Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 05-03-18

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΗΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ
  • [02] ΑΜΠΡΑΜΟΦ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [03] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑ
  • [04] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ
  • [05] ΛΟΥΡΟΥΤΖΙΑΤΗΣ ΕΡΕΥΝΕΣ
  • [06] ΒΡΑΧΙΜΗΣ ΔΑΣΙΚΕΣ
  • [07] ΧΛΩΡΑΚΑ ΦΩΤΙΑ
  • [08] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΝ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2005

  • [01] ΟΗΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

    Τα Ηνωμένα Εθνη διευκρίνισαν ότι δεν παρουσιάσθηκαν επίσημες προτάσεις για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, στη συνάντηση του μονίμου αντιπροσώπου της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη Ανδρέα Μαυρογιάννη με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του Διεθνούς Οργανισμού, σερ Κίραν Πρέντεργκαστ.

    Τις διευκρινίσεις έδωσε εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών σχολιάζοντας σχετικές πληροφορίες.

    Τα Ηνωμένα Εθνη, είπε, έχουν σημειώσει δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία μια ελληνοκυπριακή πρόταση για επανέναρξη των συνομιλιών επιδόθηκε στη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης μεταξύ του πρέσβη Ανδρέα Μαυρογιάννη και του Σερ Κίραν Πρέντεργκαστ.

    Τα Ηνωμένα Εθνη, πρόσθεσε, επιθυμούν να διευκρινίσουν ότι δεν παρουσιάσθηκαν επίσημες προτάσεις στη συνάντηση αυτή.

    [02] ΑΜΠΡΑΜΟΦ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Ερχεται μεθαύριο στην Κύπρο για τριήμερη επίσκεψη, ο Ειδικός Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για το κυπριακό Λεονίντ Αμπράμοφ. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του κυρίου Αμπράμοφ στην Κύπρο, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Αναπληρωτή Διευθυντή της Τρίτης Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών και Ειδικού Εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου για το Κυπριακό, σε διαδοχή του Βλαντιμίρ Πρίγκιν. Ο Ρώσος διπλωμάτης θα έχει επαφές με την κυπριακή κυβέρνηση, ενώ αναμένεται να έχει επαφές και με την τουρκοκυπριακή κοινότητα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κύριος Αμπράμοφ προγραμματίζει, σε μεταγενέστερο στάδιο, να επισκεφθεί την Αθήνα και την Αγκυρα.

    [03] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑ

    Κλιμάκιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς συνεχίζει καί σήμερα των έλεγχο των βιβλίων της εταιρείας Σάπφάϊαρ. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μάριος Κληρίδης δήλωσε στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ ότι μέχρι στιγμής έχουν καταμετρηθεί σαράντα πελάτες της εταιρείας με συμβόλαιο διαχείρισης, προσθέτοντας ότι υπάρχουν και άλλοι, οργανισμοί και ιδιώτες, που έχουν απλώς συμφωνία για πράξεις μετά από λήψη εντολών. Ο κύριος Κληρίδης ανέφερε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα στη ροή των πληροφοριών από την εταιρεία, καθώς, όπως είπε, δεν δίνονται άμεσα οι πληροφορίες. Ταυτόχρονα διερωτήθηκε κατά πόσον αυτό οφείλεται σε φόρτο εργασίας του προσωπικού ή σε άλλους λόγους.

    [04] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ

    Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο τρίμηνης αναστολής των εργασιών της Σαπφάϊαρ, από την Κεφαλαιαγορά, ο Μάριος Κληρίδης είπε ότι έχει σταλεί η σχετική επιστολή στην εταιρεία, η οποία καλείται να υποβάλει τις θέσεις καί απόψεις της μέχρι την Πέμπτη στις εννέα το πρωί. Διευκρίνισε επίσης ότι η εξαήμερη αναστολή των εργασιών είχε βασισθεί σε εικασίες καί υπόνοιες που υπήρχαν, ενω η πρόθεση για τρίμηνη αναστολή βασίζεται σε στοιχεία που έχουν ληφθεί στο ενδιάμεσο και για τα οποία η εταιρεία καλείται να δώσει απαντήσεις.

    [05] ΛΟΥΡΟΥΤΖΙΑΤΗΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

    Ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ταμείου Συντάξεων της ΑΗΚ Ανδρέας Λουρουτζιάτης, επανέλαβε ότι αμετάκλητη προσπάθεια είναι η επιστροφή όλων των περιουσιακών στοιχείων του ταμείου καί ότι στο θέμα αυτό δεν πρόκειται να γίνει καμμία έκπτωση. Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Λουρουτζιατης ανέφερε ότι σε χθεσινοβραδυνή συνεδρία της Επιτροπής αποφασίστηκε η λήψη ορισμένων μέτρων, μεταξύ των οποίων η ενημέρωση των κομμάτων και η ενημέρωση των επιτροπών ελέγχου καί εμπορίου της Βουλής. Εκαμε επίσης λόγο για απάτη καί πρόσθεσε ότι λαμβάνονται μέτρα κατα παντός υπευθύνου, ακόμα καί διοικητικών συμβούλων, καθώς, όπως είπε, η ευθύνη είναι συλλογική.

    [06] ΒΡΑΧΙΜΗΣ ΔΑΣΙΚΕΣ

    Ο Γενικός Διευθυντής των Δασικών Βιομηχανιών και Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ταμείου Προνοίας των υπαλλήλων Πέτρος Βραχίμης δήλωσε στο Τρίτο ότι μετα τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση που έδωσε η εταιρεία καί που αφορά μετοχές ύψους διακόσιων εικοσιτριών χιλιάδων λιρων, δεν συμφωνεί με την κατάσταση που έδωσε το Χρηματιστήριο. Η υπόθεση, πρόσθεσε, καταγγέλθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Είπε επίσης ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να διακριβωθεί τι έγινε με εκατόν τριάντα χιλιάδες λίρες οι οποίες πρέπει να βρίσκονται κατατεθειμένες στο λογαριασμό που διατηρεί η Σαπφάϊαρ. Ο κύριος Βραχίμης ανέφερε ότι έχει ζητηθεί πρόσβαση στο λογαριασμό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί.

    [07] ΧΛΩΡΑΚΑ ΦΩΤΙΑ

    Σε πύρινο κλοιό βρέθηκαν το πρωί στη Χλώρακα ένα νηπιαγωγείο και κατοικίες, όταν ξέσπασε φωτιά σε καλαμιώνα.

    Λόγω των εύφλεκτων υλικών και των σκουπιδιών που υπήρχαν στον καλαμιώνα, η φωτιά, που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις εννέα, επεκτάθηκε πολύ γρήγορα.

    Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο προτού εισέλθει στις αυλές των σπιτιών και απειλήσει άμεσα το νηπιαγωγείο.

    Κάηκαν συνολικά δύο δεκάρια με άγρια βλάστηση και ξηρά χόρτα.

    [08] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το Δελτίο καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και τοπικά, στα δυτικά και βόρεια παράλια, μέχρι δυνατοί, πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα δυτικά και βόρεια παράλια μέχρι ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους εικοσιένα βαθμούς στο εσωτερικό και στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 19 στα δυτικά και στους 11 στα ψηλότερα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 18 March 2005 - 20:18:59 UTC