Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-02-08

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΠΕΛ
  • [02] ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ
  • [03] ΔΡΑΠΕΤΗΣ ΕΡΕΥΝΕΣ
  • [04] ΤΣΙΑΚΚΟΥΡΜΑΣ ΔΙΚΗ
  • [05] ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ ΤΡΕΛΛΑ
  • [06] ΧΑΚ
  • [07] ΔΗΣΥ ΤΑΜΕΙΟ
  • [08] ΡΟΛΑΝΔΗΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ
  • [09] ΦΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ
  • [10] ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
  • [11] ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
  • [12] ΚΥΠΕΛΛΟ
  • [13] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2001

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΠΕΛ

    Το Προεδρικό Μέγαρο απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η νομοθεσία με βάση την οποία πρόσφατα η Βουλή δεν ενέκρινε το κονδύλι για την αγορά των ελικοπτέρων Μπελ είχε προταθεί το 1985 από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ.

    Ανακοίνωση του Προεδρικού Μεγάρου τονίζει ακόμη ότι η πατρότητα της πρόνοιας, η οποία απαιτεί πέραν της έγκρισης του γενικού προϋπολογισμού, την αποδέσμευση ενός εκάστου των κονδυλίων και των δαπανών για τους εξοπλισμούς, δεν ανήκει ούτε στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε και στον Δημοκρατικό Συναγερμό.

    Σε ανακοίνωση του Προεδρικού Μεγάρου αναφέρεται ότι η επίμαχη πρόνοια είχε συμπεριληφθεί στη σχετική νομοθεσία ύστερα από πρόταση άλλων κομμάτων, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα.

    [02] ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ

    Ο Αρχηγός Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης πήγε το πρωϊ στο Προεδρικό Μέγαρο και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Δεν έγινε γνωστό το αντικείμενο της συνάντησης, αλλά πιστεύεται ότι σχετίζεται με πληροφορίες ότι κατάδικοι στις φυλακές και συνεργάτες τους σχεδίαζαν την πρόκληση επεισοδίων στις τουριστικές περιοχές και στη γραμμή αντιπαράταξης για εκδικητικούς και εκβιαστικούς σκοπούς.

    Πληροφορίες του ΡΙΚ αναφέρουν ότι οι πληροφορίες θεωρούνται αξιόπιστες και για το λόγο αυτό οι αρχές ασφαλείας έχουν πάρει προληπτικά μέτρα.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι κατάδικοι σχεδίαζαν τη ρίψη πυροβολισμών και τη διενέργεια δολιοφθορών στην τουριστική περιοχή Αμμοχώστου και σε σημεία της γραμμής αντιπαράταξης, με στόχο την πρόκληση αναταραχής και δυσφορίας εναντίον των αρχών, τις οποίες οι παράνομοι θεωρούν υπεύθυνες για το γεγονός ότι βρίσκονται στις φυλακές.

    [03] ΔΡΑΠΕΤΗΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

    Η Αστυνομία διενήργησε και σήμερα αιφνιδιαστικές έρευνες σε διάφορες περιοχές, ύστερα από πληροφορίες που έδωσαν πολίτες σχετικά με το δραπέτη Πέτρο Πατσαλίδη.

    Ωστόσο, όπως και χθες, οι πληροφορίες αποδείχθηκαν αβάσιμες και ο Πατσαλίδης παραμένει άφαντος.

    Πάντως, εκπρόσωπος της Αστυνομίας απηύθυνε έκκληση προς το κοινό να δίδει στην Αστυνομία για οποιαδήποτε πληροφορία που είναι δυνατό να οδηγήσει στη σύλληψή του.

    Ο Πέτρος Πατσαλίδης, τριάντα τεσσάρων χρόνων, απέδρασε από τη συνοδεία αστυνομικών, τους οποίου οδήγησε στην οδό Τρικούπη με το πρόσχημα ότι θα υπεδείκνυε χώρο στον οποίο υπήρχε παράνομος οπλισμός.

    Ο Πατσαλίδης έχει ύψος ενός μέτρου και ογδόντα τριών εκατοστών και είναι σωματώδης, με κοντά μαύρα μαλλιά.

    [04] ΤΣΙΑΚΚΟΥΡΜΑΣ ΔΙΚΗ

    Ενώπιον ψευδοδικαστηρίου στα κατεχόμενα αναμένεται να παρουσιασθεί σήμερα ο Πανίκος Τσιακκούρμας, ο οποίος κρατείται παράνομα από τον Αττίλα από τα μέσα περασμένου Δεκεμβρίου, μετά την απαγωγή του από το έδαφος της βρετανικής βάσης Δεκέλειας.

    Για να παρακολουθήσουν τη λεγόμενη δίκη πέρασαν το πρωί στα κατεχόμενα η σύζυγος του Τσιακκούρμα, Νίκη και τα δύο του αδέλφια Κυριάκος και Ανδρέας.

    Ο Τσιακκούρμας είχε παρουσιασθεί στο ψευδοδικαστήριο στις τριάντα Ιανουαρίου σε μια διαδικασία παρωδία, κατά την οποία η περαιτέρω διαδικασία αναβλήθηκε για σήμερα.

    Το ψευδοδικαστήριο δεν είχε αποδεχθεί την παρουσία Βρετανού δικηγόρου.

    [05] ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ ΤΡΕΛΛΑ

    Ο Διευθυντής Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Παύλος Οικονομίδης απέρριψε ισχυρισμούς ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των κοπαδιών αιγοπροβάτων με κρούσματα τρομώδους νόσου.

    Αντίθετα, σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο κύριος Οικονομίδης είπε ότι από το 1996 παρατηρείται πτωτική τάση και τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 134, ενώ από το 1985 που οι υπηρεσίες άρχισαν να παρακολουθούν τα κοπάδια, η νόσος εντοπίστηκε σε 224 κοπάδια από τις πέντε και πλέον χιλιάδες που υπάρχουν σ' ολόκληρη την Κύπρο.

    Χαρακτηριστικά, αναφέρεται ότι ενώ το 1996 εντοπίστηκαν τριάντα πέντε κοπάδια με προσβεβλημένα ζώα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε σε εικοσιένα τον περασμένο χρόνο.

    Ο κύριος Οικονομίδης διαβεβαίωσε ότι η ασθένεια δεν μεταδίδεται από τα ζώα στον άνθρωπο ή σε άλλα ζώα.

    [06] ΧΑΚ

    Συνεχίσθηκε και σήμερα για δέκατη κατά συνέχεια ημέρα η πτώση των τιμών στο Χρηματιστήριο.

    Ο δείκτης έκλεισε στο χαμηλότερο μέχρι τώρα επίπεδο των διακοσίων πέντε μονάδων, σημειώνοντας πτώση ενός κόμμα εξήντα πέντε τοις εκατόν.

    Ο όγκος των συναλλαγών ήταν επίσης μειωμένος και μόλις ξεπέρασε τα επτά εκατομμύρια λίρες.

    [07] ΔΗΣΥ ΤΑΜΕΙΟ

    Ο Δημοκρατικός Συναγερμός κάλεσε τα κόμματα να τοποθετηθούν καθαρά στο θέμα του σταθεροποιητικού ταμείου για το ΧΑΚ, ούτως ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να προχωρήσει στη δημιουργία του.

    Με ανακοίνωσή του, ο ΔΗΣΥ κάλεσε επίσης τον Υπουργό Οικονομικών να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση, η οποία να περιέχει όλες τις λεπτομέρειες και τις ασφαλιστικές δικλίδες ως προς την επιλογή χρηματοδότησης και ως προς την απόλυτη ανεξαρτησία του διαχειριστικού σώματος του Ταμείου.

    Ο ΔΗΣΥ επαναφέρει, εξάλλου, την πρότασή του για επένδυση μέρους των αποθεματικών του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη χρηματιστηριακή αγορά.

    [08] ΡΟΛΑΝΔΗΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ

    Ο Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Νίκος Ρολάνδης συναντάται σήμερα με τον Αιγύπτιο πρέσβη, με αντικείμενο, όπως πιστεύεται, το θέμα των πετρελαίων στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου.

    Τόσο η συνάντηση όσο και το αντικείμενό της κρατήθηκαν μυστικά, ενώ από το γραφείο του κυρίου Ρολάνδη διαμηνύθηκε ότι δεν θα γίνουν δηλώσεις.

    [09] ΦΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ

    Ελληνας επιχειρηματίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Γκάς Μπούλης, πενηνταενός ετών, από την Καβάλα, δολοφονήθηκε το βράδυ της Τρίτης σε ενέδρα σε ερημικό δρόμο στη Φλώριδα.

    Ο Γκάς Μπούλης ήταν ιδρυτής μιας αλυσίδας εστιατορίων και της μεγαλύτερης επιχείρησης κρουαζιερόπλοιων-καζίνο της Φλώριδας.

    [10] ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

    Αλλο ένα νεαρό άτομο συνέλαβε η αστυνομία για παράνομη καλλιέργεια, χρήση και εμπορία ναρκωτικών.

    Ανδρες της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών Λεμεσού συνέλαβαν νεαρό έξω από το σπίτι του όταν αυτός προσπάθησε να πουλήσει μικρή ποσότητα κάνναβης σε υπο κάλυψη αστυνομικό.

    Ο νεαρός, σε θεληματική του κατάθεση, ισχυρίστηκε ότι η κάνναβης ήταν για δική του χρήση και προέρχεται απο φυτό το οποίο καλλιέργησε ο ίδιος.

    [11] ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

    Το τμήμα μεταφορών του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων ανακοίνωσε ότι έχει συμπληρωθεί η αποστολή των ειδοποιήσεων για ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας των οχημάτων και κάλεσε το κοινό να ανανεώσει το συντομότερο τις άδειες του.

    Η ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας γίνεται σε όλα τα συνεργατικά ιδρύματα των πόλεων και της υπαίθρου.

    Το Υπουργείο στην ανακοίνωση του καλεί τους ιδιοκτήτες που δεν έχουν πάρει σχετική ειδοποίηση μέχρι σήμερα, να αποταθούν στα επαρχιακά γραφεία του τμήματος μεταφορών για να μπορέσουν να ανανεώσουν την άδεια κυκλοφορίας των οχημάτων τους.

    [12] ΚΥΠΕΛΛΟ

    Ο Ολυμπιακός και το ΑΠΟΕΛ συναντώνται στις τρεις το απόγευμα στο ΓΣΠ σε επαναληπτικό αγώνα για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Κύπρου. Ο πρώτος αγώνας είχε λήξει με δύο-μηδέν υπέρ του ΑΠΟΕΛ.

    Άμεση περιγραφή του σημερινού αγώνα θα μεταδίδεται από το Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ.

    [13] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ως βορειανατολικοί μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και παροδικά στις προσήνεμες περιοχές ισχυροί πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη γενικά, εκτός από τις δυτικές περιοχές όπου θα είναι λίγο ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως βορειανατολικοί ασθενείς τριών μποφόρ και παροδικά στις προσήνεμες περιοχές μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους πέντε βαθμούς στο εσωτερικό, στους επτά στα παράλια και στους δύο στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 8 February 2001 - 15:44:40 UTC