Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-09-28

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

TΡΙΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1999
  • [01] ΓΚΡΟΣΜΑΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [02] ΟΗΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
  • [03] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΕΣ
  • [04] ΧΑΚ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
  • [05] ΧΑΣΙΚΟΣ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΟΣ
  • [06] ΛΑΡΝΑΚΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ
  • [07] ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ
  • [08] ΝΕΚΡΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ
  • [09] ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗΣΗ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΓΚΡΟΣΜΑΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Ο Πρόεδρος Κλίντον,κατά τη σημερινή συνάντηση που θα έχει στο Λευκό Οίκο με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζιεβίτ,θα προωθήσει την πρωτοβουλία της ομάδας των οκτώ γιά έναρξη απευθείας συνομιλιών γιά το Κυπριακό χωρίς όρους το Φθινόπωρο.

    Την πρόθεση του Αμερικανού προέδρου ανακοίνωσε ο Μάρκ Γκρόσμαν, υφυπουργός εξωτερικών, υπεύθυνος για θέματα Ευρώπης και Τουρκίας, ο οποίος επεσήμανε ειδικότερα το σημείο της θέσης των Οκτώ, που απαγορεύει την προβολή οποιωνδηποτε όρων πριν από τις συνομιλίες.

    Δίνοντας ένα τόνο αισιοδοξίας, ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε οτι οι παρούσες συνθήκες γιά επίλυση του Κυπριακού είναι οι καλύτερες εδώ και πολύ καιρό και τόνισε την ανάγκη γιά επίτευξη προόδου.

    Η υπαρξη αυτών των συνθηκών και η αξιοποίησή τους,πρόσθεσε ο Μάρκ Γκρόσμαν, θα είναι και η γραμμή πού θα ακολουθήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά την συνάντηση Κλίντον-Ετζεβίτ.

    [02] ΟΗΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

    Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν αναμένεται να πάρει την απόφασή του αν θα συγκαλέσει συνομιλίες για το Κυπριακό, μετά τη σημερινή συνάντηση Κλίντον- Ετζεβίτ στο Λευκό Οίκο.

    Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει ότι,σύμφωνα με πληροφορίες από την έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, οι αξιωματούχοι του διεθνούς οργανισμού παραμένουν συγκρατημένοι εάν θα διεξαχθούν τελικά οι συνομιλίες.

    Σε περίπτωση που αποφασιστεί, οι συνομιλίες αναμένεται να διεξαχθούν στο χώρο της Αμερικανικής Στρατιωτικής Ακαδημίας στο Γουέστ Πόιντ, στην επαρχία Ορειντζ της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

    Σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει γεύμα στους αντιπροσώπους των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας που είναι και η τελευταία ουσιαστική επαφή του Προέδρου Κληρίδη και του υπουργού εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη πριν από την αναχώρησή τους από τη Νέα Υόρκη.

    [03] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΕΣ

    Στο Ανώτατο Δικαστήριο θα προσφύγουν οι Χρηματιστές, μετά τη χθεσινοβραδυνή απόφαση του Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, για επιβολή χρηματικών προστίμων, για τα καθυστερημένα έγγραφα.

    Σε δηλώσεις στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο Χριστόδουλος Ελληνας,χρηματιστής, χαρακτήρισε την απόφαση του Χρηματιστηρίου, εκδικητική και πρόσθεσε ότι οι Χρηματιστές θα καταχωρήσουν σήμερα αγωγή εναντίον του Συμβουλίου, στο Ανώτατο Δικαστήριο.

    [04] ΧΑΚ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

    Το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς,συνήλθαν χθες βράδυ σε μαραθώνια σύσκεψη.

    Μεταξύ άλλων αποφάσισαν επιβολή χρηματικού προστίμου τριάντα λιρών, για κάθε καθυστερημένο έγγραφο,και επιπρόσθετα,άλλων τριάντα λιρών, για κάθε μέρα που περνά,από τις 20 Σεπτεμβρίου.

    Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Ντίνος Παπαδόπουλος,ανακοινωνοντας τις αποφάσεις που ελήφθησαν, είπε ότι μεθαύριο Πέμπτη, σε νέα συνεδρία, θα ανασκοπηθεί η κατάσταση των καθυστερημένων εγγράφων, για να διαπιστωθεί ποια χρηματιστηριακά γραφεία θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν στις 4 Οκτωβρίου, ημερομηνία επαναλειτουργίας του Χρηματιστηρίου.

    Τη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΧΑΚ απασχόλησε και το θέμα της ελευθεροποίησης των συναλλαγών, η συζήτηση όμως δεν ολοκληρώθηκε.

    [05] ΧΑΣΙΚΟΣ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΟΣ

    Ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος διεψευσε πληροφορίες που μεταδόθηκαν σχετικά με την περίπτωση του εικοσιπεντάχρονου εφεδρου Χριστάκη Αχιλλέως, ο οποίος βρέθηκε χθες νεκρός, στο σπίτι του στο Συνοικισμό Πάνω Πολεμιδιών.

    ο κύριος Χάσικος διευκρίνησε ότι ο έφεδρος με τον πατέρα του,επισκέφθηκαν χθες στρατόπεδο στη Νήσου και ζήτησαν απαλλαγή από την άσκηση Νικηφόρος, προσκομίζοντας μάλιστα ιατρικά πιστοποιητικά ότι ο έφεδρος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

    Τους υποδείχθηκε, είπε ο κύριος Χάσικος,ότι έπρεπε να αποταθούν στο Υπουργείο Αμυνας και ακολούθως έφυγαν από το στρατόπεδο.

    Σε καμμιά περίπτωση, τόνισε, δεν ζήτησαν να παραδώσουν όπλο και ούτε είχαν μαζί τους όπλο, όπως μεταδοθηκε απο τα Μέσα Ενημέρωσης.

    [06] ΛΑΡΝΑΚΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ

    Αλλο ένα άτομο, άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

    Πρόκειται για τον Χαράλαμπο Σωτηρίου σαράντα δύο ετών,ο οποίος κατάγεται από τους Τρούλλους και διέμενε τελευταία στην Ορόκλινη.

    Ο Σωτηρίου, ενώ κατευθυνόταν με το μοτοποδήλατό του στο δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας, κτυπήθηκε από αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου τον εγκατέλειψε αβοήθητο.

    Μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί γύρω στις έξι το πρωί ότι μοτοποδήλατο βρισκόταν αναποδογυρισμένο στο δρόμο.

    Αναζήτησε τον οδηγό του στο Νοσοκομείο, όπου πληροφορήθηκε ότι ήταν ήδη νεκρός.

    Η αστυνομία παρακαλεί οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι για το δυστύχημα να επικοινωνήσει με την τροχαία Λάρνακας ή με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό.

    Ο Σωτηρίου, είναι το δέκατο έβδομο θύμα τροχαίου δυστυχήματος αυτό το μήνα.

    [07] ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ

    Βαρύ φόρο αίματος πλήρωσε η Κύπρος στην άσφαλτο το Σεπτέμβρη ο οποίος σύμφωνα με τις στατιστικές ήταν ο δεύτερος πιο πολύνεκρος μήνας των τελευταίων ετών.

    Συνολικά σκοτώθηκαν 16 άτομα και ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται τέσσερα μικρά παιδάκια, ηλικίας τριών, πέντε, εννέα και δέκα ετών, καθώς κι ένας δεκαεπτάχρονος.

    Τέσσερα, από τα θύματα της ασφάλτου ήταν πεζοί.

    Στο μεταξύ βρίσκονται σε εξέλιξη δύο εκστρατείες της τροχαίας για να περιορισμό των τροχαίων δυστυχημάτων.

    Η μία αφορά το μηχανικό έλεγχο των βαρέων οχημάτων και η δεύτερη τον έλεγχο ανάμεσα στους μαθητές, εκ των οποίων οι πλείστοι οδηγούν δίκυκλα χωρίς άδεια.

    [08] ΝΕΚΡΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ

    Ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι βρέθηκε νεκρός στο υπνοδωμάτιο της οικίας του στο συνοικισμό Πάνω Πολεμιδίων, στη Λεμεσό, ο Χριστάκης Αχιλλέως 25 χρονών.

    Στη σκηνή βρέθηκε ένα στρατιωτικό τυφέκιο τύπου Τζι Τρία, το οποίο είναι χρεωμένο από την Εθνική Φρουρά.

    Ο Αχιλλέως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου Λεμεσού, όπου ο επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε το θάνατο του.

    Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει υπόνοια για έγκλημα.

    [09] ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗΣΗ

    Συνελήφθη από την αστυνομία ο Κώστας Θεοδώρου Ξιούρουππας, είκοσι-ενός ετών πωλητής αυτοκινήτων από την Αραδίππου, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι το άτομο που προμήθευε ναρκωτικά σε τρεις στρατιώτες σε συγκεκριμένο στρατόπεδο στη Λάρνακα.

    Ενας από τους εθνοφρουρούς είχε συλληφθεί επ'αυτοφώρω στις δεκαεπτά Σεπτεμβρίου να δίνει δύο γραμμάρια ξηρής φυτικής ύλης σε πολίτη έξω από τη πύλη στρατοπέδου στη Λάρνακα.

    Οι άλλοι δύο εθνοφρουροί συνελήφθησαν ως συνεργάτες του πρώτου.

    Ο Ξιούρουππας οδηγήθηκε σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, το οποίο διέταξε την τετραήμερη κράτησή του.

    Εναντίον του διερευνώνται τέσσερα αδικήματα και συγκεκριμένα, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, καλλιέργειας φυτών κάνναβης, παράνομης κατοχής ναρκωτικών και προμήθειας ναρκωτικών σε νεαρά άτομα.

    Σε κατάθεσή του, ο Ξιούρουππας παραδέχθηκε ότι προμήθευε με ναρκωτικές ουσίες τους τρεις εθνοφρουρούς.

    Είπε ότι είχε φυτέψει φυτό κάνναβης σε περιοχή των Τρούλλων και πωλούσε την φυτική ύλη.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού:

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος και σχετικά θερμός.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιανατολικοί ως νοτιοδυτικοί μέτριοι τρία έως τέσσερα μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά παράλια μέχρι ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα παραμείνει αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορειανατολικοί ασθενείς δύο έως τρία μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους 21 στα νότια και στους 16 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 28 September 1999 - 11:57:55 UTC