Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-02-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα συνάντηση ηγετών την Τρίτη
  • [02] Ο Υπ. Υγείας στο Συμβούλιο Ανταγωνιστι- κότητας της ΕΕ
  • [03] Η Λάρνακα διεκδικεί το βραβείο Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

    2011

  • [04] Δεύτερη φάση του προγράμματος ENGAGE

  • [01] Νέα συνάντηση ηγετών την Τρίτη

    Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, θα έχουν την Τρίτη νέα συνάντηση στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό κατά την οποία θα συνεχίσουν τη συζήτηση για το περιουσιακό.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, και θα αρχίσει στις 10 το πρωί.

    Οπως είχε δηλώσει μετά την ολοκλήρωση της προηγούμενης συνάντησης των δύο ηγετών την Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου, η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ, κατά τη συνάντηση της 21ης Φεβρουαρίου οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν το περιουσιακό.

    [02] Ο Υπ. Υγείας στο Συμβούλιο Ανταγωνιστι- κότητας της ΕΕ

    Ο Υπουργός Υγείας Σταύρος Μαλάς αναχωρεί για τις Βρυξέλλες όπου θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ενωσης για θέματα Ερευνας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

    Κατά την παραμονή του στις βελγική πρωτεύουσα ο κ. Μαλάς θα έχει συνάντηση με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης αρμόδιο για θέματα Υγείας John Dalli, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθούν διάφορα θέματα που αφορούν τον τομέα της υγείας, εν όψει της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Ο Υπουργός Υγείας θα επιστρέψει στην Κύπρο την ερχόμενη Πέμπτη.

    [03] Η Λάρνακα διεκδικεί το βραβείο Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2011

    Η Λάρνακα μαζί με τη Μπολόνια και το Ζάγκρεμπ είναι οι τρεις πόλεις που διεκδικούν το βραβείο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2011, European Mobility Week Award 2011. Ο νικητής του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί σε επίσημη τελετή στις Βρυξέλλες, στις 5 Μαρτίου 2012.

    Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λάρνακας αναφέρει ότι η συμμετοχή της Λάρνακας στο βραβείο αυτό αποτελεί «μία πολύ τιμητική αλλά συνάμα πολύ σημαντική διάκριση για τη Λάρνακα που της δίνει τη δυνατότητα προβολής στο εξωτερικό σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα».

    Παράλληλα, σημειώνεται, «της δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσει με αξιώσεις κονδύλια για την δημιουργία υποδομών αειφόρου ανάπτυξης. Το γεγονός ότι η Λάρνακα, μια πόλη πλήρως εξαρτημένη από το ιδιωτικό αυτοκίνητο έχει επιλεγεί ανάμεσα σε 2,268 πόλεις ως μια από τις «πρώτες των πρώτων» για την προσπάθεια της να προωθήσει την βιώσιμη κινητικότητα, δίνει αισιόδοξα μηνύματα».

    Από τις 16 - 22 Σεπτεμβρίου 2011, ο Δήμος Λάρνακας συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (European Mobility Week), για δέκατη συνεχή χρονιά, με εκδηλώσεις ψυχαγωγικού, εκπαιδευτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα για όλους.

    [04] Δεύτερη φάση του προγράμματος ENGAGE

    Tο πρόγραμμα ENGAGE «Συμβάλλουμε Ενεργά για την Ειρήνη» ανακοινώνει την έναρξη της δεύτερης φάσης του έργου, η οποία θα περιλαμβάνει τρεις καινοτόμες ενημερωτικές εκστρατείες και εκστρατείας ενεργού διαλόγου μεταξύ των πολιτών καθώς και πρόγραμμα χορηγιών μικρής κλίμακας.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «στόχος του έργου είναι η ένταξη ακόμα περισσότερων πολιτών, Μη Κυβερνητικών Οργανισμών και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στη διαδικασία της συμφιλίωσης και την επαναπροσέγγιση των δυο κύριων κοινοτήτων της Κύπρου».

    Οι νέες ενισχυμένες δράσεις και το πρόγραμμα του έργου θα παρουσιαστούν δημόσια στο κοινό κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου, στο Σπίτι της Συνεργασίας, απέναντι από το ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας.

    Το νέο ENGAGE, το οποίο θα «τρέξει» μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013, θα συνεχίσει στα ίδια χνάρια που χάραξε τα προηγούμενα δυο χρόνια, αυτή τη φορά πραγματοποιώντας δράσεις οι οποίες θα στηρίζονται πάνω σε τέσσερις άξονες.

    Θα διαθέσει για δεύτερη φορά Χορηγίες Μικρής Κλίμακας, οι λεπτομέρειες των οποίων θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της τελετής και θα συστήσει Δίκτυα Εργασίας για Κοινωνικό Διάλογο (Active Dialogue Networks - ADNs), τα οποία θα εξετάσουν κοινωνικά ζητήματα του τόπου μας και θα προβούν σε συγκεκριμένες εισηγήσεις πολιτικής προς τα κέντρα αποφάσεων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 20 February 2012 - 10:29:17 UTC