Επίσης, συμμετείχαν ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης, ο Επίτροπος Προεδρίας Γιώργος Ιακώβου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου και το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Τουμάζος Τσελεπής.

    [03] Με εισοδηματικά κριτήρια οι στεγαστικές χορηγίες εκτοπισθέντων

    Την εισαγωγή εισοδηματικών κριτήριων στα Στεγαστικά Σχέδια για Εκτοπισθέντες ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο σε συνεδρία του, ύστερα από τροποποιητική πρόταση που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

    Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, τα εισοδηματικά κριτήρια αφορούν στην αγορά κατοικίας ή διαμερίσματος και στην ανέγερση κατοικίας σε ιδιόκτητο οικόπεδο, καθώς και στο Ενιαίο Στεγαστικό Σχέδιο που απευθύνεται στο γενικό πληθυσμό.

    Συγκεκριμένα, έχει αποφασιστεί μείωση κατά 10% της ισχύουσας οικονομικής βοήθειας που παραχωρείται για οικιστικές μονάδες 2 και 3 υπνοδωματίων, στο πλαίσιο εφαρμογής των εν λόγω Σχεδίων για αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέχρι τις 14/02/2012 (ημερομηνία λήψης της Απόφασης από το Υπουργικό Συμβούλιο), χωρίς να ισχύσουν εισοδηματικά κριτήρια για τις αιτήσεις αυτές. Οι κατοικίες ενός υπνοδωματίου εξαιρούνται από την πιο πάνω προβλεπόμενη μείωση του 10%.

    Σε σχέση με τα Στεγαστικά Σχέδια για Εκτοπισθέντες, εξαιρούνται της δυνατότητας λήψης στεγαστικής βοήθειας μόνο οι αιτητές που θα υποβάλουν αίτηση μετά τις 14/2/2012 και έχουν ως ζεύγος μεικτό ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 80.000 ευρώ.

    [04] Αρνητικός ο ρυθμός ανάπτυξης

    Ο ρυθμός ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο του 2011 κινήθηκε αρνητικά κατά -0,5%, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Στατιστική Υπηρεσία. Σύμφωνα με την Προκαταρκτική Εκτίμηση (Flash Estimate) της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2011 είναι αρνητικός και υπολογίζεται σε -0,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010», αναφέρεται.

    Μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, ο ρυθμός ανάπτυξης υπολογίζεται επίσης στο -0,5%. Aρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης παρουσίασαν οι τομείς των κατασκευών, βιομηχανίας και ηλεκτρισμού, όπως και οι τομείς εμπορίου και μεταφορών.

    Αντίθετα, θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης παρουσίασαν οι τομείς του τουρισμού, των τραπεζών και των υπηρεσιών που συμπεριλαμβάνουν τη δημόσια διοίκηση, την εκπαίδευση την υγεία και τις υπόλοιπες υπηρεσίες.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 15 February 2012 - 20:29:13 UTC