Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 05-03-01

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ ΟΛΑ
  • [02] ΑΕΡΟ ΚΑΤΑΔΙΚΗ
  • [03] ΑΕΡΟ ΛΟΙΖΙΔΗΣ
  • [04] ΑΕΡΟ ΘΡΑΣΟΥ
  • [05] ΑΕΡΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  • [06] ΑΕΡΟ ΚΟΥΤΟΥΡΟΥΣΙΗΣ
  • [07] ΑΕΡΟ ΠΑΣΥΠΙ
  • [08] ΑΕΡΟ ΚΙΤΕΝΗΣ
  • [09] ΑΕΡΟ ΝΕΟΦΥΤΟΥ
  • [10] ΤΑΣΣΟΣ ΜΠΑΡΟΖΟ
  • [11] ΤΑΛΑΤ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ
  • [12] ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ
  • [13] ΚΑΙΡΟΣ TPITH 1 MAΡTΙΟΥ 2005

  • [01] ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ ΟΛΑ

    Καθηλωμένα παραμένουν σήμερα τα αεροσκάφη των Κυπριακών Αερογραμμών μετά την απόφαση των πιλότων να συμπαρασταθούν στους αεροσυνοδούς, που κατήλθαν σε επ' αόριστον απεργία, εξαιτίας της απόλυσης είκοσι-δύο αρχιαεροσυνοδών.

    Το θέμα που έχει δημιουργηθεί συζητείται σήμερα απο τους μηχανικούς της εταιρείας οι οποίοι αναμένεται ότι θα συμπαρασταθούν στους απολυθέντες.

    Αυτή την ώρα αρχίζει συνάντηση των συντεχνιών των Κυπριακών Αερογραμμών με τον διευθυντή της μεσολαβητικής υπηρεσίας του υπουργείου Εργασίας.

    Από την απεργία επηρεάζονται σήμερα συνολικά δεκατέσσερις πτήσεις.

    Η διεύθυνση των Κυπριακών Αερογραμμών ανακοίνωσε ότι καταβάλλει προσπάθειες για μεταφορά όλων των επιβατών στον προορισμό τους με τη λιγότερη δυνατή καθυστέρηση.

    Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες παρακαλούνται να επικοινωνούν με το Κέντρο Τηλεξυπηρέτησης των Κυπριακών Αερογραμμών στο τηλέφωνο 8000 0008.

    [02] ΑΕΡΟ ΚΑΤΑΔΙΚΗ

    Καθολική ήταν η καταδίκη της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών για απόλυση των εικοσιδύο Αρχιαεροσυνοδών και οι ελπίδες για εκτόνωση της κατάστασης εναποτίθενται στη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας. Το Συμβούλιο της εταιρείας συνήλθε το πρωί και εξέτασε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετα τη συμπαράσταση που εκδηλώθηκε στους αεροσυνοδούς από τις συντεχνίες.

    [03] ΑΕΡΟ ΛΟΙΖΙΔΗΣ

    Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών Κωνσταντίνος Λοϊζίδης μιλώντας στο Τρίτο από την Αθήνα ανέφερε ότι η εταιρεία προχώρησε στις απολύσεις στο πλαίσιο της προσπάθειας να καταστεί πιό ανταγωνιστική. Είπε επίσης ότι οι θέσεις της εταιρείας θα παρουσιασθούν κατα τη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας. Ο κύριος Λοϊζίδης ανέφερε ότι στο σχέδιο δράσης, πέρα από την εξοικονόμηση των είκοσι εκατομμυρίων, προβλέπεται και η λήψη άλλων μέτρων, προκειμένου να επιβιώσει η εταιρεία.

    [04] ΑΕΡΟ ΘΡΑΣΟΥ

    Ο υπουργός Συγκοινωνιών Χάρης Θράσου μιλώντας επίσης στο Τρίτο έψεξε τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι απολύσεις και τόνισε ότι η ευαισθησία πρός τους εργαζομένους πρέπει να φαίνεται καί στην πράξη. Τόνισε επίσης ότι το Συμβούλιο της εταιρείας έχει υποχρέωση να πάρει μέτρα για να διορθώσει την κατάσταση και να επανέλθει η εργατική ηρεμία. Χθες βράδυ, σε παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίον ειδήσεων της τηλεόρασης του ΡΙΚ ο κύριος Θράσου είχε χαρακτηρίσει καθαρά αψυχολόγητη την ενέργεια της διοίκησης των Κυπριακών Αερογραμμών να απολύσει τόσο αιφνίδια τους 22 αρχιαεροσυνοδούς και κάλεσε το Συμβούλιο να συνέλθει πάραυτα για να αντιμετωπίσει τις εξελίξεις.

    [05] ΑΕΡΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

    Παράτυπη και εκτός κώδικα βιομηχανικών σχέσεων χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΣΥΝΥΚΑ Κώστας Δημητρίου την απόφαση για απόλυση των εικοσιδύο αρχιεροσυνοδών καί είπε ότι η συντεχνία έχει καταγγείλει την εταιρεία στο υπουργείο Εργασίας. Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Δημητρίου διευκρίνισε ότι η ΣΥΝΥΚΑ δεν προχώρησε σε απεργιακά μέτρα γιατί θέλει να εξαντλήσει την προβλεπόμενη από τον κώδικα βιομηχανικών σχέσεων διαδικασία. Είπε επίσης ότι ανάλογα με την απόφαση του υπουργείου Εργασίας θα καθοριστούν καί τα επόμενα βήματα.

    [06] ΑΕΡΟ ΚΟΥΤΟΥΡΟΥΣΙΗΣ

    Ο Πρόεδρος της ΣΥΠΚΑ Αντρέας Κουτουρούσιης δήλωσε στο Τρίτο ότι αν δεν ανακληθούν οι απολύσεις δεν θα αρθούν τα απεργιακά μέτρα των αεροσυνοδών. Είπε επίσης ότι ουδέποτε έγινε οποιαδήποτε συζήτηση για κατάργηση των θέσεων των αρχιαεροσυνοδών καί δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για εκδικητικές απολύσεις λόγω της απόρριψης από τη συντεχνία του σχεδίου δράσης. Ο κύριος Κουτουρούσιης τόνισε ότι για εκτόνωση της κατάστασης θα πρέπει να ανακληθούν πάραυτα οι απολύσεις και να αρχίσει διάλογος.

    Ανέφερε ακόμα ακόμα ότι μετα την εξέλιξη αυτή η συντεχνία αίρει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών καί δεν πρόκειται να συζητήσει σε προσωπικό επίπεδο μαζί του.

    [07] ΑΕΡΟ ΠΑΣΥΠΙ

    Την συμπαράσταση των πιλότων πρός τους αεροσυνοδούς επανέλαβε με δηλώσεις στο Τρίτο ο Πρόεδρος της Πασυπί Χρύσανθος Χατζηχρυσάνθου. Ανέφερε ότι με τις ενέργειές της η διοίκηση της εταιρείας προκαλεί το προσωπικό καί του στερεί το δικαίωμα να συνδικαλίζεται. Ανέφερε ακόμα ότι οι πιλότοι θα συνεχίσουν να απεργούν με τους αεροσυνοδούς καί πρόσθεσε ότι τα μέτρα θα αρθούν μόνο σε περίπτωση κατα την οποία ανακληθούν οι απολύσεις καί αρχίσει διάλογος.

    [08] ΑΕΡΟ ΚΙΤΕΝΗΣ

    Ο Γενικός Γραμματέας της Σεκ Δημήτρης Κιττένης επέκρινε την απόφαση της διοίκησης των Κυπριακών Αερογραμμών ως εξόφθαλμη παραβίαση του κώδικα βιομηχανικών σχέσεων και της συλλογικής σύμβασης. Σε γραπτή δήλωση, ο κύριος Κιττένης ανέφερε ότι γι αυτό το λόγο, η Σεκ και η συντεχνία μέλος της, ΣΥΝΥΚΑ, παρέπεμψαν τη διαφορά στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

    [09] ΑΕΡΟ ΝΕΟΦΥΤΟΥ

    Ο Γενικός Γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Αντώνης Νεοφύτου τόνισε ότι ενώ το συνδικαλιστικό κίνημα έχει συνεργαστεί και οι εργαζόμενοι έχουν προβεί σε οδυνηρές υποχωρήσεις έρχεται η εταιρεία και παίρνει αποφάσεις που οδηγούν τα πράγματα στο χειρότερο. Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Νεοφύτου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αντί να ληφθούν μέτρα για αύξηση της παραγωγικότητας λαμβάνονται αποφάσεις που οδηγούν στην καταστροφή. Είπε επίσης ότι το υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να παρέμβει καί να καλέσει την εταιρεία να παγοποιήσει τις απολύσεις και να αρχίσει διάλογος.

    [10] ΤΑΣΣΟΣ ΜΠΑΡΟΖΟ

    Υπέρ της ενεργότερης εμπλοκής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Κυπριακό τάχθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, ο κύριος Μπαρόζο τόνισε ότι το κυπριακό είναι τώρα και ευρωπαϊκο θέμα, παραμένοντας, όμως, πάντα στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών. Οπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του Ρικ Γιάννης Νικολάου, ο κύριος Μπαρόζο είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι έτοιμη να εμπλακεί τώρα πιο ενεργά στις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης και να συνεργαστεί με την Κυπριακή Δημοκρατία, τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο προσωπικά, καθώς και με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Ο κύριος Μπαρόζο πρόσθεσε ότι η όποια λύση θα πρέπει να συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    [11] ΤΑΛΑΤ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

    Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θα είναι υποψήφιος για την λεγόμενη προεδρία του ψευδοκράτους στη ψηφοφορία που θα γίνει στις δεκαεπτά Απριλίου. Η απόφαση ελήφθη σε χθεσινή συνεδρία του Γενικού Συμβουλίου του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος - Ενωμένες Δυνάμεις.

    [12] ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ

    Η εφημερίδα Χαλκίν Σεσή γράφει ότι ο Σερντάρ Ντενκτάς θα επιθυμούσε ένα κοινής αποδοχής υπερκομματικό υποψήφιο. Γράφει επίσης ότι ο Ντερβίς Ερογλου δεν προτίθεται να υποβάλλει υποψηφιότητα και ότι αναζητείται υπερκομματικός υποψήφιος. Χθες συνήλθαν τα όργανα του Δημοκρατικού κόμματος, τα οποία συμφώνησαν ότι θα πρέπει να συνεχισθεί η συνεργασία με το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα.

    [13] ΚΑΙΡΟΣ

    Και η πρόγνωση του καιρού.

    Το απόγευμα θα υπάρχουν ψηλές νεφώσεις και θα συνεχίζεται να αιωρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι έως ισχυροί, τεσσάρων με πέντε μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 14 στα υψηλότερα ορεινά.

    Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με νεφώσεις στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 1 March 2005 - 12:48:05 UTC