Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-12-19

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,19/12/1997 (ΚΥΠΕ) Η χθεσινή τετ - α - τετ συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Προέδρου του ΔΗΚΟ, μονοπωλεί σχεδόν τα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.

"Ο Αγών" με τίτλο "Μίλησαν για όλα", προσθέτει ακόμα ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ προσανατολίζεται στο να μην κατέλθει ως υποψήφιος και σημειώνεται ότι το προσεχές τριήμερο θεωρείται αποφασιστικό για το ΔΗΚΟ. Σε άλλη είδηση, προβάλλει τη δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Κόση, ότι οι προαγωγές στην αστυνομία θα γίνουν τις προσεχείς μέρες.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Πήγαν σε ραντεβού Κληρίδης και Κυπριανού", γράφει ότι η συνάντηση είχε στο επίκεντρό της θέματα αρχών, πολιτικών θέσεων και της εξεύρεσης τρόπων για αρμονικό συντονισμό στην περίπτωση μιας νέας συνεργασίας. Αλλού, προβάλλει τη δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Μανώλη Χριστοφίδη, ότι είναι επιζήμιο να υποτιμάται το ενδιαφέρον των ΗΠΑ.

"Η Μάχη" με τίτλο "Εσπασε ο πάγος", γράφει ότι στη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκε και σχεδόν αποφασίστηκε η θεσμοθετημένη ενημέρωση του Προέδρου του ΔΗΚΟ, από τον κ. Κληρίδη για τις εξελίξεις στο εθνικό θέμα. Προβάλλει επίσης, τη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία, οι δηλώσεις για το οικονομικό πρόγραμμα από το Γιώργο Ιακώβου, υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές, "δεν είναι σοβαρές".

"Η Σημερινή" με τον τίτλο στο βασικό της θέμα "Προς νέα συνάντηση Κληρίδη - Κυπριανού", αναφέρει ότι τα αποτελέμστα από τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ των δύο αντρών δεν ήσαν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, αλλά σημειώνει, ότι "υπάρχουν ακόμη ανοικτές θυρίδες επικοινωνίας". Σε άλλη θέμα προβάλλει τη χθεσινή χριστουγεννιάτικη γιορτή στη βουλή κάτω από τον τίτλο "Ο Σπύρος είχε κέφια στη βουλή".

"Ο Φιλελεύθερος" στο βασικό του θέμα γράφει ότι Βρετανία και Γαλλία "κινούνται γι'ανατροπή της αποφάσεως της ΕΕ", με συμπερίληψη παραγράφου στο ψήφισμα για την ΟΥΝΦΙΣΥΠ, που να υποστηρίζει τη συμμετοχή των δύο κοινοτήτων και όχι της κυβέρνησης, στις ενταξιακές συνομιλίες Κύπρου - ΕΕ. Αλλού, γράφει ότι ο Γιλμάζ επενδύει στην παρέμβαση των ΗΠΑ για την κρίση στις σχέσεις με την ΕΕ.

Η "Χαραυγή" μα βασικό τίτλο "Θα είμαστε οι νικητές", προβάλλει σχετική δήλωση στη Λάρνακα, του ανεξάρτητου υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές Γιώργου Ιακώβου, που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ και επισημαίνει ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν του επέτρεψε την είσοδο στον αστυνομικό σταθμό Λάρνακας. Γράφει ακόμα, ότι απειλείται νέα κρίση στα ξενοδοχεία της Λεμεσού.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" αναφέρεται στην προσπάθεια της Τουρκίας και της ΕΕ να χαμηλώσουν τους τόνους, ύστερα από χθεσινή συνάντηση μεταξύ του Κοινοτικού Επιτρόπου Χανς Βαν ντεν Μπρουκ και του Τούρκου ΥΠΕΞ Ισμαίλ Τζεμ, μετά την έντονη αντίδραση της Αγκυρας στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής στο Λουξεμβούργο. Αναφέρεται και στη δήλωση του Γκούσταβ Φεϊσέλ, ότι παραμένει πάντα αισιόδοξος για τις διακοινοτικές συνομιλίες.

Η εβδομαδιαία αγγλόφωνη "The Cyprus Weekly" γράφει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προειδοποίησε χθες την Τουρκία για την εκφρασθείσα πρόθεσή της να μπλοκάρει τη διαδικασία ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αναφέρεται επίσης, στη χριστουγεννιάτικη γιορτή χθες στη βουλή και τα πειράγματα μεταξύ των βουλευτών όλων των κομμάτων.

(ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Friday, 19 December 1997 - 12:23:06 UTC