Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-12-28

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Η Βουλή των αντιπροσώπων ενέκρινε σήμερα κατά πλειοψηφίαν, τροποποίηση της πρόνοιας του συντάγματος σχετικά με την πλήρωση κενωθείσας βουλευτικής έδρας, χωρίς την διεξαγωγή αναπληρωματικών εκλογών.

Σύμφωνα με την τροποποίηση, την έδρα θα καταλαμβάνει ο επιλαχών του κόμματος.

Υπέρ της τροποποίησης ψήφισαν σαράντα-πέντε βουλευτές. Εναντίον ψήφισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Τάσσος Παπαδόπουλος, ενώ αποχή τήρησαν οι βουλευτές του ΔΗΚΟ Αλέξης Γαλανός και Κατερίνα Παντελίδου.

Ο αποχωρών βουλευτής του ΑΚΕΛ, εκλεγείς Δήμαρχος Λεμεσού Δημήτρης Κοντίδης δεν πήρε μέρος στην ψηφοφορία.

Πρόταση εκλογικού νόμου που να συνάδει με το τροποποιηθέν άρθρο του συντάγματος, χαρακτηρίσθηκε επείγον θέμα, και θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρία της Βουλής, που έχει ορισθεί για την ερχόμενη Δευτέρα 30 Δεκεβρίου στις 11 και 30 το πρωί.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίας, η Βουλή τήρησε μονόλεπτη σιγή στην μνήμη του Λέανδρου Ζαχαριάδη, ο οποίος υπήρξε μέλος του σώματος για δεκαέξι χρόνια.

Το έργο και το ήθος του Λέανδρου Ζαχαριάδη, εξήρε σε ομιλία του ο πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού.


Σε νέο θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε στις οκτώ και τριάντα το πρωί, στο δρόμο Κοκκινοτριμιθιάς-Λευκωσίας, κοντά στις εγκαταστάσεις της Παγκύπριας Εταιρείας Αρτοποιών, έχασε τη ζωή της η Χριστίνα Παναγιώτου είκοσι χρόνων από το Παλιομέτοχο.

Η άτυχη Χριστίνα οδηγούσε το αυτοκίνητο της με κατεύθυνση την Λευκωσία. Σε κάποια στιγμή, κάτω από άγνωστες μέχρι τώρα συνθήκες, τις οποίες διερευνά η Αστυνομία, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Συγκρούστηκε βίαια με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Σωτήρης Παναγιώτου, από την Περιστερώνα.

Η άτυχη νέα εγκλωβίστηκε στα συντρίμια του αυτοκινήτου της, ενώ ο θάνατος της ήταν ακαριαίος.

Ο Παναγιώτου, εκτός από το σοκ που υπέστη, δεν έπαθε τίποτε.


Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, όταν ομάδα διαδηλωτών από την Λευκωσία, έφθασε στην περιοχή για να συμπαρασταθούν στον εικοσιεπτάχρονο Ξενάκη Κυριάκου, από την Αγλαντζιά ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία των Βάσεων.

Στην προσπάθεια των νεαρών να υποστείλουν την αγγλική σημαία, ο πατέρας του Κυριάκου επενέβη για να κατευνάσει τα πνεύματα και υπέστη καρδιακό επεισόδιο. Στην συνέχεια μετεφέρθη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Ο Κυριάκου, που είχε σταματήσει το πρωί για έλεγχο στις βάσεις, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, επειδή, όπως δήλωσε εκπρόσωπος των Βάσεων, είχε παραλείψει να παρουσιασθεί σε δικαστήριο των Βάσεων με προηγούμενη κατηγορία για αμελές οδήγημα, και εκκρεμούσε ενατίον του διάταγμα σύλληψης.

Η Επιτροπή κατά της Αγγλικής πολιτικής και των Βάσεων στην Κύπρο, με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί, κατήγγειλε ως παράνομη τη σύλληψη του Κυριάκου, καλώντας τους πολιτικούς αρχηγούς να ενεργήσουν ούτως ώστε να αφεθεί ελεύθερος.

Τελικά, ο Κυριάκου, αφέθη ελεύθερος αφού υπέγραψε εγγύηση ότι θα παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου των βάσεων, σε ημερομηνία που θα οριστεί αργότερα.


Σοβαρή αλλά σταθερή παραμένει

η κατάσταση της υγείας του δεκαεπτάχρονου Κλεάνθη Κάιζερ από την Παλλουριώτισσα, που νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης, του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Ο Κάιζερ πυροβολήθηκε χθες στο σπίτι του με κυνηγετικό όπλο, και για την

απόπειρα φόνου εναντίον του, τέθηκε υπό οκταήμρη κράτηση ο αστυνομικός Ευτύχιος Χριστοδούλου.

Ο Χριστοδούλου έδωσε κατάθεση στην αστυνομία στην οποία παραδέχεται ότι πυροβόλησε τον νεαρό.

Σύμφωνα πάντα με την κατάθεσή του, δεν το εκανε εκ προμελέτης αλλά κατά λάθος. Οπως ισχυρίζεται πήγε στο σπίτι των Κάιζερ για να τους εκφοβίσει, επειδή δεν αποδέχετο τον δεσμό της κόρης του με τον Στέλιο Κάιζερ.

Εν τω μεταξύ, οι δύο νεαροί επέστρεψαν απο χθες στα σπίτια τους.


Τουριστικοί πράκτορες συμβουλεύουν τους ξένους τουρίστες που έρχονται στην Κύπρο, να αγνοήσουν την διαφώτιση στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας και να επισκεφθούν τα κατεχόμενα.

Αυτό δήλωσαν σήμερα οι τουρίστες στην ομάδα διαφώτισης.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του ΠΑΚ Αρης Χατζηπαναγιώτου, φανερά αγανακτισμένος, αναφέρθηκε στις ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας, την οποία κατηγόρησε, ότι δεν δίδει την δέουσα σημασία στη διεθνή διαφώτιση για το εθνικό θέμα. Χαρακτηριστικά ο κύριος Χατζηπαναγιώτου αναφέρθηκε στο τελευταίο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, στο οποίο, είπε η πολιτική ηγεσία δεν έδωσε την σημασία που έπρεπε επειδή ασχολείτο με τις δημοτικές εκλογές.

Παρόντες, στο οδόφραγμα της ντροπής, ήταν και σήμερα, οι συγγενείς των αγνοουμένων αλλά και φοιτητές μας από την Ελλάδα.


Στην Κορέα η ψήφιση ενος νόμου που επιτρέπει την απόλυση εργατών πυροδότησε διαδηλώσεις και απεργίες σε ολόκληρη την χώρα.

Τα επεισόδια είναι τα πρώτα ανάμεσα στους απεργούς και στις αρχές, μετά τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν την Πέμπτη, οταν οι περισσότεροι κλάδοι

εργαζομένων της χώρας αρχισαν να διαμαρτύρονται για ενα νόμο που ψηφίστηκε κρυφά και επιτρέπει την προσωρινή, αλλά απροσδιορίστου διάρκειας, απόλυση των εργατών.

Πάνω από πέντε χιλιάδες διαδηλωτές φορώντας μπλέ και κόκκινα μαντήλια στα κεφάλια τους συγκεντρώθηκαν σε πάρκο της Σεούλ, και φώναζαν επί τρείς ωρες αντικυβερνητικά συνθήματα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις της Νοτίου Κορέας εξαπέλυσαν δακρυγόνα εναντίον των απεργών.


Μεγάλη κακοκαιρία πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη από τον Ατλαντικό μέχρι την Κασπία Θάλασσα. Χιονοθύελλες, χιονοπτώσεις και δυνατοί άνεμοι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Στην Ελλάδα, από την κακοκαιρία έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα στις συγκοινωνίες, κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο.

Τα πιο σοβαρά προβλήματα εστιάζονται στην Βόρειο Ελλάδα, όπου η κίνηση των αυτοκινήτων γίνεται μόνο με αντι-ολισθητικές αλυσίδες.

Μειωμένη ήταν και η κίνηση στα αεροδρόμια της Ελλάδας λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί στο εξωτερικό. Τα δρομολόγια των πλοίων

διεξάγονται με λιγότερα προβλήματα.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και αναμένεται να πέσουν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα νοτιοδυτικά μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό και στα 12 παράλια.

Αύριο ο καιρός αρχικά θα είναι συννεφιασμένος και ενδέχεται να πέσουν λίγες βροχές. Αργότερα όμως θα υπάρξουν και μακρές περίοδοι με αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βορειοδυτικοί μέτριοι 4 έως 5 μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 19 βαθμούς.

Στην Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 21 βαθμοί και η πιο χαμηλή 12 στην Αμμόχωστο και την Λάρνακα 21 με 10, στην Λεμεσό, την Κερύνεια και την Πάφο, 21 με 11, και στον Πρόδρομο 11 με 5.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Saturday, 28 December 1996 - 21:27:19 UTC