Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-04-29

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1999
  • [01] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ-ΒΟΥΛΗ
  • [02] ΓΙΟΥΓΚΟΣλΑΒΙΑ-ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ
  • [03] ΣΟΦΙΑ ΠΥΡΑΥΛΟΣ
  • [04] ΓΙΟΥΓΚΟ ΗΠΑ ΒΟΥΛΗ
  • [05] ΝΤΡΑΣΚΟΒΙΤΣ ΠΑΥΣΗ
  • [06] ΜΙΛΕΡ ΠΣΕΚΑ
  • [07] ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ ΕΕ ΝΕΟ
  • [08] ΜΠΡΙΛ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
  • [09] ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟΙ
  • [10] ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΕΞΩ
  • [11] ΠΑΟ ΠΡΟΚΡΙΣΗ
  • [12] ΛΟΤΤΟ

  • [01] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ-ΒΟΥΛΗ

    Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης ενημέρωσε το πρωί κεκλεισμένων των θυρών την επιτροπή Εξωτερικών της βουλής για το περιεχόμενο του εγγράφου της γερμανικής προεδρίας, το οποίο αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε και τοποθετήθηκε η πολιτική ηγεσία και ιδιαίτερα η βουλή,στο θέμα των νατοικών επιθέσεων εναντίον της Γιουγκοσλαβίας.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία, ο κύριος Κασουλίδης δεν αναφέρθηκε στην ύπαρξη συγκεκριμένου εγγράφου. Είπε ότι ενημέρωσε την επιτροπή για το πως η Ευρωπαική Ενωση και η Γερμανική προεδρία έχουν αντικρύσει τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και των πολιτικών κομμάτων στο θέμα των βομβαρδισμών.

    Η συνάντηση μου με την επιτροπή Εξωτερικών, είπε ο κύριος Κασουλίδης, δεν έχει σχέση με τον βαθμό της ενόχλησης οποιουδήποτε, αλλά με την δική μας έγνοια να μεριμνούμε για το καλό του τόπου. Σε ερώτηση, εάν υπήρξε θέμα παραπληροφόρησης σε ότι αφορά την αντίδραση της βουλής στους βομβαρδισμούς, απάντησε πως κάποιος διπλωμάτης εκφράστηκε κατά τρόπο που δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα και πρόσθεσε ότι έχουν ήδη γίνει όλα τα απαραίτητα διαβήματα. Είπε επίσης ότι το θέμα των εγγράφων θεωρείται λήξαν, ενώ έχουν δοθεί ικανοποιητικές εξηγήσεις στον πρόεδρο της Βουλής και στην Επιτροπή Εξωτερικών.

    [02] ΓΙΟΥΓΚΟΣλΑΒΙΑ-ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ

    Οι νατοϊκές δυνάμεις βομβάρδισαν και πάλι τις πρώτες πρωινές ώρες στόχους στη Γιουγκοσλαβία. Το γιουγκοσλαβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ μετέδωσε ότι ακούστηκαν πέντε ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο του Βελιγραδίου, ενώ μια ακούστηκε και στην πόλη Σουρτούλιτσα, όπου προχθές είχαν σκοτωθεί πολλά άτομα. Τέσσερις πύραυλοι έπληξαν προάστειο της πόλης Νόβι Παζάρ στη νότια Σερβία, όπου, όπως μεταδίδεται, καταστράφηκαν πολλά κτίρια και κατοικίες.

    [03] ΣΟΦΙΑ ΠΥΡΑΥΛΟΣ

    Ισχυρή έκρηξη, που πιθανόν να προκάλεσε νατοϊκός πύραυλος, σημειώθηκε ψες στο προάστειο Γκόρνα Μπάνια της Σόφιας, πρωτεύουσας της Βουλγαρίας. Από την έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς ένα σπίτι και υπέστη νευρικό κλονισμό ένα παιδάκι.

    [04] ΓΙΟΥΓΚΟ ΗΠΑ ΒΟΥΛΗ

    Η Αμερικανική Βουλή αποφάσισε να παρεμποδίσει χρηματοδότηση της ανάπτυξης χερσαίων δυνάμεων στη Γιουγκοσλαβία, εκτός αν ο Πρόεδρος Κλίντον εξασφαλίσει την έγκριση του Κογκρέσσου. Η απόφαση ελήφθη με διακόσιες σαράντα-εννέα ψήφους υπέρ και εκατόν- ογδόντα εναντίον. Η απόφαση πρέπει να εγκριθεί και από τη Γερουσία προτού τεθεί σε εφαρμογή.

    [05] ΝΤΡΑΣΚΟΒΙΤΣ ΠΑΥΣΗ

    Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Γιουγκοσλαβίας Βουκ Ντράσκοβιτς, ο οποίος παρουσιάστηκε τις τελευταίες ημέρες διαφοροποιημένος από την πολιτική Μιλόσεβιτς, απομακρύνθηκε από τη θέση του, ενώ τρία άλλα στελέχη του κόμματός του παραιτήθηκαν από την Κυβέρνηση. Σε ανακοίνωση το γιουγκολαβικό υπουργείο πληροφοριών ανέφερε ότι οι τελευταίες δημόσιες δηλώσεις του κυρίου Ντράσκοβιτς ήταν εντελώς αντίθετες με τις θέσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

    Ο Ντράσκοβιτς είχε υποστηρίξει ανάπτυξη στρατιωτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποκρύβει την πραγματική κατάσταση από το γιουγκοσλαβικό λαό. Σε δηλώσεις στο Σι Εν Εν, ο Ντράσκοβιτς χαρακτήρισε την απομάκρυνσή του ως νίκη των σκληροπυρηνικών.

    [06] ΜΙΛΕΡ ΠΣΕΚΑ

    Ο Τόμας Μίλερ κατέστησε για μια ακόμη φορά σαφή την πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών να προωθήσουν λύση δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας στην Κύπρο. Μιλώντας στο συνέδριο της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα, Πσέκα, ο Τόμας Μίλερ επανέλαβε τρεις φορές τον όρο "ομοσπονδία" λέγοντας ότι το κάμνει για να το ακούσουν όλοι και να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Ο κύριος Μίλερ τόνισε ότι η αμερικανική προσπάθεια τους επόμενους μήνες θα στοχεύσει στην επανέναρξη των συνομιλιών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

    [07] ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ ΕΕ ΝΕΟ

    Την υποστήριξή τους προς κάθε ενέργεια που προωθεί τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εξέφρασαν οι πρόεδροι των Κοινοβουλίων των δώδεκα χωρών, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, που συμμετέχουν στη διαδικασία διεύρυνσης. Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα Συνάντησης του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου με τους Προέδρους των Κοινοβουλίων των δώδεκα χωρών, οι εργασίες της οποίας έληξαν χθες στη Σόφια. Την Κύπρο εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος εξήρε το σημαντικό ρόλο που καλούνται τα Κοινοβούλια να διαδραματίσουν με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και την εμπλοκή τους στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

    [08] ΜΠΡΙΛ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

    Ο Κέννεθ Μπριλ επιβεβαίωσε είδηση που μετέδωσε το Ρικ αναφορικά με εγκύκλιο που κυκλοφόρησε η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, με την οποία καλούνται οι αμερικανοί πολίτες που ζουν στην Κύπρο να συγκεντρώνουν πληροφορίες για αντιαμερικανικές δραστηριότητες στο νησί. Ωστόσο, υποστήριξε, ότι η εγκύκλιος εντάσσεται στο πλαίσιο της ευθύνης της πρεσβείας για την ασφάλεια των πολιτών της χώρας που εκπροσωπεί.

    [09] ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟΙ

    Η Αστυνομία συνέλαβε ψες τέσσερις δεκαπεντάχρονους μαθητές προς διευκόλυνση ανακρίσεων σχετικά με βανδαλισμούς στο Γυμνάσιο Εγκωμης. Ο ένας από τους νεαρούς συνελήφθη επ' αυτοφώρω να ρίχνει πέτρες στα τζάμια του Γυμνασίου, ενώ μέσα σε δύο τάξεις υπήρχαν αναμμένες φωτιές που προκάλεσαν ζημιές σε κουρτίνες και πινακίδα ανακοινώσεων. Οι άλλοι τρείς μαθητές συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα.

    [10] ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΕΞΩ

    Αφέθηκε χθες ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί, ο Γρηγόρης Σίμου Γρηγορίου, τριάντα ενός χρόνων, από τη Λεμεσό, ο οποίος είχε συλληφθεί για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε σε υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στη Χλώρακα. Η ληστεία διενεργήθηκε στις είκοσι- δύο Απριλίου.

    [11] ΠΑΟ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

    Ο Παναθηναικός προκρίθηκε στους τελικούς του πανελληνίου πρωταθλήματος καλαθόσφαιρας ύστερα από την εκτός έδρας νίκη του χθες βράδυ επί του ΠΑΟΚ με 89-75. Ο Παναθηναϊκός συμπλήρωσε δύο νίκες έναντι καμμιάς του αντιπάλου του.

    [12] ΛΟΤΤΟ

    Η τυχερή εξάδα της χθεσινοβραδινής κλήρωσης του Λόττο είναι:

    9, 14, 23, 38, 41 και 49.

    Βρεθηκε ένας τυχερός με έξι επιτυχίες στην Ελλάδα, που κερδίζει τριακόσιες σαράντα χιλιάδες λίρες. Το πεντάρι κερδίζει τριακόσιες τριάντα λίρες και το τεσσάρι έξι λίρες.

    Στο Πρότο κληρώθηκε ο αριθμός: 63 84 944

    Δεν βρέθηκε τυχερός στην πρώτη κατηγορία, η οποία στην κλήρωση του Σαββάτου θα πληρώσει διακόσιες χιλιάδες λίρες.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 29 April 1999 - 7:51:21 UTC