Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-09-21

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Στο χορό του εγκέλαδου χορεύει όλος ο κόσμος, με νέο θύμα την Ταϊβάν, η οποία δέκτηκε το μεγαλύτερο σεισμό της δεκαετίας.

Μετασεισμικές δονήσεις εξακολουθούν να πλήττουν την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο χωρίς ωστόσο να προκαλούν ανησυχία.

Το πρωί είχαμε τρεις μετασεισμούς στη Λεμεσό, οι οποίοι είχαν μέγεθος γύρω στους τρεις βαθμούς στην κλίμακα ρίχτερ.

Στην μακρινή Ταϊβάν τα 7,6 ρίχτερ προκάλεσαν το θάνατο σε 1500, μέχρι στιγμής άτομα, τραυμάτισαν τουλάχιστον 5000 άλλους, ενώ εκατοντάδες είναι οι αγνοούμενοι και οι τραυματίες.


Δύο αλλεπάληλες σεισμικές δονήσεις, μία εκ των οποίων είχε μέγεθος πέντε βαθμών στη κλίμακα Ρίχτερ, συγκλόνισαν τις πρώτες πρωινές ώρες τη Δυτική Τουρκία, προκαλώντας και πάλι τον πανικό ανάμεσα στους κατοίκους.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες.

Εν τω μεταξύ, σοκ έχει προκαλέσει στην Τουρκική κοινή γνώμη, η άγρια δολοφονία ενός κοριτσιού από τρεις Σατανιστές.

Στόχος αυτών, όπως αργότερα ισχυρίστηκαν, να σταματήσουν οι σεισμοί.


Καταγγελίες για τεχνητή αυξομείωση των μετοχών, διατύπωσε ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Δώρος Θεοδώρου, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής του θέματος που προέκυψε στο χρηματιστήριο.

Ολοι οι βουλευτές της Επιτροπής, εξέφρασαν αμφιβολίες για τη δυνατότητα επαναλειτουργίας του χρηματιστηρίου την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Τάσος Παπαδόπουλος, κατηγόρησε τους χρηματιστές για μονοπωλειακές καταστάσεις, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ανατραπεί η κατάσταση αυτή.


Αυτο-απαγόρευση εισηγείται το ΑΚΕΛ,

για την αγορά μετοχών με ιδιωτική τοποθέτηση, σε πρόσωπα ή οργανισμούς που ασκούν εξουσία ή μπορούν να επηρεάσουν τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις στον τόπο.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, ερωτηθείς, για τη θέση του κόμματος του έναντι όσων απέκτησαν ήδη μετοχές με προνομιακή αγορά, ανέφερε πως, είτε θα πρέπει να αποποιηθούν του προνομίου τους, είτε θα πρέπει να παραιτηθούν από τη θέση τους.


Στα κρατικά ταμεία, ζητούν οι Νέοι Ορίζοντες να καταλήξουν τα κέρδη από την προνομιακή απόκτηση μετοχών από κρατικούς αξιωματούχους.

Με αφορμή τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, οι Νέοι Ορίζοντες αναφέρουν ότι με βάση το κριτήριο του αθέμιτου της απόκτησης, οι εμπλεκόμενοι οφείλουν να δώσουν παράδειγμα θεσμικής ευαισθησίας.

Εκτιμούν επίσης ότι οι ευθύνες για τη διάβρωση των θεσμών, θα πρέπει να αναζητηθούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Κανένας, δεν ένιωθε ότι παρανομούσε ή αποκτούσε κάτι αθέμιτα, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών Βάσος Πύργος, ένας από τους αξιωματούχους του κράτους που πήρε μετοχές, με ιδιωτική τοποθέτηση.

Είναι άδικο, πρόσθεσε, να διαγράφονται δεκαετίες σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης στο καθήκον, επειδή αγοράστηκαν μετοχές.


Σε ολιγορία των αρμοδίων οφείλεται το θέμα που προέκυψε με τις βαλβίδες- μοσχεύματα για επεμβάσεις καρδιάς, που είχαν ληγμένη ημερομηνία αποστείρωσης, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.

Ο Φρίξος Σαββίδης, ανακοίνωσε ότι οι ληγμένες βαλβίδες θα αποστειρωθούν δωρεάν από τον προμηθευτή.

Παράλληλα ο Φρίξος Σαββίδης ο οποίος είχε το πρωί συνάντηση, με τον προεδρεύοντα της Δημοκρατίας Σπύρο Κυπριανού, παραδέχθηκε την ύπαρξη προβλήματος υπερτιμολόγησης των φαρμάκων.


Τόσο ο Πρόεδρος της Βουλής όσο και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, τόνισαν ότι οι εξελίξεις στο Κυπριακό, απαιτούν σύμπνοια και ενότητα της ηγεσίας και του λαού.

Σε δηλώσεις, ύστερα από συνάντηση που είχαν στη Βουλή, ο Σπύρος Κυπριανού είπε ότι οι στιγμές που διανύουμε, απαιτούν την μεγαλύτερη δυνατή συλλογικότητα, ενώ ο Δημήτρης Χριστόφιας, είπε ότι η πολιτική ηγεσία είναι με το ακουστικό στο χέρι, αναμένοντας ενημέρωση για τις διεργασίες στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Ενωρίτερα, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής είχε αντιπροσωπεία των Νέων Οριζόντων, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κόμματος.

Ο Νίκος Κουτσού είπε ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά, δεν θα πρέπει να προσέλθει σε συνομιλίες, στις οποίες θα υπάρχει η δυνατότητα να τεθεί θέμα συνομοσπονδίας και αναγνώρισης, είτε του Ραούφ Ντενκτάς, είτε του ψευδοκράτους.


Προσκλήσεις προς τις δύο πλευρές για συνομιλίες στις δεκαπέντε Οκτωβρίου αναμένεται να αποστείλει μέχρι το τέλος του μήνα, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή μας στη Νέα Υόρκη, ο Κόφι Ανάν, έλαβε διαβεβαιώσεις από τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς ότι ο Ντενκτάς θα προσέλθει και θα παραμείνει στο τραπέζι των συνομιλιών.

Εξάλλου το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζοντας τις επαφές του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, θα συναντηθεί με την Αμερικανο-Εβραϊκή επιτροπή και τον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας.


Ειδικός φάκελος για την ασφάλεια σε κάθε ένα από τα πεντακόσια σχολεία, έχει δημιουργηθεί, αποκάλυψε ο Υπουργός Παιδείας Ουράνιος Ιωαννίδης, με αφορμή, το χθεσινό θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα εννιάχρονο μαθητή.

Οπου θα παρουσιάζονται προβλήματα, είπε, σε συνεργασία με την τροχαία και την οδική ασφάλεια, θα αποφασίζεται λύση, ανεξάρτητα από το κόστος.

Εξέφρασε, ακόμη την βαθειά λύπη του και τα συλληπητήρια του προς την οικογένεα του εννιάχρονου μαθητή Ανδρέα Λοιζίδη, ο οποίος, βρήκε χθες τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα στο συνοικισμό Τσιακκιλερού στη Λάρνακα.


Ζητώντας εδώ και τώρα τον διορισμό Βοηθού Διευθυντή στο σχολείο τους οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κάμπου Τσακίστρας, πραγματοποίησαν το πρωί εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Βουλής, όπου επρόκειτο να συνεδριάσει η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Ενωρίτερα, μαθητές και γονείς είχαν συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος δήλωσε ότι αύριο θα συζητήσει το όλο θέμα με τον Πρόεδρο της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και τον διευθυντή δημοτικής εκπαίδευσης.


Νέο θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυκτα στην Πάφο, με θύμα ομογενή από την Ουκρανία.

O Βιτάλι Κατσάρ, εικοσιτριών χρόνων, μόνιμος κάτοικος Πάφου οδηγούσε το μοτοποδήλατό του στον κύριο δρόμο Πάφου - Κισσόνεργας, όταν στην προσπάθειά του να στρίψει δεξιά, κάτω από άγνωστες συνθήκες, συγκρούστηκε βίαια μετωπικά με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Γλαύκος Χαραλάμπους, 63 χρόνων, ψαράς, κάτοικος Λεμεσού.

Από το δυστύχημα, ο οδηγός του μοτοποδηλάτου τραυματίστηκε σοβαρά, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.


Η Εκκλησία πάντα διαδραμάτιζε ρόλο ώστε το εθνικό φρόνημα του λαού μας να είναι ακμαίο, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Αμυνας Σωκράτη Χάσικος.
Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς 2 με 3 Μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους 21 στα νότια παράλια και στους 14 στις ψηλοτερες ορεινές περιοχές.


Εδώ, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθείστε τώρα ένα επεισόδιο από την περιπετειώδη κοινωνική σειρά ΠΡΟΩΡΗ ΕΚΔΟΣΗ, τον ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟ ΡΕΞ, την κυπριακή σειρά του ΛΟΓΟΥ, ΑΝΗΣΥΧΑ ΧΡΟΝΙΑ και ένα επεισόδιο από την κωμική σειρά, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 21 September 1999 - 16:27:14 UTC