Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-09-28

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 28/9/1996 (ΚΥΠΕ) -- Οι επαφές του Προέδρου Κληρίδη στη Νέα Υόρκη, η επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας στην Κύπρο και ο θάνατος ενός ατόμου χθες βράδυ στο 24ο Ράλλυ Κύπρου αποτελούν τα κύρια θέματα της σημερινής ειδησεογραφίας. Ο Τύπος ασχολείται επίσης με τις απειλές εναντίον της γαλλικής πρεσβείας στη Λευκωσία, το θέμα των καυσίμων και το αμυντικό δόγμα.

    Ο Αγών αναφέρει ότι απειλητική επιστολή στο Γάλλο πρέσβη προειδοποιεί ότι "θα γίνει αιματοχυσία" αν η Γαλλία δεν καταβάλει αποζημιώσεις για τη συμμετοχή της στον πόλεμο του Κουβέιτ. Εξι αλλοδαποί τέθηκαν χθες υπό κράτηση για την υπόθεση. Γράφει ότι αυτοκίνητο που έπαιρνε μέρος στο 24 Ράλι Κύπρος παρεξέκλινε της πορείας του σε ειδική διαδρομή και τραυμάτισε σοβαρά την 24χρόνη Ελενα Φωτίου και πιο ελαφρά άλλα τρία άτομα. Η Φωτίου υπέκυψε στο μοιραίο λίγο αργότερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

    Η Αλήθεια γράφει ότι η κυπριακή κυβέρνηση επιθυμεί εντατικές διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 1997, πράγμα το οποίο ξεκαθάρισε στην αμερικανική πλευρά. Γράφει, επίσης, ότι έχουν ληφθεί τις τελευταίες μέρες στους χώρους όπου γίνονται δοκιμαστικές ασκήσεις της Εθνικής Φρουράς αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ιδιαίτερα αεράμυνας, ενόψει της παρέλασης της 1ης Οκτωβρίου.

    Η "Μάχη" γράφει ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης, τον οποίο θα υποδεχθεί θερμά στην Κύπρο ο κυπριακός ελληνισμός, διαβεβαίωσε χθες ότι το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου αποτελεί όχι μόνο υποχρέωση αλλά κι εθνικό χρέος. Γράφει, επίσης, ότι τα σεντόνια του ξενοδοχείου Χίλτον στη Λευκωσία "ακολουθούσαν παράξενη διαδρομή", αφού μεταφορέας καθαριστηρίου έκανε "διευθετήσεις" κατά την παράδοση, ώστε ορισμένα από αυτά να καταλήγουν στο σπίτι του.

    Η "Σημερινή" αναφέρεται σε αποκάλυψη του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Κυριάκου Χριστοφή ότι λειτουργοί του Υπουργείου Οικονομικών κοστολογούν τις επιπτώσεις που θα προκύψουν για τον τιμάριθμο από ενδεχόμενη ικανοποίηση του αιτήματος των εταιρειών πετρελαιοειδών για κάλυψη ζημιών ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων που υφίστανται από την αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου στη διεθνή αγορά. Γράφει, επίσης, ότι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, η κυβέρνηση και οι Ημικρατικοί Οργανισμοί θα επιβαρυνθούν με 52 εκ. λίρες από την καταβολή της αύξησης της ΑΤΑ.

    Ο "Φιλελεύθερος" γράφει ότι ο κ. Σημίτης δεν έρχεται στην Κύπρο για να μεταφέρει κάτι καινούργιο, αλλά για να ακούσει τις θέσεις της κυπριακής πολιτικής ηγεσίας και ιδιαίτερα του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη. Γράφει, επίσης, ότι η κυπριακή κυβέρνηση ευνοεί μιαν εκ του σύνεγγυς εμπιστευτική διαδικασία για προετοιμασία του εδάφους στα τέλη του 1996, για επανάληψη απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό μεταξύ του Προέδρου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    Η "Χαραυγή" γράφει ότι η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, που συνήλθε χθες, αποφάσισε ότι οι αντικατοχικές εκδηλώσεις είναι αναγκαίες, αλλά θα πρέπει να οργανώνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να δίδονται τα ορθά μηνύματα, που είναι ο τερματισμός της κατοχής και η ειρηνική επανένωση της πατρίδας μας. Γράφει, επίσης, ότι σε συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Κληρίδης με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Εβγκένι Πριμακόφ, τονίστηκε το ρωσικό ενδιαφέρον στο Κυπριακό.

    Η "Cyprus Mail" γράφει ότι ο Ανδρέας Θεοχάρους καταδικάστηκε χΘες σε 18 μήνες φυλάκιση, όταν βρέθηκε ένοχος στις κατηγορίες λειτουργίας οίκου ανοχής και αποζείν από κέρδη πορνείας. Αναφέρεται, επίσης, σε απεργία πείνας του δημοφιλούς αναβάτη Γιάννη Παλαόντα έξω από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, διότι η άδειά του να προπονεί ακυρώθηκε για εκδικητικούς λόγους, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.02 run on Saturday, 28 September 1996 - 4:24:40