Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-09-18

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΙΑΣΜΟΣ ΣΥΛΛΗΨΗ
  • [02] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ
  • [03] ΠΑΝΑΓΟ ΡΩΥΤΕΡ
  • [04] ΟΜΗΡΟΥ ΡΩΥΤΕΡ
  • [05] ΚΙΜΠΡΙΣ ΑΝΑΝ
  • [06] ΟΗΕ ΙΡΑΚ
  • [07] ΜΕΣΗ ΕΡΕΚΑΤ
  • [08] ΜΝΗΜΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ
  • [09] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΤΕΤΑΡΤΗ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ TΕΤΑΡΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2002

  • [01] ΒΙΑΣΜΟΣ ΣΥΛΛΗΨΗ

    Ενα άτομο από τη Σωτήρα συνέλαβε η αστυνομία Αμμοχώστου σχετικά με την πρωτοφανή σεξουαλική κακομεταχείριση νεαρής Βρετανίδας τουρίστριας στην περιοχή Αγίας Θέκλης στη Σωτήρα. Ο συλληφθείς αναμένεται ότι θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου ενώ αναζητούνται ακόμα δύο άτομα. Η Βρετανίδα βρέθηκε τραυματισμένη σε ανοικτό χώρο από πολίτες και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παραλιμνίου, όπου ο επί καθήκοντι γιατρός διαπίστωσε ότι έφερε μώλωπες, εκχυμώσεις και εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματός της. Αργότερα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου η οποία εξέτασε τη βρετανίδα δήλωσε ότι η νεαρή υπέστη σωματική κακοποίηση και σεξουαλικό βιασμό. Η νεαρή βρετανίδα ανέφερε ότι κατά τις πρωϊνές ώρες χθες, ενώ βρισκόταν σε νυκτερινό κέντρο στην Αγία Νάπα, τρία άγνωστα άτομα την οδήγησαν με τη βία με αυτοκίνητο σε άγνωστο μέρος, όπου ένας από τους τρεις ήλθε σε συνουσία μαζί της και στη συνέχεια την εγκατέλειψαν.

    [02] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ

    Σε δυστύχημα που συνέβη στις πέντε το πρωϊ στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Αγίας Νάπας σκοτώθηκε ο Γιώργος Γεωργίου, τριάντα επτά χρόνων, από την Ορμήδεια, υπάλληλος της Παγκύπριας Εταιρείας Αρτοποιών. Ο Γεωργίου οδηγούσε αυτοκίνητο της εταιρείας όταν λίγο πριν από την Ξυλοφάγου παρεξέκλινε της πορείας του και κτύπησε σε πινακίδα. Ο οδηγός βρήκε ακαριαίο το θάνατο. Τον άτυχο Γεωργίου απεγκλώβισαν από τα συντρίμμια του οχήματος του μέλη της πυροσβεστικής των βρετανικών βάσεων.

    [03] ΠΑΝΑΓΟ ΡΩΥΤΕΡ

    Ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Λευκωσία Χρίστος Παναγόπουλος τόνισε την ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης έως τη σύνοδο της Κοπεγχάγης. Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Παναγόπουλος χαρακτήρισε περίοδο άκρας ευαισθησίας το χρονικό διάστημα έως τη σύνοδο της Κοπεγχάγης καί πρόσθεσε ότι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και να υπερπηδήσουμε οποιαδήποτε εμπόδια παρεμβληθούν στην πορεία για ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο κύριος Παναγόπουλος σχολίαζε τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρώυτερ σύμφωνα με το οποίο η Κύπρος δυνατό να αφαιρεθεί από τον κατάλογο χωρών που είναι έτοιμες να ολοκληρώσουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις το Δεκέμβριο.

    [04] ΟΜΗΡΟΥ ΡΩΥΤΕΡ

    Ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες τόνισε ότι στην έκθεση αξιολόγησης της Κύπρου, στις εννέα Οκτωβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πάρει ξεκάθαρη θέση ως προς τη δυνατότητα της Κύπρου να ολοκληρώσει την ενταξιακή διαδικασία μέχρι το τέλος του έτους. Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κύριος Ομήρου ανέφερε ότι τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο Επίτροπος Γκίντερ Φερχόϊγκεν, αρμόδιος για τη διεύρυνση, σε συνάντησή τους στις Βρυξέλλες. Ανέφερε επίσης ότι ο κύριος Φερχόϊγκεν τον διαβεβαίωσε ότι ισχύουν απόλυτα οι αποφάσεις του Ελσίνκι, ότι δηλαδή η λύση του Κυπριακού δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη.

    [05] ΚΙΜΠΡΙΣ ΑΝΑΝ

    Ο Ραούφ Ντενκτάς εκτιμά ότι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν θα υποβάλει έκθεση ή σχέδιο δράσης στις νέες συναντήσεις που θα γίνουν στις αρχές Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Κληρίδη. Σύμφωνα με τον Τουρκοκυπριακό Τύπο ο Ραούφ Ντενκτάς ανέφερε ότι δεν θα ήθελε να υποβληθεί σχέδιο λύσης, αφού στα βασικά θέματα με πρώτο αυτό της κυριαρχίας, δεν υπήρξε προσέγγιση. Το να υποβληθεί ένα σχέδιο στις δυο πλευρές των οποίων οι θέσεις απέχουν εκατόν ογδόντα μοίρες, είπε, σημαίνει ότι τουλάχιστον η μία από τις δύο θα το απορρίψει. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε επίσης ότι ο Αλβαρο ντε Σότο έχει υποβάλει πρόγραμμα από δέκα με δώδεκα σημεία και κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη νομοθεσία και την εκτελεστική εξουσία.

    [06] ΟΗΕ ΙΡΑΚ

    Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών και του Ιράκ συμφώνησαν τα ξημερώματα να συναντηθούν στις αρχές Οκτωβρίου στη Βιέννη, για να διευθετήσουν τις λεπτομέρειες για επιστροφή των επιθεωρητών όπλων στη Βαγδάτη. Ανακοινώνοντας την απόφαση ο επικεφαλής της ομάδας επιθεωρητών όπλων των Ηνωμένων Εθνών Χανς Μπλιξ, χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε με τους Ιρακινούς αξιωματούχους χρήσιμη και εποικοδομητική. Ο αντιπρόεδρος του Ιράκ Τάρεκ Αζίζ ανέφερε ότι η Βαγδάτη υπολογίζει στην άρση των κυρώσεων το συντομότερο δυνατό.

    [07] ΜΕΣΗ ΕΡΕΚΑΤ

    Ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σαέμπ Ερεκάτ δήλωσε ότι το χρονοδιάγραμμα που υιοθέτησε η τετραμερής για τη Μέση Ανατολή με στόχο τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους με οριστικά σύνορα σε τρία χρόνια δεν επιλύει κανένα πρόβλημα. Η τετραμερής αποτελούμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία, την Ευρωπαϊκή Ενωση και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε το χρονοδιάγραμμα ενός σχεδίου που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Ενωση για τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους μέχρι το 2005 προειδοποιώντας ότι η εφαρμογή του εξαρτάται από την πρόοδο που θα επιτύχουν τα ενδιαφερόμενα μέρη.

    [08] ΜΝΗΜΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ

    Εκδήλωση στη μνήμη του Ανδρέα Χριστοφίδη, πρώην Υπουργού Παιδείας, Κυβερνητικού εκπροσώπου και Γενικού Διευθυντή του ΡΙΚ, πραγματοποιείται απόψε στο Πολιτιστικό Ιδρυμα της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία. Η εκδήλωση περιλαμβάνει σύντομο ντοκιμαντέρ παραγωγής ΡΙΚ και ομιλίες για το έργο του Ανδρέα Χριστοφίδη, ο οποίος υπήρξε επίσης ιδρυτικό μέλος του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου. Θα παρουσιασθεί, εξάλλου, σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Η εκδήλωση, που αρχίζει στις επτά και τριάντα, θα μεταδίδεται απευθείας από το Πρώτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου του ΡΙΚ.

    [09] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΤΕΤΑΡΤΗ

    Ο Ολυμπιακός Πειραιώς αντιμετωπίζει απόψε στην Αθήνα τη Λεβερκούζεν Γερμανίας, σε αγώνα για τον έκτο όμιλο του Τσάμπιονς Ληγκ. Ο αγώνας αρχίζει στις εννέα και σαράντα- πέντε και θα μεταδίδεται απευθείας από το ΡΙΚ ΕΝΑ. Γύρω στα μεσάνυκτα θα προβληθούν επίσης από το ΡΙΚ Ενα στιγμιότυπα από τους υπόλοιπους επτά αγώνες της διοργάνωσης. Για το Τσάμπιονς Ληγκ η ΑΕΚ Αθηνών έφερε ψες ισοπαλία χωρίς τέρματα, εκτός έδρας, με την Γκενκ Βελγίου.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί έως δυτικοί, μέτριοι έως ισχυροί, τεσσάρων με πέντε μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι πολύ ισχυροί έξι μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς, τριών μποφόρ και τοπικά μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους 23 στα νότια και ανατολικά και γύρω στους 13 στις υψηλότερες ορεινές περιοχές. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 18 September 2002 - 10:21:27 UTC