Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-09-06

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Λονδίνο. Μιά λαοθάλασσα έκλινε σήμερα το γόνυ, μπροστά στη σορό της Βασίλισσας της καρδιάς του και το κεφάλαιο Ντί, έκλεινε με την πρωταγωνίστρια, μετά από μια ένδοξη αλλά συνάμα πολυτάραχη ζωή, να περνά στην αιωνιότητα.

Εξι εκατομμύρια άνθρωποι κατέλαβαν από νωρίς τα περίχωρα του Αββαείου Ουέστμινστερ αποδίδοντας το ύστατο χαίρε στην αδικοχαμένη Πριγκίπισσα της Ουαλλίας, Νταϊάνα, τη σορό της οποίας έραιναν με λουλούδια καθ' όλη τη διάρκεια της δίωρης νεκρώσιμης τελετής.

Η πομπή ξεκίνησε στις 11 ώρα Κύπρου, από τα ανάκτορα του Κένσινγκτον μεταφέροντας τη σορό επί κιλλίβαντος πυροβόλου καλυμμένη με την Βασιλική σημαία, στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, με τη συνοδεία της πριγκιπικής Φρουράς της Ουαλλίας.

Τη σορό συνόδευσαν για ένα χιλιόμετρο και οι γιοί της Νταιάνα, οι Πρίγκιπες Γουίλλιαμ και Χάρι, μαζί με τον Πρίγκιπα Κάρολο, τον Πρίγκιπα Φίλιππο και τον αδερφό της Νταιάνα Ερλ Σπένσερ.

Δυο χιλιάδες επίσημοι προσκεκλημένοι παρευρέθηκαν στο Αββαείο του Ουέστμινστερ για να παραστούν στην νεκρώσιμη ακολουθία, μεταξύ των οποίων η σύζυγος του Αμερικανού Προέδρου Μπίλ Κλίντον Χίλαρι, η σύζυγος του Γάλλου Προέδρου Ζακ Σιράκ Μπερναντέτ και γνωστές προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Στον επιμνημόσυνο λόγο του, ο αδερφός της Νταιάνα, Ερλ Σπένσερ καταδίκασε και πάλι τον Τύπο και τους παπαράτσι που παρακολουθούσαν την αδελφή του σε κάθε της βήμα μετατρέποντας την ως το πιο κυνηγημένο πρόσωπο της νεώτερης ιστορίας.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η ερμηνεία του Βρετανού τραγουδιστή Ελτον Τζών, που τραγούδησε προς τιμή της Νταιάνα μια διασκευή της γνωστής επιτυχίας του " Κερί στον άνεμο ", που έχει γράψει για την Μαίριλυν Μονρόε.

Ακολούθως η σορός μεταφέρθηκε στον οικογενειακό τάφο της οικογένειας Σπένσερ, στο Αλθορπ της Κεντρικής Αγγλίας.

Την κηδεία της Πριγκίπισσας Νταιάνα που μετέδωσε ζωντανά και η τηλεόραση του ΛΟΓΟΥ, παρακολούθησαν δυόμισυ και πλέον δισεκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρο τον κόσμο.


Θλίψη κι οδύνη ανά το παγκόσμιο, για τον θάνατο της Μητέρας Τερέζας.

Της καλόγριας που το όνομα της έγινε συνώνυμο με την αγάπη, την προσφορά, και την ευσπλαχνία, η οποία εγκατέλειψε τα εγκόσμια χθες βράδυ σε ηλικία 87 ετών.

Προσωπικότητες αλλά και απλός κόσμος εκφράζουν την συγκίνηση και την ευγνωμοσύνη τους, στην Αγία των φτωχών.

Εκπρόσωπος του Βατικανού, ανέφερε ότι μόλις ο Πάπας Ιωάννης Παύλος πληροφορήθηκε το θλιβερό γεγονός αποσύρθηκε συγκλονισμένος στο προσωπικό του παρεκκλήσιο για να προσευχηθεί.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπίλ Κλίντον, εξήρε το έργο της Μητέρας Τερέζας και την χαρακτήρισε υπέροχο άνθρωπο.

Η Επιτροπή Βραβείων Νόμπελ, εξάλλου, ανακοίνωσε ότι η Μητέρα Τερέζα απετέλεσε ένα εξαιρετικό παράδειγμα για όλη την ανθρωπότητα, εργαζόμενη για την ανακούφιση όλων όσων πάσχουν και πονούν.

Η σορός της Μητέρας Τερέζας ετέθη από σήμερα σε Λαικό προσκήνημα στην εκκλησία του Αποστόλου Θωμά, στην Καλκούτα.

Πλήθος κόσμου συρρέουν, μέσα στην βροχή για να αποτίσουν τον ύστατο φόρο τιμής, στην Αγιά των Φτωχών.

Οπως έχει ανακοινωθεί, η κηδεία της θα γίνει στις 13 Σεπτεμβρίου, ημέρα Σάββατο.

Η Μητέρα Τερεζα, είχε γεννηθεί στις 27 Αυγούστου του 1910, στην περιοχή που βρίσκονται σήμερα τα Σκόπια, από Αλβανούς γονείς και το κοσμικό της όνομα ήταν Αγκνες Γκοϊντζα Μπεγιαντζίου.

Σε ηλικία 18 ετών εισήχθη στον μοναχικό βίο, στο Αββαείο του Λορέτο στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Αμέσως μετά ταξίδεψε στην Ινδία, όπου άρχισε να διδάσκει γεωγραφία σε κατηχητικό σχολείο της Καλκούτας.

Για τους φτωχούς άρχισε να εργάζεται από το 1946.

Το 1949, άνοιξε το πρώτο σχολείο για τα παιδιά των δρόμων στην Καλκούτα.

Το 1979 τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης, γιατί ήταν ο άνθρωπος που έφερνε ελπίδα και αξιοπρέπεια σε εκατομμύρια φτωχούς.

Οταν της αναγγέλθηκε ότι πήρε το βραβείο, η Μητέρα Τερέζα είχε δηλώσει, "Δεν το άξιζα".


Ο Κυπριακός Ελληνισμός συμμετέχει στην πανελλήνια ικανοποίηση για την ανάληψη από την Μητρόπολη των πρώτων Ολυμπιακών αγώνων της τρίτης χιλιετίας.

Η Πολιτειακή και Πολιτική ηγεσία της Κύπρου, καθώς και όλοι οι αθλητικοί φορείς του τόπου, έστειλαν συγχαρητήρια μηνύματα στον Πρόεδρο Στεφανόπουλο και την Κυβέρνηση της Ελλάδας, χαιρετίζοντας την ανάληψη της Ολυμπιάδας του 2004 από την Αθήνα.

Ο Πρόεδρος Κληρίδης επιδοκιμάζοντας την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής υπενθύμισε ότι η Ελλάδα, είναι η χώρα που γέννησε τους ολυμπιακούς αγώνες και έπρεπε να της δοθεί προτεραιότητα.

Τη χαρά και τη συγκίνηση της Κυπριακής Βουλής διερμηνεύει στα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα που εστειλε ο Πρόεδρος του Σώματος Σπύρος Κυπριανού στον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Στα τηλεγραφήματα του ο κύριος Κυπριανού υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα δικαιώνεται και εύχεται οι ολυμπιακοί αγώνες του 2004 στην Αθήνα να αναδείξουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα μιαν αναγεννημένη, σεβαστή και καταξιωμένη Ελλάδα και να καταδείξουν την αξία του ωραίου και του αληθινού.


Σύγκρουση αεροπλάνου με αυτοκίνητο σημειώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο της Πάφου.

Συγκεκριμένα, μικρό όχημα διακίνησης στον χώρο του αεροδρομίου, προσέκρουσε σε αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να υποστεί ζημιές στη μιά πτέρυγά του και να μην μπορεί να εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιό του.

Οι ζημιές στο αεροπλάνο υπολογίζονται σε εκατόν πεντήντα χιλιάδες λίρες.

Ο οδηγός του οχήματος τραυματίσθηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πάφου.


Ανάστατη είναι η κοινότητα Τρούλλων από τις προκλήσεις των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων που βρίσκονται στην περιοχή.

Τούρκοι στρατιώτες, ανενόχλητοι εισήλθαν χθες βράδυ λίγο μετά τα μεσάνυκτα στη νεκρή ζώνη, και έφθασαν μέχρι τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Περιστατικό το οποίο, σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Τρούλλων, παρουσιάστηκε και στο παρελθόν αρκετές φορές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του χωριού, ένας Τούρκος στρατιώτης είχε εισέλθει χθες βράδυ στην κατοικημένη περιοχή, πλησιάζοντας τα σπίτια, σε απόσταση μόλις είκοσι μέτρων.

Η κοινότητα Τρούλλων, προέβη σήμερα σε διαβήματα διαμαρτυρίας τόσο προς την Αστυνομία, όσο και προς την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών, η οποία έχει την εποπτεία της νεκρής ζώνης.

Οι κάτοικοι του χωριού ζητούν την άμεση λήψη μέτρων από την Ουνφικύπ.


Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των αραβικών χωρών για τις παράνομες έρευνες της Τουρκίας σε πλοία στο Βόσπορο και γενικότερα για τον γεω-πολιτικό ρόλο που επιδιώκει να διαδραματίσει η χώρα αυτή στη Μεσόγειο.

Ιδιαίτερα έντονες είναι οι αντιδράσεις στην Αίγυπτο, όπου ο αιγυπτιακός Τύπος, στο σύνολο του, εξαπολύει επίθεση εναντίον της Τουρκίας.

Χαρακτηριστικά, οι εφημερίδες της Αιγύπτου γράφουν ότι η Τουρκία βάζει φωτιά στη Μεσόγειο.

Ωστόσο, παρά τις αντιδράσεις, οι φωνασκίες των Τούρκων για τους πυραύλους ΕΣ-300 συνεχίζονται, τόσο στην Αγκυρα, όσο και στα κατεχόμενα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Σουλειμάν Ντεμιρέλ δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα τροποποίησης της Συνθήκης του Μοντρέ, η οποία απαγορεύει τις έρευνες σε εμπορικά πλοία που διαπλέουν το Βόσπορο.


Εντεχνη δηλητηρίαση της νεολαίας συνιστά η διοργάνωση επαναπροσεγγιστικής συνάντησης εκπροσώπων των κομματικών νεολαιών Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στο Λήδρα Πάλας,

Τη θέση αυτή υποστήριξαν τόσο ο βουλευτής Μάριος Ματσάκης όσο και ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος Αρης Χατζηπαναγιώτου, κατά τη διάρκεια της σημερινής διαφωτιστικής εκδήλωσης στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Η επαναπροσεγγιστική εκδήλωση η οποία διοργανώνεται από το αμερικανικό ίδρυμα Φούλμπραϊτ καταδικάστηκε και από το σύνολο των παρευρισκόμενων στο οδόφραγμα οι οποίοι συνέχισαν και σήμερα τις αντικατοχικές εκδηλώσεις τους.

Εν τω μεταξύ, πολλοί Μαρωνίτες οι οποίοι πέρασαν στα κατεχόμενα για την εορτή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ ταλαιπωρήθηκαν από τους ψευδοαστυνομικούς οι οποίοι με κάθε τρόπο δημιούργησαν προσκόμματα στην μετάβαση των προσκυνητών.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως βόρειοι ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 17 στα παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος. Οι άνεμοι το πρωί θα είναι μεταβλητοί ασθενείς 2 ως 3 Μποφόρ και σταδιακά θα τραπούν σε νοτιοδυτικούς ως δυτικούς ασθενείς μέχρι μέτριους 3 ως 4 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα νότια παράλια και στους 29 στα δυτικά παράλια.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 34 βαθμοί και η πιο χαμηλή 21, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 33 με 17, στη Λεμεσό 31 με 17, στην Κερύνεια και την Πάφο 29 με 16, και τέλος στον Πρόδρομο 24 με 14 βαθμούς.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Saturday, 6 September 1997 - 14:27:23 UTC