Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-10-15

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΡΙΚΚΟΣ ΤΡΙΤΟ
  • [02] ΒΡΑΧΙΜΗ ΤΡΙΤΟ
  • [03] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΑΝΙΑ
  • [04] ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ
  • [05] ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  • [06] ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
  • [07] ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  • [08] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2002

  • [01] ΡΙΚΚΟΣ ΤΡΙΤΟ

    Ο Βουλευτής του Δησυ Ρίκκος Ερωτοκρίτου ανέφερε ότι στην απογευματινή συνεδρία του πολιτικού γραφείου θα ταχθεί υπέρ της αναβολής στη λήψη απόφασης στο Ανώτατο Συμβούλιο για διάστημα δέκα έως δεκαπέντε ημερών. Αιτιολογώντας τη θέση του, ο κύριος Ερωτοκρίτου ανέφερε ότι εκτός από τίς εξελίξεις στα εθνικά θέματα, θα πρέπει να προσμετρηθεί η τρέχουσα πολιτική δυναμική που δημιουργείται από την απόφαση των μονοεδρικών κομμάτων να μελετήσουν και ενδεχομένως να υποστηρίξουν μια ανεξάρτητη υποφιότητα. Ο βουλευτής του Δησύ διευκρίνισε ότι παραμένει σταθερή η απόφαση για υποστήριξη του Γιαννάκη Ομήρου καί πρόσθεσε ότι η αναβολή θα του δώσει την ευκαιρία να διαβουλευθεί καί πάλι με τα μονοεδρικά κόμματα.

    [02] ΒΡΑΧΙΜΗ ΤΡΙΤΟ

    Αναβολή στη λήψη απόφασης μέχρι τον Δεκέμβριο θα υποστηρίξει η Ελένη Βραχίμη, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Δησύ. Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, η κυρία Βραχίμη ανέφερε ότι οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα επιβάλλουν την αναβολή στη λήψη απόφασης.

    [03] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΑΝΙΑ

    Ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας και πρόεδρος του Δήκο Τάσος Παπαδόπουλος απέρριψε τις επικρίσεις του βουλευτή του ΔΗΣΥ Χρίστου Πουργουρίδη ότι αποφεύγει να εκπληρώνει τα καθήκοντα του στην Ευρώπη. Ο κύριος Παπαδόπουλος μιλούσε λίγο πριν αναχωρήσει για τη Δανία, όπου θα παραστεί σε διάσκεψη για τη διεύρυνση με τη συμμετοχή των υπό ένταξη χωρών και σε διάσκεψη των κοινοβουλευτικών επιτροπών ευρωπαϊκών υποθέσεων. Είπε ότι αυτό τον μήνα έχει δύο ταξίδια για αυτό το σκοπό και δύο τον ερχόμενο μήνα. Κληθείς να σχολιάσει την εισήγηση του κυρίου Πουργουρίδη να αναβληθεί η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, όταν θα ολοκληρωθεί η ενταξιακή πορεία της Κύπρου, ο κύριος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος που έχει ο Δημοκρατικός Συναγερμός να κρατηθεί στην εξουσία.

    [04] ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ

    Ο υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Παναγιώτου δήλωσε ότι θα ζητήσει γνωμάτευση από τον γενικό Εισαγγελέα κατα πόσον προκύπτουν και ποινικά αδικήματα στην υπόθεση της εξασφάλισης από εταιρείες ενυπόθηκων δανείων χωρίς να καταβληθούν τέλη στο κτηματολόγιο. Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Παναγιώτου ανέφερε ότι θα ζητηθεί και γνωμάτευση για να διαπιστωθεί κατα πόσον υπάρχουν τρόποι για επιστροφή στο δημόσιο των τελών που έχουν απωλεσθεί, το ύψος των οποίων είναι αρκετά σημαντικό. Ανέφερε επίσης ότι στο παρόν στάδιο διεξάγεται έρευνα για δύο εταιρείες οι οποίες συνήψαν δάνεια επτακοσίων και τετρακοσίων πενήντα χιλιάδων λιρών αντίστοιχα από το συνεργατικό ταμιευτήριο Πάφου.

    [05] ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    Ο Γραμματέας του Ελληνικού Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Πάφου Ανδρέας Τσαπής ισχυρίστηκε ότι τα μέλη της Επιτροπής και ο Πρόεδρος Νίκος Πιττοκοπίτης, όχι μόνο γνώριζαν ότι το Ταμιευτήριο παραχωρεί δάνεια σε εταιρείες τις οποίες ενέγραφε ως μέλη του, αλλά διαφήμιζαν κιόλας αυτό το πλεονέκτημά του, ότι δηλαδή παραχωρεί δάνεια χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση προς το Κτηματολόγιο. Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Τσαπής είπε ότι η διαδικασία αυτή γινόταν από το 1991 μέχρι και το τέλος του 2001 που σταμάτησε με υπόδειξη του Κτηματολογίου. Ολοι, είπε, το γνώριζαν αλλά ο καθένας ενόψει του κινδύνου αποποιείται των ευθυνών του.

    [06] ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

    Ελλάδα και Κύπρος απαντούν στις τουρκικές προκλήσεις με ψυχραιμία και κοινό σχεδιασμό στο πλαίσιο του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου, δήλωσε κατά την άφιξή του στη Κύπρο ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας στρατηγός Γεώργιος Αντωνακόπουλος. Σε δηλώσεις στην αεροπορική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου" στη Πάφο, ο στρατηγός Αντωνακόπουλος είπε ότι η αναβάθμιση του δόγματος αποτελεί μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν είναι δυνατό η επίλυση του Κυπριακού να επηρεασθεί από απειλές και εκβιασμούς αλλά πρέπει να βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα. Ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Αθανάσιο Νικολοδήμο κατέθεσε στεφάνι στο σημείο συντριβής του ελικοπτέρου όπου σκοτώθηκε ο Ευάγγελος Φλωράκης και άλλοι τέσσερις αξιωματικοί της Δύναμης.

    [07] ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

    Οι Ελληνοκύπριοι, μέλη της τεχνικής επιτροπής που θα ασχοληθεί με τη νομοθεσία έχει ήδη αρχίσει δουλειά. Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ τα Ηνωμένα Εθνη έδωσαν στην επιτροπή θέματα νομοθεσίας τα οποία πρέπει να διευθετηθούν, ώστε σε περίπτωση συνολικής συμφωνίας στο Κυπριακό, να τεθούν αμέσως σε εφαρμογή ως νομοθεσία του κοινού κράτους. Τα θέματα που περιλαμβάνει ο κατάλογος των Ηνωμένων Εθνών αφορά κυρίως νομοθεσία που ήδη έχει τύχει επεξεργασίας στο πλαίσιο της εναρμονιστικής προσπάθειας για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [08] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι άστατος, με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

    Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι νοτιοδυτικοί, τεσσάρων μποφόρ και τοπικά, ιδιαίτερα στις περιοχές των καταιγίδων, μέχρι πέντε μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία, 27 βαθμοί στο εσωτερικό και τα παράλια και 19 στα υψηλότερα ορεινά.

    Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς, μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 17 στα παράλια και στους έντεκα στα υψηλότερα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 15 October 2002 - 9:53:26 UTC