Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-09-08

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑ
  • [03] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
  • [04] ΜΗΤΣΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
  • [05] ΚΟΥΛΙΑΣ ΟΛΙΣΘΗΜΑ
  • [06] ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΘΕΜΑ ΑΡΧΗΣ
  • [07] ΠΑΠΑΝΔΡ ΚΥΠΡΟΣ
  • [08] ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [09] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΚΙΟΥΛ
  • [10] ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΚΥΠΡΟΣ
  • [11] ΧΑΤΖΗ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
  • [12] ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΧΟΠΛΑΡΟΣ
  • [13] ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΟΕΔ
  • [14] ΓΑΛΑΝΟΣ
  • [15] ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ-ΟΝΟΥΦΡΙΟΥ
  • [16] ΚΛΟΠΗ ΟΠΛΟΥ
  • [17] ΒΡΥΣΟΥΛΛΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ
  • [18] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 8/09/2003

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Πειθαρχικές ευθύνες καί για τα επτά μέλη της αστυνομικής δύναμης, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα αναφορικά με την κλοπή αυτοκινήτου από την αστυνομική διεύθυνση Λάρνακας, προκύπτουν από τη συμπληρωματική έρευνα που διεξήχθη. Ταυτόχρονα αίρεται η διαθεσιμότητα των επτά καί διορίζεται τριμελής επιτροπή, υπό τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Δικαιοσύνης για εκδίκαση της υπόθεσης.

    Ο Δησύ καταγγέλλει διεθνώς την παράνομη απαίτηση του κατοχικού καθεστώτος να αξιώνει επίδειξη διαβατηρίων από τους Ελληνοκυπρίους, οι οποίοι μεταβαίνουν στα κατεχόμενα.

    Εχει ματαιωθεί η συνάντηση του υπουργού εξωτερικών της Ελλάδας με τους αρχηγούς των τουρκοκυπριακών κομμάτων λόγω της άρνησής τους να τον συναντήσουν αυτή την περίοδο.

    Κυπριακή αντιπροσωπεία υπό τον συντονιστή εναρμόνισης Τάκη Χατζηδημητρίου διεξάγει εντατικές επαφές στις Βρυξέλλες για ενημέρωση των ευρωπαίων τεχνοκρατών αναφορικά με την πρόοδο στην εφαρμογή της εναρμόνισης με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    [02] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑ

    Πειθαρχικές ευθύνες καί για τα επτά μέλη της αστυνομικής δύναμης, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα αναφορικά με την κλοπή και τον εμπρησμό αυτοκινήτου από την αστυνομική διεύθυνση Λάρνακας, προκύπτουν από τη συμπληρωματική έρευνα που διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρος Θεοδώρου. Ανακοινώνοντας σήμερα το πόρισμα της έρευνας ο κύριος Θεοδώρου ανέφερε ότι αίρεται η διαθεσιμότητα των επτά μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από τριμελή επιτροπή, που έχει διοριστεί και η οποία θα λειτουργεί υπό τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Δικαιοσύνης Λάζαρο Σαββίδη. Ο Αρχηγός Αστυνομίας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι διέταξε την διεξαγωγή έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί κατα πόσον ευθύνες στην όλη υπόθεση έχει και ο αστυνομικός σταθμός Λυκαβητού στη Λευκωσία.

    [03] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

    Ο Δημοκρατικός Συναγερμός καταγγέλλει διεθνώς την παράνομη απαίτηση του κατοχικού καθεστώτος να αξιώνει επίδειξη διαβατηρίων από τους Ελληνοκύπριους, οι οποίοι μεταβαίνουν στα κατεχόμενα.

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε σήμερα ότι η καταγγελία θα διατυπωθεί γραπτώς προς την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και τον πρεσβευτή της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο κύριος Αναστασιάδης εξήγησε ότι με την ενέργεια αυτή του κόμματός του διατυπώνεται ξεκάθαρα η αντίθεση προς την κατοχή, αλλά και καταγγέλλεται ο Ραούφ Ντενκτάς για την παρεμπόδιση της ελεύθερης διακίνησης. Σχολιάζοντας και τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν από άλλα κόμματα για την χθεσινή μετάβαση αντιπροσωπείας του ΔΗΣΥ στα κατεχόμενα, με την επίδειξη διαβατηρίων, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε πως κάποιοι πρέπει "να απεγκλωβιστούν", κατά την έκφρασή του από μικροπολιτικές σκοπιμότητες οι οποίες υπάρχουν μόνο στα δικά τους μυαλά και να ξεχάσουν τι γινόταν στο παρελθόν στην πολιτική. Σε ό,τι αφορά την προώθηση της αντιμετώπισης των προβλημάτων των εγκλωβισμένων, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως θα ζητηθεί και η βοήθεια και συνεργασία της κυβέρνησης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα δοθεί. Ο κύριος Αναστασιάδης έκαμε τις δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ. Η συνάντηση, είπε ο κύριος Αναστασιάδης, εντάσσεται στο πλαίσιο της πορείας του ΔΗΣΥ προς την κοινωνία και ήταν συνέχεια της επίσκεψης της αντιπροσωπείας του κόμματος στα κατεχόμενα.

    [04] ΜΗΤΣΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

    Πράξη αντίστασης κατά της κατοχής, χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Δησύ Τάσος Μητσόπουλος την χθεσινή επίσκεψη αντιπροσωπείας του κόμματος στα κατεχόμενα, για μελέτη των προβλημάτων των εγκλωβισμένων. Σε δηλώσεις στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κύριος Μητσόπουλος ανέφερε ότι οι ίδιοι οι εγκλωβισμένοι θεωρούν την παρουσία της αντιπροσωπείας του Δησύ ως τονωτική ένεση, ανάσα ελευθερίας καί στήριγμα στον αγώνα τους. Είπε επίσης ότι το κόμμα του έπραξε "το αυτονόητο, κατα την εκφρασή του, χρέος πρός τους εγκλωβισμένους". "Οφείλουμε, πρόσθεσε, μια συγνώμη και μια απολογία πρός τους εγκλωβισμένους, γιατί με διάφορες δικαιολογίες καί προσχήματα δεν αντιμετωπίζαμε από κοντά τα προβλήματά τους". Ο κύριος Μητσόπουλος απέρριψε τις επικρίσεις για την επίδειξη διαβατηρίων, και τόνισε ότι η αναγνώριση του ψευδοκράτους δεν γίνεται με την επίδειξη διαβατηρίων, αλλά με τις δικές μας μικρόψυχες, όπως τις χαρακτήρισε, προσεγγίσεις.

    [05] ΚΟΥΛΙΑΣ ΟΛΙΣΘΗΜΑ

    Τεράστιο εθνικό πολιτικό ολίσθημα, χαρακτήρισε ο βουλευτής του Δήκο Ζαχαρίας Κουλίας, την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Δησύ στα κατεχόμενα. Μιλώντας επίσης στο Τρίτο ο κύριος Κουλίας ανέφερε ότι η απόφαση του Δησύ επηρεάζει ολόκληρο τον κυπριακό λαό και πρόσθεσε ότι η μελέτη των προβλημάτων των εγκλωβισμένων μπορούσε να γίνει χωρίς κομματική ταμπέλα. Ανέφερε ταυτόχρονα ότι η απόφαση του Δησύ λήφθηκε ελαφρά τη καρδία καί υποστήριξε ότι όχι μόνο δεν επιλύθηκαν προβλήματα των εγκλωβισμένων κατά την επίσκεψη της αντιπροσωπείας, αλλά αντίθετα δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα στον τόπο.

    [06] ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΘΕΜΑ ΑΡΧΗΣ

    Ο εκ των αντιπροέδρων του Δησύ Λευτέρης Χριστοφόρου, σε δηλώσεις στο Τρίτο διευκρίνισε ότι είχε διαφωνήσει με την απόφαση του κόμματός του για λόγους αρχής. Είπε επίσης ότι κατα την εκτίμησή του έπρεπε να γίνει περαιτέρω διάλογος καί προβληματισμός. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η απόφαση είναι σεβαστή και ότι οι προθέσεις του πολιτικού γραφείου και της αντιπροσωπείας η οποία μετέβη στα κατεχόμενα, ήταν ειλικρινείς καί εντάσσονταν στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης των εγκλωβισμένων. Ο κύριος Χριστοφόρου ανέφερε ότι βρίσκονται σε εκκρεμότητα πολλά προβλήματα των εγκλωβισμένων και τόνισε την ανάγκη επίλυσής τους.

    [07] ΠΑΠΑΝΔΡ ΚΥΠΡΟΣ

    Ανακοινώθηκε στην Αθήνα το πρόγραμμα της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου στην Κύπρο. Ο κύριος Παπανδρέου θα έχει επαφές με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια, τον ομόλογό του Γιώργο Ιακώβου και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Οπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτης Μπεγλίτης, έχει ματαιωθεί η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τους αρχηγούς των τουρκοκυπριακών κομμάτων λόγω της άρνησής τους να τον συναντήσουν αυτή την περίοδο. Ο κύριος Μπεγλίτης σημείωσε ότι υπήρχε πρόθεση να γίνει η συνάντηση αυτή, ώστε να ακουστούν οι απόψεις των Τουρκοκυπρίων πολιτικών, αφού, όπως εξήγησε, τα κόμματα της τουρκοκυπριακής αντιπολίτευσης τάσσονται υπέρ της λύσης του Κυπριακού και της ένταξης μιας ενιαίας Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [08] ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η Ελληνική Κυβέρνηση βλέπει θετικά την ανάληψη μιας νέας πρωτοβουλίας για το Κυπριακό από τον Κόφι Ανάν, παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν διεργασίες για νέο χρονοδιάγραμμα. Αυτό ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, υπενθυμίζοντας ότι η πρώτη Μαϊου του 2004 όπου και τυπικά εντάσσεται η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι ο χρονικός στόχος που λειτουργεί και ως καταλύτης για την επανέναρξη των διακοινοτικών συνομιλιών. Ο κύριος Μπεγλίτης εξήγησε επίσης ότι η επίσκεψη Παπανδρέου στην Κύπρο γίνεται και ενόψει της συνάντησης που θα έχει με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης. Στόχος, σημείωσε, είναι να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις στη βάση του σχεδίου Ανάν.

    [09] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΚΙΟΥΛ

    Η πορεία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων και οι εξελίξεις στο Κυπριακό θα είναι στο επίκεντρο συνάντησης που θα έχει ο Ελληνας Υπουργός των Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου με τον Τούρκο ομόλογό του Απτουλλάχ Γκιούλ στην Αθήνα τον Οκτώβριο. Η ακριβής ημερομηνία της επίσκεψης δεν έχει καθοριστεί ακόμη. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της ανταποκρίτριας του Ρίκ στην Αθήνα, η επίσκεψη τοποθετείται στο δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

    [10] ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΚΥΠΡΟΣ

    Κυπριακή αντιπροσωπεία υπό τον συντονιστή εναρμόνισης Τάκη Χατζηδημητρίου άρχισε σήμερα ολοήμερες επαφές στις Βρυξέλλες με στόχο την ενημέρωση των ευρωπαίων τεχνοκρατών που ασχολούνται με την Κύπρο αναφορικά με την πρόοδο στην εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο της εναρμόνισης με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Οι συναντήσεις που έγιναν το πρωϊ, αφορούσαν τα θέματα δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων και τα θέματα των τηλεπικοινωνιών. Πρόκειται για δύο από τους τομείς όπου η Κύπρος παρουσιάζει κάποιες καθυστερήσεις για τις οποίες οι αρμόδιοι θα έδιναν εξηγήσεις και διαβεβαιώσεις. Στον τομέα των τηλεπικοινωνιών η Λευκωσία δεν έχει ανταποκριθεί ακόμη στη δέσμευση για ένα πλήρες φιλελευθεροποιημένο περιβάλλον, ενώ στον τομέα δικαιοσύνης υπάρχει πρόβλημα στους ρυθμούς εξέτασης αιτήσεων για πολιτικό άσυλο και τις θεωρήσεις για Ρώσους υπηκόους. Αύριο θα γίνουν συναντήσεις αναφορικά με τους τομείς της ναυτιλίας και του περιβάλλοντος. Η επίσκεψη της κυπριακής αντιπροσωπείας πραγματοποιείται ενόψει της ετοιμασίας της συνολικής έκθεσης παρακολούθησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θα δοθεί στα κράτη μέλη, στις 5 Νοεμβρίου.

    [11] ΧΑΤΖΗ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

    Ο συντονιστής εναρμόνισης, μιλώντας στο Τρίτο πρόγραμμα, αναφέρθηκε στο θέμα της εκπροσώπησης της Κύπρου στις Βρυξέλλες και είπε ότι καταβαλλονται προσπαθειες για περαιτερω ενισχυση της μόνιμης αντιπροσωπείας. Παραδέχθηκε ωστοσο ότι υπάρχουν αδυναμίες και ελλείψεις στη στελέχωση, πρόβλημα που όπως είπε, αντιμετωπίζουν πολλές χώρες. Ο κύριος Χατζηδημητρίου διαφώνησε ταυτόχρονα με την εκτίμηση ότι υπάρχει έλλειψη ενδιαφέροντος από λειτουργούς του υπουργείου Εργασίας για εκπροσωπηση της Κυπρου, στην επιτροπη Απασχολησης και Κοινωνικων υποθεσεων. Διευκρίνησε ότι αυτό οφείλεται στην ελλειψη προσωπικού και στο ότι η συγκεκριμένη θέση απαιτεί ιδιαίτερα προσόντα.

    [12] ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΧΟΠΛΑΡΟΣ

    Αρχισαν σήμερα τα κανονικά μαθήματα στα Δημοτικά Σχολεία. Από την περασμένη Πέμπτη οι μαθητές είχαν κατανεμηθεί σε τμήματα και είχαν πάρει τα βιβλία τους και γραφική ύλη. Ο Διευθυντής Δημοτικής εκπαίδευσης Γρηγόρης Χόπλαρος σε δηλώσεις στο Τρίτο ανέφερε ότι λειτουργούν 348 σχολεία και εννέα ειδικά. Είπε επίσης ότι έχουν εγγραφεί πενήντα οκτώ χιλιάδες μαθητές, από τους οποίους οι εννέα χιλιάδες είναι στην πρώτη τάξη. Ο κύριος Χόπλαρος ανέφερε ότι η στελέχωση των σχολείων έχει ολοκληρωθεί και δεν αναμένεται να υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα. Για τα έργα που διεξάγονται σε διάφορα σχολεία ο κύριος Χόπλαρος είπε ότι έχουν ληφθεί μέτρα, ώστε οι μαθητές να είναι ασφαλείς.

    [13] ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΟΕΔ

    Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Σοφοκλής Χαραλαμπίδης ανέφερε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει, όλα λειτουργούν ομαλά. Μιλώντας επίσης στο Τρίτο ο κύριος Χαραλαμπίδης ανέφερε ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στις θέσεις τους καί έχουν καλυφθεί όλα τα κενά, ενώ στο θέμα της στελέχωσης τα προβλήματα θα είναι πολύ λιγότερα από άλλες χρονιές. Ο κύριος Χαραλαμπίδης στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των έργων που εκτελούνται στα σχολεία καί εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών.

    [14] ΓΑΛΑΝΟΣ

    Την παραμονή του Τάσσου Παπαδόπουλου στην προεδρία του ΔΗΚΟ για ακόμη λίγο χρονικό διάστημα ευνοεί ο πρώην αξιωματούχος του κόμματος και νυν πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Αλέξης Γαλανός. Ο κύριος Γαλανός δήλωσε ότι ο ίδιος δεν θα επανέλθει στην πολιτική ούτε θα διεκδικήσει οποιοδήποτε αξίωμα στο ΔΗΚΟ, αλλά θα συνεχίσει να εκφράζει θέσεις και απόψεις. Ο κύριος Γαλανός τάχθηκε επίσης υπέρ της συνένωσης με την ΕΔΕΚ, η οποία να προέλθει μέσα από ένα διάλογο μεταξύ των δύο κομμάτων. Δεν μπορεί, πρόσθεσε, το ΔΗΚΟ να προχωρήσει προς τη σοσιαλδημοκρατία χωρίς να προηγηθεί συνεννόηση με την ΕΔΕΚ. Ο Αλέξης Γαλανός μιλούσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη στην οποία απέρριψε ισχυρισμούς που έχει διατυπώσει ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ότι το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων έχει μπει στο ψυγείο. Ο κύριος Γαλανός ανέφερε ότι πιθανόν να υπήρξε κάποια χαλάρωση κατά τον Αύγουστο, ο οποίος θεωρείται μήνας διακοπών, ωστόσο το συμβούλιο συνεχίζει κανονικά τις εργασίες του, οι οποίες, πρόσθεσε, εν πάση περιπτώσει δεν κοστίζουν τίποτε στο κράτος, αντίθετα επιβαρύνουν οικονομικά τα εννιά μέλη του.

    [15] ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ-ΟΝΟΥΦΡΙΟΥ

    Ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας Σωτήρης Χαραλάμπους δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διέφυγε στο εξωτερικό, μέσω των κατεχομένων, ο βαρυποινίτης Ανδρέας Ονουφρίου, ο οποίος δεν επέστρεψε στις φυλακές μετα τη λήξη της εικοσιτετράωρης άδειας που του δόθηκε την Παρασκευή. Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κύριος Χαραλάμπους ανέφερε ότι η Αστυνομία συνεχίζει εντατικά τις έρευνες καί ανακρίσεις καί αξιολογεί διάφορα στοιχεία. Πρόσθεσε ωστόσο ότι πρός το παρόν δεν υπάρχει τίποτε το συγκεκριμένο.

    [16] ΚΛΟΠΗ ΟΠΛΟΥ

    Νέα κλοπή στρατιωτικού τυφεκίου τύπου G-3 της Εθνικής Φρουράς. Το όπλο κλάπηκε από κατοικία εφέδρου στο Πέρα Χωριό Νήσου. Σύμφωνα με την καταγγελία του εφέδρου, άγνωστοι διέρρηξαν την κατοικία του, μια από τις προηγούμενες τρεις μέρες, και έκλεψαν το G3 από το ερμάρι του υπνοδωματίου του. Η υπόθεση διερευνάται από τον αστυνομικό σταθμό του χωριού.

    [17] ΒΡΥΣΟΥΛΛΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ

    Προκλητικές εμφανίστηκαν το πρωϊ οι κατοχικές δυνάμεις στις Βρυσούλλες, στην περιοχή του τουρκικού φυλακίου που δεσπόζει της περιοχής. Οι κατοχικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν ενόψει τελετής που θα επραγματοποιείτο προς τιμήν τούρκου στρατιώτη ο οποίος σαν σήμερα, το 1997, είχε βρεθεί νεκρός στο φυλάκιο. Από νωρίς το πρωί, τοποθετήθηκαν στην περίμετρο του φυλακίου πάνοπλοι Τούρκοι στρατιώτες, οι οποίοι με το χέρι στη σκανδάλη επιτηρούσαν επιδεικτικά με κιάλια την περιοχή. Οι κατοχικές αρχές είχαν επιχειρήσει τότε να επιρρίψουν την ευθύνη για το επεισόδιο στην ελληνοκυπριακή πλευρά, αλλά τόσο η Ουνφικύπ, όσο και οι Βρετανικές Βάσεις δεν υιοθέτησαν τις θέσεις τους.

    [18] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το Δελτίο Καιρού.

    Κυρίως αίθριος θα είναι ο καιρός το απόγευμα, με λίγες παροδικές νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως δυτικοί, ασθενείς έως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειανατολικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη έως λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια, στους 18 στα δυτικά και στους 14 στα υψηλότερα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 8 September 2003 - 20:52:50 UTC