Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 05-03-16

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΗΚ ΕΡΕΥΝΕΣ
  • [02] ΠΕΤΡΟΣ ΑΗΚ
  • [03] ΜΑΡΙΟΣ ΑΗΚ
  • [04] ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΑΗΚ
  • [05] ΛΟΥΡΟΥΤΖΙΑΤΗΣ ΑΗΚ
  • [06] ΠΑΝΟΡΚΟΣ ΑΗΚ
  • [07] ΔΑΣΙΚΕΣ ΚΑΜΑΣ
  • [08] ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΔΙΑΨΕΥΣΗ
  • [09] ΛΙΛΛΗΚΑΣ ΑΗΚ
  • [10] ΦΟΝΟΣ ΝΕΟ
  • [11] ΓΙΑΛΟΥΣΑ ΠΩΛΗΣΗ ν
  • [12] ΙΡΑΚ ΒΟΥΛΗ
  • [13] ΙΕΡΙΧΩ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
  • [14] ΟΠΕΚ ΠΡΟΤΑΣΗ
  • [15] ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2005

  • [01] ΑΗΚ ΕΡΕΥΝΕΣ

    Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες αναφορικά με την υπόθεση της εταιρείας ''Σάπφαϊαρ'' που διαχειρίζεται το Ταμείο Συντάξεων της Αρχής Ηλεκτρισμού στο οποίο εντοπίστηκε κενό σε τραπεζικές μετοχές αξίας εννέα εκατομμυρίων λιρών. Ηδη μετά τη διαπίστωση ότι εκ πρώτης όψεως προκύπτουν ποινικές ευθύνες, η αστυνομία αρχίζει σήμερα τη διεξαγωγή έρευνας και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να γίνουν συλλήψεις. Ταυτόχρονα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διεξάγει έλεγχο στα βιβλία της εταιρείας για να διαπιστωθεί κατά πόσον υπάρχουν παρατυπίες και παραβάσεις της νομοθεσίας, όχι μόνο για την ΑΗΚ αλλά και άλλους οργανισμούς και ιδιώτες. Σχετικές δηλώσεις γύρω από τις έρευνες όσο και τι αναμένεται από την εταιρεία Σαπφαϊαρ έγιναν το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ από αξιωματούχους της Εισαγγελίας, του Χρηματιστηρίου και του Ταμείου Συντάξεων της Αήκ.

    [02] ΠΕΤΡΟΣ ΑΗΚ

    Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης δήλωσε ότι εκ πρώτης όψεως προκύπτουν ποινικές ευθύνες και πρόσθεσε ότι διερευνάται υπόθεση κλοπής υπό αντιπροσώπου, που επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι δεκατεσσάρων χρόνων. Ο κύριος Κληρίδης διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για χρηματιστηριακό αδίκημα αλλά για αδίκημα του Κοινού Ποινικού Δικαίου.

    [03] ΜΑΡΙΟΣ ΑΗΚ

    Στο μεταξύ κλιμάκιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς βρίσκεται από τις οκτώ και τριάντα το πρωί στα γραφεία της εταιρείας Σάπφαϊαρ καί διεξάγει έλεγχο στα βιβλία της. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μάριος Κληρίδης δήλωσε ότι ο έλεγχος δεν θα περιορισθεί μόνο στις περιπτώσεις του Ταμείου Συντάξεων της ΑΗΚ καί του Ταμείου Προνοίας των Πιλότων, αλλά θα επεκταθεί και για άλλους οργανισμούς και ιδιώτες τα χαρτοφυλάκια των οποίων διαχειριζόταν η εταιρεία.

    [04] ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΑΗΚ

    Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Ακης Κλεάνθους χαρακτήρισε σημαντικό πλήγμα για το χρηματιστηριακό θεσμό την υπόθεση που σχετίζεται με την Σαπφαϊαρ, τη στιγμή που όπως είπε καταβάλλονται έντονες προσπάθειες για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών. Είπε επίσης ότι το Χρηματιστήριο κατάφερε σιγά, σιγά να επανακτήσει την αξιοπιστία του καί πρόσθεσε ότι η περίπτωση αυτή αποτελεί πλήγμα για την επένδυση ντόπιων κεφαλαίων, τα οποία χρειάζεται για να επιβιώσει.

    [05] ΛΟΥΡΟΥΤΖΙΑΤΗΣ ΑΗΚ

    Ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ταμείου Συντάξεων της ΑΗΚ Αντρέας Λουρουτζιάτης δήλωσε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να γίνει καμμιά έκπτωση στις διεκδικήσεις του Ταμείου. Είπε επίσης ότι αυτά που έχουν προσφερθεί μέχρι στιγμής δεν διασφαλίζουν την επιστροφή των χρημάτων και πρόσθεσε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τραπεζικές εγγυήσεις καί ακίνητη περιουσία.

    [06] ΠΑΝΟΡΚΟΣ ΑΗΚ

    Ο Πρόεδρος της ΕΠΟΠΑΗ Αντρέας Πανόρκος δήλωσε ότι η συντεχνία αναμένει την απόδωση ευθυνών και την επιστροφή των χρημάτων των εργαζομένων. Τόνισε επίσης ότι δεν μπορεί ένα τόσο μεγάλο κεφάλαιο να εξαφανίζεται από τη μια στιγμή στην άλλη καί τόνισε την ανάγκη ενδελεχούς έρευνας καί απόδωσης ευθυνών..

    [07] ΔΑΣΙΚΕΣ ΚΑΜΑΣ

    Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Δασικών Βιομηχανιών Μιχάλης Καμμάς δήλωσε ότι η εταιρεία Σάπφάϊαρ διαχειρίζεται μόνο το 20 τοις εκατόν του Ταμείου Συντάξεων των υπαλλήλων. Είπε επίσης ότι μετα τα δημοσιεύματα το συμβούλιο ζήτησε την κατάσταση από το Χακ και σε συνεννόηση με το νομικό σύμβουλο του ταμείου άρχισε τη διασταύρωση των καταστάσεων καί των πληροφοριών για να διαπιστωθεί κατα πόσον υπήρξαν παρατυπίες ή παραβάσεις.

    [08] ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΔΙΑΨΕΥΣΗ

    Ο Πρόεδρος της διαχειριστικής επιτροπής του ταμείου προνοίας των υπαλλήλων του ΡΙΚ Μιχάλης Στυλιανού, διέψευσε κατηγορηματικά πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Αντένα, σύμφωνα με τις οποίες η εταιρεία Σαπφάϊαρ διαχειρίζεται το ταμείο προνοίας του ΡΙΚ. Ο κύριος Στυλιανού ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ανατεθεί σε καμμιά εταιρεία η διαχείριση του ταμείου προνοίας των υπαλλήλων, και διερωτήθηκε γιατί ο ιδιωτικός σταθμός μετέδωσε μια τέτοια αναληθή πληροφορία χωρίς να τη διασταυρώσει.

    [09] ΛΙΛΛΗΚΑΣ ΑΗΚ

    Ο υπουργός Εμπορίου Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει οποιαδήποτε υποχρέωση να καλύψει το έλλειμμα στο Ταμείο Συντάξεων της ΑΗΚ. Είπε επίσης ότι το έλλειμμα αυτό δεν θα το επωμισθούν οι καταναλωτές με αύξηση της τιμής του ρεύματος.

    [10] ΦΟΝΟΣ ΝΕΟ

    Ψευδοδικαστήριο στα κατεχόμενα εξέδωσε διάταγμα κράτησης για έξι ημέρες του γιου του δολοφονηθέντος τουρκοκύπριου επιχειρηματία Ελμάς Γκιουζέλ-γιουρτλου, Μεχμέτ και τεσσάρων φίλων του. Οι πέντε τουρκοκύπριοι κρατούνται ως ύποπτοι για επίθεση εναντίον του Μουσταφά Τσαβγά, ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονία του Γκιουζελ-γιουρτλού, της συζύγου και της κόρης του, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λάρνακας, παρά την Κόσιη, αλλά απολύθηκε αργότερα.

    [11] ΓΙΑΛΟΥΣΑ ΠΩΛΗΣΗ ν

    Εκταση γης 460 στρεμμάτων στην κατεχόμενη Γιαλούσα πωλήθηκε από το ψευδοκράτος σε εξευτελιστική τιμή στους επιχειρηματίες Ασίλ Ναδίρ και Σιντικά Αταλάϊ κι ευθύς μετά τις τελευταίες ψευδοεκλογές το λεγόμενο υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πώληση της έκτασης αυτής σε Εβραίους. Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο στο χώρο αυτό ανεγείρεται τεράστιο τουριστικό συγκρότημα.

    [12] ΙΡΑΚ ΒΟΥΛΗ

    Η Βουλή του Ιράκ συνήλθε σήμερα στην πρώτη της συνεδρια ύστερα από τις ιστορικές εκλογές πριν από έξι και πλέον εβδομάδες, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα συσταθεί νέα Κυβέρνηση. Η συνεδρία της Βουλής πραγματοποιείται κοντά στη λεγόμενη πράσινη γραμμή και σύμφωνα με πρακτορειακές πληροφορίες κοντά στην περιοχή εξερράγησαν τρία βλήματα όλμων.

    [13] ΙΕΡΙΧΩ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

    Το Ισραήλ άρχισε το πρωί την παράδοση της πόλης Ιεριχώ στις παλαιστινιακές δυνάμεις. Υστερα από μικρή τελετή στα προάστια της πόλης, Παλαιστίνιος στρατηγός, αφού έδωσε τα χέρια με τον ισραηλινό ομόλογό του, δήλωσε ότι από αυτή την ώρα οι παλαιστίνιοι ανακτούν τον έλεγχο της Ιεριχούς.

    [14] ΟΠΕΚ ΠΡΟΤΑΣΗ

    Οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ αναμένεται να υιοθετήσουν σήμερα την πρόταση της Σαουδικής Αραβίας για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά δύο τοις εκατό, ώστε να τεθεί φρένο στην ανοδική πορεία της τιμής του μαύρου χρυσού. Η πρόταση της Σαουδικής Αραβίας προβλέπει αύξηση της ημερήσιας παραγωγής κατά πεντακόσιες χιλιάδες βαρέλια, ώστε να ανέλθει στα εικοσιεπτά κόμμα πέντε εκατομμύρια βαρέλια..

    [15] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή της Κύπρου. Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι τριών με τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 19 στα δυτικά και τα βόρεια και στους δέκα βαθμούς στα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 16 March 2005 - 11:40:26 UTC