Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-04-30

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1999
  • [01] ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ-ΒΟΜΒΕΣ
  • [02] ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
  • [03] ΝΤΡΑΣΚΟΒΙΤΣ
  • [04] ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΤΡΙΓΜΟΙ
  • [05] ΟΤΣΙΑΛΑΝ ΔΙΚΗ
  • [06] ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΦΛΑΣ
  • [07] ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • [08] ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΛΟΙΟ
  • [09] ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ

  • [01] ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ-ΒΟΜΒΕΣ

    Τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς αφότου άρχισαν οι νατοϊκές επιθέσεις εναντίον της Γιουγκοσλαβίας υπέστη χθες τη νύκτα το Βελιγράδι. Τα νατοικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το Γενικό Επιτελείο Στρατού, το υπουργείο Εσωτερικών και τον κύριο αναμεταδότη της κρατικής τηλεόρασης, με αποτέλεσμα να διακοπεί η μετάδοση του σήματός της μέσω δορυφόρου. Κτυπήθηκαν ακόμα ο αναμεταδότης του δημοτικού τηλεοπτικού σταθμού Στούντιο Βήτα, καθώς και δύο σπίτια που καταστράφηκν ολοσχερώς. Δύο άτομα που βρίσκονταν στα σπίτια την ώρα της έκρηξης διασώθηκαν ως εκ θαύματος.

    Σε περιοχή με κυβερνητικά κτίρια που υπήρξε στόχος των επιθέσεων, αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο δύο πολίτες. Τη ζωή του έχασε και ένας πυροσβέστης και πολλοί τραυματίστηκαν από νατοιική επίθεση ενώ προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά σε κυβερνητικό κτίριο . Το Νάτο βομβάρδισε επίσης διϋλιστήρια στην πόλη Νόβι Σάντ και εργοστάσιο στην πόλη Βάλιεβο, καθώς και αποθήκες καυσίμων στην πόλη Ούζιτσε. Για πρώτη φορά, εξάλλου, βομβαρδίσθηκε η περιοχή Βίρσατς, κοντά στα σύνορα Σερβίας - Ρουμανίας.

    [02] ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ

    Η επιτροπή Προϋπολογισμών του Κογκρέσου ενέκρινε κονδύλι δεκατριών σχεδόν δισεκατομμυρίων δολαρίων για να καλυφθεί η συνεισφορά των Ηνωμένων Πολιτειών στις δαπάνες για τις νατοικές επιχειρήσεις στη Γιουγκοσλαυία. Ο Μπιλ Κλίντον είχε ζητήσει από το Κογκρέσο ποσό έξι δισεκατομμυρίων δολλαρίων. Το κονδύλι θα πρέπει να εγκριθεί και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία θα επιληφθεί του θέματος την ερχόμενη εβδομάδα.

    [03] ΝΤΡΑΣΚΟΒΙΤΣ

    Ο αποπεμφθείς αντιπρόεδρος της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης Βουκ Ντράσκοβιτς δήλωσε ότι η επιστροφή στον Οηέ αποτελεί την καλύτερη λύση για όλους για τη διευθέτηση της κρίσης ανάμεσα στο Νάτο και το Βελιγράδι. Σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα Λε Σουάρ, ο Βουκ Ντράσκοβιτς χαρακτήρισε γελοίο να ισχυρίζεται κανείς ότι η ανάπτυξη μιας ειρηνευτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, ισοδυναμεί με κατοχή.

    [04] ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΤΡΙΓΜΟΙ

    Κλυδωνισμούς στις εύθραυστες πολιτικές ισορροπίες του Μαυροβουνίου προκάλεσαν οι χθεσινοί βομβαρδισμοί του ομόσπονδου κράτους της Γιουγκοσλαβίας από το Νάτο. Ενώ οι δύο αντίπαλες πολιτικές παρατάξεις στο Μαυροβούνιο είχαν αποφασίσει να μετριάσουν τις αντιπαραθέσεις τους, όταν άρχισαν οι νατοϊκές επιδρομές κατά της Γιουγκοσλαβίας, χθες το φιλοσερβικό Σοσιαλιστικό Κόμμα του πρωθυπουργού Μομίρ Μπουλάτοβιτς αποχώρησε από τις συνομιλίες με την κυβέρνηση του προέδρου Μίλο Τζουκάνοβιτς, που είχαν ως στόχο τη διατήρηση της εσωτερικής ειρήνης. Ο αντιπρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Πρέντραγκ Μπουλάτοβιτς, κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι σχεδιάζει την απόσχιση του Μαυροβουνίου.

    [05] ΟΤΣΙΑΛΑΝ ΔΙΚΗ

    Το δικαστήριο κρατικής ασφαλείας της Αγκυρας όρισε σήμερα την τριακοστή πρώτη Μαίου ως ημερομηνία έναρξης της δίκης του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Ο δικαστής Τουργκούτ Οκάη ανέφερε ότι η δίκη του Κούρδου ηγέτη θα διεξαχθεί σε αίθουσα που θα έχει διαμορφωθεί ειδικά στο νησί φυλακή Ιμραλί, στη Θάλασσα του Μαρμαρά, όπου ο Οτσαλάν είναι ο μοναδικός κρατούμενος μετά τη σύλληψή του τον περασμένο Φεβρουάριο. Οι κατηγορίες, που αντιμετωπίζει ο Οτσιαλάν επισύρουν την ποινή του θανάτου.

    [06] ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΦΛΑΣ

    Νεκρός μεταφέρθηκε το πρωί στο νοσοκομείο Λάρνακας, ο εθνοφρουρός Γιάννος Κυπριανίδης, δεκαεννέα ετών, από τη Λεμεσό, που υπηρετούσε σε μονάδα μεταξύ Μοσφιλωτής και Λυμπιών. Εξετάζεται το ενδεχόμενο, ο άτυχος νέος να προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα.

    Ο εθνοφρουρός εκτελούσε χρέη σκοπού και βρέθηκε νεκρός γύρω στις έξη το πρωί από συναδέλφους του που πήγαν για να τον αντικαταστήσουν. Ο άτυχος νέος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο Κυπριανίδης είχε παρουσιάσει χθες βράδυ συμπτώματα, όπως πυρετό και πόνους στην κοιλιά και για το λόγο αυτό επισκέφθηκε γιατρό.

    [07] ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΛΗΡΙΔΗ

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής και με κοινοποίηση στα μέλη της Επιτροπής Αμυνας ,τους πληροφορεί ότι δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη που είχε ζητηθεί για την ερχόμενη Δευτέρα προς συζήτηση των νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ο Πρόεδρος Κληρίδης στην επιστολή του, την οποία αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα "Πολίτης", αναφέρει ότι θα επιδιώξει, προτού συζητήσει με τα κοινοβουλευτικά κόμματα για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα της Εθνικής Φρουράς, να διαβουλευθεί με την Ελληνική Κυβέρνηση.

    Την ύπαρξη της επιστολής επιβεβαίωσε με δηλώσεις στο ΡΙΚ ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Χρίστος Ρότσας, επιβεβαιώνοντας ότι έχει αναβληθεί η σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο Κληρίδη που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Ο κύριος Ρότσας αρνήθηκε ωστόσο να αναφερθεί στο περιεχόμενο της ίδιας της επιστολής, επισημαίνοντας ότι είναι απόρρητο.

    [08] ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΛΟΙΟ

    Σύσκεψη πραγματοποιείται από το πρωί στην Αρχή Λιμένων στη Λεμεσό με τη συμμετοχή των αρμοδίων φορέων, για να αποφασιστούν τα μέτρα που θα ληφθούν όσον αφορά την πυρκαγιά στο εμπορικό πλοίο "Εύξεινος Πόντος",το οποίο εξακολουθεί να φλέγεται στα ανοικτά της Πέτρας του Ρωμηού. Το πλοίο,ενώ έπλεε προχθές το βράδυ στα ανοικτά της Πάφου με κατεύθυνση τον Πειραιά, εξέπεμψε σήμα κινδύνου λόγω πυρκαγιάς στο μηχανοστάσιό του. Η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό έλεγχο αλλά αναζωπυρώθηκε χθες βράδυ. Τα είκοσι οκτώ μέλη του πληρώματος περισυνελέγησαν από τη Λιμενική Αστυνομία.

    [09] ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ

    Παφιακός και Ομόνοια εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στο σημερινό τελικό του κυπέλλου πετόσφαιρας ανδρών. Στον πρώτο ημιτελικό ο Παφιακός νίκησε χθες βράδυ την Ανόρθωση με 3-1 σετ και στο δεύτερο η Ομόνοια επεκράτησε της πρωταθλήτριας Νέας Σαλαμίνας με 3-2 σετ. Ο αποψινός τελικός Παφιακού - Ομόνοιας θα γίνει στο γήπεδο Ελευθερία. Θα αρχίσει στις οκτώ και 45 και θα μεταδίδεται απ'ευθείας από το ΡΙΚ 2.
    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 30 April 1999 - 17:46:36 UTC