Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-12-27

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,27/12/1997 (ΚΥΠΕ) Δύο φόνοι, πρωτόγνωροι για τα κυπριακά δεδομένα, και μια άγρια συμπλοκή 50 νεαρών από την Πάφο, είναι τα γεγονότα που επεσκίασαν την επικαιρότητα των Χριστουγέννων και τα οποία καλύπτουν εκτενώς οι δύο εφημερίδες που εκδόθηκαν σήμερα, μετά τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Η "Απογευματινή" υπό τον τίτλο "Εσφαξε τον πατέρα του", αναφέρεται στο μαχαίρωμα μέχρι θανάτου του 53χρονου Αρχιμήδη Νεοκλέους από τον γιο του Αθω και τον σοβαρό τραυματισμό της μητέρας του Δέσπως. Ο 26χρονος νεαρός, που είναι ναρκομανής και αλκοολικός, συνελήφθη και τελεί υπό 8ημερη κράτηση. Οπως γράφει η εφημερίδα δύο κυβερνητικοί ψυχίατροι εισηγήθηκαν τον άμεσο εγκλεισμό του στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας. Σε άλλη είδηση, αναφέρεται στην παράνομη κράτηση του Ελλαδίτη Σπύρου Λιλλέ, από το ψευδοκράτος και την αποτυχία των προσπαθειών να αφεθεί ελεύθερος τα Χριστούγεννα. Ο Λιλλές μπήκε κατά λάθος στη νεκρή ζώνη και στη συνέχεια απήχθη από τα κατοχικά στρατεύματα. Προβάλλει ακόμα, τη δήλωση του ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη ότι ο Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος επαναδιεκδικεί εκλογή στην Προεδρία της Δημοκρατίας, θα προβεί μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου, σε εξαγγελία για κυβέρνηση ευρείας αποδοχής. Γράφει ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ δήλωσε ότι δεν προξενούν οποιαδήποτε ζημιά ή πρόβλημα στο κόμμα, ο Αλέξης Γαλανός, που κατέρχεται ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, και όσοι τον υποστηρίζουν. Πάντως, ο ίδιος ο κ. Γαλανός προχωρεί σε στελέχωση του Πολιτικού του Γραφείου.

"Η Δειλινή" αναφέρεται στο φόνο της 79χρονης Ξενούς Τιτίρη, από τρείς 13χρονους, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να ληστέψουν την άτυχη γριά, την κτύπησαν άγρια σε όλο της το σώμα, προκαλώντας της κατάγματα στον αυχένα και στο δεξιό βραχίονα, με συνέπεια, λόγω του σοκ που υπέστη, να πάθει έμφραγμα του μυοκαρδίου. Αλλού, προβάλλει τη δήλωση λεγομένου υπουργού του παράνομου ψυεδοκράτους ότι τερματίζονται οι δικοινοτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, αλλά και την απάντηση από τον ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη, ότι η Τ/κ ενέργεια αποτελεί μέρος των γνωστών εκβιαστικών κινήσεων της τουρκικής πλευράς, για να αλλάξει η ΕΕ τη στάση της έναντι της Αγκυρας και της συμμετοχής των Τ/κ στις ενταξιακές συνομιλίες. Προβάλλει και τις δηλώσεις του πρέσβη της Ρωσίας στη Λευκωσία, Γκεόρκι Μουράτοφ, ότι οι τουρκικές αντιδράσεις για τους S300 είναι υπερβολικές και την επανάληψη της διαβεβαίωσης ότι οι πύραυλοι θα έρθουν κανονικά στην Κύπρο, όπως προβλέπει η συμφωνία. Γράφει, ακόμα, ότι σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ο Πρόεδρος Κληρίδης θα επιληφθεί προσωπικά και θα δοθεί στις προσεχείς μέρες στα στελέχη της Εθνικής Φρουράς, επίδομα ειδικών συνθηκών.

(ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΜΑ)
(Κ.Κ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 27 December 1997 - 9:24:11 UTC