Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-05-16

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,16/05/1998 (ΚΥΠΕ) Οι πληροφορίες για την απολογία του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ προς τον Πρόεδρο Κληρίδη, οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ενόψει της Συνόδου στο Κάρντιφ για τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ, που συνδέονται και με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, και η συνέχιση του Συνεδρίου του ΔΗΚΟ, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

"Ο Αγών" με τίτλο "Σκληρό παζάρι για εξεύρεση φόρμουλας σε ελληνοτουρκικά - κυπριακό", η οποία και θα τεθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Κάρντιφ, γράφει ότι για τον σκοπό αυτό συνεργάζονται Αμερικανοί και Βρετανοί προς την κατεύθυνση της Αθήνας και της Αγκυρας. Αλλού, γράφει ότι ανήλικοι χρησιμοποιούνται ως βαποράκια από κυκλώματα εμπόρων ναρκωτικών.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Ολοι προσδοκούν στη Σύνοδο του Κάρντιφ" γράφει ότι από τις εξελίξεις που θα σημειωθούν στη Σύνοδο της ΕΕ, αναφορικά με τις σχέσεις Τουρκίας - Ενωσης, θα εξαρτηθεί και ο τρόπος με τον οποίο οι ΗΠΑ θα εκδηλώσουν την πρωτοβουλία τους στην Κυπρο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι "το μέλλον του ΔΗΚΟ κρέμμεται από τη δέσμευση του Σπύρου για το χρόνο αποχώρησής του".

"Η Μάχη" με τίτλο "Στον εισαγγελέα ο Αττίλας - καθηγητής" γράφει ότι Γιαλτσίν Κιουτσούκ συναντήθηκε χθες με τον Αλέκο Μαρκίδη χωρίς όμως να δίνει άλλες πληροφορίες. Σημειώνει, όμως, ότι στις ομιλίες του ο πρώην λοχαγός στην τουρκική εισβολή συνηγορεί με τον Ντενκτάς ότι δεν υπάρχουν εν ζωή, αγνοουμένοι. Σε άλλο θέμα γράφει ότι άρχισε στην Αθήνα η έφεση του Κύπριου φοιτητή Μάριου Γεωργίου, ο οποίος έχει καταδικασθεί για τη δολοφονία μιας 80χρονης γυναίκας.

"Η Σημερινή" με τίτλο "Συγνώμη κύριε Πρόεδρε", αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη και γράφει ότι ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ απολογήθηκε προς τον Πρόεδρο Κληρίδη για τη δήλωσή του ότι δεν εκπροσωπεί ολόκληρη την Κύπρο. Γράφει, επίσης, ότι όπως ελέχθη αρμοδίως χθες στη Βουλή, η Κύπρος χρησιμοποείται ως διαμετακομιστικός σταθμός επικίνδυνων χημικών ουσίων που είναι ταυτόχρονα και χημικά όπλα μαζικής καταστροφής.

"Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Ιδέες για τους S - 300 διεβίβασαν οι ΗΠΑ" γράφει ότι διεξάγονται παρασκηνιακές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και κυπριακής κυβέρνησης για την αποφυγή "τουλάχιστον προσωρινή" της εγκατάστασης των S - 300. Αλλού, γράφει ότι από το Συνέδριο του ΔΗΚΟ, θα εξαρτηθεί η απόφαση του Ντίνου Μιχαηλίδη για νέα πολιτική κίνηση.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Εντονο παρασκήνιο" γράφει ότι αυτό γίνεται σε πολλά επίπεδα ώστε να ικανοποιηθούν σε μεγάλο βαθμό οι ευρωπαϊκές απαιτήσεις της Τουρκίας και να ανοξει έτσι ο δρόμος για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι συντεχνίες είναι κατηγορηματικές πως είναι δεδομένη η λήψη απεργιακών μέτρων σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο μέλος του ΣΤΕΚ παραβιασθεί η συλλογική σύμβαση.

Η "Cyprus Mail" αναφέρεται στην απολογία του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ προς τον Πρόεδρο Κληρίδη και γράφει ότι ο αμερικανός ειδικός απεσταλμένος τηλεφώνησε σχετικά στον Προεδρο της Δημοκρατίας. Αλλού, γράφει ότι Βρετανός που υπηρετούσε στα Ηνωμένα Εθνη αποπέμφθηκε από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και εστάλη πίσω στην πατρίδα του διότι πήγε στην Αγία Νάπα και μέθυσε, κατά παράβαση της απαγόρευσης που είχε επιβληθεί για τη μετάβαση Βρετανών στρατιωτών στην Αγία Νάπα.

(ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΜΑ)
(Κ.Κ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 16 May 1998 - 6:24:10 UTC