Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-05-19

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΦΟΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ
  • [02] ΤΑΣΣΟΣ ΑΝΑΝ
  • [03] ΤΑΣΣΟΣ ΑΝΑΝ 2
  • [04] ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΝΑΝ
  • [05] ΝΤΕ ΣΟΤΟ
  • [06] ΙΑΚΩΒΟΥ ΟΗΕ
  • [07] ΤΑΣΣΟΣ ΦΟΡΟΙ
  • [08] ΤΑΣΣΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
  • [09] ΟΕΛΜΕΚ ΣΤΑΣΗ ΝΕΟ
  • [10] ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
  • [11] ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ
  • [12] ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΙΟΥ 2004

  • [01] ΠΑΦΟΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ

    Το αεροδρόμιο Πάφου τέθηκε εδώ και δύο ώρες σε κατάσταση επιφυλακής όταν κατά τη διαδικασία ελέγχου εντοπίστηκε σε χειραποσκευή, από το ακτινολογικό μηχάνημα υλικό το οποίο εκ πρώτης όψεως φαίνεται να είναι εκρηκτικός μηχανισμός καθώς και σφαίρες. Η αστυνομία απέκλεισε επίσης τον κύριο δρόμο που οδηγεί προς το αεροδρόμιο και διεξάγει έρευνες. Οι χώροι επιβατών έχουν εκκενωθεί και οι επιβάτες παραμένουν έξω από τα κτίρια του αεροδρομίου.

    [02] ΤΑΣΣΟΣ ΑΝΑΝ

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος αναμένεται ότι θα έχει συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν στις αρχές Ιουνίου για συζήτηση των επόμενων βημάτων στο Κυπριακό. Οταν κλήθηκε σήμερα να σχολιάσει δήλωση του ειδικού συμβούλου του Γενικού Γραμματέα Αλβαρο ντε Σότο ότι στις αρχές Ιουνίου θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι είναι μέσα στις ανάγκες για την προώθηση του κυπριακού η διατήρηση των συνομιλιών υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Ασφαλώς, πρόσθεσε, δεν μπορεί να αρχίσει οποιαδήποτε πρωτοβουλία χωρίς συναντήσεις και συζητήσεις προκαταρκτικές, στον κατάλληλο, χρόνο μαζί με τον Γενικό Γραμματέα..

    [03] ΤΑΣΣΟΣ ΑΝΑΝ 2

    Απαντώντας σε ερώτηση για τη δήλωση του Αλβαρο ντε Σότο ότι αν οποιαδήποτε πλευρά ήθελε πρόσθετες εγγυήσεις θα μπορούσε να το πράξει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι, κατά τη συζήτηση του σχεδίου Ανάν ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας, πριν από τα δημοψηφίσματα, η κυπριακή κυβέρνηση είχε καταβάλει έντονες προσπάθειες για να επιτύχει εγγυήσεις που θα ικανοποιούσαν τουλάχιστον ένα μέρος από τις σοβαρές ανησυχίες του Κυπριακού Ελληνισμού.

    [04] ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΝΑΝ

    Κοινή πεποίθηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Καραμανλή και του Γενικού Γραμματέα του Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν είναι ότι η προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού δεν τελείωσε στις 24 Απριλίου. Αυτό ανέφερε ο κύριος Καραμανλής σε συνέντευξη Τύπου ύστερα από συνάντησή με τον Κόφι Ανάν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Ο κύριος Καραμανλής τόνισε ότι είναι φυσικό να υπάρξει περίοδος στοχασμού, αλλά, πρόσθεσε, η βάση για οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την επίλυση του Κυπριακού, όταν και όποτε αυτή εκδηλωθεί, θα εξακολουθήσει να είναι το σχέδιο Ανάν.

    [05] ΝΤΕ ΣΟΤΟ

    Ο ειδικός σύμβουλος του Κόφι Ανάν για το Κυπριακό, Αλβαρο ντε Σότο δήλωσε στη Νέα Ελληνική Τηλεόραση ότι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών δεν προγραμματίζει σύντομα οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες και δεν προβλέπει λύση μέσα στους επόμενους μήνες. Είπε επίσης ότι αυτό που ο Κόφι Ανάν αναμένει από τους Ελληνοκύπριους και τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο είναι μεγαλύτερη σαφήνεια και τι ακριβώς ζητούν να επιτύχουν.

    [06] ΙΑΚΩΒΟΥ ΟΗΕ

    Την πεποίθηση ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα αφήσει ανοικτή την πόρτα για επίλυση του Κυπριακού εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου. Μιλώντας στο τριτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κύριος Ιακώβου διατύπωσε επίσης την εκτίμηση ότι η έκθεση του Κόφι Ανάν θα είναι αντικειμενική και θα περιορίζεται σε καταγραφή των γεγονότων.

    [07] ΤΑΣΣΟΣ ΦΟΡΟΙ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διέψευσε κατηγορηματικά πληροφορίες ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να επιβάλει νέες φορολογίες ή να πάρει μέτρα οικονομικής ανόρθωσης. Εξάλλου ο υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει πρόθεση για αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας ή για κατάργηση του επιδόματος τέκνου. Είπε επίσης ότι γίνονται σκέψεις για αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης των δημοσίων υπαλλήλων.

    [08] ΤΑΣΣΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

    Οι τρεις νέοι υπουργοί έδωσαν το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, τη νενομισμένη διαβεβαίωση. Υπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει ο τέως υπουργός Εργασίας Μάκης Κεραυνός, υπουργός Εργασίας ο Χρίστος Ταλιαδώρος και υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων ο Χάρης Θράσου. Απευθυνόμενους στους νέους υπουργούς ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι αναλαμβάνουν καθήκοντα γνωρίζοντας ότι η ανάληψη αξιωμάτων δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός αλλά συμβόλαιο με το λαό για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Απαντώντας ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός διαβεβαίωσε ότι όλοι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό στις προσδοκίες του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    [09] ΟΕΛΜΕΚ ΣΤΑΣΗ ΝΕΟ

    Μονόωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι καθηγητές, διεκδικώντας επίλυση προβλημάτων τους. Χθες το απόγευμα η Οέλμεκ διοργάνωσε επαρχιακές συνελεύσεις για να ενημερώσει τα μέλη της για το πρόβλημα που προέκυψε στις σχέσεις της με το υπουργείο Παιδείας. Αύριο το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης θα συνέλθει για να εξετάσει τα επόμενα βήματα των καθηγητών.

    [10] ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

    Αιγοπροβατοτρόφοι και Ποιμνιοτρόφοι αποφάσισαν να δώσουν πίστωση χρόνου μιας εβδομάδας στο υπουργείο Γεωργίας για να ασχοληθεί με τα προβλήματα τους που προέκυψαν μετά την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και ιδιαίτερα με την αύξηση της τιμής των ζωοτροφών. Η απόφαση λήφθηκε στο πλαίσιο συνδιάσκεψης του Συνδέσμου Αιγοπροβατοτρόφων και του Συνδέσμου Ποιμνιοτρόφων υπό την αιγίδα των αγροτικών οργανώσεων Πεκ, Εκα, Αγροτική και Παναγροτικός.

    [11] ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ

    Ο Γερμανός Τζόινγκ Πρές, ιδιοκτήτης Υπεράκτιας Εταιρείας στη Λεμεσό, δέχθηκε στο σπίτι του στο Αρμενοχώρι επίθεση από νεαρό με μαχαίρι που τον τραυμάτισε ελαφρά. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άγνωστος νεαρός εισήλθε γύρω στις τρεις τα ξημερώματα στο σπίτι του Πρες και έκλεψε τρία ρολόγια αξίας 60 χιλιάδων λιρών. Εγινε όμως αντιληπτός από τον Γερμανό και σε συμπλοκή που ακολούθησε ο άγνωστος τον τραυμάτισε με μαχαίρι σε διάφορα μέρη του σώματός του. Ο άγνωστος τράπηκε σε φυγή ενώ ο Γερμανός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών απελύθη.

    [12] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτιο Καιρου

    Το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και τοπικά αναμένεται να πέσουν βροχές που πιθανόν να συνοδεύονται από βροντές. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα ισχυροί, πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στις προσήνεμες περιοχές έως ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 24 στα παράλια και στους 17 στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε αρχικά ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών, αλλά αργότερα θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 19 May 2004 - 10:01:42 UTC