Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 05-09-15

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΡΥΣΟ ΕΕ ΠΑΦΟΣ
  • [02] ΚΟΡΕΠΕΡ ΑΝΤΡΟΣ
  • [03] ΑΝΑΣΤΑ ΚΟΡΕΠΕΡ
  • [04] ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΗΠΑ
  • [05] ΒΑΓΔΑΤΗ ΝΕΚΡΟΙ Ν
  • [06] ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΗΜΕΡΑ
  • [07] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΥΣΙΜΑ
  • [08] ΥΓΕΙΑΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ
  • [09] ΣΤΑΥΡΟΥ
  • [10] ΒΑΓΔΑΤΗ ΝΕΚΡΟΙ
  • [11] ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΗΜΕΡΑ
  • [12] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΥΣΙΜΑ
  • [13] ΥΓΕΙΑΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ
  • [14] ΣΤΑΥΡΟΥ
  • [15] ΒΑΓΔΑΤΗ ΝΕΚΡΟΙ
  • [16] ΚΥΠΡΟΣ ΟΥΕΦΑ
  • [17] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2005

  • [01] ΧΡΥΣΟ ΕΕ ΠΑΦΟΣ

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι πολύ μεγάλος αριθμός κρατών-μελών της Ευρωπαικής Ενωσης στήριξε τις θέσεις της Λευκωσίας στο θέμα του κειμένου της αντιδήλωσης και η Βρετανική προεδρία είναι υποχρεωμένη να λάβει υπόψη τις κυπριακές θέσεις στην ετοιμασία και κατάθεση του νέου προσχεδίου, ώστε αυτό να ανταποκρίνεται στις θέσεις των χωρών αυτών. Σε δηλώσεις στην Πάφο, ο εκπρόσωπος εξέφρασε την ελπίδα ότι η Βρετανική προεδρία, ενεργώντας με αντικειμενικότητα θα λάβει υπόψη και τις θέσεις της Κύπρου, ώστε να ετοιμαστεί ένα κείμενο που να ανταποκρίνεται αντικειμενικά στα γεγονότα και στις επιδιώξεις της κυπριακής πλευράς.

    [02] ΚΟΡΕΠΕΡ ΑΝΤΡΟΣ

    Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού δήλωσε ότι από την χθεσινή συνεδρία αποδείχθηκε ότι βρίσκει ανταπόκριση από τα κράτη-μέλη η προσπάθεια της κυβέρνησης, και απέρριψε τις επικρίσεις ότι η Κύπρος είναι απομονωμένη στην Ευρωπαική Ενωση.

    Ο κύριος Κυπριανού πρόσθεσε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί και επέκρινε έντονα την στάση της Βρετανίας, η οποία, τόνισε, καταπάτησε κάθε θέσμιο και συμπεριφέρθηκε με τρόπο που δεν αρμόζει σε χώρα-μέλος.

    Απαντώντας σε ερώτηση ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ είπε ότι αν θα πετύχουμε τους στόχους μας θα διαφανεί με την λήξη της προσπάθεια που καταβάλλεται.

    Θα πρέπει, κατέληξε, να συνεχίσουμε την προσπάθεια και στην βάση των αποτελεσμάτων να ληφθούν και οι ανάλογες αποφάσεις.

    [03] ΑΝΑΣΤΑ ΚΟΡΕΠΕΡ

    Ο πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση είναι απρόθυμη να υιοθετήσει εισηγήσεις χωρών της Ευρωπαικής Ενωσης οι οποίες επιθυμούν την διασύνδεση της λύσης του Κυπριακού με τον οδικό χάρτη της Τουρκίας.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ύστερα από επίσκεψη στο δημοτικό σχολείο Φανερωμένης, ο κύριος Αναστασιάδης είπε ότι η κυβέρνηση δεν υιοθετεί και δεν αποδέχεται μια τέτοια διασύνδεση.

    Παράλληλα διερωτήθηκε, εαν σε δεκαπέντε μήνες δεν μπορούμε να λύσουμε το Κυπριακό, πώς και πότε θα μπορεί να λυθεί.

    Ο κύριος Αναστασιάδης ευχήθηκε στη νέα συνεδρία της Κορεπέρ υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των υποχρεώσεων της Τουρκίας.

    Είπε ακόμη ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός επιθυμεί να υπάρξει ένα διαπραγματευτικό πλαίσιο για επανένωση του τόπου.

    [04] ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΗΠΑ

    Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογαν επανέλαβε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να αποδεχθεί μία προνομιακή σχέση με την Ευρωπαική Ενωση αντί της πλήρους ένταξης.

    Σε δηλώσεις του στο δημόσια τηλεόραση των Ηνωμένων Πολιτειών, ο κύριος Ερντογαν ανέφερε ότι δεν υπάρχει θεσμοθετημένη προνομιακή σχέση στην Ευρωπαική Ενωση και εξέφρασε αισιοδοξία ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία θα αρχίσουν στις τρείς Οκτωβρίου και θα προχωρήσουν κανονικά.

    Εξάλλου σε συνάντηση χθες στη Νέα Υόρκη με Τούρκους επιχειρηματίες, ο κύριος Ερντογαν είπε ότι ενόσω συνεχίζεται η απομόνωση των Τουρκοκυπρίων, η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν δικαιούται να ζητά οτιδήποτε από την Τουρκία.

    [05] ΒΑΓΔΑΤΗ ΝΕΚΡΟΙ Ν

    Μετά το χθεσινό μακελειό στη Βαγδάτη, νέο κύμα βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας σημειώθηκαν σήμερα. Πριν από λίγο διενεργήθηκε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον αστυνομικών στη Βαγδάτη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα.

    Μια ώρα νωρίτερα, από επίθεση αυτοκτονίας εναντίον αστυνομικού οχήματος δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και εικοσιένας τραυματίστηκαν.

    Η επίθεση έγινε στη συνοικία Ντούρα και τα περισσότερα θύματα είναι αστυνομικοί.

    Αλλοι δύο Ιρακινοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν νωρίς το πρωί σε βομβιστική επίθεση στο Κιρκούκ.

    Η βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου στη συνοικία Αλ-Ασκάρι, εξερράγη δίπλα από αστυνομικό όχημα.

    [06] ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΗΜΕΡΑ

    Οι Υπουργοί Εμπορίου και Οικονομικών Γιώργος Λιλλήκας και Μιχάλης Σαρρής συναντώνται αυτή την ώρα προκειμένου να οριστικοποιήσουν το πακέτο μέτρων ανακούφισης των πολιτών από τις αυξήσεις στα καύσιμα. Ο υπουργός Εμπορίου δεν αποκάλυψε ούτε χθες τα μέτρα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες αναμένεται μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για τους πολύτεκνους με εισόδημα κάτω των τριάντα χιλιάδων λιρών ετησίως.

    [07] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΥΣΙΜΑ

    Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο για διάλογο ώστε να εξευρεθούν τρόποι για να ελαφρυνθούν ο χαμηλότερες εισοδηματικές τάξεις σε ότι αφορά τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.

    Ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε ότι όταν εξαγγελθούν τα μέτρα της κυβέρνησης αυτά, θα μελετηθούν από το κόμμα του ώστε να εξευρεθούν τρόποι στήριξης των τάξεων αυτών.

    [08] ΥΓΕΙΑΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ

    Ο υπουργός Υγείας Αντρέας Γαβριηλίδης δήλωσε ότι το νομοσχέδιο για την αυτονόμηση των νοσοκομείων και ουσιαστικά τη μετατροπή τους σε οργανισμούς δημοσίου δικαίου βρίσκεται σε διαδικασία νομοτεχνικής επεξεργασίας. Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο, ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι με βάση το νομοσχέδιο το κάθε νοσοκομείο θα διοικείται από συμβούλιο και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Υγείας βρίσκεται στη διαδικασία της απόσπασης λειτουργών από τη δημόσια υπηρεσία, οι οποίοι θα αποτελούν την ομάδα διαχείρισης του νέου νοσοκομείου της Λευκωσίας. Η ομάδα αυτή θα ελέγχει όλες τις διαδικασίες της οικοδόμησης, του εξοπλισμού, της λειτουργίας και της στελέχωσης και θα αποτελεί τη διοικητική διαχειριστική επιτροπή. Μέλη της, πρόσθεσε, θα είναι έξη διευθυντές που θα επιλαμβάνονται όλων των προβλημάτων. Με βάση το νομοσχέδιο, σημείωσε ο κύριος Γαβριηλίδης, το κάθε νοσοκομείο θα έχει το δικό του προϋπολογισμό, που θα εγκρίνεται από το κράτος. Είπε τέλος ότι για το εργασιακό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται στα νοσοκομεία, θα γίνουν διαβουλεύσεις με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για να βρεθεί λύση ώστε τα νοσοκομεία να λειτουργούν αποδοτικά αλλά και να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων.

    [09] ΣΤΑΥΡΟΥ

    Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών Σταύρος Σταύρου, μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ανέφερε ότι η συντεχνία υποστηρίζει την ανάθεση της διοίκησης των νοσοκομείων σε διευθυντική ομάδα, έχει ωστόσο διαφορετικές απόψεις για τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας των νοσοκομείων στα πλαίσια της αυτονόμησης. Είπε ότι οι κυβερνητικοί γιατροί έχουν διαφωνήσει με το περιεχόμενο του σχεδίου υπηρεσίας των θέσεων των διευθυντών και ειδικά του διευθυντή υγείας. Ο κύριος Σταύρου διαβεβαίωσε ότι η αυτονόμηση κατοχυρώνει την εργασία των δημοσίων υπαλλήλων στα νοσοκομεία, διερωτήθηκε ωστόσο πώς οι εργαζόμενοι θα ανταγωνιστούν τον ιδιωτικό τομέα, όταν είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν σε ένα τομέα του οποίου τα έξοδα είναι τεράστια.

    [10] ΒΑΓΔΑΤΗ ΝΕΚΡΟΙ

    Μετά το χθεσινό μακελειό στη Βαγδάτη, νέα επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε το πρωί εναντίον αστυνομικού οχήματος με δεκαέξι νεκρούς και εικοσιένα τραυματίες. Η επίθεση έγινε στη συνοικία Ντούρα και τα περισσότερα θύματα είναι αστυνομικοί.

    Αλλοι δύο Ιρακινοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν νωρίτερα σε βομβιστική επίθεση στο Κιρκούκ.

    Η βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου στη συνοικία Αλ-Ασκάρι, εξερράγη δίπλα από αστυνομικό όχημα.

    [11] ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΗΜΕΡΑ

    Οι Υπουργοί Εμπορίου και Οικονομικών Γιώργος Λιλλήκας και Μιχάλης Σαρρής συναντώνται αυτή την ώρα προκειμένου να οριστικοποιήσουν το πακέτο μέτρων ανακούφισης των πολιτών από τις αυξήσεις στα καύσιμα. Ο υπουργός Εμπορίου δεν αποκάλυψε ούτε χθες τα μέτρα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες αναμένεται μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για τους πολύτεκνους με εισόδημα κάτω των τριάντα χιλιάδων λιρών ετησίως.

    [12] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΥΣΙΜΑ

    Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο για διάλογο ώστε να εξευρεθούν τρόποι για να ελαφρυνθούν ο χαμηλότερες εισοδηματικές τάξεις σε ότι αφορά τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.

    Ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε ότι όταν εξαγγελθούν τα μέτρα της κυβέρνησης αυτά, θα μελετηθούν από το κόμμα του ώστε να εξευρεθούν τρόποι στήριξης των τάξεων αυτών.

    [13] ΥΓΕΙΑΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ

    Ο υπουργός Υγείας Αντρέας Γαβριηλίδης δήλωσε ότι το νομοσχέδιο για την αυτονόμηση των νοσοκομείων και ουσιαστικά τη μετατροπή τους σε οργανισμούς δημοσίου δικαίου βρίσκεται σε διαδικασία νομοτεχνικής επεξεργασίας. Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο, ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι με βάση το νομοσχέδιο το κάθε νοσοκομείο θα διοικείται από συμβούλιο και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Υγείας βρίσκεται στη διαδικασία της απόσπασης λειτουργών από τη δημόσια υπηρεσία, οι οποίοι θα αποτελούν την ομάδα διαχείρισης του νέου νοσοκομείου της Λευκωσίας. Η ομάδα αυτή θα ελέγχει όλες τις διαδικασίες της οικοδόμησης, του εξοπλισμού, της λειτουργίας και της στελέχωσης και θα αποτελεί τη διοικητική διαχειριστική επιτροπή. Μέλη της, πρόσθεσε, θα είναι έξη διευθυντές που θα επιλαμβάνονται όλων των προβλημάτων. Με βάση το νομοσχέδιο, σημείωσε ο κύριος Γαβριηλίδης, το κάθε νοσοκομείο θα έχει το δικό του προυπολογισμό, που θα εγκρίνεται από το κράτος. Είπε τέλος ότι για το εργασιακό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται στα νοσοκομεία, θα γίνουν διαβουλεύσεις με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για να βρεθεί λύση ώστε τα νοσοκομεία να λειτουργούν αποδοτικά αλλά και να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων.

    [14] ΣΤΑΥΡΟΥ

    Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών Σταύρος Σταύρου, μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ανέφερε ότι η συντεχνία υποστηρίζει την ανάθεση της διοίκησης των νοσοκομείων σε διευθυντική ομάδα, έχει ωστόσο διαφορετικές απόψεις για τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας των νοσοκομείων στα πλαίσια της αυτονόμησης. Είπε ότι οι κυβερνητικοί γιατροί έχουν διαφωνήσει με το περιεχόμενο του σχεδίου υπηρεσίας των θέσεων των διευθυντών και ειδικά του διευθυντή υγείας. Ο κύριος Σταύρου διαβεβαίωσε ότι η αυτονόμηση κατοχυρώνει την εργασία των δημοσίων υπαλλήλων στα νοσοκομεία, διερωτήθηκε ωστόσο πώς οι εργαζόμενοι θα ανταγωνιστούν τον ιδιωτικό τομέα, όταν είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν σε ένα τομέα του οποίου τα έξοδα είναι τεράστια.

    [15] ΒΑΓΔΑΤΗ ΝΕΚΡΟΙ

    Μετά το χθεσινό μακελειό στη Βαγδάτη, νέα επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε το πρωί εναντίον αστυνομικού οχήματος με δεκαέξι νεκρούς και εικοσιένα τραυματίες. Η επίθεση έγινε στη συνοικία Ντούρα και τα περισσότερα θύματα είναι αστυνομικοί.

    Αλλοι δύο Ιρακινοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν νωρίτερα σε βομβιστική επίθεση στο Κιρκούκ.

    Η βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου στη συνοικία Αλ-Ασκάρι, εξερράγη δίπλα από αστυνομικό όχημα.

    [16] ΚΥΠΡΟΣ ΟΥΕΦΑ

    Αποέλ και Ανόρθωση αγωνίζονται απόψε με στόχο την πρόκριση στους ομίλους του κυπέλλου Ουέφα. Στο πλαίσιο του πρώτου γύρου της διοργάνωσης, ο Αποέλ αντιμετωπίζει στις 9 απόψε στο ΓΣΠ την Χέρτα Βερολίνου και η Ανόρθωση στις 10 εκτός έδρας τη Ιταλική Παλέρμο. Αμεση ραδιοφωνική περιγραφή και των δύο αγώνων θα μεταδίδεται από το Τρίτο Πρόγραμμα του Ρικ.

    [17] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Κυρίως αίθριος θα είναι ο καιρός το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι θαλάσσιοι ασθενείς, έως μέτριοι, τριών και στα προσήνεμα τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 29 στα δυτικά και βόρεια και στους 27 στα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά δυνατό να σχηματισθεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 16 στα ορεινά. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 15 September 2005 - 12:25:11 UTC