Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-02-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Κύπρο για επίσκεψη εργασίας ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός
  • [02] Πρόεδρος: Στήριξη στο Βελιγράδι για έναρξη ενταξιακών

    διαπραγματεύσεων με ΕΕ

  • [03] Επίσημη πρώτη για το Καρναβάλι
  • [04] Η Λεμεσός διοργανώνει Διεθνή Μαραθώνιο

  • [01] Στην Κύπρο για επίσκεψη εργασίας ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός

    Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιεί σήμερα στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου.

    Η Κυβέρνηση δήλωσε ότι η επίσκεψη Νετανιάχου θα συνδράμει στην παραπέρα ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου και Ισραήλ.

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου σημείωσε ότι αυτές οι επισκέψεις αποτελούν τεκμήριο του υψηλού επιπέδου των διμερών σχέσεων οι οποίες, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζουν δυναμική παραπέρα ενίσχυσης και ανάπτυξης.

    Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ θα έχει κατ` ιδίαν συνάντηση με το Πρόεδρο Χριστόφια ενώ ακολούθως θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες με τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών.

    Ακολούθως, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει στη συνέχεια γεύμα προς τον κ. Νετανιάχου.

    Το απόγευμα ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη.

    Ο κ. Νετανιάχου και η συνοδεία του αναχωρούν από την Κύπρο αργότερα σήμερα.

    Εξάλλου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου του κ. Νετανιάχου, η συνεργασία στον τομέα του φυσικού αερίου θα είναι ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν σήμερα στη διάρκεια της επίσκεψης εργασίας του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου στην Κύπρο.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, ο κ. Νετανιάχου θα βρίσκεται στην Κύπρο για μονοήμερη επίσκεψη, ``την πρώτη που θα πραγματοποιήσει Ισραηλινός Πρωθυπουργός στο νησί``.

    Σημειώνεται ότι ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Νίκο Αναστασιάδη και Υπουργούς της Κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια περαιτέρω ενδυνάμωσης των διμερών σχέσεων.

    Οπως αναφέρεται, ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν, θα είναι η συνεργασία στον τομέα του φυσικού αερίου και επιπρόσθετα μέτρα για αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της ενεργειακής ασφάλειας στις δύο χώρες.

    Επίσης, θα συζητηθούν η προώθηση του τουρισμού και του εμπορίου, η συνεργασία στον τομέα της υγείας και της γεωργίας, καθώς και οι έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Αναφέρεται ότι θα υπογραφεί συμφωνία για βοήθεια στην περίπτωση φυσικών καταστροφών αλλά και συνεργασία των ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων στον τομέα της έρευνας και διάσωσης.

    [02] Πρόεδρος: Στήριξη στο Βελιγράδι για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με ΕΕ

    Η Σερβία αξίζει να λάβει καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ και η Κύπρος θα είναι ένθερμος υποστηρικτής του Βελιγραδίου στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής προς την κατεύθυνση αυτή, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Μιλώντας κατά τη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε ο Πρέσβης της Σερβίας στην Κύπρο Σάβο Τζούριτσα, με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας της χώρας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ευχήθηκε να αρχίσουν σύντομα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Βελιγραδίου και ΕΕ για την πλήρη ένταξη της Σερβίας.

    Από την πλευρά του ο κ. Τζούριτσα αναφέρθηκε στη στήριξη της Σερβίας προς την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι το Βελιγράδι στηρίζει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    [03] Επίσημη πρώτη για το Καρναβάλι

    Στους τρελούς ρυθμούς του καρναβαλιού μπαίνει και επίσημα σήμερα, Τσικνοπέμπτη, η Λεμεσός, στο πλαίσιο των δεκαήμερων καρναβαλίστικων εκδηλώσεων του Δήμου.

    Την είσοδο του στην πόλη θα κάνει απόψε ο Βασιλιάς Καρνάβαλος, το ρόλο του οποίου θα ενσαρκώσει φέτος ο γνωστός Λεμεσιανός καρναβαλιστής Δώρος Ιερόπουλος, ντυμένος ως Μέγας Ναπολέων.

    Λόγω των έργων ανάπλασης του κέντρου της πόλης, η είσοδος του Βασιλιά Καρνάβαλου δεν θα γίνει μπροστά από το Δημαρχείο, αλλά στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) και θα καταλήξει στην Πλατεία Ηρώων, όπου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος καρναβαλίστικος χορός του Δήμου.

    Χαρακτηριστικό των φετινών εκδηλώσεων είναι το σύνθημα ``Εσείς την πρωτεύουσα...εμείς τον πολιτισμό!!!``, ο αριθμός - ρεκόρ συμμετοχών και η απουσία των κανταδόρων από τη μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση.

    [04] Η Λεμεσός διοργανώνει Διεθνή Μαραθώνιο

    Παρά τις οικονομικές δυσκολίες και την απουσία μεγάλων χορηγών, οι διοργανωτές του 6ου Διεθνούς Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ, ένωσαν τις δυνάμεις τους για συνέχιση του θεσμού, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει ενταχθεί επίσημα στο καλεντάρι των διεθνών Ομοσπονδιών AIMS και IAAF.

    Η επιφυλακτικότητα των χορηγών των προηγούμενων ετών, λόγω της οικονομικής κρίσης, έφερε σε δύσκολη θέση την υπεύθυνη εταιρεία διοργάνωσης του Μαραθωνίου, η οποία εξέφρασε αδυναμία διοργάνωσης του. Ωστόσο, μετά από προβληματισμό και θετική σκέψη, ο Γυμναστικός Σύλλογος Ολύμπια (ΓΣΟ), ο Δήμος Λεμεσού, το ΕΒΕ Λεμεσού και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού αποφάσισαν να αναλάβουν από κοινού την προσπάθεια διοργάνωσης του 6ου Διεθνούς Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ, που θα διεξαχθεί στις 18 Μαρτίου.

    Η οικονομική κρίση και η έλλειψη πόρων για αύξηση των χρηματικών επάθλων επηρέασε και την προσέλευση ξένων αθλητών στο Μαραθώνιο, αφού οι συμμετοχές για φέτος δεν ξεπερνούν τις 300, σε σύγκριση με περισσότερες από 700 που ήταν στην προηγούμενη διοργάνωση.

    Σε διάσκεψη Τύπου ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου ανέφερε πως σταθερή θέση του Δήμου είναι η στήριξη και ενίσχυση του Μαραθωνίου Λεμεσού, σημειώνοντας ότι αποτελεί υποχρέωση του Δήμου απέναντι σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός και μια έκφραση συμπαράστασης προς τους δικούς μας και τους ξένους αθλητές.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 17 February 2012 - 17:53:25 UTC