Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 05-02-25

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΛΑΣΤΑ ΚΟΥΛΕΝΤΗΣ
  • [02] ΠΑΛΜΑΣ ΤΡΙΤΟ
  • [03] ΔΗΚΟ ΑΥΡΙΟ
  • [04] ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
  • [05] ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [06] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΤΑΛΑΤ
  • [07] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΦΤΩΧΕΙΑ
  • [08] ΕΛΛΑΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ
  • [09] ΛΙΛΛΗΚΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2005

  • [01] ΠΛΑΣΤΑ ΚΟΥΛΕΝΤΗΣ

    Ενώπιον δικαστηρίου για εκδοση διαταγμάτων κράτησης προσάγονται σήμερα οι τρείς συλληφθέντες στη Λεμεσό για υπόθεση διοχέτευσης πλαστών ευρώ από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν 82 χαρτονομίσματα των πεντακοσίων ευρώ και ένα πιστόλι. Οι συλληφθέντες είναι οι Ανδρέας Χριστοδούλου, επιχειρηματίας από την Πάφο, Κώστας Κοντάκκης, αστυφύλακας από την Αργάκα και Μιχαλάκης Παπαϊωάννου, ζαχαροπλάστης, από την Πάφο. Για την ίδια υπόθεση η Αστυνομία αναζητεί τουρκοκύπριο, ο οποίος υπηρετεί στην Αστυνομια της βρεττανικής βάσης Δεκέλειας. Ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας Χαράλαμπος Κουλέντης μιλώντας στο Τρίτο αποκάλυψε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται πλαστά ευρώ στις ελεύθερες περιοχές καί πρόσθεσε ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η προέλευσή τους είναι τα κατεχόμενα. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι πρίν από λίγες ημέρες είχαν εντοπιστεί πλαστα ευρώ στην αγορά, αλλά δεν ήταν σε θέση να πεί κατα πόσον η υπόθεση αυτή συνδέεται με τη σημερινή. Σύμφωνα με την αστυνομία οι Χριστοδούλου και Κοντάκκης μετέφεραν τα χαρτονομίσματα από τα κατεχόμενα, ενώ ο Παπαϊωάννου που γνώριζε για την υπόθεση, ήταν ο άνθρωπος που έφερε σε επαφή τον Χριστοδούλου με υπό κάλυψη αστυνομικό, προκειμένου να αγοράσει τα πλαστά ευρώ για το ποσό των 12 χιλιάδων λιρών.

    [02] ΠΑΛΜΑΣ ΤΡΙΤΟ

    Υποβάλλονται σήμερα υποψηφιότητες για όλες τις θέσεις στην κομματική πυραμίδα του Δημοκρατικού Κόμματος, ενόψει των Εκλογικών Συνελεύσεων που θα γίνουν στις 19 Μαρτίου. Σε λίγο αναμένεται στα κεντρικά γραφεία του Δήκο στη Λευκωσία ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόεδρος του ΔΗΚΟ Τάσσος Παπαδόπουλος για να υποβάλει υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου. Από το πρωί υποβλήθηκαν πολλές υποψηφιότητες για τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, του Εκτελεστικού Γραφείου και των Επαρχιακών Επιτροπών. Μεταξύ άλλων, υποψηφιότητα υπέβαλε και ο Νικόλας Παπαδόπουλος, γιός του Προέδρου της Δημοκρατίας, για μια θέση στο Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήκο Βασίλης Πάλμας, σε δηλώσεις στο Τρίτο ανέφερε ότι αναμένεται πληθώρα υποψηφιοτήτων, αλλά δεν γνωρίζει ποιοί θα είναι τελικά υποψήφιοι στην ηγετική πυραμίδα. Μέχρι τώρα, είπε, εξεδήλωσαν ενδιαφέρον ο Νίκος Πιττοκοπίττης και η Αντιγόνη Παπαδοπούλου για τη θέση του αντιπροέδρου. Ο κύριος Πάλμας επιβεβαίωσε ότι ο ίδιος θα επαναδιεκδικήσει τη θέση του Γενικού Γραμματέα. Τη θέση του Γενικού Οργανωτικού Γραμματέα διεκδικούν οι Φύτος Κωνσταντίνου και Ανδρέας Χριστοδούλου. Οι υπόλοιποι ανέφερε ο κύριος Πάλμας δεν έχουν πει αν και για ποιά θέση θα υποβάλουν υποψηφιότητα. Τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΚΟ αναμένεται να διεκδικήσουν οι Νίκος Κλεάνθους και Ανδρέας Αγγελίδης.

    [03] ΔΗΚΟ ΑΥΡΙΟ

    Αύριο θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία Παγκύπρια συγκέντρωση των υποψηφίων και κεντρικών, επαρχιακών και τοπικών στελεχών του ΔΗΚΟ, της ΓΟΔΗΚ και της ΝΕΔΗΚ κατά την οποία θα γίνει παρουσίαση των υποψηφίων και θα αναλυθούν οι προεκλογικές και εκλογικές διαδικασίες καθώς και θέματα δεοντολογίας που αφορούν την προεκλογική συμπεριφορά των υποψηφίων. Η ανακήρυξη των υποψηφίων που εκλέγονται χωρίς ανθυποψήφιο θα γίνει στις δώδεκα το μεσημέρι και αμέσως μετά θα μιλήσει ο πρόεδρος Παπαδόπουλος. Η ανακήρυξη των υποψηφίων και η ομιλία του προέδρου Παπαδόπουλου θα μεταδοθεί απευθείας το ΡΙΚ ΔΥΟ.

    [04] ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

    Με τέσσερις ψήφους διαφορά αποφεύχθηκε υπερψήφιση τροπολογίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που ζητούσε επειγόντως ταυτόχρονη έγκριση των κανονισμών για τη χρηματοδότηση και το απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα. Εναντίον της τροπολογίας τάχθηκαν 254 βουλευτές και υπέρ 250. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του ευρωβουλευτή Ιωάννη Κασουλίδη, η τροπολογία απορρίφθηκε χάρη στη σθεναρή στάση του Λαϊκού Κόμματος και με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, των Κυπρίων ευρωβουλευτών και των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν επίσημα οι ομάδες των Φιλελευθέρων, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων, που είχαν και την πλειοψηφία.

    [05] ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Το Κυπριακό βρίσκεται ψηλά στην ημερήσια διάταξη σημερινής συνεδρίας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας.

    Σύμφωνα με το τουρκικό Σι Εν Εν η συνεδρία, η πρώτη για το 2005, θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του προέδρου Αχμέτ Σεζέρ.

    Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας θα συζητήσει επίσης το αποτέλεσμα των εκλογών στο Ιράκ.

    [06] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΤΑΛΑΤ

    Εντονα αντέδρασε ο Ραούφ Ντενκτάς σε δήλωση του Μεχμέτ Αλή Ταλάτ ότι έχει τερματισθεί η αποστολή του. Σε διάλεξη που έδωσε στη Σμύρνη, ο κύριος Ντενκτάς ισχυρίστηκε ότι ήταν η αποστολή του αυτή, που έβγαλε τους Τουρκοκύπριους, κατά την έκφρασή του, από την αποικιοκρατία και τους οδήγησε στο σημερινό καθεστώς και τον κύριο Ταλάτ, όπως είπε, στη θέση που έχει σήμερα. Ο Ραούφ Ντενκτάς επανέλαβε τις γνωστές παραινέσεις και νουθεσίες του προς τον κύριο Ταλάτ, τον οποίο κάλεσε να διαφυλάξει την ανεξαρτησία του ψευδοκράτους και να μήν πιστέψει στα λόγια αυτών που θέλουν την κατάλυσή του, υποσχόμενοι, όπως είπε, δικαιώματα στα χαρτιά.

    [07] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΦΤΩΧΕΙΑ

    Εκατοντάδες έποικοι φθάνουν στα κατεχόμενα για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά στο τέλος ζουν μέσα στην φτώχεια και την αθλιότητα. Οπως γράφει σήμερα η τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Κίπρις", οι έποικοι ζουν σε πρόχειρες σκηνές, κάτω από τα δένδρα ή σε εγκαταλελειμμένα σπίτια. Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν χρήματα ούτε για την επιστροφή τους στην Τουρκία.

    Ο λεγόμενος δήμαρχος της κατεχόμενης Λευκωσίας Κουτλάι Ερκ, ο οποίος είναι και ανώτατο στέλεχος του κόμματος του Ταλάτ, παραδέχθηκε ότι τους τελευταίους μήνες αυξήθηκε υπερβολικά ο αριθμός των ατόμων αυτών και ζήτησε από τις αρμοδίους του ψευδοκράτους να ασκούν έλεγχο κατά την είσοδό τους στα κατεχόμενα.

    [08] ΕΛΛΑΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ

    Σε νέες παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου προέβη χθες η τουρκική πολεμική αεροπορία συνεχίζοντας την παράνομη δραστηριότητά της στο Αιγαίο. Οπως μεταδίδεται από την Αθήνα επτά σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών παραβίασαν τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας στην Περιοχή Ελέγχου Πτήσεων Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου της Ελλάδας, βορείως της Χίου. Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά.

    [09] ΛΙΛΛΗΚΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

    Ο υπουργός Εμπορίου Γιώργος Λιλλήκας διέψευσε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης σύμφωνα με το οποίο, ο ίδιος προώθησε τα συμφέροντα της εταιρείας Σπόρ Τήμ για προβολή του τουρισμού της Κύπρου στη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας. Η εφημερίδα γράφει ότι η ανάθεση στη συγκεκριμένη εταιρεία έγινε με προτροπή του υπουργού Εμπορίου, χωρίς να προκηρυχθούν προσφορές. Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Λιλλήκας ανέφερε ότι έχει ήδη αναθέσει την υπόθεση στους νομικούς του συμβούλους. Η εφημερίδα, είπε, δημοσίευσε επιλεκτικά, σημεία όσων ανέφερε ο ίδιος στη Βουλή, δημιουργώντας λανθασμένες εντυπώσεις. Ο κύριος Λιλλήκας διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είχε υποβάλει πρόταση, η οποία όμως εκρίθη ότι είχε πολύ υψηλό κόστος και απερρίφθη. Ο υπουργός Εμπορίου ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του η συγκεκριμένη εταιρεία υπέβαλε ξεχωριστή πρόταση στον ΚΟΤ, ο οποίος θα υποβάλει όλα τα σχετικά έγγραφα στη Βουλή.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Και η πρόγνωση του καιρού.

    Το απόγευμα θα εμφανίζονται νεφώσεις, οι οποίες πιθανόν να φέρουν λίγες βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειανατολικοί και στα νότια παράλια, νοτιανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς έως μέτριοι, τριών με τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους δέκα στα υψηλότερα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 25 February 2005 - 14:01:20 UTC