Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-09-02

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΤΑΣΣΟΣ
  • [02] ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙ
  • [03] ΠΑΦΟΣ ΤΡΟΧΑΙΟ
  • [04] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΧΑΝΕΗ
  • [05] ΝΤΕΝΚΤΑΣ
  • [06] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΝΤΑΞΗ
  • [07] ΑΝΝΑΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • [08] ΣΥΡΙΑ ΙΡΑΚ
  • [09] ΦΕΡΙ ΦΩΤΙΑ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2002

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΤΑΣΣΟΣ

    ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ εγκαινιάζουν από σήμερα την προεκλογική τους εκστρατεία για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές.

    Αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων με επικεφαλής τους Δημήτρη Χριστόφια και Τάσσο Παπαδόπουλο είχαν το πρωί πολύωρη συνάντηση στα γραφεία του Ακελ με κύριο αντικείμενο το συντονισμό και την οργάνωση της προεκλογικής εκστρατείας.

    Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος για την προεδρία Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις για τον τρόπο δημιουργίας διαφόρων γραφείων και υπηρεσιών και τη στελέχωσή τους. ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ, πρόσθεσε, ξεκινούν ουσιαστικά την εκστρατεία τους. Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι στη σημερινή πρώτη επίσημη συνάντηση σε πολιτικο-οργανωτικό επίπεδο, τα δύο κόμματα έχουν θέσει μπροστά τους ένα σχεδιάγραμμα και ένα χρονοδιάγραμμα. Εχει συναποφασισθεί, είπε, η λειτουργία ενός κοινού πολιτικού επιτελείου σε επίπεδο ηγεσιών και η δημιουργία ομάδας επικοινωνιακής πολιτικής γύρω από τον υποψήφιο.

    [02] ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙ

    Επεισόδια μεταξύ μελών του Κινήματος Οικολόγων -Περιβαλλοντιστών και της Αστυνομίας σημειώθηκαν γύρω στις επτά το πρωί το πρωί, στο δρόμο προς το Ακρωτήρι, όπου οι οικολόγοι προέβαιναν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση κεραίας από τους Βρετανούς. Μέλη του Κινήματος Οικολόγων, με επικεφαλής τον βουλευτή Γιώργο Περδίκη, αλυσοδέθηκαν πάνω σε κυπαρίσσια της περιοχής και έκλεισαν το δρόμο προς το Ακρωτήρι, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση. Αμεση ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας η οποία κάλεσε τους διαδηλωτές να τερματίσουν την εκδήλωσή τους. Οι διαδηλωτές αρνήθηκαν με αποτέλεσμα να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, άνδρες της οποίας απέκοψαν τις αλυσίδες. Οι διαδηλωτές όμως παρέμειναν στο δρόμο και χρειάστηκε η επέμβαση μελών της αστυνομικής δύναμης για μεταφορά τους εκτός του οδοστρώματος. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγα λεπτά αργότερα.

    [03] ΠΑΦΟΣ ΤΡΟΧΑΙΟ

    Ελληνοπόντια, η Αθηνά Μαυρομάτη, τριάντα-εννέα χρόνων, τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε στην Πάφο. Το δυστύχημα συνέβη γύρω στις έντεκα το βράδυ όταν η Μαυρομάτη, στην προσπάθειά της να διασταυρώσει τη λεωφόρο Αποστόλου Παύλου στην Κάτω Πάφο, παρασύρθηκε από μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο εικοσάχρονος Χρίστος Ευθυβούλου, από την Πάφο. Τόσο η Μαυρομάτη όσο και ο Ευθυβούλου μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Πάφου, αλλά η γυναίκα, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της, μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο Γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας.

    [04] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΧΑΝΕΗ

    Συνάντηση με τον πρόεδρο Κληρίδη είχε το πρωί ο απεσταλμένος της Βρετανίας για το κυπριακό Λόρδος Ντέηβιντ Χάνεη, εγκαινιάζοντας τις επίσημες επαφές του στη Λευκωσία. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο προγεύματος εργασίας που παρέθεσε στο Βρετανό αξιωματούχο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στη συνάντηση, που διήρκησε μια ώρα, συζητήθηκε η πορεία των απευθείας συνομιλιών για το κυπριακό. Από κυπριακής πλευράς παρέστησαν ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης και από βρετανικής ο Υπατος Αρμοστής της Βρετανίας στη Λευκωσία Λιν Πάρκερ. Στη συνέχεια ο Λόρδος Χάνεη συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη ενώ στις δέκα και τριάντα έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια. Αυτήν την ώρα ο Βρετανός απεσταλμένος έχει συνομιλίες στα κατεχόμενα με τον Ραούφ Ντενκτάς και το απόγευμα θα αναχωρήσει από την Κύπρο. Αύριο αναμένεται στην Κύπρο και ο ειδικός συντονιστής για το κυπριακό στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών Τόμας Γουέστον. Οι επαφές των απεσταλμένων της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποιούνται ενόψει των συναντήσεων που ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν θα έχει με τον Πρόεδρο Κληρίδη και το Ραούφ Ντενκτάς την ερχόμενη Παρασκευή, στο Παρίσι.

    [05] ΝΤΕΝΚΤΑΣ

    Τέσσερις ημέρες πριν από τη συνάντηση στο Παρίσι ο Ραούφ Ντενκτάς επανέλαβε την απαράδεκτη θέση του για κυριαρχία δύο κρατών και μίλησε για πιέσεις που ασκούνται επί της τουρκοκυπριακής πλευράς. Σε συνέντευξη στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα '' Κίπρις '', ο κατοχικός ηγέτης ισχυρίζεται ότι στόχος των Ελληνοκυπρίων είναι να κρατήσουν όλα όσα κατείχαν από το 1963 και με νέο σύνταγμα να παραχωρήσουν κάποια δικαιώματα στους Τουρκοκυπρίους για να ενταχθεί η Κύπρος στο σύνολό της στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [06] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΝΤΑΞΗ

    Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κύπρου στις διαπραγματεύσεις για ένταξη την Ευρωπαϊκή Ενωση Γιώργος Βασιλείου προειδοποίησε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα υπάρξουν πολλές προκλήσεις στην πορεία προς την Ενωση. Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Βασιλείου τόνισε ότι χρειάζεται να επιδείξουμε το μέγιστο βαθμό αυτοσυγκράτησης και επαγρύπνησης προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τους σκοπέλους, όπως είπε, που θα παρουσιασθούν.

    [07] ΑΝΝΑΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν κάλεσε τις πλούσιες χώρες να ηγηθούν του αγώνα για καταπολέμηση της φτώχειας στον πλανήτη και την προστασία του περιβάλλοντος. Προσφωνώντας τους ηγέτες εκατόν και πλέον χωρών, που συνέρχονται στο Τζιοχάννεσμπουργκ για την τελική φάση της διάσκεψης για την Αειφόρο Ανάπτυξη, ο Κόφι Ανάν κάλεσε τις κυβερνήσεις των πλουσίων χωρών να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τη Συνθήκη του Κιότο, τονίζοντας ότι έχουν και τον πλούτο και την τεχνολογία να το πράξουν.

    [08] ΣΥΡΙΑ ΙΡΑΚ

    Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιρακ Νατζιή Σάπρι συναντάται σήμερα στη Μόσχα με το Ρώσο ομόλογό του Ιγκόρ Ιβανώφ, στο πλαίσιο προσπαθειών της Βαγδάτης για εξασφάλιση διεθνούς υποστήριξης, σε ενδεχόμενη αμερικανική στρατιωτική επίθεση εναντίον της χώρας. Αναμένεται ότι ο κύριος Ιβανώφ θα επαναλάβει την αντίθεση της Ρωσίας σε τέτοια επίθεση. Πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο πρακτορείο Ιντερφάξ ότι η Μόσχα θεωρεί πως η ιρακινή κρίση μπορεί να επιλυθεί μέσω πολιτικού και διπλωματικού διαλόγου με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    [09] ΦΕΡΙ ΦΩΤΙΑ

    Ωρες αγωνίες πέρασαν εξακόσιοι- ένδεκα επιβάτες σε πορθμείο στη Βόρειο Θάλασσα όταν εκδηλώθηκε φωτιά στο μηχανοστάσιο. Για τη διάσωση των επιβατών στάληκαν δύο ελικόπτερα της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας και τρία σκάφη της ακτοφυλακής. Αλλα δέκα μικρότερα σκάφη που βρίσκονταν στη περιοχή τέθηκαν σε ετοιμότητα. Η περιπέτεια των επιβατών είχε αίσιο τέλος καθώς μέλη του πληρώματος έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο και δεν χρειάστηκε να απομακρυνθούν από το σκάφος.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το δελτίο καιρού.

    Κυρίως αίθριος θα είναι το απόγευμα ο καιρός. Τοπικές, όμως, νεφώσεις δυνατό να φέρουν μερικές βροχές κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.

    Οι άνεμοι θα είναι θαλάσσιοι μέτριοι, τεσσάρων και τοπικά πέντε μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές.

    Η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 30 στα παράλια και στους 23 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Αίθριος θα είναι ο καιρός και το βράδυ.

    Οι άνεμοι δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 21 στα παράλια και στους 14 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές. περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 2 September 2002 - 11:23:12 UTC